Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 03:30 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A fiatalság titka
a rák ellen.

Fokhagyma és gyömbér

A fokhagyma nemcsak a vámpírokat űzi el, hanem az influenzát is. Ezenkívül hatékonyan megelőzi a sejt degenerációt és hígítja a vért. A gyömbér pedig megkönnyíti az emésztést azáltal, hogy megszabadít a toxinoktól. Amikor öregedni kezdünk, a gyömbér segít megfiatalítani a sejtjeinket és megállítja a károsodásukat.

Paradicsom

Sokszor nem is gondolunk bele, hogy milyen jót teszünk a szervezetünknek, ha bekebelezünk némi paradicsomot, hiszen ma már annyira alapvető hozzávalónak számít. Fogyaszthatjuk nyersen, megfőzve vagy grillezve, azon kevés alapanyag közé tartozik, melyek nem veszítenek hasznos összetevőikből a főzés során sem. Hasznos összetevőinek köszönhetően felvértez minket a nap károsító hatásaival szemben, de nyugodt szívvel bevethető a ráncok ellen is, és bőrvédő hatása is említésre méltó.

Omega 3

Az omega 3 zsírsavakra afféle csodaszerként tekintenek, és nem is teljesen alaptalan ez a vélekedés,
klarika47, 2018. június 30. szombat, 19:41
A brokkolit meddig kell főzni, hogy pont jó legyen köretnek?
súltkeszeget
is szerette s ezt szálkástól ette ha jól át volt sütve! Anyukám most
83. éves, köszöni szépen jól van, s mindent ami káros a TV szerint
azt tömi magába és sajnos nagyon dohányzik is!

Mi a nejemmel imádjuk pl. a keleti (indiai, thai és egyéb) konyhát, de ugyan
úgy megesszük a vadat, a sertéshúst vagy pl. a marhát is! Én speciel imádom
a vadhúst, de ettem már kengurut, struccot, s más Ausztrál és újzélandi
húsfajtát is, de nem vetem meg a zöldséget, noha a paradicsomot nyersen
nem eszem meg, mert olyan ize van mint a rothadt akárminek! (Szerintem).

Az ilyen párló és hasonló "csodakütyüket" soha nem vesszük meg
mert egyrészt nagyon időigényes ebben főzni, másrészt nem olcsóbb ha
étteremben eszünk hasonlót! (Igaz mi nem törkeszünk soha az "olcsó"
cuccokra mert magunktól soha semmit nem sajnálunk!)
Kinek takarékoskodjak és főleg minek?

A fözelékeket én is szeretem, de ezzel a csodaszerkentyűvel ilyeneket
decotext, 2018. február 13. kedd, 16:35
Éljen zölden, étkezzen nyersen!
Szerencsére falun nőttem fel, így már egész kislány koromban megtanultam, hogy minden táplálék nagyon egészséges és finom, amelyet a természet felkínál. Régebben is sok nyers ételt fogyasztottam, hiszen nyáron csak ki kellett mennem a kertbe, ahol a gyümölcsfák roskadásig tele voltak finomabbnál finomabb gyümölcsökkel, és a veteményes is egy Kánanán volt számomra. Manapság talán a múltam miatt nem jelent gondot egészségesen táplálkozni, amelybe a sok-sok nyers étel is beletartozik.

Milyen okok vezethetnek rá valakit, hogy a lehető legtöbb ételt nyersen fogyassza? Egyrészt az egészsége, hiszen mindenkinek fontos, hogy vigyázzon az egészségére és a betegségeket elkerülje. A nyers ételek többek között jó hatással vannak a gyomor működésére és az emésztési zavar problémáját is megoldják.

A másik ok, amiért érdemes minél több nyers ételt fogyasztani, hogy késleltessük az öregedési folyamatokat, hiszen ezek a táplálékok megszépítik a bőrünket, a hajunkat és a körmeinket. Nem beszélve arról,
bordat, 2017. november 22. szerda, 16:28
9 gyógyító étel
cink.

Hogyan segít?

