Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 05:36 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
töltelékhez:
5 dkg mazsola
2 ek rum
3 dkg vaj
2 db tojás (nagy)
1 csipet só
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
50 dkg túró
Az öntethez:
1 dl tejszín
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:49
A legfinomabb édes és sós palacsinták
szalonnával

Hozzávalók 4 személyre:
 25 dkg liszt
 1 tojás
 2,5 dl tej
 kb. 2 dl szódavíz napraforgóolaj (kb. fél dl a tésztába és a sütéshez)
 1 nagy csokor metélőhagyma
 csipet só
 20 dkg túró
 1 dl tejföl
 15 dkg húsos szalonna

Készítsünk hagyományos, sós palacsintát a lisztből, a tojásból, a tejből, a szódából és kevés olajból. A metélőhagymát aprítsuk fel, és keverjük a palacsintatésztához. Olajozzunk ki egy tapadásmentes palacsintasütőt, süssük ki a palacsintákat. A szalonnát vágjuk kockákra, süssük zsírjára. A túrót keverjük el a tejföllel, a szalonnával és a kisült zsírjával, sózzuk, majd töltsük meg a krémmel a palacsintákat.

A legfinomabb édes és sós palacsintákSajtos-karfiolos palacsintatallér

Hozzávalók 4 személyre:
 15 dkg karfiol
 20 dkg liszt
 15 dkg cottage cheese
 1 tojás
 2 dl tej
 1 kis csokor bazsalikom
 tengeri só, frissen őrölt bors

tinka1951, 2013. augusztus 28. szerda, 17:39
Uzsonna ötletek
1. Tócsni

- reszeld le a krumplit, fűszerezd egy leheletnyi olajjal vagy vajjal,
és tocsogó olaj helyett süsd meg a gofrisütő két lapja között!
Szuper tócsnid lesz, és egészségesebb is!

2. Francia pirítós/Bundás kenyér

- mártsd tejbe vagy tojásba a kenyérszeletedet, és irány a gofrisütő!
Pofonegyszerű - a végén persze mehet rá a juharszirup, a fahéj vagy
a lekvár, ha sós, pedig fokhagyma, tejföl vagy sajt!

3. Sajtos melegszendvics

- toast szendvics sütő helyett is tökéletes. Ugyanúgy járj el, mint a
"croque monsieur" nevezetű nyomott háromszögszendvics
készítésénél. Kenyérszelet, rá sajt, sonka, amit akarsz, rá a másik
szelet kenyér, pici vaj, és nyomhatod is!



Palacsinta tésztában sült
tripike, 2012. december 09. vasárnap, 17:08
Ízőrzők – Rátka –
nokedlivel, és a megfőtt zöldségekkel tesszük az asztalra.
Második fogásként a pácolt húst és a töltelékeket felszeleteljük, tört krumplival, és főtt salátával kínáljuk.

Rátkai palacsinta
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 kisebb fej vöröshagyma, 1 tojás, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál só, fél kg liszt, fél liter tej, a sütéshez étolaj.
A hagymát és a krumplit lereszeljük, beleütjük a tojást, hozzáöntjük az olajat, sózzuk, majd apránként simára keverjük liszttel és tejjel. A palacsintasütőt előmelegítjük, kiolajozzuk, és egy merőkanálnyi masszát szétterítünk az aljában. Kanál segítségével elegyengetjük, és mindkét oldalát szép színesre sütjük.
Négyfelé hajtva kínáljuk.

Klopfolt pecsenye
Hozzávalók: 1 kg borjúhús, só, 1 fej fokhagyma, 3 vöröshagyma, 10 szem egész fekete bors, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 dl étolaj, 2 babérlevél, 2 teáskanál ecet, 2 evőkanál sertészsír. Köretnek 1 kg krumpli, só.
A borjúhúst a főzés előtti nap felszeleteljük, kiklopfoljuk,
horvathnemagdi, 2011. december 04. vasárnap, 16:03
Paleo palacsinta
Palacsinta

Hozzávalók

4 adaghoz:
1,5 dl mandula vagy kókusztej
6 dkg zabkorpa
1 tojás
csipet só
csipet nyírfacukor
Elkészítés

A tojást felverem és hozzáadom a tejet, a zabkorpát, a sót és a cukrot. Összekeverem és egy kicsit állni hagyom. Palacsintasütőben pici olajon megsütöm. Ha túl sűrű, akkor tejjel hígítom. Miután kisült fahéjas cukorral, paleo lekvárral megtöltöm.

