Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 17:18 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Idén 46 ország 75 dokumentumfilmjét vetítik a Verzió Filmfesztiválon
újságírók egy kis csoportja a korrupt román egészségügyi rendszerről egy 2015-ös halálos kimenetelű tűzvész után.

Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint az idei mustra három kiemelt szekciója az Antropocén, A 4. hatalmi ág és az Így növünk fel nevet kapta.

Mint írják, az antropocén egy javasolt új földtörténeti kor neve. Az embernek az elmúlt száz évben bolygónkra gyakorolt hatása felfoghatatlan mértékben, lehet, hogy visszafordíthatatlanul megváltoztatta a Földet. Ma már a klíma, a források, számtalan faj fennmaradása, sőt az élethez való jog forog kockán.

Az Antropocén szekció 9 filmje az ezzel kapcsolatos reflexiókról, felelősségről, a változás szükségességéről szól. Stefano Liberti olasz rendező Szójalizmus című filmje a sertéshús és az ahhoz kapcsolódó monokultúrás szójatermesztés folyamatát kíséri végig, míg Ton van Zantvoort Birkák hőse című alkotása az őszinte idealista, Stijn pásztor története, aki rossz helyre és korba született. A Légszomj című filmben Daniel Lambo rendező apja
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 13:11
Ránctalanító pakolások otthon
Az évek múlásával a bőr egyre inkább veszít feszességéből, megjelennek az apró szarkalábak, később pedig a mélyebb ráncok. Ezért minél hamarabb érdemes tenni azért, hogy az arc minél tovább megőrizze fiatalságát és rugalmasságát.
A piacon számtalan megoldást kínálnak a ráncok ellen, ha viszont a természetesség híve vagy, jó megoldásként szolgálhatnak a konyhádban is fellelhető alapanyagok, amelyek feltöltik az apró barázdákat, táplálják, és üdévé varázsolják a fáradt arcbőrt.A legjobb házi ránctalanító pakolásokHa szeretnéd halványítani a már kialakult ráncokat, vagy élénkebbé tenni a bőrt, az otthon fellelhető hozzávalókból tuti pakolásokat rittyenthetsz magadnak. A méz feszesíti a bőrt, valamint fertőtlenítő, pattanástalanító hatásáról is ismert. Az argánolaj hatékonyan veszi fel a harcot a száj és szem körüli barázdákkal, mivel a benne lévő E-vitamin, az antioxidánsok és a fitoszterolok részt vesznek a bőr megújításának folyamatában. A meggymagolaj erősít, hidratál és feszesít, a szódabikarbóna pedig
pacsakute, 2019. október 22. kedd, 00:09
Az ukrán főügyészség átvilágítja a korábban lezárt ügyeket, köztük azokat, amelyekben a Burisma is érintett
alkotmányos vádeljárást (impeachment). A minap közzétették a Trump és Zelenszkij közti júliusi telefonbeszélgetésről készült feljegyzést, de megoszlanak a vélemények, hogy történt-e nyomásgyakorlás Trump részéről vagy sem.

A Burismát 2002-ben alapította Zlocsevszkij, a ciprusi székhelyű holding ma Ukrajna egyik legnagyobb gázkitermelő vállalata, amely kizárólag belföldi piacon értékesít földgázt. Még Leonyid Kucsma elnöksége idején, 2003-2004 között kerültek tulajdonába az első lelőhelyek, majd számtalan kitermelési engedélyt szerzett meg Viktor Janukovics elnöksége alatt, különösen amíg a cég tulajdonosa, Zlocsevszkij kormánytag volt, a környezetvédelmi tárcát vezette az Azarov-kormányban 2010-2012 között.

Viktor Janukovics öt évvel ezelőtti bukása után, 2014-ben Zlocsevszkij ellen több bűnvádi eljárás is indult, egyebek között pénzmosás és törvénytelen vagyonosodás címén, ami miatt az oligarcha külföldre távozott. Az ügyészség körözést adott ki ellene, azonban 2017-ben lezárták a cég és
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 14:01
Inkubátorház és gépipari csarnok alapkövét tették le Sümegen
az ipari park szereplői által újrahasznosított alapanyagfelhasználást, a tudás és a képzés fontosságának felismerését, mely az intézmények felújításában érhető tetten.