Az E-vitamin védi az ereket. A B-vitaminok szabályozzák az anyagcserét, segítik a sejtek energiával való ellátását. A biotin bársonyossá, ragyogóvá varázsolja a bőrt.

6. Paradicsom: értisztító hatású

Mi rejtőzik benne?

Csodafegyvere a likopin, ehhez jön még a sok C-vitamin és a kálium.

Hogyan segít?

A likopin tisztítja az ereket, óvja a szívet, véd a rákos megbetegedések ellen. Még a ketchupban is megtalálható, a paradicsomot ugyanis csak kímélő hőkezeléssel lehet tartósítani, különben elveszíti szép piros színét.

5 finom és gyógyító étel, ami csodákra képes!

7. Fokhagyma: harc az érelmeszesedés ellen

Mi rejtőzik benne?

Az allicin nevű kéntartalmú vegyület baktériumölőként hat, valamint csökkenti a koleszterin- és a vérzsírszintet, így véd az érelmeszesedés ellen.

Hogyan segít?

Legjobb nyersen fogyasztani, illetve házilag készített fokhagymás
horvathnemagdi, 2017. szeptember 08. péntek, 10:59
Egyél paradicsomot minden nap
A paradicsomot csak igen kevesen tolják félre a tányérjukról, ha meglátják. Egyike ugyanis azoknak az ízletes zöldségeknek, amely sokoldalú felhasználása miatt szinte minden háztartásban megtalálható. Egyél belőle te is minél többet, hiszen rengeteg jótékony hatása van a szervezetre.

Szószok, mártások, levesek - ezek mind készíthetőek a paradicsomból. Sőt, nyári estéken igazi ínyencségként grillezett paradicsomszeletekkel is kínálhatod a vendégeket. Persze a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait úgy tudod a legjobban kamatoztatni, ha nyersen fogyasztod az étel mellé vagy pedig fincsi saláták formájában. Addig edd, amíg szezonja van!
Bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban

A paradicsomban C- és E-vitamin található a legnagyobb mennyiségben, amik megvédenek a betegségektől és a bőr idő előtti öregedésétől. De található még benne karotin, kálium, magnézium, kalcium és nátrium is. Ha esetleg nem a kedvenc zöldséged, vitamin és ásványi anyag tartalma miatt érdemes időnként
anna4459, 2017. augusztus 19. szombat, 07:24
Provence-i töltött cukkini és paradicsom
A mediterrán konyha kimondottan kedveli a töltött zöldégeket, amit fűszeres darált hússal töltenek meg. Többnyire sovány borjúhúst használnak hozzá, ami még nyersen összemixelnek a zöldségek kivájt belsejével, fűszerekkel, hagymával és fokhagymával, semmi más nem kerül a töltelékbe, így szénhidrát- és zsírszegény, bármilyen diétába, paleo étrendbe is beilleszthető az ő változatuk. Nagyon egyszerű, kellemesen fűszeres, és ezzel a mixelt technikával nagyon szaftosra süthető.

A tölteléket készíthetjük pénztárcabarátabb, de szintén sovány darált pulykacombból is, és betölthetjük bármilyen zöldségbe: ideális a cukkini és a paradicsom mellett félbevágott húsos paprikába, kisebb padlizsánba, nagyobb gombafejekbe ugyanezzel a módszerrel.

Provence-i töltött cukkini és paradicsom
Hozzávalók:
2 zsenge gömbcukkini (a hosszúkás is jó)
4 érett paradicsom
50 dkg darált borjúhús vagy pulykacomb
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál provence-i
reifregina, 2017. július 26. szerda, 11:59
Egy csodanövény, ami kiváltja az antibiotikumokat
Ecetes-sós lében tartósított virágbimbóinak az íze a kapribogyóéra emlékeztet. Fogyasztani csak nyersen ajánlott, ugyanis sütve-főzve vagy szárítva elvész az aromája.

