Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 08:28 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Regényes világ
,,Unottá váltunk a minket körülvevő világgal szemben; elfelejtettük, hogy semmilyen értelemben nem mondható normálisnak vagy tudományosnak. Fantasztikus. Kívül-belül meseszerű. Komolyan. Elefántok? Hernyók? Hó? Mikortól nem csodálkozunk már rájuk?
Ennek ellenére időről időre történik valami, ami kizökkent unalmunkból és egykedvűségünkből.
Térülünk-fordulunk, és hirtelen megpillantunk egy tücsköt, egy pávát vagy egy szarvast, amelynek akkorák a szarvai, mint ő maga. Utunk talán vízesés mellett halad majd el, a felhők szivárványt vonnak a Nap köré, vagy egérke fut át a tálalón megállván egy pillanatra, amíg körbeszaglászhat, hogy utána gyorsan eliszkoljon a kredenc háta mögé. Az ilyen pillanatokban döbbenünk rá, hogy olyan világba születtünk, amely olyan csodálatos, mint akármelyik tündérmese. Regényes világ."

-John Eldredge-
kalmanpiroska, 2018. december 12. szerda, 18:34
A hatalmas álom-óceánban
benne, hogy csoda történt vele ma abban a boltban! Elmúlt a rosszkedve, és megmelegítette az ebéd maradékát. Rendet tett maga körül, mindig így szokta - nem tudhatja, megengedi-e a Jóisten, hogy rávirradjon. Lesz-e neki még reggel? Ne találjanak mosatlant, rendetlenséget, akik rálelnek. Bekapcsolta a tévét, mert még hosszú az este. A híreket meg szokta nézni, de egyre jobban rémíti a sok szörnyűség, ami van a világban. Talán nem is kellene ezt néznie. A kívánságműsort és régi jó filmeket, a Röpülj pávát, azt nagyon szereti. A lövöldözős filmeket nem nézi meg, inkább korán lefekszik, ha nincs olyan, amit szívesen látna. A fürdőszobában ritkán melegít be, a mosakodást a szobában, lavórban oldja meg. A kádba már nem mer bemenni, mert legutóbb alig tudott kimászni belőle. A fűtést is lekapcsolja éjszakára, az ágyban jó meleg van. Bizony mégiscsak okos volt, hogy nem adta el a dunyhát a tallusoknak a nyáron!

Sokáig gondolkodott a mai nap történésén az ágyban, és egyre inkább úgy érezte, azt az
suzymama, 2018. július 07. szombat, 09:13
Balog: több mint hárommilliárdot fordítanak tehetségtámogatásra 2018-ban
350 millió forintot fordítanak, 50 millióval többet, mint korábban.

A miniszter kiemelte, hogy fontos kapcsolatban maradni a tehetségekkel, érzékeltetni velük, hogy azért fektet beléjük a magyar állam, mert értékesnek tartja őket. A tehetséggondozás árnyoldalának nevezte, hogy különböző televíziós műsorok "felkapják", utána azonban "ejtik" a fiatalokat, amiből tragikus sorsok származhatnak. Pozitív ellenpéldaként említette ugyanakkor a közszolgálati tévé bizonyos vetélkedőit, például a Fölszállott a pávát.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hangoztatta, hogy Magyarország nemzetközi összehasonlításban kiemelkedően gazdag tehetségekben.

A tehetség fontos, önmagában azonban nem elég: ha a fiatal nem teszi hozzá a szorgalmat, a munkát, akkor nem jut majd egyről a kettőre - jegyezte meg.

Nemcsak sikerek vannak, hanem rengeteg a kudarc is, és fontos, hogy ezekben a pillanatokban a felnőttek segítsenek talpra állni a gyerekeknek.
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 16:22
A szédületes pénzszórás
BÁRKI NYERI A TAVASZI VÁLASZTÁSOKAT, FÁJDALMAS MEGSZORÍTÁSOKKAL KELL INDÍTANIA A KORMÁNYZÁST
A Fidesz esetében hatványozottan érvényes a mondás: A látszat csal. Lényegében minden máshogy van ugyanis, mint ahogy azt a hivatalos kormánykommunikációban tálalják. A szédületes pénzszórás ellenére nem áll jól a költségvetés egyenlege, a hosszú távú gazdasági kilátások pedig egészen elszomorítóak. Milliók szociális problémáit kell megoldani, ugyanakkor az állam az orosz és kínai hitelek miatt egyre inkább eladósodik, az önkormányzatok pedig átgondolatlan kormányzati intézkedések miatt kerülnek adósságcsapdába. Akár az Orbán-kabinet, akár valamilyen ellenzéki formáció alakít kormányt tavasszal, ezekkel a problémákkal azonnal kell kezdenie valamit.

