Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 17:33 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: az adott kihívásra legjobb választ adó megoldásokat támogatják az energetikai innovációs pályázaton
innováció olyan kulcsterületein segítik mintaprojektek megvalósítását, mint a karbonmentes energiatermelés integrációját megkönnyítő power-to-gas technológiák, a naperőművek térnyerésével párhuzamosan szükségessé váló hálózat-okosítások, a települési energiaellátás földgázt kiváltó, megújuló erőforrásokat hasznosító modernizálása, valamint az energiaközösségek kialakítása.

A négy kiírásra összesen 53 pályázat érkezett, az így igényelt több mint 40 milliárd forintnyi támogatás több mint háromszorosa a pályázatok tervezett 12 milliárd forintos keretösszegének. A legnagyobb érdeklődés az energiaközösségek kialakítását és működését támogató 2 milliárd forintos keretösszegű kiírás iránt mutatkozott, amely a helyi közösségek saját energiatermelését elősegítő innovatív projekteken keresztül hozzájárul az uniós Tiszta Energia Csomag hazai gyakorlatba ültetéséhez. Ez a pályázat kétfordulós: az előzetes megvalósíthatósági tanulmány és a bemutatott szabályozási koncepció alapján támogathatónak ítélt projektek
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 11:11
Zeneipari háttérmunkásoknak írt ki pályázatot a Fábián Juli Emlékalapítvány
A hatmillió forintos keretösszeg alapja a One Future Streamfesttel közös gyűjtés, valamint az ahhoz kapcsolódó egyedi felajánlások összege - közölte Szepesi Mátyás, az alapítvány kuratóriumának elnöke szerdán az MTI-vel.

Mint elmondta, a pályázaton kiválasztott háttérmunkások pénzbeli támogatást kapnak. A beadási határidő június 26. éjfél, a pályázatokat e-mailben várják.

A teljes pályázati kiírás a https://www.fabianjuli.hu oldalon olvasható.

Döntés várhatóan július 10-én születik, a támogatások folyósításának várható kezdete a benyújtástól számított egy hónap.

A pályázatok elbírálásában nyolctagú, a zeneipari háttérterületek ismert szakembereiből összeállított tanácsadó testület segíti az alapítvány kuratóriumát.

"A koronavírus-járvány egyik legerősebben érintett területe a zeneipar. 2020 tavaszán gyakorlatilag teljesen leálltak a koncertek, amelyek az iparág korábbi működési szintjén legkorábban augusztus 15-én indulhatnak újra. Az előadókon túl számos olyan kolléga került
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 16:02
Fejlesztési forrásokra pályázhatnak falusi civil szervezetek
Gyopáros Alpár közölte: a kiírás már elérhető a kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő honlapján. A pályázatokat július 1-jétől lehet benyújtani augusztus 7-éig.

Tájékoztatása szerint az ötezer fő alatti településeken működő civil szervezetek támogatásával tovább bővül a Magyar falu program kedvezményezetti köre.

"Ők rendkívül fontos munkát végeznek a kistelepüléseken" - hangsúlyozta a kormánybiztos. Úgy fogalmazott: ezért a kormány nemcsak honorálni, hanem ösztönözni is kívánja közösségépítő munkájukat.

Gyopáros Alpár a program bővítésének szükségességéről szólva azt mondta: a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idején "tudatos falurombolás" zajlott, aminek következtében "nagyon nagymérvű" elvándorlás indult meg a falvakból, és nagyjából egy évtized alatt drasztikusan csökkent a kistelepülések lélekszáma.

"Ezért kellett meghirdetünk a Magyar falu programot" - mutatott rá a kormánybiztos, aki annak eredményei között említette, hogy fél év alatt mintegy tízezer család igényelte a falusi
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 12:51
Varga Judit: Magyarország nem fogja korlátozni a bírói mentelmi jogot
valamennyi GRECO-ajánlást teljesítette és az Európai Unió számos tagállama előtt jár a többi ajánlás tekintetében is.

Az ügyészekre vonatkozó, nem teljesített ajánlások arányszámát tekintve Magyarország eredménye jobb, mint a vizsgált 42 ország átlaga, és az EU tagjai közül hét tagállamot is megelőz - közölte Varga Judit.

"A GRECO-ajánlásokkal kapcsolatos álláspontunkat minden esetben jogi és szakmai szempontok határozzák meg" - mondta az igazságügyi miniszter, hozzátéve: Magyarországon a bírói pályázatok elbírálása összetett, többszereplős folyamat, amelyben a bírósági igazgatás szinte valamennyi szereplője érdemi szerepet játszik, és amelyre a bírákat érintő GRECO-ajánlások nincsenek tekintettel.