A keresztesvirágúak rendjén belül a sarkantyúkafélék családjába tartozó egynyári növény Peruból került Európába. Nemcsak gyógyhatása miatt hasznos. Joggal nevezik a kertek álomvirágának, mert gondozást alig igényel: magjait elszórva minden évben újra kihajt. Gyümölcsfák törzse köré vetve távol tartja a vértetveket, emellett a paradicsomot és a burgonyát is védi a kártevőktől.

Johannes Gottfried Mayer, a würzburgi egyetem botanikusa szerint Németországban ma még nem értékelik kellően a kerti sarkantyúkát mint gyógynövényt. "Ezt a növényt szinte mindenki ismeri, hiszen csaknem minden kertben ott virít. Ezért sokan úgy gondolják, hogy valamilyen közönséges növénnyel van dolguk, pedig erről szó sincs" - vélte Mayer.

Magyarországon a parasztházak kertjeiben egykor általánosan elterjedt dísznövény volt.
lilagondolatok, 2017. április 07. péntek, 10:48
Sózzunk bátran
mert 1-2 éve megváltoztatták az arányt benne, akárcsak a laborleleteknél a tól-ig referencia értéket, ami sajnos igen rossz irányba viszi el a dolgot.
Ideális esetben a szervezetben 142 mol/l kell legyen a NaCl, azaz a nátriumklorid (só) mennyisége.
A legtöbb magyar ember ezzel sajnos nem "büszkélkedhet". "Áldásos" következménye a hibás reklámnak.


Pedig ha egy egészséges embert, főként kisgyereket megfigyelsz, akit engednek a szülei úgy étkezni, ahogy ő kívánja, még a paradicsomot is megsózza. Miért is? Ja, hogy a paradicsomban magas a kálium szint és így helyreáll az egyensúly? Ki gondol közülünk erre?
Nagyszülein k egyszerűen tudták, hogy ezt vagy azt így kell enni pl. a paradicsomot sózni kell, a görögdinnyét zsíros kenyérrel kell enni (a vitaminok egy része zsírban oldódik), a szalonnát hagymával kell enni (a hagyma rendben tartja a koleszterin szintet) stb.
Nem tudták ők ennek tudományos magyarázatát, csak megszokták gyermekkorban, hogy mit mivel helyes együtt
biharijudit, 2017. január 25. szerda, 16:44
Sózz!!!
éve
megváltoztatták az arányt benne, akárcsak a laborleleteknél a
tól-ig referencia értéket, ami sajnos igen rossz irányba viszi el a dolgot.
Ideális esetben a szervezetben 142 mol/l kell legyen a NaCl, azaz a nátriumklorid (só) mennyisége. A legtöbb magyar ember ezzel sajnos nem "büszkélkedhet". "Áldásos" következménye a hibás reklámnak.

Pedig ha egy egészséges embert, főként kisgyereket megfigyelsz, akit engednek a szülei úgy étkezni, ahogy ő kívánja, még a paradicsomot is megsózza. Miért is? Ja, hogy a paradicsomban magas a kálium szint és így helyreáll az egyensúly? Ki gondol közülünk erre?
Nagyszüleink egyszerűen tudták, hogy ezt vagy azt így kell enni pl. a paradicsomot sózni kell, a görögdinnyét zsíros kenyérrel kell enni (a vitaminok egy része zsírban oldódik), a szalonnát hagymával kell enni (a hagyma
rendben tartja a koleszterin szintet) stb.
Nem tudták ők ennek tudományos magyarázatát, csak megszokták gyermekkorban, hogy mit
sanci81, 2016. december 26. hétfő, 16:53
Náthás vagy?
mozgás, a kerti munka hiánya, a napfény és a friss levegő csekélysége, amely legyengíti az immunrendszert, segíti a baktériumok és a vírusok szaporodását és terjedését.

Mit lehet ez ellen tenni?

Kellemetlen időben többet eszünk és még a tévé előtt is rágcsálunk valamit, majd iszunk rá egy pohár cukros italt! Jobbat tenne az esti séta, a reggeli torna, de a kutyasétáltatás és a hólapátolás se megvetendő mozgás.

zoldsegsalata01

Együnk színes terményeket, paradicsomot, sárgarépát, céklát, uborkát, sárga, zöld és piros almát, csírákat, teljes kiőrlésű kenyeret és tésztákat Ezek sokféle vitamint és értékes ásványi anyagokat tartalmaznak. Fogyasszunk több vöröshagymát, fokhagymát, lehetőleg nyersen, mert ez a gyakori szemgyulladást is hatékonyan gyógyítja. A torma csökkenti a légzési nehézséget.

