Belépés
2020. február 26. szerda | 9. hét | 57. nap | 11:14 | Edina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Korpacibere
magában is fogyaszthatjuk.

A korpacibere, erjedéssel készült kellemesen savanykás lé, amit általában csorbák savanyítására használnak, de valószínűleg kevesen tudják azt, hogy nyáron, jól behűtve, ásványvízzel fröccsnek is elkészíthetjük, vagy magában is fogyaszthatjuk. A korpaciberét főleg a szláv országokban használják levesek savanyítására, de savanyítanak vele Romániában és Erdélyben is. Egyes boltokban lé vagy porított tasakos formában is árulják, de aki szeretné kipróbálni az otthoni változatot, annak fogunk szolgáltatni egy receptet is minek alapján elkészítheti.

Korpacibere házi recept

A korpacibere, mint a neve is mutatja, elsősorban búzakorpából készül, amihez fél adag kukoricadarát kevernek, egy kis meggyfa ágat is lehet tenni hozzá, ízlés szerint citrom karikákat és vizet. Az összetevőket összekeverik és pár napig erjedni hagyják, majd leszűrik, üvegekbe töltik és hidegen tárolják.

Hozzávalók:

250 gr. búza- vagy zabkorpa
100 gr.
pacsakute, 2020. január 17. péntek, 22:56
Sena: a poptól a világzenéig
kell adni valamit. A Feathers viszont az elejétől a végéig az én gyermekem, nem segítettek producerek, mint korábban, csak picit a férjem, Élő Márton, az Irie Maffia harsonása. Valahogy felszabadult bennem valami, meg akartam mutatni a saját zenei világomat. Még akkor is, ha ezt úgy tudtam elérni, ha a midibillentyűzetbe két ujjal pötyögtem be minden hangot" - fejtette ki Sena.

Mint megjegyezte, otthoni stúdiójában két-három évig dolgozott a Feathers anyagán, a végső, a demókhoz meglehetősen hű változatot élőben rögzítették a Sena Banddel, amelyben az énekesnő mellett az Irie Maffia négy tagja (Élő Márton - harsona; Szekér Ádám - gitár; Meggyes Ádám - trombita, Dési Tamás - dob) mellett a Kéknyúlból ismert Premecz Mátyás (billentyűk) és Bata István (basszusgitár) szerepel.

"A szólóénem inkább rétegzene, ezért nem is tudok versenyezni a mainstreames, tizenkét éve működő Irie Maffiával, amelyet nagyon sok helyre hívnak. Ugyanakkor szeretném, ha a saját dolgaim is minél több fülhöz eljutnának, ebbe
velemenyezd, 2017. május 20. szombat, 12:02
Diktatúrák testközelből
hatalom" (pedig még a propaganda-csapból is ez folyt)! ,,"
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=206903&aid=250935

Valójában arról volt szó, hogy a szalagrendszerben, teljesítménybérben dolgoztató konfekcióiparnak szüksége volt modern rabszolgára."

"Vagyis olyan munkásnőkre volt szükség, akik kötél idegekkel bírták a napi 8-10 órai robotot minden kommunikációs igény nélkül! Kitermelték - az ókori "beszélő szerszám" mintájára - a legújabb kori: nem beszélő változatot. Hogyan? Úgy, hogy a három évig tartó kiképzés alatt igyekeztek megfosztani őket minden személyiségjegytől, egyéni megnyilvánulási készségtől. Közben elrettentő történeteket meséltek nekik a "reakciós, burzsuj" időkről." Szükség is volt erre a drákói kiképzésre, felkészítésre, mert az üzemcsarnokokban, a textilipari munkagépek iszonyatos zajjal működnek, működtek. Ebben a zajban lehetetlenség volt az anyanyelvi beszéd használata!

Mit tehetett Katalin, az újsütetű szakmunkás, ha még ezek után
furaila, 2015. augusztus 13. csütörtök, 17:37
Ha lemondanának a piáról, a koldulásról, az utcán-levésről
intézmények. Itt szó nem volt arról, hogy: "minden leszünk", meg, hogy: "a tudás hatalom" (pedig még a propaganda-csapból is ez folyt)!

Valójában arról volt szó, hogy a szalagrendszerben, teljesítménybérben dolgoztató konfekcióiparnak szüksége volt modern rabszolgára."

