Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 20:55 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zellerzöld gyógyhatásairól
nyilvánul meg.

- A növény hatóanyagai révén erősíti az immunrendszert.

- Az étkezések között fogyasztott nyers zellerszár szabályozza az étvágyat, emellett az evés lelassítására, az alaposabb rágás érdekében is célszerű zellerszárat ropogtatni az egyes fogások mellé.

- A zellerszár továbbá azon kevés zöldségek egyike, amelyeket gyümölccsel is bátran fogyasztható, ugyanis ebben az esetben nem terheli meg az emésztést, és nem okoz erjedési folyamatokat a két különféle táplálék együttes hatása. Ezért kiváló adalék a gyümölcs alapú zöldturmixokba!

- A zellerzöldlé magában vagy citromlével keverve hasznos diabétesz esetén is, segít szabályozni a vércukorszintet, ugyanakkor a savtúltengést is megszünteti.

- A rendkívül sok szilíciumot tartalmazó zellerszár hozzájárul az ízületek, az ütőerek és a kötőszövetek megújulásához, emellett megszünteti az emésztőrendszerben zajló erjedési folyamatokat, illetve a vér
pacsakute, 2019. április 02. kedd, 14:26
Állítsuk meg a szervezet rozsdásodását flavonoidokkal
mellékhatásait.

- A flavonoid tartalmú készítményekkel megelőzhetjük a nemkívánt szív- és érrendszeri problémák kialakulását.

- Asztmaellenes és antiallergén hatással rendelkeznek

- Véredényrendszer működését, befolyásoló hatással rendelkeznek, módósítják a vaszkuláris permeabilitást.

- Növelik a C-vitamin és karotin szintet, csökkentik a diabetes hosszú távú szövődményeit.

- Jó hatással vannak a memóriára, a tanulási folyamatokra és az általános kognitív (gondolkodással kapcsolatos) funkciókra, segíthet lassítani a mentális képességek hanyatlását, és késlelteti vagy megakadályozza olyan betegségek kialakulását, amilyen az Alzheimer- és a Parkinson-kór.

A flavonoidok vagy szintelenek, vagy élénkszínűek.

Figyelem! flavonoid készítmény vásárlásakor figyeljünk oda a flavonoid színére, mivel hogy:

A barna szín az oxidáció, az elmúlás és a lebomlás eredményei. Az antioxidáns
pacsakute, 2019. március 01. péntek, 11:29
Az "E" vitamin jó hatásairól
Az E vitamint valahogy kevésbé érzik fontosnak az emberek, pedig hiánya komoly problémákat okozhat, míg a megfelelő fajtájú E vitamin szedése védelmet jelent a szívbetegségekkel és a rákkal szemben. Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, amely antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Az E-vitamin antioxidáns tulajdonsága elismert tény, és kiemelt szerepe van a szabad gyökök elleni küzdelemben. Az antioxidáns hatás jelen esetben azt jelenti, hogy az E-vitamin védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól.

Talán a legjobb E-vitamin forrás a mandula, amelynek 100 grammja 26 milligramm E-vitamint tartalmaz. Elsősorban nyersen ajánlott fogyasztani, de a hidegen készült olaj és mandulatej is kiváló forrás. A magok közül még elsőrendű forrása az E-vitaminnak a szezámmag, tökmag, napraforgó. Kiválóan juthatunk hozzá ehhez az esszenciális vitaminhoz sötétzöld színű, nagy levelű zöldségek:
pacsakute, 2019. február 26. kedd, 21:25
Homoktövis gyógyhatásairól
A homoktövis termése gazdag könnyen emészthető szénhidrátokban, szerves savakban, ásványi anyagokban, bioaktív összetevőkben és vitaminokban, köztük az antioxidánsnak számító A, C és E- vitaminokban.

A homoktövis gyógyhatásai

- A homoktövisben található C-vitamin erősíti az immunrendszert és alkalmas a megfázásos, illetve lázas betegségek gyógyítására.

- Magas antioxidáns-tartalma miatt a homoktövis lassíthatja az öregedési folyamatokat, valamint rákmegelőző hatással bír.

- Antioxidáns hatása mellett a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is egyre nagyobb szerepet játszik.

