Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 00:54 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Soltész: négyszázmillió forintos pályázat nemzetiségi beruházásokra
ápolhatják kultúrájukat, gondoskodhatnak fiataljaikról.

Felszólította ugyanakkor Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) pécsi polgármestert, hogy nyilvánosan határolódjon el a DK azon képviselőitől, akik a nemzetiségek jogairól szóló törvényt nem támogatták. Szerinte a pécsi városvezetés egyik legbefolyásosabb frakcióját a DK adja, ezért a polgármesternek demonstrálnia kell: a nemzetiségek és a helyi érdekek fontosabbak számára, mint a politikaiak.

Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke úgy vélekedett, a magyar kormány intézkedéseinek köszönhetően a térség nemzetiségi intézményei megújulhattak, a közösségek megerősödtek, a négyszáz millió forintos országos program részeként pedig számos kisebb, ám rendkívül fontos fejlesztés valósulhat meg megyeszerte.

Gugán János, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke arról beszélt: a kabinet támogatásainak is köszönhető, hogy a pécsi iskolaközpontot jelenleg már mintegy félezer óvodás, általános és középiskolás diák
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 15:41
Varga Judit: a kormány több áldozatsegítő központot hoz létre
korszerűsítése nem csak Magyarországon került előtérbe, hiszen a bűncselekmények áldozatai jogainak védelmében az Európai Bizottság is új stratégiát fogadott el.

Annak megvalósításában Magyarország partner lesz - mondta.

Horváth Zoltán Baranya megyei kormánymegbízott közölte: az új, frekventált, könnyen elérhető helyszínen létrejött központban kiváló, felkészült, magas szakmai színvonalon dolgozó szakemberek várják a segítségre szorulókat.

Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte: Magyarországon az áldozatok segítése az elmúlt tíz évben sokat javult, a kormány elkötelezett a hathatós segítség megadása mellett. Azt mondta, hogy a megyei önkormányzat több száz civil szervezettel együttműködve igyekszik odafigyelni az állampolgárokra, és felajánlani a segítséget, így az új központ szolgáltatásait is az arra rászorulóknak.

Csonka Pál, a pécsi központ munkáját támogató Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője elmondta: az áldozatokat
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 14:32
Gulyás: felszámolják a tranzitzónákat
műanyagok kérdéséről elmondta: az uniós kötelezettségnek eleget téve be fogják tiltani ezeket, de a jelenlegi járványhelyzetben garanciára van szükség, hogy az ezzel összefüggő munkahelyeket meg tudják védeni. Az EU is későbbre ígért tájékoztatást a menetrendről, ezt érdemes megvárni, utána egyeztetnek az érintett vállalatokkal - magyarázta.

A különleges gazdasági övezetekről szóló törvényjavaslatot érintő felvetésre a miniszter azt mondta: az előterjesztésben világosan benne van, hogy a megyei közgyűlés a hatáskörébe tartozó területen határozhat csak, így a megyei jogú városokra - amelyekre nem terjed ki a megyei önkormányzat hatásköre - nem vonatkozik az indítvány. A fővárosnál sincs szükség ilyen szabályozásra, a kerületek ugyanis kellően nagy egységek az önálló döntéshez - tette hozzá. A törvényjavaslatot indokolva hangsúlyozta: az válik lehetővé, hogy kisebb települések esetében egy nagyobb iparűzésiadó-bevételt több helység között osszanak el.

A jövő évi költségvetés benyújtásának
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 14:12
Országos online gyermeknapot rendeznek a bábszínházak
Bodor Éva elmondta: a május 31-én reggel 8 óra 30 perctől este 9 óráig tartó programsorozat "egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz, izgalmas és különleges vendégelőadásokkal, ráadásul ezúttal az időjárás miatt sem kell majd aggódnia senkinek".

Kiemelte: a színes kínálattal minden korosztályra gondolnak, hiszen a legkisebbeket és szüleiket 4 éven aluliaknak szóló babaelőadásra várják, az ovisokat és iskolásokat pedig népmesékkel, örök kedvenc klasszikusokkal és vásári játékokkal lepik majd meg.