Varga Judit továbbá kiemelte, a mentelmi jog jelenlegi szabályai biztosítják, hogy a bírák és ügyészek feladataikat befolyástól és zaklatástól mentesen láthassák el.

"Ennek korlátozása, a GRECO ajánlásaival ellentétben, nem járható út, ráadásul Magyarországot az igazságszolgáltatás
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 17:12
ITM: 50 milliárd forintos új pályázati felhívás jelent meg a kkv-k támogatására
tartani. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha ennél többet tart meg a vállalkozás, vagy új munkahelyeket hoz létre a következő másfél évben - hívta fel a figyelmet az államitkár.

A kiírásra az 5 és 249 munkavállaló közötti létszámot foglalkoztató vállalkozások jeletkezhetnek. Öt és kilenc foglalkoztatott között munkavállalónként 1,5 millió forintra, 10 és 49 fő között munkavállalónként 1 millió forintra, 50 és 249 között pedig munkavállalónként félmillió forintra lehet pályázni.

Az első pályázatokat május 29-től lehet beadni a www.palyazat.gov.hu oldalon keresztül.

György László kiemelte: transzformált pályázatról van szó, tehát a vállalkozások visszatérítendő forrást kapnak, és akkor válik a támogatás vissza nem térítendővé, ha teljesítik a pályázati kiírásban szereplő kritériumokat.

Így azonnal oda tudják adni a forrásokat, a likviditás a koronavírus-válság idején különösen fontos - mutatott rá az államtitkár. Hozzátette, hogy a tárca várakozása szerint június első felében már
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 12:52
Határon túli alkotóknak és szervezeteknek indítottak meghívásos pályázatokat
írószervezetek, egyesületek, valamint közművelődési intézmények kaptak meghívást - olvasható az Emmi csütörtöki közleményében.

Képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítások, filmszakmai programok megvalósítását, továbbá amatőr művészeti együttesek bemutatkozását támogatja a Művészeti karaván pályázat, amelyre határon túli magyar közművelődési intézmények, szervezetek kaptak meghívást.

Mindkét meghívásos pályázat felhívása és adatlapja letölthető a www.kormany.hu honlapról.

Mint írják, a pályázatok elbírálásakor előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik legalább egy programot a szórványmagyarság által lakott térségekben terveznek bemutatni.

A pályázatok célja, hogy erősítse a nemzeti összetartozást és a határon túli, magyarok lakta régiók egymás közötti kapcsolatait, valamint hogy bővítse a külhoni magyar írószervezetek, közművelődési intézmények, egyesületek programjait. Támogassa a kulturális értékekhez való hozzáférés szempontjából hátrányos helyzetű magyar közösségeket, népszerűsítse a
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 15:52
Értékesítené Appeninn-részesedését a BDPST
állami és önkormányzati tenderek, én pedig még a látszatát is el akartam kerülni annak, hogy a személyem miatt előnyben részesülnének az érdekeltségeim. Ahogy korábban is jeleztem, nem kívánok olyan cégben tulajdonos lenni, amely állami és önkormányzati támogatások elnyeréséért indul" - fejtette ki a közleményben Tiborcz István.

"Az Appeninn Nyrt. most két balatoni ingatlanfejlesztési projektjéhez vissza nem térítendő állami támogatást nyert el a független menedzsment döntése alapján beadott pályázatok útján, amely véleményem szerint összhangban van a társaság hosszú távú érdekeivel. A fenti vállalásom alapján azonban fel kívánom oldani az ellentmondást és meg kívánok válni a társaságban meglévő érdekeltségemtől" - jelezte a BDPST minősített többségi tulajdonosa.

Az Appeninn Nyrt. a Club Aliga, illetve a balatonfüredi kikötő fejlesztésére, a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében nyújtott be pályázatot vissza nem térítendő állami támogatásokra; a két fejlesztési tervhez áprilisban
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 18:28
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
kabinetfőnöke társaságában az elkövetkezendő évekre előre meghatározta a polgármestereknek, hogy az általuk képviselt önkormányzatok a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében rendelkezésre álló pénzkeretből mire, mekkora összegben pályázhatnak eredménnyel abban az esetben, ha a polgármesterek a Boldog István által meghatározott feltételeknek eleget tesznek. A parlamenti képviselő e találkozó alkalmával nyilvánvalóvá tette, hogy hivatali helyzetéből fakadóan befolyással bír a pályázatok mikénti elbírálására - írták az ügyészségi indítvány alapján.Felfüggesztették a jobbikos Kálló Gergely mentelmi jogátFelfüggesztette a parlament 170 igen szavazattal, 13 nem ellenében a jobbikos Kálló Gergely mentelmi jogát Polt Péter legfőbb ügyész indítványára, rongálás vétsége miatt.

