Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 18:03 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kajak-kenu-vb - Arany-, ezüst- és bronzérem a pénteki döntőkben
Az első hely a Medveczky Erika, Hagymási Réka 1000 méteres kajak kettes nevéhez fűződött - Medveczky tavaly is győzött ebben a számban -, míg a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenupáros másodikként zárt 500 méteren. A legrövidebb távon is jutott egy dobogós hely a hazaiaknak: a felnőtt vb-újonc Lucz Anna, Kiss Blanka kajakos duó harmadikként zárt 200 méteren.

A vb első döntős blokkjában - amelyben kizárólag az olimpiai műsorban nem szereplő számokban rendeztek döntőket - a közönség nagy örömére minden számban volt magyar hajó.

Hazai szempontból remekül indultak a finálék, az elsőben ugyanis, női kajak kettes 200 méteren, máris magyar érem született Lucz Anna és Kiss Blanka révén. Az UTE fiatal duója - Lucz 20, Kiss 23 éves - előfutam-másodikként egyenes ágon került a döntőbe, s ott sem ijedt meg. A páros remekül rajtolt és az utazó tempót is jól tartotta, s a végén harmadikként csapott a célba a fehéroroszok és az előfutamban is előttük végző szlovének mögött. A címvédő német egység meglepetésre
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 16:42
Fina vizes V.B. úszás - az eltelt napok eseményei
Megnyitó ünnepség

A 2. versenynap (július 13., szombat) összefoglalója

A 3. versenynap (július 14., vasárnap) összefoglalója

A 4. versenynap (július 15., hétfő) összefoglalója/

Az 5. versenynap (július 16., kedd) összefoglalója

A 6. versenynap (július 17., szerda) összefoglalója
maroka, 2019. július 27. szombat, 22:48
Torna vk - Két magyar arany- és egy ezüstérem vasárnap Szombathelyen
Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid nehézségi pontszáma 5,700, a kiviteli pedig 8,400 volt, s végül jobb kiviteli értékének köszönhetően előzte meg a ciprusi Mariosz Georgiut.

"Nagyon örülök a második helynek is, szépen csillog ez az ezüst. Sikerült jó gyakorlatot bemutatnom, bár az eleje egy kicsit +koszos+ volt. Látszott, hogy a bírók szigorúbban pontoznak" - vélekedett Vecsernyés, aki tavaly a guimaraesi vk-állomáson első lett nyújtón.

Szombaton egy magyar tornász volt érdekelt a szerenkénti döntőkben: Boncsér Krisztián negyedik lett talajon. Az ugrásban Európa-bajnok Dévai Boglárka sérülés miatt nem indult, a lólengésben olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián pedig vállműtét után gyógyul.

Eredmények, szerenkénti döntők:

férfiak:

-------

ugrás:1. Aszato Keiszuke (japán) 14,900 pont2. Le Thanh Tung (vietnami) 14,7503. Oleh Vernyajev (ukrán) 14,625

korlát:1. Petro Pahnjuk (ukrán) 14,9502. Csiba Kenta (japán) 14,9003. Vernyajev 14,850

nyújtó:1. Kenta
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 19:03
Ismét meghirdette középiskolásoknak szóló vetélkedőjét az NVI és az EP magyarországi kapcsolattartási irodája
szervezetek működése, illetve az Európai Unió intézményei és működése köré csoportosulnak. Az eredményes részvételhez szükséges tananyag elérhető a valasztas.hu internetes oldalon.

A vetélkedő háromfordulós: az októberi iskolai fordulóban a diákok saját iskolájuk számítógépein, tanári felügyelet mellett, segédeszköz igénybevétele nélkül töltik ki az internetes felületen elérhető tesztet, amely elsősorban a diákok lexikális tudását méri.

