Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 08:56 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szakértő: technikai részletekben állapodhat meg Szerbia és Koszovó
Aleksandar Vucic szerb elnök pénteken - miután videomegbeszélést tartott Emmanuel Macron francia elnökkel, Angela Merkel német kancellárral és Avdullah Hoti koszovói kormányfővel - a sajtónak elmondta: megállapodás született arról, hogy a szerb és a koszovói vezető vasárnap videón keresztül tárgyalni fog egymással a kapcsolatok normalizálásáról.

Szerbia mindmáig nem ismerte el egykori tartományát, Koszovót önálló államként, és ezt az álláspontját néhány uniós tagország is támogatja. A két fél tárgyalásai csaknem két éve szakadtak meg.

Ördögh Tibor elmondta: két éve azért szakadtak meg a tárgyalások, mert Koszovó 100 százalékos vámot vezetett be Szerbia és Bosznia-Hercegovina számára is. Ezt a vámot ugyanakkor most visszavonták.

A szakértő szerint Koszovó nyitott a megállapodásra. Csütörtökön nyilvánosságra is hoztak egy többpontos javaslatot erről.

Szerbiában is megvan az esélye egy koszovói megállapodásnak, miután Aleksandar Vucic pártja megerősödve került ki a választásból. Kérdés
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 08:51
Magyar Nemzet - A csepeliek várhatnak a gerincútra
tehergépjármű-forgalom is.

A lap szerint az sem tisztázott, hogy pontosan miért dobta vissza az uniós hivatal a pályázati beadványt. Bár a hivatal formai okokra hivatkozott, a kiírás tartalmazza egy mintegy két kilométeres elsőrendű árvízvédelmi védvonal megtervezését is, amely azonban a szabályozás értelmében valószínűleg nem a BKK Zrt. feladatkörébe tartozik.

A Magyar Nemzet a visszadobott uniós pályázat kapcsán megkereste a párbeszédes Jávor Benedeket, Budapest brüsszeli kirendeltségének vezetőjét, aki korábban a képviseleti iroda egyik fontos feladataként jelölte meg, hogy megpróbálják a lehető legtöbb uniós forrást felkutatni és megszerezni a főváros számára. Jávor Benedek a Magyar Nemzetnek az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, az illetékesek nem vonták be őt a csepeli gerincút pályázatába, megfogalmazása szerint ennek a felelőssége nem őt terheli.

A lap felidézte, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője tavaly szeptemberben azt hangoztatta, pártja el fogja érni,
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 08:00
Román ellenzéki képviselő: nem forgott veszélyben az állam épsége, amikor Iohannis Erdély kiárusításával vádolt
sejtelmesen a bizottság volt alelnöke, anélkül, hogy további magyarázatokat fűzött volna kijelentéséhez.

Május elején Cucsa volt az, aki bejelentette: a bukaresti parlament magyarázatot kért a hírszerzéstől: mire alapozta Iohannis Erdély kiárusításáról szóló kijelentéseit. A szociáldemokrata politikus akkor rámutatott: az államfő által felvetett probléma nemzetbiztonsági jellegű, Románia területi épségére vonatkozik, ezért a bizottság felkérte a SRI-t, hogy bocsássa rendelkezésére a PSD és a budapesti vezetők közti feltételezett megállapodásra vonatkozó esetleges információit.

Csoma Botond, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselője, a SRI-t felügyelő parlamenti bizottság titkára később úgy nyilatkozott: a bizottsághoz megérkezett a SRI válasza, de tartalmát titkosították.

A jobboldali államfő április 29-én magyar nyelvű köszöntéssel gúnyolódva azzal vádolta meg szociáldemokrata politikai ellenfeleit, hogy oda akarják adni Erdélyt a magyaroknak, és feltette a kérdést: vajon mit
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 07:04
A török elnök elrendelte az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakítását
alapítójának aláírása hamisított.