Az év végi politikai uborkaszezon egyik váratlan híre volt, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium 5 milliárd forintot nyert egy "Létszámleépítések megelőzése és kezelése" elnevezésű uniós pályázaton. Ez a summa akár elegendő is lehet azoknak a
kirscha, 2018. március 04. vasárnap, 18:36
Az utolsó lapok: szőke nő a múzeumban
Hidrogén szőke, tehát felturbózott intelligenciával rendelkezett. Továbbá cirka százhatvan-egynéhány centivel a tízcentis tűsaroknak hála. A 15-20 kilónyi túlsúly viszont gusztusossá tette, már aki nem a zörgő csontú nőket kedveli. 40-50 év köztire tehető a felpakolt festékrétegeknek köszönhetően. Párjával kopogta végig a múzeum padlóját. Nyomukban egy ókonzervatív teremőr nyikorgott cipőjével. Kopp, nyik, kopp-kopp, nyik-nyik-nyik, kopp-nyik-kopp. Ez a múzeum zenéje. Úgy hiszem érdeklődő volt a nő - én ugyan csak betipegését figyelhettem meg, nem én felügyeltem mozdulatait -, mert nem 10 perc alatt tudták le a kiállítást. Párjával elhagyták az épületet, de nem a múzeum területét. A mitikus félhomályú folyosón (a látogatók egy része állandóan fényt kíván csiholni a villanykapcsoló önhatalmú kapcsolgatásával - legalább otthon érzik magukat) lestük árgus szemekkel (biztos) ketten is egy fiatal pár kultúrában történő elmerülését, amikor lecsapott a szőke ciklon. Míg Rejtő Jenő azonos című regénye kellemes
naplopoleon, 2017. október 16. hétfő, 10:16
nyelvtörők
mondatok vagy szavak, olyan rövid szövegek vagy versrészletek, amelyeket elég nehéz tisztán kimondani. Főleg azért, mert egymás után sorakoznak a mondókákban, mondatokban egymáshoz hasonló, vagy éppen csak egy-két hangban eltérő szavak - ezeket pedig könnyen összekeverjük.

A neten most a magyar nyelvtörők terjednek. Ezek nem csak a külföldiek számára okoznak nehézséget, itthon sem képes velük megbirkózni egy csomó ember. Neked melyik megy? És melyik a legnehezebb?

1.
Ádám bátyám pávát látván száját tátván pávává vált.

2.
Öt török öt görögöt dögönyöz örökös örömök közt.

3.
Derengett, dorongott, merengett, szorongott, kerengett dorong ott, de nem vett korongot.

4.
Az ibafai papnak fapipája van, ezért az ibafai papi pipa papi fapipa.

5.
Mit sütsz, kis szűcs? Tán sós húst sütsz, kis szűcs?

6.
Nem minden tarka fajta szarka farka tarkabarka, csak a tarkabarka fajta szarkafajta farka
lenke1964, 2017. május 14. vasárnap, 13:11
20 magyar nyelvtörő
vicces mondatok vagy szavak, olyan rövid szövegek vagy versrészletek, amelyeket elég nehéz tisztán kimondani. Főleg azért, mert egymás után sorakoznak a mondókákban, mondatokban egymáshoz hasonló, vagy éppen csak egy-két hangban eltérő szavak - ezeket pedig könnyen összekeverjük.

A neten most a magyar nyelvtörők terjednek. Ezek nem csak a külföldiek számára okoznak nehézséget, itthon sem képes velük megbirkózni egy csomó ember. Neked melyik megy? És melyik a legnehezebb?

1. Ádám bátyám pávát látván száját tátván pávává vált.

2. Öt török öt görögöt dögönyöz örökös örömök közt.

