Belépés
2019. november 17. vasárnap | 46. hét | 321. nap | 07:04 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tojássaláta Eztfaldfel módra
Hozzávalók a tojássalátához:
- 8 db főtt tojás
- 2 db főtt burgonya kis kockákra vágva
- 1 kisebb fej lila hagymának a fele
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 kaliforniai paprika

Az öntet hozzávalói:
- 7-8 evőkanál majonéz
- 150 gramm natúr joghurt
- 1 kiskanál mustár
- 1-2 mokkáskanál citromlé
- só
- őrölt bors
- petrezselyem

Tojássaláta elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, és beletesszük egy tálba. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát, és a kígyóuborkát pedig apróra felkockázzuk, és a burgonyával együtt hozzáadjuk a tojásokhoz. Ezután elkészítjük az öntetet. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral, és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a petrezselymet is. Ezt ráöntjük a salátára, és óvatosan összeforgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, és aztán fogyaszthatjuk
suzymama, 2019. augusztus 26. hétfő, 14:09
Vízhajtó fogyi ital
Az elhízás tehát komoly veszélyt jelent a szívre, a vesére, a májra,
valamint a csípő, a térd- és egyéb ízületek számára.

Vízhajtó fogyi ital

Hozzávalók:

1 citrom
60 gramm petrezselyem
3 dl víz

Facsard ki a citrom levét egy kancsóba, majd add hozzá a megmosott,
apróra vágott petrezselymet is, végül öntsd fel a vízzel.

Idd ezt az italt éhgyomorra 5 napig. Ezt követően tarts egy 10 napos
szünetet, majd ismételd meg az eljárást, ha szükséges.

Az ital felpörgeti az anyagcserét, beindítja a zsírégetési folyamatot, és
úgy méregteleníti a szervezetedet, hogy közben vitaminnal és ásványi
anyaggal látja el.

A petrezselyem természetes vízhajtóként működik - kihajtja a felesleges,
visszatartott folyadékot a szervezetedből.
klarika47, 2019. június 22. szombat, 10:40
Zsírfaló csodafegyver
turmixold krémesre. Végül főzd össze 2 dl főzőtejszínnel és a tetejére szórj frissen vágott zeller zöldet.

TÖLTÖTT ZELLERSZÁR
1 pohár natúr joghurtot keverj össze 10 dkg juhtúróval. Ízesítsd apróra vágott zellerlevéllel, sóval, borssal, pirospaprikával. A krémmel töltsd meg a halványító zellerszárakat.

ZELLER ROPOGÓS
1 nagyobb megtisztított zellergumót nagy lyukú reszelőn reszeld le. Keverj hozzá 1 tojást, 1 duci zúzott fokhagymát, sót, borsót, 1 csokor apróra vágott petrezselymet. Tegyél hozzá 3-4 evőkanál zabpehelyliszttel és kevés vízzel keverd össze, hogy egy jó állagú masszát kapj. Formázz belőle pogácsákat és kevés kókuszzsírban süsd ropogósra. Készítheted muffin formában is, sütőben sütve.

PIKÁNS ZELLERSALÁTA
1 zeller gumót, 1 uborkát és 1 fej lila hagymát vágj vékony csíkokra. Fűszersóval ízesítsd. Készíts öntetet 1/2 citrom, pici olvasztott zsír, és egy ujjnyi reszelt gyömbérből. Forgasd össze a salátával, tedd a hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az
suzymama, 2019. június 03. hétfő, 11:33
Fokhagymás krumpli recept
Hozzávalók:

1 kg kis méretű burgonya
5 ek liszt
1 ek pirospaprika

2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
olaj

Elkészítése:

A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk.

Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát, amit rázogatva megpirítunk. Az utolsó 2 percben reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Alaposan átforgatjuk és szükség esetén még sózzuk
recept neked
suzymama, 2019. május 17. péntek, 12:27
Spárgaszósz
Hozzávalók:
50 dkg spárga
1 evőkanál vaj
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
frissen őrölt bors

1 marék fenyőmag
1 marék szeletelt mandula
1 csipet szerecsendió

Elkészítés: A megpucolt spárgákat 4-5 centis darabokra vágom, olvasztott vajban megforgatom, majd hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket, és felöntöm a tejszínnel. Sózom. A fenyőmagot és a mandulát megpirítom. Tésztát főzök, és a spárgaszósszal, valamint a pirított magokkal tálalom.

De ugyanakkor finom egy reggeli omlettel, egyszerűen földieperrel és egy kis piaci kecskesajttal,
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:00
Sajtgolyó
Hozzávalók kb. 15 db-hoz

10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj

A tetejére:

1 kis csokor petrezselyemzöld
1 sárgarépa
durvára őrölt tarka bors
Az öntethez:

2 dl kefir
1 kis csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk.
A petrezselymet apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
A golyókat a petrezselyemben, a reszelt sárgarépában vagy a tarka borsban meghempergetjük. Ízlésesen tálra rendezzük.
Az öntethez a kefirt simára keverjük az apróra vágott snidlinggel és a zúzott fokhagymával.
A sajtgolyókat az öntetbe mártogatva fogyaszthatjuk.
forrás:kifoztuk.hu
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:15
Májfoltok ellen
Három egyszerű módszer, ha tele vagy májfolttal!

Ősszel láthatóvá válnak a nyári ,,bűnözés", a sok napozás miatti bőrelváltozások.
Ezek gyakran májfoltok képében jelentkeznek az arcon is. Hogyan enyhíthetők
ezek a csúnyaságok?

1. Zabpehellyel

Őrölj meg fél csésze zabpelyhet és adj hozzá négy evőkanál citromlét. A pasztát
kend az arcodra, majd ha megszáradt, mosd le langyos vízzel. Hetente egyszer-
kétszer alkalmazd!

2. Mandulával

Áztass tejbe 8-10 szem mandulát egy éjszakára. Szárítsd meg, majd őröld meg
és adj hozzá egy teáskanál finom sót, fél teáskanál mézet. A pasztát kend az
arcodra 30 percre, majd langyos vízzel mosd le.

3 .Krumplival

Karikázz fel nyers burgonyát és helyezd a májfoltokra egy-egy szeletet néhány
percre. Miután eltávolítottad a burgonyát, mosd le az arcod langyos vízzel.
Arcpakolást is készíthetsz, ha reszelt nyers krumplit kevés mézzel összekeversz,
és ezt
klarika47, 2019. március 14. csütörtök, 05:27
Sajttekercs egyszerűen recept
Hozzávalók:

12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
10 dkg reszelt sajt
1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
10 dkg vaj
8 szelet gépsonka
5 tojás
1 tk mustár
1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).

A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.

A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.

A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.

A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az
suzymama, 2019. március 05. kedd, 18:50
Sütőzacskóban sült fokhagymás burgonya
tökéletes köret minden húsos étel mellé

1 kg burgonya (közepes nagyságú),
3 gerezd fokhagyma,3 evőkanál olaj,
zöldpetrezselyem vagy kapor,só,bors.

Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba. Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval mindegyik darabot. A fokhagymát tisztítsuk meg, zúzzuk össze. A petrezselyemlevelet is mossuk meg, vágjuk apróra. Keverjük össze az olajat, a fokhagymát, a petrezselymet, a fűszereket és öntsük rá a burgonyára, keverjük össze. Tetszés szerint más fűszereket is használhatunk, a csili és a rozmaring is különlegessé teszi. Tegyük a burgonyát sütőzacskóba, a zacskó száját kössük be. Tegyük a burgonyát egy tepsibe, előmelegített sütőben 200 fokon süssük kb. 1 órán át.
suzymama, 2019. január 10. csütörtök, 14:32
Így lesz omlós szaftos a csirkemell
nagy csokor petrezselyem, apróra vágva

2 dl tejszín

2 teáskanál finomliszt

csipet frissen őrölt fekete bors

A csirkemellet enyhén klopfoljuk, majd az olaj és vaj keverékén hirtelen megsütjük. (oldalanként kb. 3-4 perc). A húst kivesszük a serpenyőből, fóliával letakarjuk. A tejszínben simára keverjük a lisztet. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót a petrezselymen kívül, lassú tűzön simára keverjük. Amikor a szósz sima, hozzáadjuk a petrezselymet is, majd a húsra öntjük.