A mentelmi bizottság előterjesztése szerint 2019. május 24-én este Kálló Gergely három társával közösen Budapest XI. és XII. kerületében festékszóró spray-vel megrongált
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 16:52
Boldog István: az én lelkiismeretem tiszta
A Legfőbb ügyészség csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Boldog István (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást - írták -, mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el.

A nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült - közölték. Hozzátették: az eljárás adatai szerint az országgyűlési képviselő a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

Boldog István 2018-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumot.
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 17:42
Polt Péter indítványozta Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást - írták -, mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el.

A nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült - közölték. Hozzátették: az eljárás adatai szerint az országgyűlési képviselő a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A felmerült bizonyítékok alapján Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A büntetőeljárás lefolytatására vele szemben csak a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség - tették hozzá.

Boldog István 2018-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumot.
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 17:02
Koronavírus - Átütemezéssel is segíti a filmeseket a Nemzeti Filmintézet
A koronavírus miatt a hazai filmgyártásnak is komoly nehézségekkel kell szembenéznie, amelyek a magyar filmipar minden szereplőjét érintik. Több nemzetközi produkció elhalasztott, illetve lemondott magyarországi forgatásokat, ez kihatással van a műtermi és a közterületi forgatásokra is. Az eddig teljes kapacitással működő filmgyártó vállalatok folyamatos munkát biztosítottak a magyar szakembereknek és szolgáltatóknak, a koronavírus miatt ezen a területen is jelentős lesz a visszaesés. Az NFI a magyar mozgóképszakma teljes egészéért felelős intézményeként több döntést is hozott annak érdekében, hogy a kialakult és a közeljövőben várható nehézségek miatt a hazai filmipart a lehető legkisebb veszteség érje és folyamatos munkát biztosítson a filmiparban dolgozóknak - közölte a Nemzeti Filmintézet szerdán az MTI-vel.

Az NFI vezetősége egyeztetést kezdeményezett a magyarországi filmstúdiókkal, hogy felmérje a műtermi kihasználtságok változásait. A gyártási igazgatóság munkatársai folyamatos kapcsolatban
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 11:11
Potápi: 2020 az erős magyar nemzeti közösségek éve
Potápi Árpád János felidézte: a tematikus évről a Magyar Állandó Értekezlet döntött tavaly novemberben. A programok párhuzamosan zajlanak a Trianon évfordulóhoz kapcsolódó nemzeti összetartozás évével, amelyről pedig a parlament határozott - jelezte.

Az erős magyar nemzeti közösségek éve programsorozatról szólva kiemelte: a 20. század sok szempontból Magyarország számára nem volt nyertes évszázad. Úgy szeretnék megalapozni Magyarország jövőjét, hogy az utódok azt mondhassák, a 21. század már egy nyertes és igen sikeres évszázad volt - mutatott rá az államtitkár.

Azt szeretnék, ha a külhoni lét előny és erőforrás lenne, hogy határon túli magyarnak lenni ne hátrányt, hanem előnyt jelentsen - hangsúlyozta.

Száz éve a nemzet és Magyarország is széttagolt, a Kárpát-medence széttagoltsága egyúttal identitást képző tényező is - rögzítette Potápi Árpád János. Kiemelte: ezt szeretnék előnnyé változtatni, és példaképeket állítani a magyarság, főleg a fiatalok elé. Ezek a példaképek származhatnak az
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 12:08
1/36
Képek, videók
Hűsítő megoldások
janna53
2013. június 22. szombat, 21:11
feladatok és megoldások10
hollygergo
2009. január 08. csütörtök, 15:31
megoldások
marci30
2008. május 22. csütörtök, 14:25
A megoldások értékelése
gyalikviz
2006. október 29. vasárnap, 22:44
erösödünk energetikailag
paniko
2007. december 11. kedd, 19:47
Negatív energia megszünte
pacsakute
2019. január 28. hétfő, 22:24
Energiával
sanci81
2018. július 24. kedd, 17:34
Energiával dolgozó
sanci81
2018. június 16. szombat, 18:53
Energiában lévők
sanci81
2018. június 09. szombat, 18:05
Energiában lévő
sanci81
2018. június 09. szombat, 18:05
Energia
sanci81
2018. május 22. kedd, 17:29
Erdő energia.jpg
pacsakute
2018. április 15. vasárnap, 19:58
Energiánál lévő
sanci81
2018. március 16. péntek, 16:00
Misztikus energia.gif
pacsakute
2018. március 15. csütörtök, 21:40
energia.gif
sz719eszter
2017. november 29. szerda, 13:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.