Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 00:39 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 11. rész (költségvetés megalapozása, napirend után)
Bizottsági vélemény

Nagy Csaba (Fidesz) a törvényalkotási bizottság véleményét kifejtve elmondta: a törvényjavaslat elemei kimutatható kapcsolatban állnak a jövő évi költségvetés előirányzataival és az idei büdzsével, azok több esetben pontosítások, nyelvhelyességi változtatások.

A médiatörvény változtatásáról szólva kiemelte: annak eredményeként a hallás- és látássérültek szélesebb körben és akadálymentesebben élvezhetik az adásokat.

Hozzátette: a törvényjavaslat az ital-nagykereskedelem piacát úgy módosítja, hogy megtiltja a kizárólagos terjesztési szerződéseket, egyszerre szolgálva a fogyasztók és a hazai gyártók érdekeit.Képviselői hozzászólások

Fidesz: esély a kisebb hazai sörfőzdéknekA képviselő hozzászólások sorát nyitó Kósa Lajos (Fidesz) a kereskedelmi törvény módosításáról szólva példaként hozta fel: 2018-ban 166 milliárd forint volt a sörpiac, amelyből 160 milliárdot három nagy multicég forgalma tett ki, ehhez jött még hárommilliárd
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 20:03
Krónika 10. rész (költségvetés, határozathozatalok)
A költségvetési összegző javaslat vitájaKormány: újra növekedési pályára állhat a gazdaság

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásért felelős államtitkára a vitában elhangzottakra reagálva azt mondta, hogya 2021-es a gazdaságvédelem költségvetése, mert megadja meg a kormány gazdasági válaszát a koronavírus-járvány okozta helyzetre.

Az indítványban megfogalmazott válaszok elegendőek lehetnek ahhoz, hogy a gazdaság újra növekedési pályára álljon - szögezte le.

A gazdaságvédelmi alap forrásai a beruházásokon keresztül szolgálhatják a munkahelyteremtést és a munkahelymegőrzést - érvelt. Az államtitkár nem értett egyet azzal, hogy az álláskeresési járadék időtartamát és összegét növelni kellene.

A költségvetési javaslat a járványügyi készenlét fenntartásáról is szól. Megmarad a járvány elleni védekezési alap, ehhez használhatják fel a gépjárműadót - mutatott rá. Ezért cserébe a kormány azt kínálja, hogy a szerényebb helyzetű önkormányzatok helyzete
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 19:33
Varga: több száz millió forint értékű piaci árut foglalt le a NAV a felderítő kutyák segítségével
Varga Mihály kiemelte, a NAV Kutyavezető-képző Központjának munkáját nemzetközileg is elismerik, a Vám Világszervezet 2018-ban Regionális Kutyakiképző Központként akkreditálta az intézményt.

A pénzügyminiszter szólt arról, hogy az elmúlt években az adószabályozást és az adóhatóság működését átalakították, a lényegi és tartalmi változások révén olyan adóhivatala van Magyarországnak, amely a maga sajátos eszközeivel képes segíteni a gazdaság fejlődését.

Varga Mihály elmondta, a NAV hatékonyságát jelentősen emelik az elmúlt években bevezetett elektronikus szolgáltatások, amelyek kiterjesztése jelenleg is folyamatban van.

Az adózók egyre inkább az elektronikus eljárásokat választják, például az e-szja-n keresztül idén 1,6 millió adóbevallás érkezett be a NAV-hoz, ami az előző évihez viszonyítva közel tízszázalékos emelkedés. A járvány idején különösen jól látszott, hogy mennyire jó irány volt az elektronikus szolgáltatások fejlesztése, hiszen sokan éltek ezekkel a lehetőségekkel -
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 10:41
Adóügyi államtitkár: a kata csak a visszaélésék visszaszorításával tarthatja meg versenyképességét
A kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) visszaélésszerű alkalmazása nemcsak az államkassza bevételét csökkenti, hanem a piaci versenyt is torzítja - emelte ki az államtitkár, hozzátéve, hogy ezt már tavaly óta jelzik a Pénzügyminisztériumnak az ágazati szereplők.

Az állításokat alátámasztja a Pénzügyminisztérium elemzése is, mely szerint míg 2013-ban az adónem bevezetésekor a katát választóknak mindössze 3 százaléka volt foglalkoztatott korábban, addig ez az arány 2019 végére jelentősen megnőtt: az akkor mintegy 377 ezer nyilvántartott katás közel 40 százaléka a vállalkozás megkezdése előtt alkalmazott volt, jellemzően munkaviszony keretei között foglalkoztatták - részletezte.