3. Derengett, dorongott, merengett, szorongott, kerengett dorong ott, de nem vett korongot.

4. Az ibafai papnak fapipája van, ezért az ibafai papi pipa papi fapipa.

5. Mit sütsz, kis szűcs? Tán sós húst sütsz, kis szűcs?

6. Nem minden tarka fajta szarka farka tarkabarka, csak a tarkabarka fajta szarkafajta farka tarkabarka.

7. Sárga bögre, görbe
irmus, 2017. április 06. csütörtök, 16:20
Szerencsehozó tárgyak a numerológia szerint
A születési dátumod nagyon sok információt hordoz rólad, többek között azt is elárulja, hogy milyen kabala hozhat számodra szerencsét.

Nem kell mást tenned, csak egyesével összeadnod a születési dátumod számjegyeit.

Például:

1982.04.15. = 1+9+8+2+0+4+1+5 = 30 = 3+0 = 3

Ha kétjegyű számot kapsz végeredményül, a számjegyeket add össze.

1
A Te szerencsehozó tárgyaid az ásványok, ezek közül is a napkő és a hegyikristály. Hordd magaddal marokkőként, vagy viseld ezeket ékszerként, esetleg helyezz el ezek közül a kristályok közül néhányat a lakásodban.
A napkő önbecsülést ad, nyitottá tesz, mutatja számodra az utat.
A hegyikristály tiszta energiája erősíti a szervezetedet, fényt hoz az életedbe, egyensúlyba hoz.

2
Szerencsét hozhat számodra egy fából vagy porcelánból készült macska. Legideálisabb, ha ez fehér vagy halvány színű. Kiteheted a lakásba, esetleg a táskádban hordozhatod magaddal. A másik tárgy, mely energizálhat
yaskane, 2017. február 20. hétfő, 08:54
Liget Budapest - Ligetvédők: blöff a fák átültetésének bejelentése
A szervezet arra reagált, hogy Sághi Attila a Lokál című napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjújában azt mondta: a Liget projekt a Városliget több mint 7000 fája közül 150-200-at érint. Úgy fogalmazott: mivel ezek javarészt sem nem öreg, sem nem értékes fák, úgy tervezték, hogy kivágják őket. A tiltakozások hatására viszont az a döntés született, hogy mostantól egyetlen egészséges fát sem vágnak ki az építkezés miatt, hanem a problémás helyen álló fák mindegyikét átültetik a Ligeten belül

A Ligetvédők szerint a bejelentésnek "nyilvánvalóan kommunikációs szerepe van", és "ez az átültetési pávatánc nagyon sokba fog kerülni a budapestieknek és nem több mint blöff".

A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy a bejelentés szerint az egészséges fákat nem fogják kivágni, vagyis "előtérbe kerülnek majd azok a szakértők, akik jó pénzért és meggyőződésből kiadják majd az összes szabálytalanul kivágandó fának a beteggé nyilvánító szakvéleményt".

Megjegyezték: a beteg és balesetveszélyes
velemenyezd, 2016. július 14. csütörtök, 13:23
A cimbalmok háborúja: Cimbaliband és Tárkány Művek az Akváriumban
"A koncert címének áthallása a Csillagok háborújával elsősorban azt akarja kifejezni, hogy meg szeretnénk küzdeni az erő sötét oldalával, ami esetünkben a playbacket, az audiotune-t vagy az embereket kevéssé igénylő elektronikus zenéket jelenti. Mi akkor is szólunk, ha kihúzzák a dugót az erősítőkből, sohasem játszunk el egyformán egy számot, változóak a ritmusok. Emellett a cimbalom jól néz ki, jól is szól, talán ezzel sikerül a fiatalokat az igényes zene felé terelni" - foglalta össze Unger Balázs, a Cimbaliband vezetője, cimbalmosa a koncert legfontosabb üzenetét az MTI-nek.