Az egész napos eseményen részt vesz a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a Budapest Bábszínház, a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a veszprémi Kabóca Bábszínház, a budapesti Kolibri Színház, a szegedi Kövér Béla Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a győri Vaskakas Bábszínház és a debreceni Vojtina Bábszínház.

A programsorozatot a 13 bábszínház egyszerre
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:31
Koronavírus - Felpezsdült az élet vidéken
könnyíti, hogy a honlapjukon számlálón követhető a vendégek létszáma. Szintén élénk forgalomról számoltak be a baranyai üdülőtelepülések.

Nagyatádon Ormai István polgármester engedélyezte a helyi piac megnyitását, a strand várhatóan pünkösdtől látogatható újra.

Dombóváron vasárnap ismét a korosztályok korlátozása nélkül rendeztek vásárt, a közterület-felügyelők adtak maszkot azoknak, akik nem viseltek.

Miskolc az idén a koronavírus-járvány miatt másképp ünnepli a város napját, amelyet a közgyűlés 1993-as döntése óta május 11-én tartanak, megemlékezve arról, hogy 1909-ben ezen a napon adott a településnek címeres kiváltságlevelet Ferenc József osztrák császár, magyar király. Az ünnepi közgyűlés idén elmarad, de a kitüntetettek névsorát nyilvánosságra hozzák.

Csongrádon a tervek szerint május 21-én vagy 22-én nyit meg a városi fürdő.

Bátonyterenyén csütörtökön újra megnyitják a piacot, de a sportcsarnok, az uszoda és a művelődési központ egyelőre zárva marad.

Székesfehérvár
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 16:22
Közzétették az MTA idei díjazottjainak névsorát
A hagyományok szerint az MTA közgyűlésének első napján adták volna át az akadémiai díjakat és elismeréseket, erre azonban a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor, így a díjazottak nevét a köztestület 192. közgyűlésének tervezett időpontjában, május 4-én, az Akadémia honlapján tették közzé.

Az Akadémiai Aranyérmet Keviczky Lászlónak az irányításelmélet és alkalmazásai terén, valamint az ipari folyamatok és rendszerek automatizálásában elért eredményeiért, a hazai rendszer- és irányításelméleti kutatási kultúra kialakításáért, nemzetközi tudományos életbe való integrálásáért, iskolateremtő munkájáért adományozta az Elnökség.

Akadémiai Díjban részesült Bányai Krisztián, az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Állatorvos-tudományi Intézet Lendület Kutatócsoportjának vezetője, a kölyök- és fiatal állatok gyakori enterális megbetegedéseit okozó rotavírusok új típusainak felfedezéséért, e vírusok teljes genomjának molekuláris jellemzéséért és az általuk okozott humánmegbetegedések elleni, új típusú
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 13:01
Elfogadták a pécsi önkormányzat költségvetését
A rendelet elfogadását a közgyűlési többséget adó Mindenki Pécsért Egyesület (MPE) képviselőiből álló frakciók (Öt Torony-Párbeszéd; Demokratikus Koalíció; Jobbik; Momentum; MSZP) 17 tagja és Péterffy Attila polgármester (MPE) támogatta. A Fidesz, valamint az Összefogás Pécsért Egyesület-KDNP-frakció képviselői nemmel szavaztak.

Péterffy Attila polgármester a vita során azt mondta, a város költségvetését alapvetően meghatározta az, hogy a korábbi városvezetés "felelőtlen gazdálkodása miatt" a kormánynak komoly, 9,5 milliárd forintos kölcsönt kellett nyújtania Pécsnek két évvel ezelőtt.

Hozzátette, az összegből 8,54 milliárd forint törlesztése van hátra, az önkormányzat ennek 2020 végéig - a kormánnyal kötött szerződés értelmében - eleget kell, hogy tegyen.