Palacsinta másképpen

Hozzávalók

2 dkg darált lenmag
3 dkg darált mandula (mandulaliszt)
3 dkg dió
1 kanál fahéj
2 tojás
120 ml mandula vagy kókusztej
fél kanál sütőpor

Elkészítés

Összeturmixolom a darált lenmagot, a mandulát, a fahéjat a diót és egy csipenyi sót kevés tejjel. A tej fennmaradó részét a tojásokkal összekeverem, majd a lenmaghoz öntöm. Félreteszem a hűtőbe egy órára. Miután kivettem a hűtőből a palacsintatésztát,
noble, 2011. július 04. hétfő, 16:20
3 amerikai palacsinta recept
Ha nincs, ötlete mit készítsen reggelire, íme, három remek amerikai palacsinta recept, amely nagyon finom és laktató is!
Amerikai palacsinta USA

Hozzávalók: 1 tojás, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 csipet só, 1/2 zacskó sütőpor, 1 mk szódabikarbóna, 1 ek cukor

Az egészet összekeverve sűrű masszát kapunk, amiből enyhén olajozott v. forró vízzel átkent teflon serpenyőben tenyérnyi v. nagyobb, kisujj vastagságú lepényeket sütünk. Variációk: reszelt alma, banán, csoki reszelék. Egy kis vajjal és juharsziruppal is finom
Amerikai palacsinta sziruppal 1. USA

Hozzávalók 4 személyre: 27 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2,5 dl kefir, 4 dkg cukor, 1/2 cs. sütőpor, só, 4 dkg margarin, 4 gombóc vaníliafagylalt, 4 evőkanál juharszirup és folyós méz, a díszítéshez citromfű

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Elkészítés: A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a kefirt és a
agimami7, 2011. május 01. vasárnap, 16:52
Praktikák palacsintasütéshez
Milyen serpenyőben süssük a palacsintát?
Speciális palacsintasütőben. Ez elengedhetetlen a palacsinta sikeréhez - nem véletlen, hogy a profik a saját palacsinta-sütőjüket ereklyeként kezelik.
Legjobb a rétegelt anyagból vagy vasból készült serpenyő, amelyet sohasem tisztítottak fémsúrolóval. Mosogatószert se használjunk, sütés után töröljük ki a serpenyőt, és egy öreg konyharuhával dörzsöljük szárazra.
Ötlet: Az új palacsintasütőt használat előtt így kezelhetjük: szórjunk egy marék sót a serpenyőbe, és ezt forrósítsuk fel jól, vagyis "égessük ki" az edényt. Ezután puha papírral töröljük szárazra. Így nem fog lesülni a palacsinta (feltéve, ha semmi másra nem használjuk a sütőt.
Milyen zsiradékot használjunk a palacsintasütéshez?
Legjobb a jól felforrósított és leszűrt, savómentes vaj.
Hogyan lesz hajszálvékony a palacsinta?
A jó érzék és a megfelelő hozzávalók sikeres találkozása elengedhetetlen. Az eljárás a következő: keverjük össze habverővel a tojást, a lisztet és a
bubszi, 2010. október 30. szombat, 07:49
Receptek 3.japan
érzékeny embereknek sem fekszi meg a gyomrát, ugyanis teljesen át van sütve, és a benne lévő cukor miatt nem okoz emésztési problémákat önmagában fogyasztva sem.

A tamagoyaki olyan szinten része lett a japán konyhának, hogy manapság nem lehet olyan szusibárba betérni, ahol ne adnának az embernek "tamago-nigirit". Sőt, profi szusi-séfek szerint a tamagoyaki minősíti legjobban egy étterem konyháját, mert amilyen egyszerű, olyan nehéz kiemelkedően jól csinálni.

