Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 03:50 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Chia-mag receptek reggelire
hőálló edényekbe. Fedd le és hagyd teljesen lehűlni.

chia mag reggeli

4. Joghurtos-áfonyás pohárkrém
Hozzávalók

• ½ bögre áfonyás chia dzsem
• 2 bögre natúr joghurt
• kókusz pehely, pirított mandula

Elkészítés

1. Oszd szét egyenletesen a lekvárt hat pohárba.

2. Kanalazd rá a joghurtot.

3. Szórd meg kókusz pehellyel és pirított mandulával a tetejét.

5. Lenmagos-chia magos sós palacsinta
Hozzávalók

• 1½ bögre tejleskiőrlésű liszt
• 3 evőkanál zúzott lenmag
• 2 evőkanál cukor
• 1 evőkanál chia mag
• 1½ teáskanál sütőpor
• ½ teáskanál szódabikarbóna
• ¾ teáskanál só

Elkészítés

1. Keverd össze a lisztet, a lenmagot, a cukrot, a chia magot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

2. Tedd a serpenyőt közepes lángra, majd kend meg olajjal. Adagold rá a
lovaszmarika, 2019. június 14. péntek, 09:06
Rakott túrós palacsinta krémes
Hozzávalók
Palacsintatészta
Töltelék:

50 dkg túró,
10 dkg cukor,
1 cs vanília cukor,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja
Öntet:

2 tojás,
2,5 dl tej,
1 tasak vaníliás cukor,
5 dkg cukor.

Elkészítés

Elkészítés
Normál palacsintatésztát készítünk, amiből nem kell sok mert ketté kell vágni mindet (de inkább maradjon ki tészta, hiszen azt mással is megtöltheted). Mikor kihűltek a palacsinták, töltsük meg:

Töltelék: 50 dkg túró 10 dkg cukor 1 cs vanília cukor 2 tojás 1 citrom reszelt héja, ezeket a hozzávalókat jól összekeverjük és ha kell még cukor, azt pótóljuk. Ezzel megtöltjük a palacsinta tésztát és feltekerjük, majd kettévágjuk és jól kivajazott tepsibe rakjuk, ha egy sor kész a másikat kicsit eltolva egymástól ráfektetve tesszük rá.

Ha kész a pakolás jöhet az öntet: 2 tojás, 2,5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor jól összekeverjük és ráöntjük az egészre, majd sütőbe süssük
eva6, 2019. június 04. kedd, 09:42
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba
adjunk hozzá sót, ez tartósítani fogja.
Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket.
Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad.
Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben! Lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.
Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét! Salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.
A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.
A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.
Ha mézet kell
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 16:29
Nagymamáink házi praktikái
Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
• Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket.
• Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad.
• Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben! Lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.
• Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét! Salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
• Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.
• A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.
• A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:20
Zöldséggel töltött palacsinta
Szaftos, zöldséges töltött palacsinta: ezekkel az arányokkal tökéletes a tészta.
A zöldséges töltelékhez sós palacsintatészta illik. Formázz belőle batyut, még étvágygerjesztőbb lesz!

Nemcsak az édes palacsinta lehet isteni, megtöltheted különféle zöldségekkel is. Rakhatsz bele répákat, borsót, zellert, használhatsz mirelit vagy frissen pucolt zöldségeket is. A palacsintabatyukhoz pedig készíthetsz besamel- vagy sajtmártást.

Zöldséges töltött palacsinta

Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg liszt 2 dl tej 2 dl szénsavas víz 2 db tojás 1 evőkanál olaj 1 teáskanál só

A töltelékhez
40 dkg zöldségkeverék 10 dkg sajt 2 evőkanál olaj 1 dl tejszín 0.5 db vöröshagyma, só, bors
Recept idők előkészítési idő: 20 perc elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a sót, és keverd jól
pacsakute, 2019. január 13. vasárnap, 13:55
Duplán csokis palacsinta
A klasszikus palacsintát és a csokikrémet is csak szeretni lehet. Nem is kell nagyon változtatni az eddigi recepten, csak szórj kakaót a masszába! A töltelék kellemesen lágy, krémes, és valóban csokiból készül. Ha marad belőle, le is boríthatod a krémmel a palacsintákat.

Csokis, krémes palacsinta
Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg liszt , 3.5 dl tej, 1.5 dl szénsavas víz, 2 db tojás . 2 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál kristálycukor ( el is hagyható vagy igen kevés mézzel helyettesíthető)
1 evőkanál olaj 1 csipet só

A krémhez
20 dkg étcsoki
1 dl tej
1 dl habtejszín

Recept idők: előkészítési idő: 20 perc elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, keverd hozzá a tejet, majd több részletben a lisztet, a kakaóport, a sót, a cukrot ( a cukor elhagyható) Végül lazítsd szénsavas ásványvízzel vagy
pacsakute, 2019. január 13. vasárnap, 13:49
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek
Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.

Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Nagymamám is így készítette, ő is mindig megkente kacsazsírral, vagy libazsírral!

Forrás - A receptet elkészítette és fotózta: Madarasiné Száraz
suzymama, 2019. január 06. vasárnap, 12:38
grúz krumplis-túrós lángos
Hozzávalók egy adag grúz krumplis-sajtos palacsintához:

500 milliliter tej vagy víz,
1 teáskanál só,
1 teáskanál cukor,
4 csésze liszt,
1 tasak (10 gramm) száraz élesztő,
1 kilogramm burgonya,
2 fej hagyma,
600-700 gramm sajt vagy túró,
2 evőkanál olaj,
50 gramm vaj.

Így készítsd el:

1. Oldd fel a langyos tejben/vízben a sót, cukrot és az élesztőt. Keverd jól össze, majd várd meg, míg felfut. Ekkor öntsd rá a lisztre, és gyúrd meg a tésztát. Amikor összeáll, add hozzá az olajat, alaposan dolgozd bele, a kapott masszát pedig tedd meleg helyre, és hagyd kelni.

2. 40 percnyi pihentetés után ütögesd vissza a tésztát, és hagyd még kelni.

3. Idő közben készítsd el a töltetéket: a pürévé zúzott főtt burgonyához add hozzá a sajtot/túrót, az apróra vágott hagymát, és egy csipet sót. Keverd jól össze, majd formázz belőle 3 egyforma
faciendum, 2018. november 24. szombat, 23:48
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek
Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.
Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Nagymamám is így készítette, ő is mindig
suzymama, 2018. november 18. vasárnap, 15:14
Bertók László
BERTÓK LÁSZLÓ

Bertók László (Vése, 1935. december 6. - ) József Attila- és Kossuth-díjas magyar író, költő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

" A túlélés titka talán csak annyi,
Magadba zárva is nyitva maradni."
/Bertók László/

"...időtálló, divatok fölötti, nagy költészet Bertók Lászlóé."
/Parti Nagy Lajos/

Bertók László
menusgabor, 2018. szeptember 25. kedd, 19:59
Spenótos-fokhagymás palacsinta, pirított sonkával
Hozzávalók

200 g liszt
3 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
1 dl étolaj
2 doboz bébispenót
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
100 g sonka
50 g parmezán

Lisztből, tejből, vízből, sóból, olajból és 2 db tojásból palacsinta tésztát készítünk.
Közben vaj és olaj keverékén elkezdek apróra vágott fokhagymát párolni. Miután megpároltam felöntöm tejszínnel és sűrűsödésig főzőm. Amikor kenhető állaga van, csak beleforgatom a bébi spenótot, de hagyok tálalásra is. Megkenem a palacsintát a krémmel, teszek bele pirított sonkát és összehajtogatom. Teszek a tetejére is krémet, friss bébi spenótot.
Utolsó lépésként reszelek tojást és parmezánt a tetejére.
suzymama, 2018. szeptember 05. szerda, 16:02
Tallóztam
benne lévő plusz sómennyiségre!

Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket.
Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad.

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben! Lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívosodik.


Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét! Salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.


Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
1/79
Képek, videók
reggelire0328.jpg
maroka
2018. március 29. csütörtök, 22:53
0 reggelire fa8h0phymqi.g
lovaszmarika
2017. június 04. vasárnap, 15:05
gif kávé reggelire.gif
gosztmagdi
2016. október 09. vasárnap, 12:13
rózsa reggelire.jpg
dnemethk
2013. augusztus 19. hétfő, 21:38
hajók reggelire.jpg
dnemethk
2013. május 09. csütörtök, 23:45
reggelire.jpg
snbela44
2012. október 16. kedd, 17:25
Reggelire bB.Annától
csalogany13
2011. szeptember 29. csütörtök, 08:54
reggelire
udypy
2011. szeptember 12. hétfő, 21:33
reggelire....sonkás-zö lds
szupermami
2011. augusztus 03. szerda, 13:11
Reggelire E.Gizitől
csalogany13
2011. július 06. szerda, 09:04
reggelire.jpg
agica2004
2011. április 07. csütörtök, 13:59
ÉDI reggelire terített
csalogany13
2011. április 03. vasárnap, 09:42
les-deux-magots.jpg
boraborella
2011. június 24. péntek, 06:55
11387kersz_magot_vk-me d.j
m_a_r_c_s_i
2008. december 08. hétfő, 17:01
Napraforgó magot török ..
zlako
2007. február 21. szerda, 17:43
Címkék
liszt felét, zöldséges töltelékhez, pohár hideg, receptet elkészítette, karikákat egészen, cukor elhagyható, befőttek vagy, serpenyőt közepes, apróra vágott, túlélés titka, Madarasiné Száraz, adag grúz, olajat akár, pürévé zúzott, másikat kicsit, Bertók Lászlóé,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.