Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 06:57 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
10 gyógynövény, amelyet otthon is termeszthet
termeszthető növények közé tartoznak. Ha otthon növeszti, akkor olcsóbb is és frissebb, organikus eredetű, emellett mindig kéznél van, ha szükség van rá.

A legtöbb gyógy- és fűszernövény antioxidáns, fertőtlenítő és szélhajtó hatású. Ezen túl a kertészkedés remek edzési forma, amely fitten tartja testét és lenyugtatja elméjét.

Kutatások kimutatták, hogy a gyógy- és fűszernövények kulcsfontosságúak az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében. Ahelyett hogy a piacon megvásárolná ezeket, az udvaron, a konyhakertben vagy akár a lakásban is termeszthetőek.
A 10 leghatásosabb gyógynövény, amelyet otthon is termeszthet:

1. Bazsalikom

A bazsalikomot gyakran használják a főzéshez, emellett orvosi felhasználása is van és könnyedén termeszthető a konyhakertben is.

Ültessen el bazsalikom magvakat egy meleg napos helyen és rendszeresen öntözze, hogy megtartsa nedvességét a föld felmelegedése után is. A bazsalikom rendkívül érzékeny a hidegre,
vorosrozsa66, 2018. október 17. szerda, 12:25
ÁKK-vezérigazgató: a japán szamurájkötvény-kibocsátással a több lábon állás volt a cél
Barcza Györgyaz M1 aktuális csatornán szerda este elmondta: Magyarország tíz év elteltével jelent meg újra a japán kötvénypiacon. Amost jenben kibocsátottdevizakötvény kamata 0,37 százalék, a kibocsátás mintegy 227 millió euró értékű, az egész évre tervezett devizakötvény-kibocsátás kevesebb mint harmada.

Barcza György szerint azért is érdemes jelen lenni a japán piacon, mert az ázsiai befektetők hosszú távra vesznek állampírokat, ha egy papírt megvásárolnak, azt hosszú ideig, gyakran a lejáratig megtartják.

Az ÁKK vezérigazgatója elmondta: idén mintegy 2,2 milliárd euró devizaadósság jár le. Utalt arra: az államadósságon belül egyre csökken a deviza adósság aránya, az idei év végére várhatóan 20 százalék alá mérséklődik.
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 20:02
Leáll a Bonbonetti nagykanizsai gyára, a dolgozók egy része új munkát kap
Lakos István, a budapesti Bonbonetti Choco Kft. projektfelelőse az MTI megkeresésére szerdán elmondta: több érdeklődő is jelezte, hogy megvásárolná a nagykanizsai, ostyagyártással foglalkozó üzemet, de nem sikerült olyan potenciális vevőt találni, aki nagyobb létszámmal átvette volna a céget.

Mint hozzátette: a törvényes előírásoknak megfelelően jelentették be már nyáron a csoportos létszámleépítést a munkaügyi központnak, s a távozó dolgozók ezekben a napokban kapják meg a felmondólevelüket. Folyamatosan egyeztettek az azonos telephelyen működő Kanizsa Pékség Zrt.-vel, s várható, hogy a dolgozók egy részének a sütőipari cég tud munkát adni.

A tervek szerint december 10-én fejeződik be a termelés a nagykanizsai üzemben - mondta még el Lakos István.

A Kanizsa Pékség Zrt. - amely bérbeadóként biztosította eddig az üzemcsarnokot a Choco Bonita számára - a csoportos létszámleépítéssel távozó 64 dolgozónak munkalehetőséget ajánlott, közülük 25-en jelezték, hogy átmennének a sütőipari
velemenyezd, 2014. november 26. szerda, 17:52
Az MVM és a Slovnaft megvásárolná a szlovák villamosművek 66 százalékát
A két magyar cég által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint az MVM Csoport és a Mol Csoport keresi azokat a lehetőségeket, amelyeken keresztül a társaságok energetikai szerepvállalása kölcsönös előnyökön alapulva bővülhet a régióban.

Közleményükben a magyar cégek hangsúlyozták, hogy a kiemelkedő adottságokkal rendelkező Slovenské Elektrárne-val olyan szinergiákat kívánnak együttesen érvényesíteni, amelyek nemcsak a régió energiabiztonságának további növekedését eredményezhetik, hanem a méretgazdaságosságnak köszönhetően tovább javulhat a termelés hatékonysága és mélyülhet a piacok integrációja, s ezzel jelentősen nőhet minden érintett társaság eredményessége.

A Slovenské Elektrárne értékesítendő részvényeinek 66 százaléka magában foglalja a legnagyobb szlovák villamos energetikai társaság minden vagyonelemének arányos részét és az irányítási jogokat. A fennmaradó 34 százalékos részvénycsomag a szlovák államé.