A szóban forgó egyesület 2005-ben egyszer már fordult ezzel az igénnyel az Államtanácshoz, amely akkor elutasította az eljárást, mondván, hogy nem talált jogellenességet abban, hogy a Hagia Sophiát múzeumként használják.

A jelenlegi iszlamista-konzervatív kormány, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) 18 évvel ezelőtti, 2002-es hatalomra jutása óta egyes vallásos csoportok időről időre felvetették a Hagia Sophia mecsetté alakításának lehetőségét, amelyet olykor az ország vezető politikusai is megtámogattak nyilatkozataikkal.

Az Államtanács mostani határozatának előzménye, hogy május végén, a Konstantinápoly bevételének 567. évfordulóján tartott kormányzati megemlékezés keretében egy Korán-részlet is elhangzott az épületben, ami a görög kormány rosszallását váltotta ki. Athén szerint zavaró és elítélendő volt, hogy a Hagia Sophiát nem múzeumi célokra használták. Ankara az elmúlt hetekben többször hangoztatta, hogy az épület sorsáról a törökök szuverén joga
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 19:03
Illegális bevándorlás - Lampedusa szigetére tizennyolc migránshajó érkezett egy nap alatt
helyzet megoldására. Ugyanezt sürgette Porto Empedocle kormánypárti polgármestere, Ida Carmina is, aki a karanténhajó eltávolítását kérte.

Az Olaszországba érkező migránsokat tesztelik, és kéthetes karanténba helyezik. Kezdetben egyetlen karanténhajó elegendőnek bizonyult, de az érkezések sokszorozódása miatt már nem tudják elhelyezni a migránsokat. Az ideiglenes karanténtáborokból könnyűszerrel távoznak, mivel ezeket nem őrzik szigorúan.

Az ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) szenátusi frakcióvezetője, Anna Maria Bernini azt kérdezte, miért hosszabbítja meg a kormány a járvány miatti vészhelyzetet, ha nem képes ellenőrzés alatt tartani a helyzetet. A párt szenátora, Maurizio Gasparri hozzátette, a Conte-kormány illegális bevándorlókat akar látni Lampedusán turisták helyett. Matteo Salvini, a Liga vezetője közösségi oldalán azt kérdezte, hogy a kormány az "embercsempészek cinkosa vagy egyszerűen ostoba".

Lampedusa regisztrációs központjában az olasz hatóságok feltartóztattak két bangladesi
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 18:22
A siófoki meteorológiai állomás melletti építkezés ellen tiltakoznak politikusok és civilek
építeni, de ezt végül megakadályozta a hatóság. "Most új tulajdonos szerezte meg a telket, és ötszintes apartmanház építésére készül, amihez a Somogy Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt" - közölte a jobbikos politikus.

Hozzátette: egy tavaly júliusban életbe lépett kormányrendelet megtiltja a mérőbázisok 60 méteres körzetében az építkezést, de a befektető még ezt megelőzően indította el az építkezéshez szükséges eljárást. Ezért - mondta Potocskáné Kőrösi Anita - a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult; írásbeli kérdésében arra vár választ, mi a fontosabb, a viharjelzés pontossága, és így az emberéletek védelme vagy a telek beépítése.

Lengyel Róbert (független), Siófok polgármestere hangsúlyozta, nem szeretnék, ha ez a társasház megépülne. Kifejtette, ez a több éve húzódó történet felveti a kérdést, rendben vannak-e azok a jogszabályok, amelyek lehetővé tették egy ilyen engedély kiadását.

Hajósy Adrienne környezetvédő arról beszélt, hogy a térségben élők és civil
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:32
Koronavírus - Az olasz miniszterelnök megerősítette a vészhelyzet meghosszabbítását az év végéig
Giuseppe Conte a sajtóban megjelent híreket erősítette meg. A római kormány a hosszabbítást önálló rendelettel vezetheti be, nincsen szüksége parlamenti támogatásra.