"Vagyis olyan munkásnőkre volt szükség, akik kötél idegekkel bírták a napi 8-10 órai robotot minden kommunikációs igény nélkül! Kitermelték - az ókori "beszélő szerszám" mintájára - a legújabb kori: nem beszélő változatot. Hogyan? Úgy, hogy a három évig tartó kiképzés alatt igyekeztek megfosztani őket minden személyiségjegytől, egyéni megnyilvánulási készségtől. Közben elrettentő történeteket meséltek nekik a "reakciós, burzsuj" időkről." Szükség is volt erre a drákói kiképzésre, felkészítésre, mert az üzemcsarnokokban, a textilipari munkagépek iszonyatos zajjal működnek, működtek. Ebben a zajban lehetetlenség volt az anyanyelvi beszéd használata!

Beszélni kell arról is, hogy csak a fővárosban, az úgynevezett
furaila, 2015. április 10. péntek, 01:17
Jó reggelt Fidesz! Jó reggelt Miniszterelnök Úr!
tanműhelyek) intézmények. Itt szó nem volt arról, hogy: "minden leszünk", meg, hogy: "a tudás hatalom" (pedig még a propaganda-csapból is ez folyt)!

Valójában arról volt szó, hogy a szalagrendszerben, teljesítménybérben dolgoztató konfekcióiparnak szüksége volt modern rabszolgára."
"Vagyis olyan munkásnőkre volt szükség, akik kötél idegekkel bírták a napi 8-10 órai robotot minden kommunikációs igény nélkül! Kitermelték - az ókori "beszélő szerszám" mintájára - a legújabb kori: nem beszélő változatot. Hogyan? Úgy, hogy a három évig tartó kiképzés alatt igyekeztek megfosztani őket minden személyiségjegytől, egyéni megnyilvánulási készségtől. Közben elrettentő történeteket meséltek nekik a "reakciós, burzsuj" időkről." Szükség is volt erre a drákói kiképzésre, felkészítésre, mert az üzemcsarnokokban, a textilipari munkagépek iszonyatos zajjal működnek, működtek. Ebben a zajban lehetetlenség volt az anyanyelvi beszéd használata!"

Mit tehetett Katalin, az újsütetű szakmunkás, ha még
furaila, 2015. február 28. szombat, 08:56
Gyorsan valami indiait!
Gyorsan valami indiait!
Dacota Nagyvilág
Nagyon szeretem a hagyományos módon, hosszan készülő ételeket, de nincs időm mindig előre tervezni vagy órákig pepecselni a konyhában. Ilyenkor jön jól egy jó hamisítvány!

Mindenki el szokott merengeni munkába jövet-menet, hogy mi lenne, ha nyerne a lottón, ha többé nem kéne dolgoznia, vagy ha lenne mersze felmondani, és csak azt csinálhatná, amihez kedve van. Én ilyenkor elképzelem, hogy beszerzem a világ legjobb fényképezőgépét, és utazgatva végigfőzöm a világot. Megtanulom a wokhasználat titkait egy thai utcai árustól, a fűszerek világát egy marokkói szakácstól, Dél-Amerikában pedig azt, hogy hogyan kell banánlevélben sütni. Addig is könyvből és ismerősöktől tanulok. Néha találok egy-egy kincset, vannak hozzá alapanyagaim, van időm, és rájövök, hogy megy így is.

A gyors indiai vajas csirke alapanyagai - semmi beszerezhetetlen!

Az esetek nagy többségében azonban nincs időm arra, hogy bonyolultabb, vagy hosszabb
horvathnemagdi, 2014. augusztus 20. szerda, 17:22
Miért veszed meg a gyerekednek?
(persze édesítés nélkül). Így vékonyka, nem túl jó étvágyú gyerekeknek ajánlható, finom és egészséges kalóriabomba lesz belőle.


Kész tejberizs

A többi tejes desszerthez hasonlóan lényegében üres kalória, vagyis a hasznos tápanyagtartalom (vitaminok, nyomelemek, másodlagos növényi anyagok) nagyon kevés, a rosttartalom lényegében nulla. Vagyis inkább csak hizlal, fölösleges vércukorszint-ingadozást okoz, haszna nem sok van.
Alternatíva:
miert-veszed-meg-04Az otthoni változatot készítheted barna rizsből, teljes tejből, valódi vaníliával művanília helyett, keverhetsz bele igazi, friss málnát, édesítéshez használhatsz banánpépet, mazsolapépet, datolyát vagy érett kajszit. Rögtön szemrevalóbb a lista, ha a saját készítésű változat rost-, fehérje- és vitamintartalmát nézed.


