Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 23:26 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Emelkedett a BUX a héten
A részvénypiac forgalma a pénteki ünnepnap miatt elmaradt a múlt heti 62,69 milliárd forinttól, a négy kereskedési nap alatt megközelítőleg 52,3 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek. Az OTP a szerdai és a csütörtöki napot is történelmi csúcson zárta.

Az MTI-nek elküldött heti összefoglalójában a CIB Bank a heti események közül kiemelte a forint erősödését.

A magyar fizetőeszköz a tavaly nyáron kialakult 315-325-ös sávból most először tudott kimozdulni, megfelelve az elmúlt két hónap folyamatának, de a további erősödés mértékét még korai megbecsülni - írták.

Kiemelt fontosságúnak nevezték továbbá a Magyar Nemzeti Bank márciusi kamatdöntő ülését, mivel egy esetleges szigorító intézkedés a kamatpiacon is fordulatot hozhat.

A héten a nagy gazdasági centrumokból érkező adatok megerősítették, hogy a világgazdaság érezhetően veszít lendületéből, de a részvénypiacokat mindez továbbra sem ingatta meg - írta a CIB. A pénzintézet megjegyezte,
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 20:53
Tőzsde - Vegyesen nyitottak a főbb európai piacok
indult a kereskedés.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,32 százalékos veszteségben nyitott.

Ázsia és a csendes-óceáni térség legfontosabb tőzsdéin, Ausztrália kivételével, csökkentek az indexek hétfőn. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,73 százalékos, a dél-koreai Kospi pedig 1,16 százalékos veszteségben fejezte be a kereskedést. Az irányadó ausztrál index, az S&P/ASX 200-as mutató 0,17 százalékos pluszban zárt. Sanghajban, Sencsenben és Hongkongban ünnepnap - Sárkányhajó ünnep - miatt nincs kereskedés.

Az eurót 1,1575 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfő reggel kilenc órakor, a pénteki záráshoz képest 0,30 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz.

A kriptodevizák árfolyama is csökken. A CoinMarketCap, a legnagyobb kriptodeviza adatbázis adatai szerint a bitcoin árfolyama 1,28 százalékkal, 6484,18 dollárra esett. A világ második legnagyobb kriptodevizája, az ether 497,93 dolláron, 1,31 százalékos mínuszban, míg
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 09:21
Jól teljesített a Tesco az első pénzügyi negyedévben, Közép-Európa a kivétel
összehasonlítható eladótérre számolva 3,5 százalékkal nőtt negyedéves alapon a vizsgált időszakban.

A közép-európai Tesco-hálózat értékesítése ugyanakkor 1 százalékkal csökkent az idei pénzügyi év első negyedében, annak ellenére, hogy a térségi Tesco-hálózat által kínált friss élelmiszerek kereslete 1 százalékkal nőtt, és Magyarországon általában is javult a cég teljesítménye.

A Tesco pénteki beszámolója szerint a közép-európai értékesítés negyedéves visszaesésének oka az, hogy a vasárnapi és ünnepnapi nyitvatartás szigorításai miatt Lengyelországban hat, Szlovákiában négy kereskedési nappal kevesebb volt ebben a negyedévben, mint az előzőben.

A Tesco kimutatása szerint a cég összehasonlítható alapon számolt közép-európai értékesítési teljesítménye a tavalyi pénzügyi év négy negyedéve közül a legutóbbi háromban növekedett, 0,6, 0,8, illetve 0,4 százalékkal.

A Tesco a tavalyi pénzügyi év egészében kiugróan jól teljesített: az áprilisban közzétett egész éves beszámoló szerint a cég
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 13:32
Változik a vonatmenetrend a munkanap-áthelyezés miatt
Március 10-én és 14-én pénteki, 15-én szombati, 16-17-én pedig ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Hangsúlyozták, a 26 éven aluli fiatalok március 14-én 10 órától március 18-án éjfélig vehetik igénybe az ünnepnapokra és hétvégékre érvényes 33 százalékos kedvezményt. Mindemellett az arra jogosultak kérhetik a szokásos kedvezményeket, és az új csatornakedvezmények is elérhetők.