Cseresnyés Péter a kis- és középvállalkozókat támogató politika eredményének nevezte, hogy 2018-ban a hazai közbeszerzések összértékének 58 százalékát ez a szektor nyerte el, és míg 2010 előtt ezek a vállalkozások 52-56 százalékos adót fizettek, 2019-re ez az arány 36 százalékra csökkent.

A jó eredmények mellett azonban még számtalan tennivaló van ezen a területen, hiszen a kis- és középvállalkozások egy nagyvállalathoz képest háromszor több munkaerővel állítanak elő ugyanakkora értéket. Ennek oka a nagyvállalatok technológiai és hatékonysági fölénye, mely a vállalati innovációval áthidalható - fogalmazott az államtitkár.

Végh László, Sümeg polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a megvalósítandó 1034 négyzetméteres csarnok és 400 négyzetméteres, kétszintes inkubátorház mintegy 50 új munkahelyet teremt majd.

A 600
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 17:01
ÜLTESS EL egy MAGOT!
Egy növény az életed csodálatos szimbóluma! Ahogyan az apró magocska kicsírázik a talajban, és felfelé törekszik - a fényt követvén-, az fejlődésed számtalan sok aspektusát tükrözi.
Ezért ma azt tanácsoljuk, hogy ültess el egy magot - szó szerint. Vegyél egy csomaggal a piacon, vagy használd egy friss gyümölcs vagy zöldség magját. Mielőtt beletennéd a földbe, idézz fel egy olyan új tervedet, amelyet szándékodban áll megkezdeni. Tartsd a tenyeredben a magot, és itasd át a saját magadért és a növényért elmondott imáiddal. Majd ünnepélyesen tedd bele a földbe.
Nevelgesd a palántát és újdonsült szándékodat egyaránt. Ugyan még nem láthatod a föld alatti növekedést, a változás azonban folyamatban van. A szárnyait próbálgató növénykezdeménynek gondoskodásra van szüksége ahhoz, hogy a felszínre merészkedjék - és ez ugyanígy van a törekvéseddel is. Ahogyan gondját viseled kertednek, ugyanúgy tedd meg a céloddal összefüggő lépéseket mindennap.

Gondolat a mai napra:

Elültetek
lenke1964, 2018. március 11. vasárnap, 08:50
Évértékelő - Kormányválság, megyei választások és konfliktus az állami vezetők között 2017-ben Szlovákiában
csúcstalálkozóján - is terítékre került, a fennálló helyzet orvoslásának igényével. Júliusban, a szlovák kormányfő az ügyben tanúsított tétlenséggel vádolta meg az Európai Bizottságot (EB), majd szeptemberben a szlovák és a cseh kormány közösen kezdeményezte egy uniós találkozó megtartását az ügyben. A találkozót októberben tartották meg Pozsonyban, ott a visegrádi négyek a kettős termékminőségének gyakorlata ellen, s összeurópai megoldást sürgetve foglaltak állást.

Márciusban, csaknem két évtized és szinte számtalan sikertelenül végződött kísérlet után jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás az úgynevezett meciari amnesztia hatályon kívül helyezését. Az ideiglenesen elnöki jogköröket is betöltő Vladimír Meciar volt szlovák miniszterelnök által 1998-ban, politikai indíttatásból kihirdetett közkegyelem következményeként annak idején több komoly horderejű bűncselekmény, köztük az akkori államfő Michal Kovác fia elrablásának kivizsgálása vált lehetetlenné.

A belpolitikai történéseket az egész év során
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 07:04
Együnk minél több céklát!
Együnk minél több céklát! Számtalan betegségtől véd meg

A cékla az egyik legegészségesebb zöldségünk. Fillérekért árulják a piacon, de egyre inkább kezd felbukkanni a nagy áruházakban is. Számtalan formában elkészíthető, ha valaki nem szeretné savanyúságként, próbáljon kis más recepteket. Semmiképp ne hagyjuk ki, a hidegebb időjárás beköszöntével valóságos védőbástyát von körénk.