Mazsolás rizs illik hozzá.

SPENÓTOS-FETA SAJTOS CSIRKEMELL TEKERCS

4 szelet csirkemell filé

15 dkg lehetőleg friss spenót

10 dkg feta sajt

6 dkg krémsajt

2 evőkanál olaj

4 szelet bacon

só, frissen őrölt fekete bors

A friss spenótot egy percre forró vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük.

A csirkemellet 3-4 mm vékonyra klopfoljuk. Megkenjük krémsajttal, meghintjük
klarika47, 2018. december 27. csütörtök, 06:49
Nagyi receptje: levesben főtt töltelék
ismeri? És részletesen el kellett magyarázni, miből és hogyan készül; hogy kóstolják meg nyugodtan, nagyon finom; aminek a vége az lett, hogy egy tányérkával még kértünk a konyháról, mert azt mondták, ez volt a legjobb valami, amit eddig ettek :)))


Töltelék:
- 6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
- 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
- 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
- 6 egész tojást
- sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a
suzymama, 2018. november 18. vasárnap, 15:01
3 csodás finomság, amivel te is meglepheted a családot, akár
is!


Ünnepi alkalmakra egy kis finomság, mikor szeretnéd valamivel meglepni a szeretteid, próbáld ki.

Bal oldali, baconös csirkemell:

1 kg apróra felkockázott csirkemell,
15 dkg reszelt sajt,
só,
bors,
kevés aprított petrezselyemzöld,
3evőkanál liszt,
450 g-os tejföl,
2 egész tojás,
kicsi vaj a forma kikenéshez.

Elkészítés:

Baloldal: A tejfölt, tojást, sajtot, lisztet, sót, borsot, petrezselymet összekeverjük, egy picit sózzuk a csirkét is, összekeverjük. Picit kivajazzuk az őzgerincformákat (2 db) úgy béleljük a baconnel, hogy kilógjon a két oldalán. Elosztjuk a formákba, majd ráhajtjuk a szalonnát, tepsibe tesszük, mert kicsöpöghet a kisülő zsiradék. Előmelegített 170-180 fokon (kb.40 perc) sütjük pirosra. (közben a felesleges levet leöntjük) ha megsült tepsire borítjuk és a másik
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 19:43
1/160
Képek, videók
Tojássaláta
lilagondolatok
2015. augusztus 26. szerda, 09:57
Mámorító tojássaláta, íny
lilagondolatok
2015. május 28. csütörtök, 10:46
majonézes tojássaláta.jpg
sarkadykati
2012. május 19. szombat, 03:10
113711_5_big Tojássaláta
sarkadykati
2012. április 03. kedd, 10:34
Tojássaláta/Gkriszta
kilofalok
2011. február 28. hétfő, 21:08
tojassalata.jpg
veronika74
2009. június 17. szerda, 14:25
tojássaláta.jpg
veronika74
2009. május 31. vasárnap, 22:13
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
WOK-ban készült hozzávaló
darazsilona
2011. szeptember 04. vasárnap, 19:14
hozzávaló
lebo
2011. augusztus 14. vasárnap, 11:15
Címkék
felesleges levet, gáztepsibe sütőpapírt, főtt tojásokat, italt éhgyomorra, tetejére szórj, pirított magokkal, ujjnyi reszelt, halványító zellerszárakat, öntet hozzávalói, szósz sima, tojásokat megfőzzük, reggeli omlettel, forma kikenéshez, sárgarépát lereszeljük, fogpiszkálóval mindegyik, órára hűtőbe,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.