Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 04:51 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
Ennek a kiflinek a kiindulópontja a sós vendégváró kiflim volt, csak éppen gyorsan kellett péksütemény, így kihagytam a pihentetés fázist, lesz ami lesz alapon. Szerencsére nem kellett a végén csalódnom, egy kosárnyi pihe-puha, ízletes, foszlós sós kifli került a reggelizőkosárba

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók 16 darab nagyobb kiflihez:

A tésztához:
- háromnegyed bögre 3,5%-os kefir (1 kis pohár, 150 g)
- negyed bögre étolaj (fél dl)
- szűk fél bögre 2,8%-os tej (1 dl)
- három és fél bögre fehér finomliszt ( 45 dkg)
- fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás

A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só

A kenéshez:
- 1 tojás sárgája

Elkészítése:

1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
eva6, 2019. június 04. kedd, 14:09
Teljes kiőrlésű kenyér kezdőknek, kenyérsütőgéppel
kenyerünket?

A frissen kisült kenyeret hagyjuk kihűlni egy sütőrácson, mielőtt nekilátunk felszeletelni. Ha a formában hagynánk kihűlni, akkor a sütés közben keletkezett gőz nem tudna elpárologni, és a kenyér alja ill. az oldala vizes, puha lenne. Habár vannak olyan gépek, amelyek még a sütést követően melegen tartják a kenyeret 1 órán keresztül, majd kikapcsolnak. Erre figyeljünk nagyon oda!
Ahhoz, hogy a kenyér aromája kialakuljon és jól fel tudjuk szeletelni, szükséges sütés után a megfelelő idejű pihentetés. Lehetőség szerint pihentessük a kenyeret 12 órán keresztül, mielőtt felszeleteljük. Ez alól kivételt csak a baguette és a lepénykenyér képez, amelyet ½ óra után már szeletelhetünk is.
TIPP: friss kenyeret is könnyen tudunk szeletelni, ha a kés pengéjét szeletelés előtt hideg vízbe mártjuk.

Hogyan tároljuk a friss kenyerünket?

Fel kell hívnom arra a figyelmet, hogy a kenyeret soha nem szabad hűtőben vagy nylonzsákban tárolni. Manapság is látok még ilyen
tinka1951, 2015. október 31. szombat, 18:46
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
/Rupáner-konyha/


Ennek a kiflinek a kiindulópontja a sós vendégváró kiflim volt, csak éppen gyorsan kellett péksütemény, így kihagytam a pihentetés fázist, lesz ami lesz alapon. Szerencsére nem kellett a végén csalódnom, egy kosárnyi pihe-puha, ízletes, foszlós sós kifli került a reggelizőkosárba :-)

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók 16 darab nagyobb kiflihez:

A tésztához:
- háromnegyed bögre 3,5%-os kefir (1 kis pohár, 150 g)
- negyed bögre étolaj (fél dl)
- szűk fél bögre 2,8%-os tej (1 dl)
- három és fél bögre fehér finomliszt ( 45 dkg)
- fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás

A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só

A
nanoka72, 2015. augusztus 17. hétfő, 19:39
Képek, videók
5 és félórás egy teljes v
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:54
vendegvaro-bogres-suti -50
lilagondolatok
2016. június 03. péntek, 10:56
BOGRÉS JÓGURTOS.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:01
narancsos bögrés
sarkadykati
2016. február 27. szombat, 09:30
bögrés diós
jolika66
2015. szeptember 06. vasárnap, 18:31
vendegvaro-bogres-suti -50
sarkadykati
2015. június 28. vasárnap, 18:48
meggyes, diós bögrés
sarkadykati
2015. június 27. szombat, 07:35
bögrés süti
snbela44
2015. június 27. szombat, 07:31
vendegvaro-bogres-suti -50
snbela44
2015. június 26. péntek, 19:49
Bögrés farsangi fánk.jpg
feviroza
2015. február 21. szombat, 12:25
bogres-kremes-meggyes- mak
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:13
pihentetés
kukta
2015. január 24. szombat, 19:08
pihenteteste.jpg
skorpiolilike
2010. június 19. szombat, 11:25
pihentetés
bezsa
2007. szeptember 27. csütörtök, 15:14
Címkék
sütés közben, lepénykenyér képez, kenyér alja, friss kenyerünket, frissen kisült, megfelelő idejű, végén csalódnom, pihentetés fázist, kisebb edényben, tejet meglangyosítjuk, kenyér aromája, formában hagynánk, kenyeret soha, oldala vizes, sütést követően, kosárnyi pihe-puha,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.