2016-ban a március 15-i négynapos hosszú hétvégén hat százalékkal többen vásároltak menetjegyet, és mintegy 406 ezren szálltak vonatra. A MÁV ezért a várható utasforgalmi igényekhez igazodva - a helyfoglalások figyelembe vételével - az IC szerelvényekhez plusz kocsikat is felhasználnak - olvasható a közleményben.

A társaság arra kéri az utazókat, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében az ünnep előtt elővételben váltsák meg a menetjegyeket és helyjegyeket, használják a jegyértékesítő automatákat és az online vásárolható, valamint a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 10:41
A magyar kultúra napja - Hoppál: Magyarország megvédi kulturális hagyományait
Hozzátette: a magyarok a történelem során többször is megérezték több mint ezeréves kultúrájuk elvesztésének veszélyét, ezért pontosan tudják, miért kiemelt ünnepnap a magyar kultúra napja.

"Most, 2018-ban is azzal kell szembesülnünk Európa közepén, hogy a saját nemzeti kultúráikról lemondó nyugati társadalmak nemcsak felolvasztanák a multikulturalizmus általuk létrehozott olvasztótégelyében a komoly történelmi múlttal rendelkező európai államokat, hanem mindezt alá is rendelnék egy Európától idegen, elnyomó vallási közösségnek" - részletezte.

Az államtitkár kiemelte: "kultúránk tart meg bennünket egyénként, közösségként, nemzetként, és a kultúra művelése által válunk szellemileg és lelkileg erősekké, gazdagabbakká".

Hoppál Péter emlékeztetett arra, hogy Magyarország kormányának utóbbi hét és fél éves politikájában kiemelt szerepet kapott a kulturális nemzetpolitika, amely a Kárpát-medence egészére és a diaszpórára vonatkozó fejlesztési programokban és pénzügyi támogatásokban nyilvánult
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 20:47
Ünnepek - Változik a közösségi közlekedés menetrendje szilveszterkor
A BKK pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szilveszter éjszaka az előző évektől eltérően a 2-es, 3-as és a 4-es metró is éjjel 1 órakor indul utoljára a végállomásokról, a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rájuk.

Emellett lényegesen sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok, néhány vonalon a szokásosnál nagyobb befogadóképességű csuklós autóbusszal. Egész éjjel, 3-5 percenként közlekedik a 4-es és a 6-os villamos. A szokásos menetrendjükhöz képest kétszer, illetve háromszor sűrűbben közlekednek a belvárost elérő 907-es, 908-as, 909-es, 914-914A, 922-es, 923-as, 931-es, 941-es, 950-950A, 956-os, 960-as, 973-as, 979-979A és a 990-es éjszakai buszok, az éjszakánként egyébként néhányszor induló 916-os, 934-es és 940-es járatok pedig egész éjszaka közlekednek.

Január elsején a vasárnapi, január másodikán pedig az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

A MÁV közlése szerint az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez
velemenyezd, 2017. december 29. péntek, 16:23
Tőzsde - Vegyesen nyithatnak a főbb európai piacok
A CNBC által megkérdezett elemzők szerint a londoni FTSE-100 index stagnálással, a frankfurti DAX-30 index 14 pontos csökkenéssel, a párizsi CAC-40 index pedig 3 pontos eséssel nyithat. A hét eleje óta tartó eladási hullám után kissé csillapodhatnak a kedélyek és enyhén emelkedhetnek az árfolyamok a madridi tőzsdén.

