Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:37 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orosz külügy: az orosz nagykövetség informatikai berendezéseit tesztelték a Hollandia által kiutasított orosz s
keretében.

A történtek miatt a nap folyamán bekérették az orosz külügyminisztériumba Renée Jones-Bos holland nagykövetet. A diplomata a megbeszélést követően újságíróknak elmondta, hogy Hollandia felelősséget vállal a területén működő nemzetközi szervezetekért, és nem engedheti meg, hogy kibertámadások érjék őket, amit a holland védelmi miniszter világosan értésre is adott.

"Egyértelműen jeleztük, hogy ennek véget kell vetni" - nyilatkozott a misszióvezető, hozzátéve, hogy a megbeszélés tartalmáról tájékoztatja Hágát.

A nap folyamán korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az olasz hivatali partnerével, Enzo Moavero Milanesivel közösen tartott saktótájékoztatóján közölte, hogy Renée Jones-Bos nagykövetet "a dezinformációs kampány miatt" behívatták a moszkvai diplomáciai tárcához. Lavrov is azt mondta, hogy nincsenek titkok a Hollandiában kémkedéssel vádolt orosz "szakértők" áprilisi hágai látogatása körül.

Az áprilisban történtek közzétételének időzítésével kapcsolatban rámutatott,
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 19:30
NÚSZ: új szolgáltatással elkerülhető a bírság
e-útdíjrendszer indulása óta több olyan szolgáltatást vezettek be, amelyek segítséget nyújtanak a teherjárművek vezetőinek, hogy útdíjfizetési kötelezettségüknek minél könnyebben és pontosabban tudjanak eleget tenni.

Ide tartozik a bírságriasztás, amelynek aktiválásával a NÚSZ figyelmezteti az érintettet, hogy még nem váltott jogosultságot az általa használt útra. Bizonyos lépésekkel a nagyobb összegű bírság kiszabása ilyenkor még elkerülhető.

Az alacsony egyenlegről szóló értesítés arról tájékoztatja az úthasználót, hogy lemerülőben van az útdíj rendezéséhez szükséges számlakerete.

A jármű vezetője ma már akár fedélzeti egységének meghibásodásáról vagy rendellenes működéséről is információt kaphat, így lehetősége van arra, hogy még időben orvosolja a problémát, és elkerülje az akár százezer forint nagyságrendű bírságot.

Az újításnak köszönhetően az ilyen fontos értesítések a NÚSZ egyre több bevallási közreműködő partnerénél már közvetlenül a jármű vezetőjének mobiltelefonjára érkeznek.
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 15:31
Tallóztam
Éjszakai fogcsikorgatás - mitől múlik el?

Sírás, rívás és fogak csikorgatása, különösen éjjelente - talán az erős stressz okozza, esetleg épp az altatód váltja ki? Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindanyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai

Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:46
Alvás közbeni fogcsikorgatás
- mitől múlik el?


Sírás, rívás és fogak csikorgatása, különösen éjjelente - talán az erős stressz okozza, esetleg épp az altatód váltja ki? Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindannyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai


Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként gyógyszerek mellékhatásaként is
eposz, 2018. július 19. csütörtök, 19:26
Megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Magyar Fejlesztési Bank
MFB az együttműködési megállapodás keretében egységesen képviseli a stratégiai csoportjába tartozó társaságokat, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t, az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelési Zrt.-t, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-t, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-t, aDiákhitel Központ Zrt.-t, az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt.-t és az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-t.

Az MNKH az együttműködés értelmében részvételi és bemutatkozási lehetőséget biztosít rendezvényein a bank szakértőinek, tájékoztatja partnereit az MFB által kínált finanszírozási lehetőségekről, információkkal és piaci visszajelzésekkel segíti a kis- és közepes vállalkozások támogatási konstrukcióinak kidolgozását.

Az MFB tájékoztatja partnereit a kereskedőház szakmai konferenciáiról, képzéseiről, szolgáltatásairól, emellett piaci információkkal és kutatási eredményeivel segíti az kereskedőház szolgáltatási portfóliójának, valamint Exportakadémia című képzésének fejlesztését.

A közlemény idézi az MNKH vezérigazgatóját,
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 17:34
Kétmilliárd forintot fektet egy cseh társaság a Barion Zrt.-be
A befektető első körben egy kétmillió euró értékű tranzakció révén 20 százalékos részesedéshez jut az online- és mobilfizetési piacon tevékenykedő cégben.

A magyar pénzügyi startup eddig két lépcsőben mintegy 150 millió forint befektetésben részesült belföldi üzleti angyaloktól.

Kiss Sándor, a Barion társalapítója és vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy szolgáltatásukat több mint 2600 webáruház használja. Az indulás óta eltelt két év alatt több mint 700 ezer ügyfél fizetett már a cég rendszerén keresztül, többmilliárd forintos éves forgalmat lebonyolítva.