Praktikus módon én palacsintasütőt javaslok az elkészítéséhez, mert annak alacsonyabb a szegélye, mint a normál serpenyőknek. Erre azért is szükség van, mert az ember hajlamos kicsit többet tölteni a tojásmasszából, és az szétterül a serpenyő szegélyén. Mindenesetre nagyobb serpenyőhöz használjunk több tojást.

Japánban lehet kapni kifejezetten tamagoyaki serpenyőt (lásd felső fotó), amit a háztartásban fellelhető leleményes hímnemű akár virslisütéshez is használhat, amikor nem látjuk. Nem egy nagy befektetés, ellenben ha
margareta51, 2009. március 18. szerda, 22:36
Kaposztas palacsinta
simára keverjük. Most habverővel való állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a megszitált lisztet, ügyelve, hogy ne csomósodjon össze, ezért gyorsan keverjük. Ekkor sűrű palacsintatésztát kapunk. Ehhez ugyancsak habverővel való állandó keverés mellett lassan, fokozatosan szódavizet keverünk hozzá addig, amíg a palacsintatészta olyan sűrűségű lesz, mint a nyers tejszín. Teljesen simának kell lennie, nem szabad, hogy lisztcsomók úszkáljanak benne. Sűrűsége döntő fontosságú. Ezért egy teflon palacsintasütőt kenőtollal megolajozunk, felforrósítunk és próbaképpen megsütünk benne egy palacsintát. ( A későbbiekben is mindig csak kenőtollal kenjük ki a palacsintasütőt, mert akkor nem lesz nehéz a tészta és nem lesz olajszagú a lakás!) Ha esetleg még vastag, kevés szódavízzel felhígítjuk, ha viszont vékony, nem áll össze, belekeverünk a masszába egy egész tojást, vagy beleszórunk egy kevés lisztet és teljesen simára keverjük el benne. A jó palacsintának papírvékonyságúnak kell lenni. Sütés közben, ha esetleg
margareta51, 2009. február 22. vasárnap, 21:26
Palacsinta parade
takarjuk le, és legfeljebb 8 órát pihentessük.

A palacsintához kis tálban keverjük össze az élesztőt, a cukrot meg a langyos vizet. Tegyük meleg helyre, míg felhabzik. Szitáljuk közepes tálba a lisztet a sóval meg a fahéjjal. Nyomjunk mélyedést a közepébe,é s töltsük bele a felfutott élesztőt. Kis tálban keverjük össze a tojást a tejjel, majd apránként adjuk az élesztős liszthez, míg sima tésztát kapunk. Takarjuk le, és meleg helyen kelesszük 1 órát.

Kenjük ki olajjal a palacsintasütőt, forrósítsuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot. Öntsünk a sütőbe púpos evőkanálnyi masszát, és addig süssük, míg a teteje buborékos lesz. Fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Rakjuk tepsire, de ne halmozzuk őket egymásra. Takarékra állított sütőben tartsuk melegen.
Szeleteljük fel a banánt, és forgassuk a mandulakrémbe. Kanalazzuk a meleg palacsintákra, szórjuk rá a pirított mandulát és ízlés szerint a narancshéjat. Azonnal tálalhatjuk.

6. Gundel
margareta51, 2009. január 25. vasárnap, 22:54
Képek, videók
palacsinta eperrel0106.jp
maroka
2020. január 07. kedd, 00:19
palacsinta
eva6
2019. február 20. szerda, 19:14
Palacsinta sütő
eva6
2019. február 17. vasárnap, 11:27
Duplán csokis palacsinta
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:44
Palacsinta
irmus
2018. augusztus 19. vasárnap, 07:22
lekváros palacsinta
irmus
2018. augusztus 19. vasárnap, 07:22
Cukkini palacsinta
irmus
2018. június 11. hétfő, 07:45
Túrós - Kakaós palacsinta
irmus
2018. április 17. kedd, 17:26
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
Kristálylámpa ásványvizes
pacsakute
2016. március 07. hétfő, 14:19
Ásványvízen láttam
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:26
Kivont ásványvizek 2014.j
pacsakute
2014. augusztus 29. péntek, 05:07
palacsintasütő
biharijudit
2008. november 11. kedd, 09:24
palacsintasuto.gif
givenchy
2006. szeptember 27. szerda, 17:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.