Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 06:00 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Veszteséggel indult a kereskedés New Yorkban
százalék, a Nasdaq piac indexe közel három százalék nyereséggel fejezte be.

A nyitás előtt a határidős indexek csökkenésének mértékét enyhítette ugyan a harmadik negyedévi amerikai GDP-növekedésről közzétett vártnál kedvezőbb adat, de a vállalati eredmények negatív hatását nem tudta teljes mértékben ellentételezni.

Az Amazon, valamint a Google anyavállalata, az Alphabet a csütörtöki zárást követően tette közzé negyedéves eredmény beszámolóját. A közzétett adatok nem feleltek meg a piaci várakozásoknak, a két mértékadó nagyságrendű tőzsdei cég részvénye ezért jelentős árfolyamveszteséget szenvedett el még a tőzsdén kívüli kereskedelemben. Az Amazon részvénye tíz százalékosat, az Alphabet részvénye hat százalékosat.

Az egyébként többnyire kedvező vállalati eredmény beszámolók ellenére a tőzsdeindexek mélyen negatív tartományban járnak a hónap eleje óta a megnövekedett inflációs kilátások, valamint az irányadó dollárkamatok várható emelése miatt, amelyek negatív hatással lehetnek a későbbiekben
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 15:41
Szeptemberben nőttek a termelői árak az Egyesült Államokban
Szeptemberben a termelői árak 0,2 százalékkal, a piaci várakozásoknak megfelelő mértékben nőttek az előző havihoz képest. Augusztusban 0,1 százalékkal csökkentek, júliusban nem változtak a termelői árak havi bázison.

A szolgáltatások termelői ára 0,3 százalékkal emelkedett szeptemberben, a késztermékeké pedig 0,1 százalékkal csökkent.

Az élelmiszerek és az energia árának figyelmen kívül hagyásával kalkulált termelői maginfláció a várakozásoknak megfelelő 0,2 százalék lett szeptemberben az augusztusi mínusz 0,1 százalék után.

Az előző évihez képest 2,6 százalékkal nőttek a termelői árak szeptemberben a várt 2,8 százalék helyett. Augusztusban 2,8 százalék volt a termelői árak éves növekedése, júliusban pedig 3,3 százalék.https://www.bls.gov/news.release/ppi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 15:01
Költségvetési Tanács: a növekedés a kormányzati várakozásoknak megfelelően, 4,3 százalék körül lehet
alapul, áttekintette a kutató-elemző intézetek valamint a nemzetközi szervezetek (EU, OECD, IMF) és más mértékadó piaci elemzők gazdasági elemzéseit, továbbá tekintetbe vette a 2018-2022-re vonatkozó konvergenciaprogramban foglaltakat.

A gazdaság teljesítménye 2018 első fél évében 4,6 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához viszonyítva. A KT a 2018. első fél évi kedvező makrogazdasági folyamatok alapján úgy ítéli meg, hogy a gazdasági növekedés - az év egészében - a kormányzati várakozásoknak megfelelő, 4,3 százalék körüli lehet. A növekedést - a nagyobbrészt kedvező külső feltételek mellett - támogatja a kormány gazdaságfejlesztési stratégiája, a reálbérek tartós és dinamikus emelkedése, és ezzel összefüggésben a háztartások tovább erősödő fogyasztása, az adó- és járulékcsökkentési politika, s az uniós források felhasználásának megelőlegezése. Továbbra is jelen vannak azok a veszélyt hordozó körülmények (olajár-emelkedés, Brexit-tárgyalások elhúzódása, protekcionista gazdaságpolitikák és a
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 19:54
Kamatdöntés - Elemzők: az MNB elmozdult az ultralaza monetáris politikai álláspontról
A piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén a monetáris tanács keddi ülésén. Az MNB ugyanakkor bejelentette, hogy felkészült monetáris politikájának óvatos és fokozatos normalizálására az inflációs cél fenntartható elérése érdekében, eszköztárát átalakítja.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője fontos kommunikációs változásnak nevezte, hogy a jegybank jelezte, felkészült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára, amelynek megkezdése az inflációs folyamatok függvénye.

Kifejtette: a fogyasztói árindex augusztusban is 3,4 százalékkal emelkedett, elsősorban az üzemanyagárak felfutása miatt. Amennyiben a jelenlegi áremelkedési ütem az év hátralévő részében folytatódik, az éves átlagos infláció 2,88 százalék lehet, amely a jegybank korábbi prognózisa (2,8 százalék) felett, de a célszint (3 százalék) alatt van. A forint árfolyama a tavaszi gyengülést követően a 318-330-as sávban stabilizálódott az euróval szemben. Az
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 18:24
Júliusban az infláció nem változott, a maginfláció emelkedett az Egyesült Államokban
Júliusban szezonális kiigazítással a piaci várakozásoknak megfelelően 0,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest a fogyasztói árindex az Egyesült Államokban a júniusi 0,1 százalékos havi áremelkedés után.