- A homoktövisben különféle fitoszterolok, köztük ergoszterol, sztigmaszterol és a lanoszterol is található, amelyek jelentősen hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez, valamint a homoktövisben található
pacsakute, 2019. február 21. csütörtök, 10:29
A vörösáfonya jótékony hatásairól
tízből kilenc esetben az E. coli baktérium.
A növény termései piros színűek, kerekdedek, és jóval nagyobbak, mint a nálunk elterjedtebb rokona, a fekete áfonya. Fekete társához hasonlóan a vörös áfonya is felhasználható közvetlenül gyümölcsként: fanyar ízű lekvár főzhető belőle, mártásként pedig vadhúsokhoz kiváló. Igazi értékét azonban gyógyhatása jelenti.

Mit tartalmaz a vörös áfonya?

A vörös áfonya igen gazdag antioxidánsokban, melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Az antioxidánsokkal megelőzhetők az olyan krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, a koleszterin-lerakódás, a szívinfarktus, a bőrproblémák, a daganat, és a memóriazavar.

A gyümölcs az antioxidánsok mellett sokféle ásványi anyagot, például nátriumot, foszfort, káliumot, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket és ként is tartalmaz, valamint kitűnő A-, B-, és C-vitamin-forrás.

A vörös áfonya gyógyhatásai

- Az
pacsakute, 2019. február 07. csütörtök, 21:54
Táplálékok- amelyek jót tesznek az agynak
csak egy nagy pohár vízre lenne a testünknek szüksége.

Kutatások igazolják, hogy a bogyós gyümölcsök képesek még akkor is a segítségünkre lenni, ha már az agyi funkcióink hanyatlóban vannak. Például a fekete áfonya nemcsak a memóriát képes javítani, hanem az agyat is képes fiatalon tartani. Ezen kívül az egyensúlyérzék és a koordinációs képesség javításában is szerepet játszik.

A bogyós gyümölcsök sok-sok antioxidáns vegyületet tartalmaznak, amelyek az agysejteket az oxidációs folyamatoktól, míg az agyunkat a különféle károsodásoktól védelmezik. Ez azt jelenti, hogy az antioxidánsok segítenek megelőzni az agy idő előtti öregedését és védelmet nyújtanak az agyat érintő betegségekkel szemben, hiszen az egészséges sejtek növekedését támogatják meg. A legegészségesebb bogyós gyümölcsök többek között a fekete áfonya, a földi szeder, a vörös szőlő, az eper, a málna, a vörös áfonya és a goji bogyó.

Az össze bogyós gyümölcs közül a dél-amerikai acai bogyó tartalmazza a legtöbb
pacsakute, 2019. január 23. szerda, 19:05
Vércukorszint - és az alfa alfa-liponsav
brokkolit és a spenótot? Természetesen a bennük lévő rost, a vitaminok, az ásványi anyagok, de vannak benne más anyagok is, amelyeket antioxidánsoknak hívunk, ilyen például az alfa-liponsav (ALA). Az antioxidánsokban gazdag tápanyagoknak nagyon sok előnyük van, hiszen megvédenek bennünket a rákos megbetegedésektől, a szívbetegségtől, a gyulladásoktól, a depressziótól és a kognitív hanyatlástól.

Az alfa-liponsav is egyfajta antioxidáns, amely küzd a gyulladás ellen és lelassítja az öregedési folyamatokat, de az inzulinérzékenységet is javítja és hatásos a cukorbetegség kialakulása ellen. A liponsav megtalálható az emberi szervezetben, de növények és állatok által szintetizálódik is. A szervezet minden sejtjében jelen van. Az ALA legértékesebb szerepe a szervezetben a szabad gyökök káros hatásainak leküzdése, melyek a veszélyes oxidációs folyamatok során keletkeznek. A sejtjeinken belül az ALA dihidro-liponsavvá alakul, amely védő hatást fejt ki a normális sejtreakciókhoz képest.

Mint más
pacsakute, 2018. december 14. péntek, 22:56
Csipkebogyó
újraépülését, valamint döntő szerepe van a fogíny, erek és fogak megújulásában.
Emellett B1-, B2-, és P-vitaminok, szénhidrátok, pektin és szerves savak is találhatóak a csipkebogyóban. A P-vitaminok (bioflavonoidok) kiegészítik az aszkorbinsav hatását, kedvezően hatnak a hajszálerekre, valamint enyhén gátolják a C-vitamin gyors lebomlását.
Hatóanyagai
A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.