A kormány döntésének hátterében a járványhelyzet alakulásának követésével megbízott egészségügyi bizottság előrejelzései állnak, melyek szerint a járványveszély nem ért véget, és ősszel második hullám is várható.

A vészhelyzetet Olaszországban január 28-án vezették be féléves időtartamra. A hosszabbítás augusztus elsejétől léphet életbe.

Giuseppe Conte a Mose velencei zsiliprendszer pénteki tesztelését követő sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy kormánya meghosszabbítja a vészhelyzetet. Hangsúlyozta, hogy minden feltétel adott a féléves hosszabbításhoz. Megjegyezte, hogy a rendkívüli egészségügyi helyzet hatályban tartása segít a járvány ellenőrzésében.

Olaszországban a járványgörbe jelentősen laposodott, a csütörtöki adatok szerint több mint 12 ezer a házi karanténban levő beteg, valamivel több mint nyolcszáz a
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:22
Alapítványoknak és egyesületeknek szóló öntesztet tett elérhetővé az ÁSZ
10-nél tapasztalt szabálytalanságot - idézték fel, megjegyezve, hogy ezen szervezetek feladatellátásához is hozzájárul az ÁSZ legújabb öntesztje.

Az ÁSZ fontos tanácsadó eszközei a 2014 novembertől kiadott és folyamatosan megújított öntesztek. Ezek több célcsoportnak (önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, egyházi intézmények, civil szervezetek, pártok és pártalapítványok, központi költségvetési szervek, európai uniós forrásokat felhasználó szervezetek, nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok, vezetők, középirányítók, nem állami humánszolgáltatók) adnak iránymutatást. Az eltelt több mint öt év alatt 31 önteszt vált elérhetővé a számvevőszék honlapján, és ezeket eddig több mint 16 ezer alkalommal töltötték le az érintettek - közölték.

A most közzétett önteszt az alapítványok, közalapítványok és egyesületek vezetőinek, vezető testületeinek, fenntartó testületeinek, szervezeteinek és intézményeinek szabályos működését támogatja, hogy ezáltal lehetővé váljon az esetleges hibák önkéntes feltárása és
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 12:51
Alapjogokért Központ: világtendencia a kormányzati döntéshozatal kiszervezése
ami érvényesíthető az állammal, a közösséggel szemben - jegyezte meg Szánthó Miklós.

Kijelentette: e törekvés képviselői univerzális értelmezési monopóliumot akarnak kialakítani az olyan fogalmak tekintetében, mint a jogállamiság vagy a demokrácia; saját, liberális kánonjuk szerint értelmezik ezeket a fogalmakat és ekként is kodifikáltatják. Példaként említette, hogy eszerint csak egytípusú, liberális demokrácia létezik, és ami nem liberális, az már nem is demokrácia.

Molnár Balázs, a kutatás vezetője arról szólt, hogy a globális döntéshozatal képviselői felsőbbrendűnek tekintik a nemzetközi jogot, hitet tesznek a világállam, a nyílt társadalom, a patrióták elleni harc mellett, illetve mindenhatónak tekintik a nemzetközi szervezeteket, illetve az NGO-kat.

Továbbá olyan alapelveket, például a gendertanokat vagy a globális migrációs paktumot tekintik dogmának, amiről soha nem született demokratikus döntés - fűzte hozzá.

A döntéshozatal kiszervezésére szerinte jó példa az Európai Unió
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 12:22
Koronavírus - Békés tüntetések váltották fel az erőszakos tiltakozásokat Szerbiában
áldozatok száma. A korábbi várakozások ellenére nem gyengült a koronavírus-járvány a nyugat-balkáni országban, és még mindig magas a napi új fertőzöttek száma, az egészségügyi miniszter szerint viszont a kórházak kapacitásai még nem teltek meg, sok hely van azok számára, akik kezelésre szorulnak.