Igyunk minél több gyógyteát; a kakukkfű és a keskenylevelű útifű teája a köhögést, a hársfa virága és a bodzatea a lázat csökkenti. A kamilla virágból, a mályvából és
lovaszmarika, 2016. december 18. vasárnap, 14:09
Így adhatsz le 8 kg-ot mindössze 7 nap alatt!
nap

Gyümölcs és zöldség nap

Banán és burgonya kivételével valamennyi zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthatod ezen a napon. A vízfogyasztásra ma is figyelj oda!

4. nap

Banán és tej nap

Ez a meglepetés nap, hiszen az első naptól kezdve kerülnöd kellett a banánt, de most végre eheted! Legalább 8 banánt és 3-4 pohár tejet fogyassz el!

5. nap

Rizs és paradicsom nap

Ebédre egy bögre rizst ehetsz, napközben pedig fogyassz el 6 paradicsomot. A vízfogyasztásodat viszont növeld meg! Ennek oka, hogy a paradicsom miatt megnő a húgysav mennyisége, ezért legalább 15 pohár vizet igyál meg!

6. nap

Rizs és zöldség nap

Ebédre ma is egy bögre rizst ehetsz, valamint bármilyen zöldséget. Ma 12 pohár vizet fogyassz el!

7. Diéta vége

Utolsó nap egy bögre rizst, zöldségeket és gyümölcslevet fogyaszthatsz. A gyümölcslé kimossa a méreganyagokat a testedből, ezzel adva tökéletes befejezést a
lenke1964, 2016. december 03. szombat, 20:16
Lángos
belisztezve, tiszta konyharuhával letakarjuk, és
duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt megmossuk,letörölgetjük, majd héjastul kis kockákra vágjuk és megsózzuk. A felforrósított 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és a sós létől lecsöpögtetett padlizsánkockákat. Fedő alatt
saját levében puhára pároljuk. Ha már üveges, belekeverjük a lehéjazott, karikára vágott
paradicsomot, megborsozzuk, és együtt pirítjuk néhány percig. A lángostésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Egy-egy lángos közepére teszünk a padlizsános töltelékből, a tésztát félbehajtjuk, majd a széleit jól összenyomva a
nyújtófával kissé lelapítjuk. Bő forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Erdélyi padlizsános lángos

Hozzávalók: 1 kicsi padlizsán, 40 dkg liszt, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 tojássárga,1-1,5 dl tej, 1 teáskanál só, 3
shr, 2016. november 14. hétfő, 07:04
1/22
Képek, videók
Fiatalság titka
anna4459
2014. február 06. csütörtök, 20:50
fiatalság titka
nnpapszi
2009. május 12. kedd, 16:19
Fokhagymás sütőtökkrém .j
pacsakute
2018. november 13. kedd, 14:54
Gombás fokhagymás csirkem
vorosrozsa66
2018. szeptember 25. kedd, 19:22
fokhagymás-tejfölös ubork
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:09
Tejfölös-fokhagymás ubork
irmus
2018. június 02. szombat, 14:38
Fokhagymás hús 001.JPG
katalinkohut
2018. május 12. szombat, 10:37
Méz és fokhagyma.jpg
pacsakute
2018. április 24. kedd, 21:18
Fokhagyma és méz.jpg
pacsakute
2018. március 15. csütörtök, 21:20
Gombás-fokhagymás csirkem
irmus
2018. március 11. vasárnap, 11:28
Sült fokhagyma.jpg
pacsakute
2018. március 06. kedd, 14:05
Fokhagyma.jpg
pacsakute
2018. február 26. hétfő, 20:11
Fokhagymás karaj
irmus
2018. február 22. csütörtök, 07:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.