Gyógytea készítés
Gyógytea: rendszeres napi fogyasztása az őszi-téli időszakban - a csipkebogyó immunerősítő hatása miatt - segít a fertőzések, megfázások, nátha
eva6, 2018. október 30. kedd, 09:38
Tallóztam
trigliceridek, E-vitamin és kalcium is van benne. Az E-vitamin az egyik legjobb bőrvédő vitaminunk, amely nemcsak egészséges bőrt eredményez, de a bőrbetegségek és a bőrszárazság ellen is rendkívül hatásos. A neemolajban megtalálható zsírsavak és az E-vitamin könnyedén beszívódnak a bőrbe anélkül, hogy a bőr túlzottan zsírosodna. Az olaj megújítja a bőr sejtjeit és a bőrt ismét simává és rugalmassá varázsolja. Az E-vitamin további előnye, hogy szabadgyök-fogóként működve meggátolja a bőrben az oxidációs folyamatokat. A bőr lággyá és rugalmassá válik, de emellett csökkenti a hegeket és elősegíti a bőr mihamarabbi gyógyulását.

A neemolaj öregedő bőr esetén is bátran alkalmazható, mivel elősegíti a kollagéntermelést. Rendszeresen használva segíthet a ráncok kisimításában, illetve azok idő előtti megjelenését is megakadályozza.

A neemolaj ekcéma esetén is bevethető, mivel nagyon hatékony a száraz, viszkető, kivörösödő bőrtünetekkel szemben, de meg is nyugtatja a bőrt és még magát a
horvathnemagdi, 2018. április 22. vasárnap, 23:09
13+1 dolog, amit csak kevesen tudnak
a
tányérján, inkább laborba vitte kísérletezni. A Szegedi
Tudományegyetem Tudástár frissen megjelent, 3. kötete közölte azt a
cikket, amelyben olvasható a történet, ami - mondjuk úgy - szerencsés
véget ért. Szent-Györgyi 1931-ben a paprikából aszkorbinsavat tudott
kinyerni, így bejelenthette: nagy mennyiségben képes előállítani a C-
vitamint. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem elsősorban a C-
vitaminért kapta a Nobel-díjat, hanem a biológiai oxidációs folyamatok
kutatása terén elért felfedezéséért, különös tekintettel a C-vitaminra
és a fumársav katalízisére.

6. Író, költő, színész, színjátszókör-alapító volt, fellépett a
budapesti Nemzeti Színházban
Az irodalomról, a művészetekről és a színjátszásról úgy vélekedett,
mint a tudományról: azt mondta, meg kell élni. A tragikus sorsú Horváth
István rendezésében Szegeden előadták Shakespeare Hamlettjét, ami
olyan jól sikerült, hogy a budapesti Nemzeti Színház
sz719eszter, 2017. november 25. szombat, 12:07
Egészség!!
vese működését, fokozza a méreg- és a salakanyagok eltávolítását.
Megszünteti a toxikus anyagok okozta bőrbetegségeket, fejfájást és letargiát. Méregteleníti az agyat a fémektől (pl. alumínium), javítja az általános közérzetet.

A menstruációs zavarokat és a változókor panaszait is enyhíti.

RÁKELLENES!!!!: A cékla hatékonyan lép fel a rosszindulatú daganatokkal szemben. Csökkenti a kemoterápia mellékhatásait!

,,Ismeretes, hogy a rákos sejtekben az oxidációs folyamatok lecsökkennek, és helyettük a tejsavas erjedés növekszik. A cékla színező anyagai - pl. a betain-glükozid - pótolja a rákos sejtekben a légző aktivitásukat vesztett légzőfermenteket. Ez a színező anyag hidrogén atomokat köt meg, és ezzel 1000-1250%-kal javítja a sejtek légzőképességét."
(Prof. dr. Török Szilveszter)
1961-ben nagy nemzetközi érdeklődést váltott ki dr. Ferenczi Sándor felfedezése, aki állatkísérletekben megfigyelte, hogy a cékla vörös festékanyaga - a betanin - tumorellenes
piroska0101, 2017. április 24. hétfő, 20:03
1/16
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
forever lite hatóanyaga
javorszkylaszlone
2010. február 02. kedd, 18:53
Téli étkezéshez.jpg
pacsakute
2018. január 10. szerda, 14:02
étkezés
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:57
esti étkezés
orban47
2016. július 13. szerda, 06:37
etkezes-hangulatjel-2. gif
nagyjulianna955
2015. szeptember 13. vasárnap, 13:08
Egészséges étkezés 12..jp
anci-ani
2013. január 23. szerda, 00:09
Egészséges étkezés 11..jp
anci-ani
2013. január 23. szerda, 00:09
Egészséges étkezés 10..jp
anci-ani
2013. január 23. szerda, 00:04
Egészséges étkezés 9..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:58
Egészséges étkezés 8..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:58
Egészséges étkezés 7..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:58
Egészséges étkezés 6..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.