Montenegróban péntekre 960-ról 1019-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában két halálos áldozata volt a vírusnak, így a halottak száma 19. A ország közegészségügyi intézetének vezetője szerint a montenegrói egészségügyi rendszer felkészült az új betegek fogadására, a fertőzötteknek nem kell attól félniük, hogy nem kapnak megfelelő ellátást.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 5869-ről 6086-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Egy nap alatt öten haltak bele a Covid-19 betegségbe, így a halálos áldozatok száma 214. Heves vita folyik a pártok között arról, hogy elhalasszák-e a novemberre tervezett önkormányzati választásokat a koronavírus-járvány miatt. A kormánypártok
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 09:41
Washington kínai vezető tisztségviselőket szankcionált az ujgur kisebbség elnyomása miatt
Mike Pompeo leszögezte: a szankcióval sújtott három személynek "köze van az emberi jogok súlyos megsértéséhez" a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen élő, muszlim vallású ujgur kisebbséggel szemben. Pompeo megfogalmazásában "szörnyű és rendszerszintű visszaéléseket" követtek el az ujgurok ellen.

A tárcavezető közölte, hogy a három vezető tisztségviselőtől és családtagjaiktól megtagadják az amerikai vízumot. Az intézkedéssel sújtott három tisztségviselő: a Kínai Kommunista Párt Hszincsiang tartományi vezetője, akit Washington az ujgur kisebbség elleni elnyomó politika egyik kidolgozójaként tart számon, a hszincsiangi közbiztonságért felelős hivatal vezetője, illetve egy volt régiós pártvezető.

Ezzel párhuzamosan az amerikai pénzügyminisztérium is közleményt adott ki, amelyben egy negyedik kínai tisztségviselő ellen hozott szankciókat jelentett be. A büntetőintézkedéssel sújtott személy a hszincsiangi közbiztonságért felelős korábbi vezető.

Kína mindig tagadta az ujgur kisebbség elnyomását,
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 20:02
MSZP: Magyarországnak is igazságosan kell elköltenie az uniós támogatást
Harangozó Tamás a Kormányinfón elhangzottakra reagálva közölte: az Országgyűlés jövő heti rendkívüli ülésén pártja módosító javaslatot terjeszt majd be a Next Generation nevű, 750 milliárd eurós keretösszegű uniós programhoz kapcsolódó kormányzati előterjesztéshez.

Ennek célja, hogy a magyar kormányra pont ugyanazok a feltételek vonatkozzanak a 2022-ig elköltendő mintegy háromezer milliárd forintnyi vissza nem térítendő forrás felhasználásával kapcsolatban, mint amit a magyar kormány támaszt az unióval szemben. Vagyis igazságosan, nem a gazdagoknak kedvezve és politikamentesen kell elosztani azt.

Harangozó Tamás úgy fogalmazott: "ámulatba ejtő" volt hallgatni ezen feltételeket egy olyan kormány tagjától, amely szinte minden intézkedésével tudatosan a gazdagoknak kedvez és amely "tíz éve pénzszivattyút működtet" a neki kedvező oligarchák számára.Hozzátette: a forrást lakásfelújításra, hőszigetelésre kellene fordítani.

A politikus a Kaleta-ügyről szólva közölte:
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 16:33
1/1416
Képek, videók
Részletek
borcsamama
2016. február 09. kedd, 15:57
részletek....
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:43
részletek 004.jpg
derinebmagdi
2013. január 01. kedd, 17:49
balatonalmádi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:57
visegrádi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:56
keszthelyi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:54
gyulai részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:52
hévizi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:39
sergius-aleksandria-ma gia
charlotteani
2016. április 20. szerda, 01:52
Aleksandr_Milyukov.jpg
skorpiolilike
2013. április 20. szombat, 15:45
61900006_Aleksandr_Mas kae
boraborella
2011. június 29. szerda, 09:49
aleksandra800.jpg
konoksag
2008. június 17. kedd, 07:30
macron-emmanuel és testőr
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 19:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.