Ázsia és a csendes-óceáni térség vezető tőzsdéin vegyesen alakultak az irányadó tőzsdemutatók. Kínában, Dél-Koreában és Hongkongban ünnepnap miatt nincs kereskedés. A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,01 százalékkal, 537,07 pontra emelkedett.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,01 százalékkal csökkent, miután előző nap több mint kétéves csúcson járt. A befektetők profitot realizáltak, miközben már az amerikai munkaügyi minisztérium pénteki foglalkoztatási jelentésére várnak. Az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 gyakorlatilag nem változott, 0,25
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 08:21
Húsvét - Változik a közösségi közlekedés menetrendje húsvét miatt
A Budapesti Közlekedési Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton Budapest több helyszínén is húsvéti körmenetet tartanak, amelyek a egyes buszok és villamosok forgalmát rövid időre korlátozni fogják.

A körmenetek miatt néhány percre várakozni kényszerül szombat este Kaszásdűlőnél az Árpád híd felé tartó 34-es, 106-os és 134-es busz, a 99-es, a 148-as, a 194-es és a 194B buszjárat a Kós Károly téren, a 17-es és 61-es villamos pedig a Fadrusz utca környékén kényszerül néhány perces várakozásra. A 182-es, a 183-as, a 184-es és a 198-as busz terelt útvonalon közlekedik szombat este rövid ideig.

A BKK közölte továbbá, hogy a tavaszi szünet miatt hétköznapokon a tanítási szünetek alatt érvényes menetrendet, nagypénteken, húsvét vasárnapján és hétfőjén pedig a vasárnapi és ünnepnapi menetrendet kell figyelni.

A MÁV-Start korábbi tájékoztatása szerint nagycsütörtökön a pénteki, nagypénteken a szombati, 15-én és 16-án az ünnepnapi, 17-én, húsvéthétfőn a vasárnapi, jövő hét kedden,
velemenyezd, 2017. április 13. csütörtök, 15:32
Húsvét - Növekvő forgalomra számítanak az áruházláncok
kiugróbb az igény.

Az édességekből 60-70 százalékkal több fogy, a különböző alkoholokból 20 százalékkal több, különösen népszerűek ilyenkor a krémlikőrök, a pezsgők és az ízesített sörök. A sütéshez szükséges segédanyagok forgalma általában mintegy 60 százalékkal nő.

A Spar válaszában jelezte azt is: a rövid szavatossági idejű friss termékeknél, például egyes baromfihúsoknál vagy halaknál előfordulhat áruhiány a húsvétot követő kedden, mert az ipar sem dolgozik az ünnepek alatt.

A pénteki ünnepnap miatt a friss kenyér és kalács forgalma szombatra terhelődik, a direkt pékáru-szállítók ezért szombaton többször fognak szállítani, a tartóskenyér-készleteket pedig megemelték a boltokban, ezért kedden nem várható hiány. A tejeknél és tejtermékeknél a szavatossági idők szintén lehetővé teszik, hogy ne alakuljon ki áruhiány - hangsúlyozta a társaság.

Magyarországon 344 Spar szupermarket, 33 Interspar hipermarket és 123 franchise üzlet, összesen 500 Spar üzlet működik.

Az Auchan Magyarország
velemenyezd, 2017. április 08. szombat, 07:04
Minden ünnepnapon zárva tartanak az üzletek májustól Szlovákiában
A boltok nyitva tartásának tilalma Szlovákiában eddig az év négy napjára vonatkozott, az újév napjára, amely egyidejűleg az 1993-ban önállósodott Szlovák Köztársaság megalakulásának a napja, húsvét vasárnapra, illetve karácsonyra, konkrétan december 24-re déli 12 órától és 25-re, az egész nap folyamán. A vonatkozó jogszabály ezeknek a napoknak a számát bővíti ki az összes államünnepre és az úgynevezett munkaszüneti napokra, amelyekből együttvéve 16 van évente.