A vezérigazgató arra is kitért: a pénzt a befektetőtől arra kapta a cég, hogy bebizonyítsák, nemzetközi szinten megismételhetők a magyarországi eredmények.

A vállalkozás Kiss Sándor tájékoztatása szerint a fizetési szolgáltatások piacán nem a tranzakciós díjakból kíván megélni, hanem a vásárlások során begyűjtött adatvagyon felhasználásából, ami egy "data business".

A cég a világ valaha volt legnagyobb vásárlói
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 16:11
Illegális bevándorlás - Martin Schulz: Merkel hibázott a menekültpolitikában 2015-ben
A Bild című lap választási fórumán felidézte a kancellár egy minapi interjúját, amelyben Merkel elmondta, hogy a menekültpolitikában ismét mindent ugyanúgy csinálna, mint 2015-ben.

Azonban - tette hozzá a szociáldemokrata kormányfőjelölt - azt a hibát nem lenne szabad még egyszer elkövetnie, hogy az európai partnereket nem vonja be a döntéshozatalba, hanem csak utólag tájékoztatja őket.

Éppen ez a hiba teszi lehetővé Lengyelország és Magyarország számára, hogy kivonják magukat a felelősségvállalásból, és azt mondják, hogy "minket nem kérdeztek meg (a menekültek befogadásáról), ezért nincs is semmi közünk hozzá, német problémáról van szó".

Martin Schulz hozzátette: Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Horst Seehofer - bajor kormányfő, az Angela Merkel vezette jobbközép CDU testvérpártja, a CSU elnökének - "jó barátja még pénzt is akar a határkerítésért", ami "azért eléggé felháborító".

Az SPD-s kancellárjelölt a fórumon a többi között arról is beszélt, hogy "nem ideges" a vasárnapi
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 11:22
Brexit - Szijjártó: tisztességes megállapodást kell kötni
Szijjártó Péter közölte: az ő meghívására jött Magyarországra David Davis, aki végigjárja az uniós tagországokat és a brit álláspontról tájékoztatja a kormányokat, hogy elkerülhető legyen egy megállapodás nélküli Brexit, illetve egy rossz megállapodás.

"A britek döntését a kilépésről tiszteletben tartjuk, de sajnáljuk, Európa számára ez egy nagy veszteség" - szögezte le. A miniszter felidézte: Nagy-Britannia az ENSZ BT tagja, atomhatalom, övé Európa legütőképesebb hadserege, valamint Európa második, a világ ötödik legerősebb gazdasága. Az országnak emellett nagyon speciális kapcsolata van az Egyesült Államokkal.

Szijjártó Péter elmondta: Nagy-Britannia Magyarország 11. legfontosabb kereskedelmi partnere, Magyarország tavaly 3,6 milliárd eurónyi exportot mutatott fel. Nagy-Britannia az ország hetedik legjelentősebb befektetője, 800 brit vállalat 51 ezer embernek ad munkát Magyarországon. Hozzátette: nem túlzás, hogy a Brexit legjelentősebb vesztese a közép- és kelet-európai térség
velemenyezd, 2017. április 20. csütörtök, 12:03
Külföldi egyetemek - Palkovics: a kormány semmilyen egyetemet nem kíván bezárni
intézmény működésére és a két egyetem együttműködésére. Mint mondta, bízik benne, hogy az újonnan megjelent két feltételt teljesíteni tudják majd azok az intézmények, amelyek hasonló képzést folytatnak vagy ilyet terveznek a jövőben.

Kiemelte, ha a CEU esetleg nem tudna eleget tenni a törvénymódosításban foglalt feltételeknek, az sem jelenti azt, hogy más formában, a Magyarországon bejegyzett Közép-európai Egyetemmel együttműködve, nem folytathatja a tevékenységét az országban.

A kormány tájékoztatja a partnereit, kész tárgyalni, és teljességgel nyitott rá, hogy megoldást találjanak a helyzetre, ezért nincs ok aggodalomra - fogalmazott.

Újságírói kérdésre válaszolva Palkovics azt mondta, hogy a törvénymódosítás elleni demonstrációk résztvevőit félrevezették, mivel nem igazak azok az információk, amelyek szerint a kormány korlátozni akarná az egyetemek autonómiáját vagy intézményeket tervezne bezárni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára mások
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 14:43
Putyin pártjával írt alá együttműködési megállapodást egy osztrák párt
megállapodást az ellenzékipárt elnöke, Heinz-Christian Strache és Szergej Selesnjak, az Egységes Oroszország főtitkára írta alá hétfőn Moszkvában. A találkozón jelen volt továbbá osztrák részről az FPÖ elnökhelyettese Norbert Hofer, a bécsi alpolgármester Johann Gudenus és Harald Vilimsky, az FPÖ európai parlamenti képviselője is.