Csökkenti a vérzsírszintet, megakadályozza a vérszegénységet, és harcba száll a rákos sejtek növekedésével is. Nagyon magas az antioxidáns, vitamin és ásványi anyag tartalma. Kiemelkedő az A-, C- és E-vitamin, valamint a magnézium, kálium-és cink tartalma. Nagy szerepe van az immunrendszer szinten tartásában, hihetetlen védőpajzsot képez, mely számos betegséget, mint például a rákot is képes távol tartani. A rákos betegséggel küzdők tapasztalatai alapján napi minimum 250 gramm cékla nagymértékben javítja az állapotot. De fogyasztása ajánlott a sportolók, cukorbetegek, alkohol
nanoka72, 2017. szeptember 27. szerda, 11:57
A nyerstej felvásárlási árának emelését szorgalmazták szakmai szervezetek a tejágazati egyeztetésen
Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója az egyeztetésen kifejtette: az elmúlt két évben kínálati piac volt az Európai Unióban, a jelentős túltermelés hatására drámai mértékben kezdett csökkenni a nyerstej ára. Az alacsony árak miatt számtalan európai termelő felhagyott tevékenységével, idén január-májusban az unióban visszaesett a nyerstej-beszállítás a tavalyi azonos időszakhoz képest. A tejzsír alapú tejtermékek mennyisége ugyan csökkent, a kereslet azonban folyamatosan bővül, így az európai tejzsír (vaj, tejszín) árak évtizedes rekordokat döntenek meg ezekben a hetekben. Az európai vajtermelés éves bázison 6 százalékot esett, miközben az EU-s vajkészletek gyakorlatilag eltűntek. A Föld déli féltekéjén a kedvezőtlen időjárás, az EU dinamikus kínai vajexport-növekedése is nagyban hozzájárul a soha nem látott tejzsír-árakhoz - mutatott rá.

Elmondása szerint a folyamat begyűrűzött a nyerstej-piacra is, az olasz és holland spot (azonnali) piaci árak 2017.
velemenyezd, 2017. augusztus 16. szerda, 15:02
Sikerrel termesztenek kivit nagyüzemi módszerekkel Zalában
Miklós Ákos Márton a vele együtt munkálkodó édesapjától "örökölte" a kivi szeretetét, tatabányai otthonukban már az 1990-es években próbálkoztak a termesztésével. Néhány évvel ezelőtt fedezték fel a kiváló adottságokkal rendelkező Zala megyei Becsehely déli fekvésű dombjait, ahol 2012 óta nagyüzemi módszerekkel termesztik az eredetileg Kínából származó gyümölcsöt. Ma négy hektáron közel háromezer tő kivi sorakozik a domboldalakon, a májusi virágzás után október közepén szüretelik, de már most roskadoznak a vesszők a gyümölcsök sokaságától.

Mint a szakmai vezető hozzátette: ezen a környéken sokaknak volt korábban is néhány kivibokra, de nagyüzemi módszerekkel senki nem próbálkozott. Pedig kiválóak az éghajlati viszonyok - szinte soha nincs mínusz 10 Celsius-foknál hidegebb -, a kötött, agyagos talaj jól megtartja a vizet, bár öntözésre ennek ellenére is szükség van, a tápoldatozás és a lombtrágyázás pedig szintén profi módon zajlik a tulajdonosok által ennek ellenére szerényen csak
velemenyezd, 2017. július 28. péntek, 12:22
Tajani ellenzi az Európai Parlament székhelyének áthelyezéséről szóló terveket
kilépése miatt költözni kényszerülő Európai Gyógyszerügynökséget (EMA), cserébe viszont felszámolnák az EP kétlakiságát.

Ennek kapcsán Tajani a szerdai sajtóértekezletén kijelentette, hogy az Európai Parlament székhelyét nem lehet effajta "csereüzletek" útján meghatározni, valamint leszögezte, hogy meg fogja akadályozni az erre irányuló terveket.

"Nem gondolom, hogy el kellene cserélnünk az Európai Parlament székhelyét egy ügynökségre. Nem a piacon vagyunk" - mondta.

A költözést már számtalan alkalommal sürgették, az ügy azonban mindig elbukott a francia kormány ellenállásán, egyesek viszont úgy vélik, hogy Emmanuel Macron elnökké választásával közelebb kerülhetne a megoldás, ha felajánlanák cserébe az Európai Gyógyszerügynökség áttelepítését Strasbourgba.