Az energia- és élelmiszerárak figyelmen kívül hagyásával kalkulált havi árindex 0,2 százalékkal, a júniusival és a piaci várakozásokkal is megegyező mértékben emelkedett júliusban is.

A fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke 2,9 százalék volt júliusban, az előző havi hat éves csúccsal megegyező. A piac 3,0 százalékos inflációt várt júliusra.

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül kalkulált maginfláció 2,4 százalékkal, 2008 szeptembere óta a legnagyobb mértékben emelkedett júliusban. Júniusban 2,3 százalék volt az éves áremelkedés és a piac júliusra is ezzel megegyező maginflációt várt.

Az élelmiszerárak 1,2 százalékkal, az energiaárak 12,1 százalékkal emelkedtek júliusban éves bázison. https://www.bls.gov/news.release/cpi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 14:57
A Fed nem változtatott az irányadó dollárkamaton
kilátásokról alkotott optimistább megítélésével a kamatok további emelésére tett egyértelmű jelzést. A Fed úgy látja, hogy a lakossági fogyasztás és a vállalati beruházások is "erőteljes mértékben" növekednek.

A Fed korábbi döntéseit követően az idén még két kamatemelésre tett utalást, amelyből a következő szeptemberben lenne esedékes. A döntéshozók által tett jelzések alapján az év végére 2,4 százalékos átlagos irányadó kamatszint várható.

A Fed legutóbbi, júniusi kamatdöntő ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1,75-2,00 százalékra emelte meg az irányadó dollárkamat-sávot. A testület ezt megelőzően az idén márciusban emelte ugyancsak 25 bázisponttal a kamatsáv széleit, májusban pedig változatlanul hagyta.

A Fed 2008 és 2015 decembere között zéró közeli szinten tartotta gazdaságösztönző céllal az irányadó kamatot. A nyíltpiaci bizottság 2015 decemberében indította el a kamatemelési ciklust egy 25 bázispontos lépéssel. A következő évben, 2016-ban csak decemberben, 2017-ben
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 20:22
Devizapiac - Alig változott a forintárfolyam
Az eurót a kedd esti 325,97 forint után kissé alacsonyabban, 325,80 forinton jegyezték szerda reggel hét óra után. A dollár jegyzése 278,91 forintról 278,87-re csökkent, a svájci franké pedig 280,60-ról 280,71 forintra emelkedett.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piaci várakozásoknak megfelelő kamattartó döntése után a forint erősödött kedden. Az MNB a döntés indoklásában leszögezte, hogy a monetáris politikának nincs árfolyamcélja, egyetlen igazodási pontja az inflációs cél, melynek eléréséhez mind az alapkamat szinten tartását, mind a laza monetáris kondíciók fenntartását szükségesnek tekinti.
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 07:34
Kamatdöntés - Elemzők: a jövő év közepéig nem változnak a laza monetáris kondíciók
fölé emelkedését a piaci elemzésekkel egybecsengően az MNB elsősorban az olajárak emelkedésének tulajdonítja (másodkörös hatásokra nem számít), míg a bérnövekedésből eredő inflációs kockázatot továbbra is mérsékeltnek tekinti. Az infláció így a következő hónapokban csak átmenetileg marad majd 3 százalék fölött, a cél tartós elérése továbbra is 2019 közepétől várható - tette hozzá.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint a kamatdöntés utáni jegybanki közlemény a várakozásoknak megfelelően nem tartalmazott érdemi változtatást, nagyobb bejelentésre leghamarabb a szeptember 18-i kamatdöntő ülésen lehet számítani, ugyanis ekkor jelenik meg a friss inflációs jelentés.

Rámutatott: a magyar jegybank természetesen szorosan követi a nagyobb jegybankok monetáris politikáját is, itt elsősorban az Európai Központi Bank és a Fed politikája hangsúlyos. Az EKB e hét csütörtökön tart kamatdöntő ülést, ahol nem várnak érdemi változást, mivel a legutóbbi, június 14-i közleményben a
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 17:22
Tőzsde - Indexemelkedés New Yorkban
Az árfolyamok emelkedésében nagy szerepe volt a közel öt százalékkal erősödő Apple-részvény által feljebb segített technológiai papíroknak. A Fed piaci várakozásoknak megfelelő kamattartó döntése nem hagyott különösebb nyomot az árfolyamok alakulásán.

A kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 és azS&P-500 index 0,2 százalék, a főként fejlett technológiai papírokat jegyző Nasdaq piac Composite indexe pedig 0,5 százalék emelkedést mutatott.

Az Apple-részvény piaci várakozásokat felülmúló második pénzügyi negyedévi eredményének köszönhette erősödését. Az Apple egyúttal az osztalék megemelése mellett részvény-visszavásárlási szándékot is bejelentett 100 milliárd dollár értékben.