A november végén, december elején rendezendő regionális döntőkben azt mérik, hogy a versenyzők korábban megszerzett tudásukat miként képesek a gyakorlatban hasznosítani, ezért ebben a fordulóban már hangsúlyosabban szerepelnek a kreativitást igénylő, játékos szóbeli feladatok, amelyek helyenként megkövetelik a csapattagok egyéni megnyilvánulását is.

Az országos döntő 2019 februárjában lesz. A győztes csapat tagjai értékes tárgynyereményt kapnak, valamint strasbourgi utazást nyernek osztályuknak az Európai Parlament székhelyére, az Euroscola játékokra.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 14:33
Kajak-kenu vb - Megvan a 200. és a 201. magyar aranyérem
ehetek édességet, legfeljebb iszunk egy pohár bort" - mondta a születésnapos Csipes, aki hangsúlyozta: ezért az egy számért utazott ki, s ebben a maximumot akarta nyújtani.

"Nagyon élvezek Erikával párost menni, nagyon nehéz ugyanis tökéletes párt találni. Az a jó páros, amelyben úgy érzed, mintha egyesben mennél, s vele olyan" - dicsérte társát a Honvéd kajakozója.

Medveczky is megerősítette: nagyon jó párost alkotnak, s már edzésen is eveztek olyan időt, amely csúcsnak számít.

A B döntőkben is volt két magyar hajó: 1000 méteren a Korisánszky Dávid, Mike Róbert kenu kettes és az Ilyés Róbert, Noé Bálint kajakpáros is negyedik lett, azaz összesítésben a 13. helyen zárt. Mindkét olimpiai számot a németek egysége nyerte.

A pénteki versenynap - amelynek küzdelmeit a helyszínen tekintette, illetve tekinti meg Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is, sőt Csipeséknek ő adta át a győztesnek járó virágcsokrot - 500 és 1000 méteres elő- és középfutamokkal zárul, a programban négy
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 18:41
Két magyar egység végzett a hatodik helyen a linzi evezős vk-n
A verseny honlapjának tájékoztatása szerint a vasárnapi A döntőkben a Juhász Adrián, Simon Béla világbajnok páros alkotta normálsúlyú kettes 6:44.150 perc alatt ért célba, ami a hatodik helyhez volt elég. Szombaton a Csiszár Péter, Fiala Balázs, Forrai Dávid és Tamás Bence könnyűsúlyú négypár egység 6:10.300 perces eredménnyel zárt az A döntő hatodik helyén.

A linzi vk-futamra 31 ország 674 sportolója nevezett, a magyarok nyolc számban indultak.

A verseny újdonsága volt, hogy az első, pénteki napon az előfutamok helyett minden versenyszámban időfutamokat rendeztek. Az egymás utáni indításos rendszerben 30 másodpercenként rajtoltak a versenyzők, és az így mért idők alapján dőlt el minden futamban a továbbjutás a verseny későbbi szakaszaiba.

A három versenyből álló vk-sorozat utolsó állomását július közepén Luzernben rendezik.
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 13:01
Kick-box-vb - Tíz magyar aranyérem született a pénteki döntőkben
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a tatamis szabályrendszerek (pointfighting, light-contact, kick-light) döntőit, valamint a ringes szakágak (full-contact, low-kick, K1) elődöntőit rendezték meg pénteken a vb-n.

A duplázók közül a mindössze 18 éves Veres Roland a kick-light szakág 57 kilós súlycsoportjának döntőjében ukrán, light-contactban szlovén ellenfelét győzte le. A sportág egyik legnagyobb tehetsége bejutott a pointfighting szakág szombat esti döntőjébe is.

"A pointfighting szabályrendszerben vagyok leginkább otthon, úgyhogy szeretném behúzni a harmadik aranyat is" - nyilatkozta Veres.

Busa Gabriella szintén két döntőben diadalmaskodott: light-contactban ír, kick-lightban pedig bolgár riválisát verte meg az 50 kilósok fináléjában.

A csepeli Jároszkievicz Krisztiánnak négy egyéni és három csapat világbajnoki címe után lett meg a nyolcadik vb-aranyérme, mivel a pointfighting +94 kilós döntőjében orosz ellenfelénél bizonyult jobbnak.