A cimbalomra épülő két zenekarnak öt évvel ezelőtt volt már közös koncertje, akkor a Millenáris parkban. A mostani alkalom más-más miatt fontos a két csapatnak: a balkáni népzenei elemeket előszeretettel használó, de a bulizós zene felé is nyitott Cimbaliband idén ünnepli tizedik születésnapját, a közelmúltban teljesen átalakult, a magyar népzenéből és a dzsesszből kiinduló Tárkány Művek pedig most mutatkozik be a budapesti
velemenyezd, 2016. május 20. péntek, 13:12
Néhány nyelvtörő
poharakat.
A svédek kese kapusa nem is svéd és nem is véd.
Szerencsés csősz cserszömörcés szörpöt szürcsöl.
Nem lehet a Márta másé, mert a Márta már Tamásé!
A szecsuáni síncsiszoló sínt csiszol Szecsuánban.
Tíz tikkadt tarantula itta a tequilát tántorogva.
Száz sasszem meg száz sasszem az sok száz sasszem.
Sikkes sárga sálában a suta kis sün a suliba siet.
Nappal a lapp pap a lapp paplak nappalijában pipál.
Akkor jó a jó hajó, ha jó a jó hajó hajóvitorlája.
Ádám bátyám pávát látván száját tátván pávává vált.
Egy gyöngytyúk meg egy gyöngytyúk az két gyöngytyúk.
Nem bírta a bort a birka, bambán bámult jobbra-balra.
Netán platán, netán palánta, netán tán platánpalánta?
A sarki borbárban három kóbor barbár berber borozgat.
Rájár a rájára a rúd: rút arája jó pár órája vár rája.
Két kis mókás mókus-munkás makkos-mákos rétest majszol.
Néha-néha léha méhek hevernek henyén a Szahara homokján.
A sóbányász sokszor szokott túl sok
lovaszmarika, 2016. március 07. hétfő, 13:31
Vicces nyelvtörők
poharakat.
A svédek kese kapusa nem is svéd és nem is véd.
Szerencsés csősz cserszömörcés szörpöt szürcsöl.
Nem lehet a Márta másé, mert a Márta már Tamásé!
A szecsuáni síncsiszoló sínt csiszol Szecsuánban.
Tíz tikkadt tarantula itta a tequilát tántorogva.
Száz sasszem meg száz sasszem az sok száz sasszem.
Sikkes sárga sálában a suta kis sün a suliba siet.
Nappal a lapp pap a lapp paplak nappalijában pipál.
Akkor jó a jó hajó, ha jó a jó hajó hajóvitorlája.
Ádám bátyám pávát látván száját tátván pávává vált.
Egy gyöngytyúk meg egy gyöngytyúk az két gyöngytyúk.
Nem bírta a bort a birka, bambán bámult jobbra-balra.
Netán platán, netán palánta, netán tán platánpalánta?
A sarki borbárban három kóbor barbár berber borozgat.
Rájár a rájára a rúd: rút arája jó pár órája vár rája.
Két kis mókás mókus-munkás makkos-mákos rétest majszol.
Néha-néha léha méhek hevernek henyén a Szahara homokján.
A sóbányász sokszor szokott túl sok
horvathnemagdi, 2016. március 05. szombat, 18:02
1/7
Képek, videók
Ella könyve:Regényem.
bzsuzsanna
2012. április 08. vasárnap, 21:38
Regényem borítója
jocos
2009. július 04. szombat, 20:46
Regények700.jpg
hollygergo
2009. február 08. vasárnap, 17:49
New York regénye1000 (113
hollygergo
2009. január 09. péntek, 12:08
A hírközlés regénye500 (1
hollygergo
2008. december 25. csütörtök, 17:31
Híres regények dióhéjban1
hollygergo
2008. december 12. péntek, 21:35
parkot körülvevő házak
mecsery
2010. május 14. péntek, 22:30
Pávatánc
tailor
2016. április 05. kedd, 11:49
zöld pávatoll.jpg
vasnemarika
2015. november 12. csütörtök, 14:15
pávatoll.jpg
birozoltanne
2013. március 15. péntek, 15:46
uh pavatoll.jpg
katicacska
2013. február 10. vasárnap, 11:18
pávatoll.jpg
szelgyongyi
2012. augusztus 01. szerda, 05:07
pavatoll.gif
szelgyongyi
2012. április 19. csütörtök, 12:29
logó pávatoll
lyceum
2012. február 20. hétfő, 16:06
Pávatoll.jpg
klarcsika
2011. október 14. péntek, 19:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.