A nap nagy vesztesei az italforgalmazó cégek voltak. A Molson Coors Brewing több mint egy évtizede a leggyengébb évkezdetről számolt be, részvénye tizenhárom százalékkal gyengült. A Coca-Cola egyszázalékos, a Pepsi közel kétszázalékos gyengüléssel követte.

A folyamatban lévő negyedéves tőzsdei
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 20:46
Nem változtatott az irányadó dollárkamaton a Fed
A Fed monetáris politikai testülete, a nyíltpiaci bizottság (Federal Open Market Committee, FOMC) kétnapos ülését követő szerdai bejelentés összhangban volt a testület korábban tett monetáris politikai jelzéseivel és a piacon a mostani döntésről előzőleg kialakult elemzői konszenzussal.

A Fed legutóbbi, márciusi kamatdöntő ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1,50-1,75 százalékra emelte meg az irányadó dollárkamat-sávot.

A Fed február elején hivatalba lépett új elnöke, Jerome Powell, elődje, Janet Yellen nyomdokain haladva laza monetáris politikát követ, a javuló gazdasági prognózisok függvényében azonban szükségesnek tartja a monetáris politikai eszközök fokozatos szigorítását.

A piacok a Fed által felvázolt optimista gazdasági növekedési prognózis és monetáris szigorítási pálya alapján három, egyenként 25 bázispontos kamatemelést tartanak valószínűnek az idén. Ebből a márciusi kamatemelés volt az első.

A Fed 2008 és 2015 decembere között zéró közeli szinten
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 20:06
Tőzsde - Emelkedő indexek New Yorkban
A kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 index 0,8 százalék, az S&P-500 index 0,6 százalék, a Nasdaq Composite index 0,5 százalék nyereséget mutatott.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal megemelte az irányadó dollárkamatot szerdai kamatdöntő ülésén.

A piacok a részvényárfolyamok emelésével elsősorban a Fed gazdasági növekedési kilátásokról alkotott pozitív prognózisát nyugtázták.

Szerdán a legnagyobb nyereséget az energiaipari ágazat papírjai érték el az olajár emelkedésének köszönhetően, de a pénzügyi papírok is jól teljesítettek, ágazati mutatójuk 0,8 százalékkal erősödött.

A technológiai papírokkal túlsúlyos Nasdaq Composite index emelkedéséhez pedig a Facebook nagy esést követő kétszázalékos pozitív korrekciója járult hozzá a legnagyobb mértékben.

Az olajár az amerikai nyersolajkészletek váratlan csökkenése miatt nagyot emelkedett szerdán: a WTI nyersolaj ára 2,60 százalékkal hordónként
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 19:41
Megemelte az irányadó kamatot a Fed
A Fed monetáris politikai testülete, a nyíltpiaci bizottság (Federal Open Market Committee, FOMC) döntése teljes mértékben megfelelt a Fed által korábban tett jelzéseknek és a piaci várakozásoknak is. Legutóbb a Fed február elején hivatalba lépett új elnöke Jerome Powell jelezte négy héttel ezelőtti kongresszusi meghallgatásán a monetáris szigorítás szükségességét a javuló gazdasági prognózisok függvényében.

A piacok a Fed által felvázolt optimista gazdasági növekedési prognózis és monetáris szigorítási pálya alapján három, egyenként 25 bázispontos kamatemelést tartanak valószínűnek az idén. A mostani volt ezek közül az első.

A Fed 2008 és 2015 decembere között zéró közeli szinten tartotta gazdaságösztönző céllal az irányadó kamatot. A nyíltpiaci bizottság 2015 decemberében indította el a kamatemelési ciklust egy 25 bázispontos lépéssel. A következő évben, 2016-ban csak decemberben, 2017-ben viszont háromszor - márciusban, júniusban és decemberben - ismét kamatot emelt a Fed, rendre 25
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 19:11
1/25
Képek, videók
A veszteség feletti bánat
sanci81
2018. január 03. szerda, 16:54
A veszteség.jpg
tamso
2010. január 04. hétfő, 21:49
A veszteség.......bmp
bongyi53
2009. március 31. kedd, 17:24
nyitás előtt kényelmesen
jegesmedve21
2012. július 02. hétfő, 08:12
nyitás előtt
orban47
2011. július 28. csütörtök, 05:34
határidő napló
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:27
Negyedév múlva
idgie1975
2008. december 25. csütörtök, 22:21
Eredményekben gazdag ´j h
csalogany13
2014. március 17. hétfő, 16:24
Futball eredmények 1956
lacipecsenye
2012. augusztus 03. péntek, 14:41
Eredmények
konalali
2009. augusztus 26. szerda, 15:27
Eredmények
kornelo
2008. május 22. csütörtök, 12:45
Karcagi eredmények
kanaris
2007. szeptember 24. hétfő, 08:59
Az eredményekre várva...
rebeka93
2006. július 19. szerda, 16:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.