"A döntő
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 17:02
Kick-box-vb - Tizennyolc magyar a pénteki döntőkben
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint csütörtökön pointfightingban és kick-lightban remekeltek a hazai versenyzők.

Pointfightingban a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt, a hétszeres vb-első Jároszkievicz Krisztián és Veres Richárd is technikai fölénnyel nyerte elődöntőjét és került a fináléba - mások mellett. Meg kellett küzdeni ugyanakkor a döntő jogáért a sportág egyik legígéretesebb fiatal tehetségének, Veres Rolandnak. A bolgár Radulov ellen röviddel a mérkőzés vége előtt is még rendkívül szoros volt az állás, az utolsó találatokat azonban a 18 éves magyar versenyzőnek sikerült bevinnie, így 16-13-ra győzött. Kick-lightban Veres Roland meggyőző fölénnyel nyerte elődöntőjét a szlovén Simnic ellen. A három szakágban indult csepeli fiatalember a light-contactban is fináléba jutott.

A kick-light szabályrendszerben a nőknél Busa Gabriella, Hanicz Nelly, Miskolczi Anett és Nagy Rita lett döntős. Busa és Miskolczi light-contactban is érdekelt lesz a pénteki döntőben,
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 19:12
Kajak-kenu vk - Három magyar arany, összesen öt érem a szombati döntőkben
Az A döntős program rögtön egy magyar győzelemmel kezdődött, a múlt héten, Portugáliában is győztes Bodonyi Dóra gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratva nyerte meg a K-1 1000 métert. A 23 éves szolnoki kajakossal csak az ausztrál Alyssa Bull tudta tartani a lépést, de a végén Bodonyi még őt is hajóhossznyi előnnyel verte. A finálé másik hazai résztvevője, Bordács Blanka - közvetlenül a Nagy-Britanniából tavaly hazatért edző, Simon Miklós lánya, a brit színekben versenyző Simon Rebeka mögött - ötödik lett.

"A rajttal mindig gondom van, ezért most próbáltam nagyon összpontosítani. - mondta a parton Bodonyi Dóra. - Mivel a héten betegeskedtem, szerda óta nem is edzettem, próbáltam már az elején olyan előnyt gyűjteni, ami kitart a célig. De apának ma van a születésnapja, így muszáj volt győznöm!" Hozzátette: a szél miatt nagyon hullámos a víz, ezért volt több rossz húzása is.

A férfiak hasonló száma is magyar sikert hozott: az elő- és középfutamát is fölényesen nyerő Kopasz Bálint az erejét
velemenyezd, 2017. május 27. szombat, 11:56
Ritmikus gimnasztika Eb - Minden döntőt az oroszok nyertek
A szerenkénti döntőkben a mezőny egyetlen felnőtt világbajnokának, az egyéni csapatversenyben kétszeres aranyérmes Alekszandra Szoldatovának meglepetésre egyetlen elsőség sem jutott. Karikával és szalaggal Gyina Averina, labdával és buzogánnyal pedig ikertestvére, Arina bizonyult a legjobbnak.

Az oroszok egyéniben három ezüstérmet is szereztek.

A junior együttes kéziszercsapatok vasárnapi döntőjében Oroszország mögött Olaszország és Izrael végzett a második és a harmadik helyen. Az Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Juhász Anna, Várkonyi Dea összeállítású magyar egység a pénteki és szombati eredmények alapján a tizedik lett a selejtezőben, így nem jutott be a fináléba.