A Politico brüsszeli hírportál emlékeztetett rá, hogy a költözéshez először a párizsi kormányt, majd a többi uniós tagállamot is meg kellene győzni, márpedig az EMA új székhelyéért kiélezett versenyfutás folyik az EU szinte minden
velemenyezd, 2017. július 06. csütörtök, 12:14
Spanyolország és Portugália közös projektekkel készül a következő uniós költségvetési ciklusra
együttműködési program részleteit.

A tervezett közös projektek között szerepel infrastruktúra-fejlesztés, tudományos-kutatási együttműködés, valamint a biztonságot, és az oktatást érintő partnerség.

"A határ ne egy választóvonal legyen, hanem egy csatlakozási pont" - fogalmazott az eseményt lezáró sajtótájékoztatón Antonio Costa portugál kormányfő.

A hét spanyol és nyolc portugál miniszter részvételével zajló csúcstalálkozón összesen nyolc együttműködési megállapodást írtak alá, amelyek számtalan területet érintenek.

A vezetők ezek közül kiemelték, hogy 2021-től három új, teljesen villamosított vasúti vonal köti majd össze Spanyolországot és Portugáliát.

A vonalak alkalmasak lesznek a nagysebességű vonatok közlekedtetésére is, és ez "engedi lerövidíteni az időt a személy- és áruszállításban" - mondta Mariano Rajoy, spanyol kormányfő.

Megállapodtak emellett például arról is, hogy a két ország közösen fogja népszerűsíteni a spanyolországi Santiago de Compostelába vezető, és a
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 20:04
Megveszi a Tesco a legnagyobb brit élelmiszer-nagykereskedelmi céget
lesz az egyesült vállalatcsoportban.

Az ügylettől a Tesco legalább 200 millió font éves szinergiahozadékot vár az adásvétel lezárása utáni harmadik évtől.

A bejelentés után a Tesco részvénye 9-10 százalékos, a Booker papírja 15-16 százalékos nyereségben mozgott az LSE pénteki jegyzésében.

A tranzakció - amelyet a versenyfelügyeleti hatóságoknak még jóvá kell hagyniuk - azt jelenti, hogy a Tesco túllép eddigi hagyományos lakossági élelmiszer-kiskereskedelmi tevékenységének határain, és számtalan más kiskereskedelmi egység - köztük saját piaci vetélytársai, valamint több százezer étterem - nagybani ellátójaként is megjelenik a piacon.

A Tesco, amely a brit magánszektor legnagyobb foglalkoztatója több mint 300 ezer alkalmazottal, rendkívül nehéz, könyvelési botrányokkal és ezzel összefüggő bűnügyi vizsgálatokkal súlyosbított üzleti időszakot élt át az elmúlt három évben, és a Booker megvásárlása a cég első nagyszabású vállalatfelvásárlási ügylete a bajok kezdete óta.

Dave Lewis
velemenyezd, 2017. január 27. péntek, 11:02
1/17
Képek, videók
cannes-i-filmfesztival -le
jolcsi49
2010. augusztus 09. hétfő, 16:07
O.V.-korrupció.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:32
korrupció.png
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:22
Obama-korrupció.jpg
agica2004
2014. december 15. hétfő, 13:25
korrupci.jpg
wiwat
2013. június 25. kedd, 14:49
Korrupció.jpg
erzsob
2012. december 07. péntek, 08:55
korrupci.bmp
lovaszmarika
2012. február 27. hétfő, 14:01
korrupció.jpg
agica2004
2010. november 10. szerda, 14:04
Másként halálos csend és
chillik
2018. május 08. kedd, 03:51
Dühödt, halálos harcban 0
chillik
2016. július 29. péntek, 06:47
Bolond, halálos éj 01.jpg
chillik
2016. június 25. szombat, 06:00
Bolond, halálos éj 02.jpg
chillik
2016. június 25. szombat, 05:59
Halálos ének.jpg
chillik
2016. február 21. vasárnap, 05:29
halálos csók.jpg
agica2004
2015. március 08. vasárnap, 16:22
Halálos pillantás.jpg
kohlinka
2014. június 21. szombat, 16:03
Címkék
francia kormány, vele együtt, fejlődésed számtalan, kereslet azonban, elmúlt száz, friss gyümölcs, vonalak alkalmasak, Harcz Zoltán, ráncok ellen, Vladimír Meciar, eseményt lezáró, megvalósítandó 1034, tulajdonosok által, Szakmaközi Szervezet, következő uniós, brit magánszektor,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.