Amennyiben az Országgyűlés megszavazza a kata versenyképességének megőrzését biztosító szabályokat, lesz idő bőven a felkészülésre, hiszen az új rendelkezések csak 2021. január 1-jén lépnek hatályba - hangsúlyozta Izer Norbert.

Kiemelte, hogy a katásokjelentős többsége, a tárca előzetes számításai szerint,
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 13:31
Sikeres volt a védekezés, eltörlik a vásárlási idősávokat
Gulyás: sikeres volt a védekezés, eltörlik a vásárlási idősávokat
2020, június 18 - 13:13

Sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés Magyarországon, sikeresebb, mint Nyugat-Európa sok államában - értékelt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón, miután 98 nap után véget ért a veszélyhelyzet. Bejelentette: eltörlik a vásárlási idősávokat.


A rendkívüli jogrend jóval rövidebb volt, mint Európa országainak többségében, a kormány időben tudott döntéseket hozni, és a járvány megjelenéséhez képest jóval korábban hozott fontos korlátozó intézkedéseket, mint például az olaszok, a belgák vagy a spanyolok - fejtette ki.
A rendkívüli jogrend tette lehetővé az azonnali és hatékony cselekvést - jelentette ki a miniszter, köszönetet mondva az operatív törzs tagjainak, különösen Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, továbbá az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak, tanároknak, rendőröknek,
eva6, 2020. június 19. péntek, 16:10
Krónika 7. rész (költségvetés megalapozása)
Szószóló: a gyors válaszok stabilitást és biztonságot teremtenek

Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló a Magyarországi nemzetiségek bizottságának nevében azt mondta, hogy a rendkívüli helyzetre adott gyors válaszok olyan stabilitást és biztonságot teremtenek, amelyek az egész rendszert képesek növekedési pályán tartani.

Kormány: ésszerű és hatékony vagyongazdálkodás

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a javaslatnak az állami vagyonról valamint a központi költségvetési szervek elhelyezéséről szóló részei az ésszerű, hatékony és rugalmas vagyongazdálkodás megteremtését segítik elő.

Az indítvány megteremti az állami elhelyezési célú ingatlanhasználati jogviszony részletszabályait - mondta.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára felszólalásában hangsúlyozta, a dolgozók, a nyugdíjasok, a gyermekek, a csed-ben, gyed-ben, gyes-ben részesülők, a tanulók, a fogyatékossági támogatásra
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 18:23
Krónika 5. rész (költségvetés)
Jobbik: a vidék "agonizál"Ander Balázs (Jobbik) kijelentette: három tucat vasúti szárnyvonalat "végez ki" a kormányzat, miközben kínai gigaberuházást "lőcsöl az országra".

"Agonizáló járásszindrómáról" beszélt, amikor a vidék leszakadásának problémáját hozta fel. Kijelentette: a gazdasági hanyatlás kézzel fogható, Dél-Somogy például 10 százalékos népességcsökkenést szenvedett az utóbbi időben.

Közölte azt is: versenyképes országot csak versenyképes tanári bérekkel lehet építeni.Fidesz: megfelelő a bíróságok és az ügyészségek büdzséjeVitányi István (Fidesz) arról szólt, hogy mind a bíróság, mind az ügyészség büdzséje megfelelő.

Közölte: a bírósági fejezet tartalmazza a működés színvonalának növeléséhez szükséges összegeket. Szólt arról is, hogy jövőre emelkedik az illetményalap a bíróságokon.

Az ügyészségről szólva azt mondta: itt is biztosított a minőségi infrastrukturális és humánerőforrás-háttér.Az MSZP a rendvédelmi
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 15:42
Varga Mihály: kétmilliárd forintos szállodafejlesztési pályázat indul
A pénzügyminiszter kiemelte: újabb gazdaságvédelmi intézkedésként a Pénzügyminisztérium hazai forrásból indít szálláshelyek fejlesztését és bővítését támogató pályázatot 2 milliárd forint keretösszeggel Pest megyei vállalkozások részére. Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

A szállodák fejlesztését támogató pályázat célja a szálláshelyek színvonalának emelése, kapacitásuk bővítése, valamint a kihasználtságot és jövedelmezőséget javító szolgáltatások kialakítása - ismertette Varga Mihály. Elmondta: szem előtt tartva a fenntarthatósági szempontokat, a pályázat nagy hangsúlyt fektet a vendégek és a vendégéjszakák számának növelésére és a szezonalitásból adódó egyenetlenségek csökkentésére.

A program keretében 2 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti támogatások igényelhetők, amelyek
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 07:03
Krónika 7. rész (költségvetés)
Államtitkár: az oktatási kiadások 80 milliárddal bővülnekMaruzsa Zoltán köznevelési államtitkár közölte: a Pénzügyminisztérium összegzése szerint az oktatási kiadások 80 milliárd forinttal bővülnek, de ő még kedvezőbbnek látja a helyzetet. A jövő évi költségvetés tartalmazza a július 1-jétől 10 százalékkal emelkedő pedagógusbérek fedezetét, pályakezdők esetén pedig 18 százalékos lesz a bővülés - ismertette, kijelentve: a kormány állta a szavát a járványhelyzet ellenére.