Kekszek

Sajnos sokszor unalom, nyűgösködés ellen osztogatják, vagy azért, hogy az éhes gyerkőc kibírja addig, amíg elkészül az ebéd, vagy hazaértek a játszótérről. A
horvathnemagdi, 2014. július 31. csütörtök, 18:07
Olasz pizza házilag ,,1"
formázása. Ez a cikk a pizza formázását mutatja be, amire több lehetőség van. A három verzió leírása után lépésről lépésre, könnyen érthető ábrákkal és fényképekkel mutatom be, hogyan tudsz az olasz pizzériákban készítetthez hasonló, kerek pizzát formázni te is otthon.

Ha elkészült és meg is kelt a pizzatészta, formázni három módon tudod. Mindhármat lehet egyébként eredeti, olasz módszernek tekinteni a pizzatészta készítése során, ugyanis az olaszok sem mindig a kerek, vékony tésztás változatot sütik.

Tepsiben.

Bármilyen hagyományos, négyszögletes alakú tepsi jó erre a célra. A pizzatészta készítése ebben az esetben haszonló pl. egy kelt tésztából készült pitéhez. Vékonyan kend meg olívaolajjal a tepsid, nyújtsd ki a megkelt pizzatésztát nyújtófával a méretére, és tedd bele. A továbbiakban ugyanúgy járj el, mint bármilyen más pizzánál, a pizzaszósz és a feltétek
nanoka72, 2014. július 24. csütörtök, 04:24
GfK: csökkent a sör és sós snack iránti kereslet
A vásárolt sör mennyisége évről évre csökken, a vizsgált időszakban egy háztartás átlagos fogyasztása 57 liter volt, 4 literrel kevesebb, mint egy évvel korábban és 9 literrel kevesebb, mint két éve.

Az idei évben az gyümölcsízesítésű sörök iránti kereslet szintén mérséklődött, illetve vásárlói bázisának terjeszkedése is megállt, jelenleg tízből négy háztartás vásárol ízesített változatot.

A gyümölcsízesítésű sörök leginkább a 29 évesnél fiatalabbak háztartásaiban kedveltek, a hagyományos sör továbbra is az 50 felettiek körében a legkedveltebb, ez utóbbiak adják a megvásárolt volumen 60 százalékát.

Az elemzés szerint az otthoni sörfogyasztást a meleg időjárás jobban befolyásolhatja, mint a közeledő labdarúgó világbajnokság, bár a korábbi évek tapasztalatai alapján a nagy sporteseményeknek van némi pozitív hatása a vásárlásokra.

A futball világbajnokság időszakában a sör mellett gyakran vásárolt termék, a sós rágcsálnivalók forgalma is csökkenő tendenciát mutat.

Míg a sós snacket
velemenyezd, 2014. június 05. csütörtök, 12:53
6. Munka és munkaügy (Szakmunkásképzés)
intézmények.

Itt szó nem volt arról, hogy: "minden leszünk", meg, hogy: "a tudás hatalom" (pedig még a propaganda-csapból is ez folyt)!
Valójában arról volt szó, hogy a szalagrendszerben, teljesítménybérben dolgoztató konfekcióiparnak szüksége volt modern rabszolgára.

Vagyis olyan munkásnőkre volt szükség, akik kötél idegekkel bírták a napi 8-10 órai robotot minden kommunikációs igény nélkül! Kitermelték - az ókori "beszélő szerszám" mintájára - a legújabb-kori: nem beszélő változatot. Hogyan? Úgy, hogy a három évig tartó kiképzés alatt igyekeztek megfosztani őket minden személyiségjegytől, egyéni megnyilvánulási készségtől. Közben elrettentő történeteket meséltek nekik a "reakciós, burzsuj" időkről.
Szükség is volt erre a drákói kiképzésre, felkészítésre, mert az üzemcsarnokokban, a textilipari munkagépek iszonyatos zajjal működnek, működtek. Ebben a zajban lehetetlenség volt az anyanyelvi beszéd használata!