A Slovenské Elektrárne 5739 megawatt (MW) beépített
velemenyezd, 2014. november 20. csütörtök, 09:21
Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák lap a bankszektorról, az Új Szó Matolcsyról
erőteljesen fokozzák piaci részesedésüket, legalábbis így látja ezt Orbán Viktor miniszterelnök, aki egy hét végi beszédében nyilatkozott erről a Bloomberg hírügynökség szerint - írta az osztrák szaklap. A magyar bankszektor valósága azonban - jegyezte meg a lap - nem így néz ki, legalábbis az első pillantásra. A Raiffeisen közép- és kelet-európai bankszektorról szóló elemzése szerint a külföldi pénzintézetek piaci aránya 70 százalék. A helyzet viszonylag gyorsan megváltozhat, ha a piacvezető OTP megvásárolná egyik vagy másik külföldi pénzintézet leányvállalatát. Erre utaló híresztelések újra és újra szárnyra kapnak, legutóbb az MKB bankkal kapcsolatban jelezte érdeklődését az OTP - állt a cikkben. Jovan Sikimic, a Raiffeisen Centrobank elemzője a lapnak azt mondta, egy ilyen tervet a dolgok jelenlegi állása szerint "nagyon ambiciózusnak" tartana, mert a mindenkori vásárlónak a megvásárolt pénzintézet bankadóját is át kellene vennie. Ha viszont az állam engedélyezne egy átvételt a bankadó megfizetése nélkül,
velemenyezd, 2013. július 30. kedd, 14:23
A Deutsche Bank megvásárolná a szerbiai Kereskedelmi Bankot
A Kereskedelmi Bank (Komercijalna banka) a legnagyobb még szerbiai tulajdonban lévő pénzintézet.

A német bank kivásárolja a szerb államot, amely 42,6 százalékát birtokolja a részvényeknek, valamint a részvények 25 százalékát tulajdonló Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bankot (EBRD) is. A kisrészvényesek birtokrésze 4,8 százalék, emellett a Jugobanka 3,7, a felszámolás alatt álló Evropa osiguranje biztosítótársaság pedig 2,9 százalékos tulajdonos.

A Komercijalna banka a Szerb Nemzeti Bank adatai szerint a második legnagyobb bank Szerbiában, és a negyedik a megvalósított nyereség nagyságát tekintve. Tavaly a 2010. évhez viszonyítva 40 százalékkal növelte profitját. Tőkéje 45 milliárd dinár (400 millió euró), a banknak több mint 3000 alkalmazottja van.

A Blic jól értesült forrásokra hivatkozva közli, hogy a vásárlást az EBRD vezényeli le, és a bejelentett - az állami költségvetésből erre a célra elkülönített 102 millió eurós - feltőkésítés után jöhet létre a tranzakció.

A 3 ezer
velemenyezd, 2012. május 03. csütörtök, 15:03
Nem árt figyelni, nagy ellenőrzések lesznek
2012. április 1. 12:24 Szoljon.hu
Fogyasztóvédelem | Füstölt sonka, tojás, zöldhagyma és retek: ezekben a napokban már igazán színpompásak a piacok. A szolnoki vásárcsarnokban a húsvéti hangulatból már csupán a kölniillat hiányzik, ezzel szemben a hatósági ellenőrzések gyakoriak ilyenkor.

Az élelmiszer-biztonsági szakemberek idén is fokozottan figyelnek arra, hogy megfelelő termékek kerüljenek a vásárlók kosarába, aztán majd az ünnepi asztalra.

Tessenek parancsolni! Ízletes zöldhagymát és retket vásárolhatnak nálam kínálja egy hölgy a termékeit nekünk, újságíróknak, amikor megállunk a standja előtt. Valóban ínycsiklandozó az áru, talán választunk is belőle, de előtte a munkánkat végezzük. Ellenőrzésre érkeztünk ugyanis, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság munkatársait kísértük el, akik sajtó-nyilvános ellenőrzés keretében szemléztek a szolnoki piacon.

A mostani akció fő szempontja, hogy
horvathnemagdi, 2012. április 01. vasárnap, 17:03
Képek, videók
Lakásban is termeszthető
pacsakute
2013. február 09. szombat, 12:53
Gyógynövények.jpg
pacsakute
2019. június 22. szombat, 23:16
Gyógynövények szerveinkne
pacsakute
2018. december 28. péntek, 21:16
Gyógynövények az idegrend
pacsakute
2018. október 10. szerda, 19:54
Otthoni gyógynövények fűs
pacsakute
2018. február 16. péntek, 20:53
Gyógynövényes borogatások
pacsakute
2018. február 09. péntek, 16:12
Télre gyógynövények fűsze
pacsakute
2018. január 11. csütörtök, 21:31
Hasznos gyógynövények.jpg
pacsakute
2017. december 03. vasárnap, 21:28
Gyógynövények duzzadt láb
pacsakute
2017. október 13. péntek, 19:11
a legtöbb.jpg
sz719eszter
2018. április 24. kedd, 16:13
Legtöbb like.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:23
A legtöbb,amit tehetünk..
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 15:56
Az ország, ahol a legtöbb
sanci81
2017. június 03. szombat, 15:05
A legtöbb lakosú város a
sanci81
2017. június 03. szombat, 14:52
A legtöbb újonnan érkező
sanci81
2017. május 13. szombat, 11:11
Címkék
ünnepi asztalra, Slovenské Elektrárne-val, felszámolás alatt, helyzet viszonylag, dolgok jelenlegi, törvényes előírásoknak, társaságok energetikai, Kereskedelmi Bankot, szolnoki vásárcsarnokban, Choco Bonita, Deutsche Bank, szerbiai Kereskedelmi, budapesti Bonbonetti, Barcza Györgyaz M1, Európai Fejlesztési, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.