Ezzel együtt a polgármester szerint az idei büdzsé a változás és a stabilizáció költségvetése lesz, amely feszes, szigorú, alkalmas arra, hogy "megállítsa Pécset a lejtmenetben", s esélyt adjon a felemelkedésre.

Ruzsa Csaba, a
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 13:22
Több mint 600 ezren látogattak el a pécsi Zsolnay Örökségkezelő programjaira és helyszíneire tavaly
Mint azt az egyebek mellett a Kodály Zoltán nevét viselő koncert- és konferenciaközpontot, a Zsolnay Kulturális Negyedet, valamint a pécsi ókeresztény értékeket bemutató világörökségi helyszíneket üzemeltető ZSÖK közleményében írták, tavaly az előző évihez képest jelentősen növekedtek a cég saját bevételei.

Jelezték: a 2019-ben több mint 2500 programot szervező cég a Zsolnay-negyedben növelni tudta a fizető látogatók számát, így összesen 273 ezer látogatót fogadtak a kulturális létesítményben. A kommünikében kiemelték, hogy a családoknak nyújtott szolgáltatások bővítésének és az ezzel kapcsolatos marketingtevékenységnek köszönhetően megháromszorozódott az eladott családi jegyek száma a negyedben.

Mint írták, a legnagyobb érdeklődés továbbra is a Zsolnay Aranykora - Gyugyi gyűjtemény iránt volt, de nagy népszerűségnek örvendett a Planetárium és Látványmanufaktúra is.

A tavaly több mint 1700 eseménynek helyet adó negyedben nyáron és ősszel zajló Munkácsy-kiállításnak köszönhetően az m21
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 15:31
Munkabeszüntetést fontolgat a pécsi közlekedési vállalat mellett működő szakszervezet - az önkormányzat türelme
célnak tekintik egy a pécsiek igényeit valóban kiszolgáló, fenntartható buszközlekedés kialakítását, ennek pedig része az is, hogy kiszámítható, tervezhető jövőképet biztosítsanak a Tüke Busz Zrt. dolgozói számára. Erre - jelezték a közleményben - egy középtávú, hároméves bérmegállapodásban látják a megoldást.

A közlemény szerint ezzel ellentétben állna, ha ma "elhamarkodott ígérgetésbe" kezdenének, egyben leszögezték: január 31-éig nem lesz bérmegállapodás. Ennek magyarázataként azt írták: a város közgyűlése március 15-ig fog dönteni az idei költségvetésről, "addig felelőtlenség lenne bármiféle ígéret a Tüke Busz dolgozói felé".

Közölték, ahhoz, hogy "megalapozott döntések és kölcsönösen előnyös megállapodások születhessenek a pécsi közösségi közlekedésről", a bértárgyalások folytatására felhatalmazták a Tüke Busz Zrt. menedzsmentjét.

Az önkormányzat a közleményében arra kérte a szakszervezetet, hogy "tartózkodjon a felelőtlen nyilatkozatoktól" és a tárgyalások során konstruktív hozzáállással
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 17:42
Folytatódik a Munkácsy-negyed kialakítása Békéscsabán
Galéria Invest Kft. lett a Munkácsy Múzeum és a Munkácsy-híd (amelynek fa elődjét a legendárium szerint a festő festette okkersárgára), valamint környezetének rendbetételét célzó projekt nyertese, ám itt költségtúllépés miatt a város kezdeményezte a kulturális államtitkárságnál, hogy a Modern Városok Program (MVP) részeként tervezett Ursziny-Beliczey-kúria felújítására szánt forrást csoportosítsák át erre a beruházásra. Az államtitkárság a kérelmet jóváhagyta - olvasható az előterjesztésben.

A közgyűlés 16 egyhangú igen szavazattal fogadta el az előterjesztéseket. A projektek kivitelezésére több mint három év áll rendelkezésre.