Mit tehetett egy újsütetű 17 éves szakmunkás, ha még
furaila, 2014. május 08. csütörtök, 12:17
Szócska: célzott szűrőprogramok indulnak országszerte
milyen vizsgálatra számíthatnak azok, akik elmennek a szűrésre. Az értesítőn rajz és rövidmagyarázat segít a nőknek abban, hogyan kell az otthoni emlővizsgálatot elvégezniük.

Szócska Miklós közölte: ez a kampány egyfajta "stafétakampány" lesz, minden megyében egy hónapig tart majd, a kiértesítéseket Fejér megyében kezdik.

Beszámolt elmondta azt is, hogy megkezdték a munka törvénykönyve azon módosítását, amely lehetővé teszi, hogy munkaidőn belül is el lehessen menni szűrésekre. A végleges változatot azonban már az új parlament fogadja majd el. Az államtitkár hozzátette, meghosszabbítják az emlőszűrő állomások nyitvatartási idejét is.

Kifejtette, a cél, hogy tíz százalékkal növeljék azok számát, akik részt vesznek az emlőszűrésen. Jelenleg az átszűrtség 40 százalékos - mondta.

Szócska Miklós a kampány részeként említette, hogy újra elindul a szűrőkamion, így a halmozottan hátrányos kistérségekben élők is részt vehetnek majd a szűrővizsgálatokon. A kamion először Jászapátiba megy
velemenyezd, 2014. március 22. szombat, 13:03
kuglóf NO SALTY
manapság azonban egyre többen vallják maguknak ezt a kezdetben kizárólag kelt tésztából készült süteményt. A hétköznapokban persze háziasszony legyen a talpán, aki nekiáll élesztőt futtatni, kétszer dagasztani és keleszteni, így ma már nem ritka a sütőporos, expressz változat sem. Tény, hogy nem lehet összehasonlítani a kettőt, de nem is kell, hiszen mindkettőnek megvan a maga helye.

Én is egy sütőporos változatot készítettem el, ami - sütési idő nélkül - bruttó 20 percembe került. Egyszerűbb változat ide vagy oda, kevés ilyen finom, mégis gyors édességet tudunk összedobni. A tésztához hozzákevertem egy narancs levét és héját, de a hozzáadott őrölt kardamom tette igazán különlegessé!

A variációk száma végtelen, nézzünk szét a kamrában, és módosítsuk bátran alapreceptünket! Készíthetünk kakaósat (esetleg márvány stílusban), fahéjasat, vagy akár idénygyümölccsel is gazdagíthatjuk, a
drciccancs, 2013. november 14. csütörtök, 22:09
1/4
Képek, videók
Korpacibere.jpg
pacsakute
2020. január 17. péntek, 22:53
utazásaim más országokba
csilla663
2010. augusztus 29. vasárnap, 11:13
Égi változatok.jpg
chillik
2016. szeptember 26. hétfő, 07:22
valtozatos_videkek_1.j pg
kiralymaria
2013. február 22. péntek, 11:38
SZÍN VÁLTOZATOK..jpg
mailona
2012. július 31. kedd, 22:00
Változatok
vidakmargit
2012. január 25. szerda, 19:07
Változatos jelenetek Tibo
csalogany13
2011. szeptember 18. vasárnap, 09:48
Ildikó változatos virágok
csalogany13
2011. augusztus 21. vasárnap, 10:26
Változatok a csendre.....
anci-ani
2011. május 11. szerda, 09:35
Változatos virágok
csalogany13
2011. április 09. szombat, 23:08
Változatos rózsák gizustó
csalogany13
2011. február 19. szombat, 09:15
Változatos virágok.gif
csalogany13
2010. október 23. szombat, 10:32
változatok.jpg
agica2004
2010. szeptember 29. szerda, 13:49
változatok (9).JPG
laczko65
2010. július 22. csütörtök, 18:52
Címkék
többi tejes, végleges változatot, kiértesítéseket Fejér, sütőporos változatot, közeledő labdarúgó, hozzáadott őrölt, Dacota Nagyvilág, munka törvénykönyve, megvásárolt volumen, saját dolgaim, kamion először, thai utcai, futball világbajnokság, gyümölcsízesítésű sörök, hagyományos módon, Irie Maffiával,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.