A megállapodás szövegét a Kronen Zeitung című lap újságírója már korábban közzétette a Twitter mikroblog oldalán. Ennek tartalma szerint a két párt rendszeresen tájékoztatja egymást különböző területeken szerzett tapasztalatairól, a gazdaság, a kereskedelem és a befektetés területén is támogatják egymást. A két párt arról is nyilatkozott, hogy a fiatalokat valamint a nőket tömörítő egyesületeik, a képzéssel és segélynyújtással foglalkozó és egyéb területen működő társadalmi szervezeteik is együttműködnek majd, hogy erősítsék a barátságot, továbbá "a hazaszeretet és a munkakedv szellemében" neveljék a fiatal generációt.

Strache hétfőn a Facebook közösségi oldalán az
velemenyezd, 2016. december 19. hétfő, 19:52
Lezsák: pótolhatatlan a nyugati magyar szórvány szerepe
Hozzátette: a kérdés az, idehaza "mennyire tudunk élni ezzel a lehetőséggel, észrevesszük-e" a nyugati magyarság segítőkészségét és az abban rejlő lehetőséget. Nem mindegy, hogy ki és miként tájékoztatja Magyarországról a külföldet - hangsúlyozta Lezsák Sándor, az amerikai elnökválasztás eredménye kapcsán kijelentve, "remélhetjük az amerikai magyarok legjobbjainak térnyerését a külügyi adminisztráció tájékoztatásában".

A Bethlen Gábor-díj három idei kitüntetettje közül Koszorús Ferenc ügyvédet, az Amerikai Magyar Szövetség vezetőjét és kisebbségi jogvédőt méltatva Lezsák Sándor arról beszélt: a díjazott évtizedek óta szervezi az amerikai magyar közösséget, de már az 1970-es évektől részt vett a romániai magyarok ellen elkövetett tényfeltáró testület munkájában.

Hozzátette: Koszorús Ferenc segítette a rendszerváltás után a magyar kormány tengerentúli kapcsolatépítését, de annak a helyzetnek a kialakításában is szerepe volt, amelynek eredményeként néhány éve Magyarország legalább részben
velemenyezd, 2016. november 18. péntek, 20:33
NGM: folytatódtak a minimálbér-tárgyalások, a kormány nagyarányú reálbér-emelkedést szeretne jövőre és 2018-ban
A tájékoztatás szerint Varga Mihály a tanácskozáson kiemelte, a minimálbér-emelés mellett a járulékcsökkentést is meg szeretné valósítani a kormány.

Hozzátette, Magyarország makrogazdasági mutatói az elmúlt években nagymértékben javultak és az ország stabil helyzete jelenleg megengedi, hogy jelentős lépésekben merjenek gondolkodni.

A tárcavezető a közlemény szerint jelezte, a szerdai kormányülésen tájékoztatja a kormányt a megbeszélésekről, a tárgyalások ezt követően folytatódnak.

A testület ülésén a kormány mellett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének, a Vállalkozók Országos Szövetségének, az ÁFEOSZ-COOP Szövetségnek, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának, a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, a Munkástanácsok Országos Szövetségének, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésnek a képviselői vettek részt - áll a közleményben.

Varga Mihály a VKF
velemenyezd, 2016. november 15. kedd, 14:12
1/5
Képek, videók
szepkoruak_berendezese i.j
menusgabor
2017. szeptember 12. kedd, 17:23
Brit Nagykövetség
sanci81
2017. június 11. vasárnap, 12:02
a nagykövetségen
orban47
2011. augusztus 08. hétfő, 07:11
Bp-Libiai nagykövetség.jp
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 09:57
nagykövetség.jpg
jakabgasparne
2008. február 09. szombat, 15:04
Nagykövetségen Tallinnban
pecsioszi
2006. december 02. szombat, 10:44
Nagykövetségen,Tallinn ban
pecsioszi
2006. december 02. szombat, 10:30
Magyar Nagykövetség Talli
pecsioszi
2006. augusztus 09. szerda, 18:49
Csoportkép a nagykövetség
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 14:00
Magyar Nagykövetségen1
pecsioszi
2006. június 19. hétfő, 17:49
informatikai kámaszutra.j
agnia
2007. március 10. szombat, 18:46
Renee_tubes_insectes.p ng
zskadi
2016. február 14. vasárnap, 01:25
Renee_tube_steampunk_p oul
zskadi
2016. február 14. vasárnap, 01:25
Renee_tube_steampunk_o wl.
zskadi
2016. február 14. vasárnap, 01:25
Renee_tube_steampunk_c raw
zskadi
2016. február 14. vasárnap, 01:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.