A békéscsabai Munkácsy Negyedet a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, valamint az egri vár és belváros felújításának mintájára hoznák létre. A tervek között szerepel a Munkácsy életéhez kötődő épületek és környezetük rendbetétele mellett a festő képeiből készült nagyméretű reprodukciók kihelyezése a város több pontjára, fényfestés, különleges utcabútorok kialakítása, de
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 15:42
Közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság
A közgyűlés után tartott sajtótájékoztatón Vidnyánszky Attila, az MTT elnöke, a Nemzeti Színház főigazgatója elmondta, hogy a legnagyobb hazai színházi érdekvédelmi szervezet további hat taggal bővült, így jelenleg már 76 tagot képvisel. A tagok egyhangú szavazataival a Gyulai Várszínház, a Hagyományok Háza, Ivancsics Ilona és Színésztársai társulata, a Karaván Színház, a Magyarock Dalszínház és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet nyert felvételt a Társaságba.

A közgyűlés meghallgatta Fülöp Péter helyettes államtitkár tájékoztatóját a kulturális társaságiadó-támogatást felváltó előadóművészeti többlettámogatási rendszer eddigi eredményeiről, majd a társaság tagszínházai is beszámoltak saját tapasztalataikról. Az új rendszert az MTT nyilatkozatban hatékonynak és jónak ítélte meg, mint hangsúlyozták, az átutalások folyamatban vannak.

Állásfoglalásuk szerint az új modell kiemelt erénye, hogy a tematikus pályázatokkal az előadóművészeti élet valamennyi szegmensének fejlesztése kezdetét
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:02
Visszahívta tisztségéből a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjét a pécsi közgyűlés
döntés háttere, hogy a városi cégnél a polgármester megbízásából folyó átvilágítás "kötelességszegő magatartást tárt fel" egy az ügyvezető által megkötött, nagy összegű szerződéssel kapcsolatban.

A kommünikében azt írták: a polgármester rendelkezésére álló dokumentumok szerint Vincze Balázs a Zsök NKft. ügyvezetőjeként bruttó 209,6 millió forintos szerződést kötött egy pécsi rádiót működtető céggel. Egy ilyen jelentős összegű szerződés aláírása az alapító, a pécsi önkormányzat, tehát a városi közgyűlés előzetes hozzájárulása után valósulhat csak meg.

Ezt azonban a cég ügyvezetője nem kérte, így megszegte a társaság szervezeti és működési szabályzatát, beszerzési szabályzatát, alapító okiratát, valamint a pécsi önkormányzat vagyonrendeletét - sorolta Péterffy Attila közleményében.

A közgyűlés új, ideiglenes ügyvezetőt nevezett ki a társaság élére, Rózsa Zoltánt. Őt arra kérte fel Pécs polgármestere, hogy járjon el az ügyben, gondoskodjon annak teljes körű feltárásáról, ha szükséges,
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:14
1/27
Képek, videók
2002 Nemzetiségi nap - Ta
blackfeet
2010. november 14. vasárnap, 18:36
2002 Nemzetiségi nap - Li
blackfeet
2010. november 14. vasárnap, 18:36
múzeum a nemzetiségi park
kopornyikcsilla
2007. március 13. kedd, 13:00
Péterfi János: GÉ Anya
sanci81
2013. június 20. csütörtök, 20:34
Péterfia Sarolta ,gif
szakcsi56
2011. augusztus 15. hétfő, 13:49
081216peterfalk1.jpg
csilla663
2011. július 02. szombat, 17:45
peterfalk.jpg
astropapa58
2011. június 25. szombat, 17:21
Péterfi Bori 42.jpg
farkas1945
2011. március 10. csütörtök, 11:16
peterfalk.jpg
csilla663
2010. november 30. kedd, 13:40
peterfalk (1).jpg
csilla663
2010. november 30. kedd, 13:35
Péterfy Borbála,szinésznö
farkas1945
2010. november 05. péntek, 14:50
péterfy1.jpg
zssaci
2010. május 19. szerda, 23:35
PeterFalk.jpg
kisskati
2007. április 18. szerda, 05:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.