A változás alapján például már a jövő év húsvétjának pénteki, vasárnapi és hétfői napján, illetve már az idei karácsony második napján is zárva tartanak a boltok Szlovákiában. Az üzletek kötelező zárva tartása alól néhány kiskereskedelmi egység teljeskörű kivételt kapott, ilyenek például a benzinkutak, a gyógyszertárak vagy a szuvenír boltok. Ezen felül a tilalom bizonyos ünnepnapokon - május nyolcadikán, szeptember elsején az alkotmány napján, illetve november elsejei halottak napján - nem vonatkozik majd a virág- és kegyeleti tárgyak
velemenyezd, 2017. március 28. kedd, 12:45
BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: nagyon alacsony lesz a forgalom az amerikai piacok ugyanis zárva tartanak. A szakértő szerint nagy mozgások nem várhatók a BÉT-en, stagnálásra, a pénteki árak körüli kereskedésre lehet számítani.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint új lokális csúcsot érhet el a német DAX index délelőtt, ezért az európai piacok húzhatják a BUX-ot is pozitív tartományba. Kommentárjában szintén kiemelte, hogy ünnepnap miatt (Presidents' Day) zárva tartanak a kötvény- és részvénypiacok az Amerikai Egyesült Államokban, ezért a délutáni kereskedés várhatóan csökkent forgalommal zajlik majd.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 83,84 pontos, 0,25 százalékos emelkedéssel, 33 828,86 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt. A Mol 270 forinttal, 1,29 százalékkal 20 730 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 122 forinttal, 1,34 százalékkal 9201 forintra
velemenyezd, 2017. február 20. hétfő, 08:51
Sűríti a forgalmasabb járatok menetrendjét a BKK az adventi időszakban
A közlekedési társaság pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint december 21-ig a járatok hétköznap a megszokott menetrend szerint járnak, a hétvégi napokon pedig ismét sűrűbb közlekedéssel könnyítik és gyorsítják az utazást a fővárosban.

Sűrűbben vagy nagyobb befogadóképességű járművekkel üzemel a 2-es, a 4-es és a 6-os, a 17-es, a 48-as és az 50-es villamos, a 80-as és a 82-es trolibusz, valamint a 85-ös, a 135-ös, a 158-as, a 162-es és a 162A, a 182-es, a 184-es, a 194-es, a 224-es és a 236-os busz.

A BKK tájékoztatása szerint december 22-én és 23-án a tanítási szünetben érvényes menetrend lesz érvényben, 24-én pedig a szombati napnak megfelelő rendben közlekednek a nappali járatok, de szokás szerint csak 15-16 óráig, utána az éjszakai járatokkal lehet utazni. December 25-én és 26-án az ünnepnapi menetrend lesz érvényben.
velemenyezd, 2016. november 25. péntek, 14:12
1/5
Képek, videók
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
Magyar Nemzeti Cirkusz.jp
agica2004
2014. március 05. szerda, 16:13
magyar nemzeti lobogo-3.g
menusgabor
2013. augusztus 13. kedd, 22:56
Magyar Nemzeti Gárda.jpg
agica2004
2011. március 23. szerda, 16:09
Magyar nemzeti gárda
laccc10
2010. november 05. péntek, 12:13
Magyar_Nemzeti_Múzeum. jpg
megyerimihaly
2009. március 14. szombat, 00:45
Magyar nemzeti zászló
sarkadykati
2009. február 15. vasárnap, 02:55
35_magyar_nemzeti_szov ets
mezixy
2009. február 09. hétfő, 17:33
Magyar Nemzeti Múzeum
barkaszjudit
2009. január 27. kedd, 09:04
Magyar Nemzeti Galéria
bajzateva
2008. október 14. kedd, 19:49
Magyar Nemzeti Címeres Lo
nanicanna
2008. július 19. szombat, 20:34
forgalmas belváros
sgy_ro
2013. augusztus 13. kedd, 14:47
sirályok lesik a forgalma
anitszirk
2006. július 24. hétfő, 17:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.