A kombinált csapatversenyben a magyarok az előkelő nyolcadik helyen zártak szombaton, egyéniben pedig Kis Alexandra szerepelt a legjobban, aki buzogánnyal a 11. helyen végzett a selejtezőben, illetve az összetettbeli 15. helyezésével kvótát szerzett a spanyolországi Valladolidban sorra kerülő jövő évi egyéni
velemenyezd, 2017. május 21. vasárnap, 15:23
Kajak-kenu Eb - Újabb öt magyar egység a döntőkben
A délutáni programban a magyarok közül elsőként a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta volt érdekelt K-1 500 méteren. A szám ötkarikás címvédője, kétszeres világbajnoka esélyeshez méltó versenyzéssel jutott egyből a döntőbe, magabiztosan utasította maga mögé egyik legnagyobb riválisát, a német Franziska Webert.

Őt férfi C-1 500 méteren Kiss Tamás követte: a 29 éves kenus - aki 2008-ban Pekingben a hosszabb távon Kozmann Györggyel párosbanbronzérmes volt - remek versenyzéssel diadalmaskodott, így a középfutamban neki sem kell vízre szállnia.

Férfi K-1 500 méteren Nádas Bence állt rajthoz: a négyes vezérevezőseként délelőtt kiváló versenyzéssel döntőbe jutott magyar kajakosnak sikerült kipihennie magát, hiszen második helyen jutott a középfutamba.

"Életem legrosszabb rajtját követtem el, sajnos belehúztam, nem tudom, hogy az indítóbíró hibázott-e, mindenesetre nem lőtte vissza, én pedig annyit láttam, hogy mindenkitől fél hajóra vagyok. Úgy voltam vele, hogy a futamgyőzelem így elúszott,
velemenyezd, 2016. június 24. péntek, 15:23
Kajak-kenu vk - Újabb hat magyar érem, újabb három arany
A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta összetételű női kajaknégyes 500 méteren, a kajakos Dudás Miklós és a kenus Lakatos Zsanett pedig 200 méteren lett első. Az ezüstérmet is a legrövidebb távon szerezte a Lantos Ádám, Nagy Péter kenus duó, míg Khaut Kristóf 500 méteren, Balla Virág pedig 200 méteren zárt harmadikként a kenusoknál.

Az első döntőben, férfi K-1 500 méteren nem volt magyar hajó, a következő számban, női K-4 500 méteren azonban a Szabó, Kozák, Kárász, Vad összetételű új kajaknégyes abszolút favoritnak számított. A többezres közönség nem is csalódott, a hazai egység magabiztosan győzött a németek előtt.

A délelőtt utolsó 500 méteres fináléjában, C-1-ben ezúttal meglepetésre nem a szegedi kedvenc Vajda Attila szállította az érmet, hanem a fiatal Khaut, aki egy harmadik hellyel lepte meg magát pénteki 19. születésnapja után.

A 200 méteres finálék nagy magyar sikerrel indultak, a férfi kajak egyesek versenyét ugyanis az olimpiai hatodik Dudás nyerte parádés
velemenyezd, 2014. május 25. vasárnap, 11:22
1/2
Képek, videók
Kajak-kenu VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 31. szerda, 13:51
Kajak -kenusok-VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 14:12
Medveczky Ilona,táncmüvés
farkas1945
2010. november 05. péntek, 14:01
medveczky06.jpg
kpista64
2009. október 22. csütörtök, 17:25
medveczky2.jpg
gumohuba
2009. január 31. szombat, 20:44
medveczky1.jpg
gumohuba
2009. január 31. szombat, 20:43
Tavaszi hagymás virágok.j
pacsakute
2018. október 17. szerda, 21:44
Hagymáshús
irmus
2018. július 25. szerda, 08:40
Hagymáshús sütés előtt
irmus
2018. július 25. szerda, 08:39
Makói hagymás rakott kara
vorosrozsa66
2018. május 30. szerda, 11:50
Majonézes-hagymás tojássa
irmus
2018. április 04. szerda, 08:38
Hagymás szelet
irmus
2018. január 12. péntek, 08:53
Hagymás szelet - Burgonya
irmus
2018. január 12. péntek, 08:52
hagymás rostélyos
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:29
Hagymás paprikás tojásrán
irmus
2017. január 28. szombat, 15:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.