Kitért arra is, hogy bővül az Oktatási Hivatal szakmai feladatainak támogatására rendelkezésre álló forrás.

A költségvetésben szerepel a teljesen ingyenes tankönyvellátás fedezete, egy felfutó rendszernek érnek a végére szeptemberben. Dolgoznak azon, hogy minél több tankönyv digitális verziója elkészüljön, az ehhez szükséges forrásokat biztosítják - mondta.

Hozzátette, a büdzsé tartalmazza továbbá azt a 35-40 milliárd forintot, amit a külföldi nyelvtanulást célzó diákutaztatási programra terveztek. 90
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 17:32
Krónika 5. rész (költségvetés)
Pénzügyminisztérium: ha az unióra várunk, csak most kezdhetnék segíteni

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára azzal kezdte válaszát: egyetért Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselővel l abban, hogy az élet és a megélhetés védelme a legfontosabb. De rámutatott: ha a kormányzat arra várt volna, hogy pluszforrásokat és plusz hitellehetőségeket kapjon az uniótól, akkor most kezdhetné el a védekezést.

Méltatlannak nevezte azt a vitát, hogy adott-e pluszforrást az unió. Kijelentette. minden pluszforrásról be fognak számolni, ami az uniótól érkezik járvány elleni védekezésre.

Mintegy 300 milliárd forintot utalt eddig a közösség, azt az összeget, amelyet egyébként is az ország rendelkezésre állt. Ezen kívül nem volt más segítség - nyomatékosította.

A kommunikációra és a konzultációkra szánt források nagyságrendjét érzékeltetve közölte: idén is, jövőre is 23,9 milliárd forint fordítható arra.

A gazdaságvédelmi intézkedésekről azt mondta: a
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 15:22
Krónika 3. rész (költségvetés)
ÁllamtitkárBanai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára az LMP frakcióvezetőjének állításaira reagálva hangsúlyozta: a 2010 előtti és utáni gazdasági mutatók jelzik, hogy egészen más gazdaságpolitikát követ a kormány, mint elődje. Kiemelte: 2010 előtt magas volt államháztartási hiány, az államadósság pedig folyamatosan növekvő pályán volt.

2010 után fiskális fordulat következett be, a hiányt 3 százalék alá szorította a kormány és az államadósság 2011 óta minden évben csökken - tette hozzá.

Visszautasította, hogy kiszolgáltatott helyzetbe hozta volna a kormány az országot. Mint mondta, 2010-ben pénzügyi csődhelyzetre és rendkívül rossz foglakoztatási helyzetre, illetve növekedési potenciálra kellett reagálni, és ezeken a területen változásokat értek el, ami a kiszolgáltatottságot jelentősen csökkentette.Az önkormányzati szektor finanszírozásáról szólva elmondta: a korábbi években 1300 milliárdos adósságkonszolidációt hajtottak végre, valamint
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 12:32
Krónika 1. rész (költségvetés)
Államtitkár: Magyarország válságálló

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az elmúlt tíz év gazdasági, államháztartási és finanszírozási folyamatairól, a fegyelmezett gazdálkodást és a gazdaság fejlődő pályára állítását célzó kormányzati politikáról beszélt, amelyek eredményeként "minden tekintetben megerősödött és válságálló Magyarország".

A magyar gazdaság erős fundamentumokkal rendelkezik - közölte, hangsúlyozva, hogy a most tárgyalt 2021-es költségvetés hathatósan szolgálja a gazdaság, a vállalkozások, a munkahelyek és a családok védelmét.

Arra emlékeztetett: 2013-tól növekedési pályán mozog a magyar gazdaság, amely az EU egyik legdinamikusabb növekedését produkálja, a bővülés egészséges és kiegyensúlyozott szerkezetű, eladósodástól mentes, a tavalyi, 28,6 százalékos beruházási ráta pedig az egyik legmagasabb az unióban.

Hozzátette: foglalkoztatási rátában és a munkanélküliségi mutatóban a sereghajtók közül az élmezőnybe lépett Magyarország, az
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 10:32
1/69
Képek, videók
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
Nagy Csaba
maroshegy
2006. október 13. péntek, 16:01
kosa-lajos-porkolab gyong
agica2004
2015. január 05. hétfő, 18:20
Kósa Lajos.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:59
Kósa Lajos-.jpg
agica2004
2011. július 04. hétfő, 15:20
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.