Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 11:12 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarul beszélő indián törzs?
előbb az amerikai földrészre került magyar nyelvű törzsek odaérkezésének rejtélyét akarta feltárni, illetve a tényt gyakorlati módszerrel bizonyítani.

1970. május 28-án az ecuadori óceánpartról vízre szállt, a Móricz elképzelései szerint készült, balsafa tutaj, rajta négy fiatalember. Móricz a partról rádió adó-vevő irányította őket. A tutaj 159 nap múlva október 4-én megérkezett Ausztráliába, Sydneytől nem messze. Itt bevontatták a nagy szenzációt keltő világjáró balsafa tutajt (lásd: Magyar Ifjúság 1970. 50. szám).

Móricz feltételezése az, hogy a magyar nyelvű törzsek nyugatról érkeztek, vízi úton Dél-Amerikába. Ezt bizonyítják különben a csendes-óceáni és kelet-ázsiai földrajzi nevek is. Vámos Tóth Bátor, Hawaii-n élő emigrált földrajzszakos tanár a Hawaii-szigeteken 50 magyaros földrajzi nevet írt össze.

A szigetvilágban pedig olyan neveket talált, mint pl. a Balaton menti Aliga, Kiliti, Lelle stb. Térképekkel igazolta, hogy Indonéziában minden negyedik, az Indus
menusgabor, 2018. november 27. kedd, 17:00
Férfi kosárlabda NB I - Ifjúsági olimpiai ezüstérmes szerb játékost igazolt a TF
A TF szerdai tájékoztatása szerint a 23 éves irányító egy évre írt alá a férfi élvonalbeli bajnokság egyetlen fővárosi klubjánál.

Sarenac a tavalyi Universiadén negyedikként zárt a szerb csapattal, 2014 és 2018 között pedig az egyesült államokbeli Keiser Egyetemen tanult, az ottani együttes színeiben a legutóbbi szezonban 31 mérkőzésen átlagban 13,5 pontot dobott és 5,5 asszisztot (gólpasszt) adott.

"Korábban volt lehetőségem megnézni a Szolnok csapatát az ABA Ligában, és úgy vélem, hogy az NB I egy nagyon kemény bajnokság, sok jó játékossal, akik minden évben versenyképessé teszik a ligát" - mondta a szerződés aláírása után a szerb kosaras.

A TF június 2-án, a Vasas legyőzésével jutott fel az élvonalba, és július 19-én teljesítette az A csoportos versenykiírás feltételeit, a Magyar Kosárlabda Szövetség elnökségének döntése értelmében pedig augusztus 14-én biztossá vált, hogy indulhat az NB I 2018/2019-es idényében. A TF a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportközpontjában, az idén
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:01
Épület nélkül is aktív a Néprajzi Múzeum
digitalizálásához, QR-kóddal való ellátásához szükség van az eddigi kiállítási és közönségforgalmi terekre is.

Rövidesen elkészül ugyanis az OMRRK, ahol a jövőben az eddig a Kossuth téren és a Néprajzi Múzeum által bérelt törökbálinti raktárban őrzött műtárgyakat is világszínvonalú körülmények között tudják majd tárolni - hangsúlyozta.

Kemecsi Lajos a Néprajzi Múzeum nyári programjai közül kiemelte a Liget Budapest ArtParkot, amely szombaton a Városligetben már az intézmény leendő gyermek- és ifjúsági múzeumának tematikájába enged bepillantást.

Mint hozzáfűzte, ezúttal is jelen lesznek a Művészetek Völgyében: július 20. és 29. között Taliándörögdön, az interaktív Etno Ligetben a múzeum leendő látványraktára mutatkozik majd be. A Néprajzi Múzeum az idei Sziget fesztiválon is képviselteti magát augusztus 8. és 15. között, hagyományos módon a párizsi Migrációkutató Múzeummal és újdonságként az UNICEF-fel együttműködve.

Kemecsi Lajos felhívta a figyelmet a Néprajzi Múzeum napokban megjelent,
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 13:12
Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól
Személyes bizonyságom:
Isten elhívott Afrikába. Adódtak a kérdések: Mit fogok ott csinálni? Valami konkrét probléma megoldására akar használni az Úr? Hogyan ismerhetem meg az afrikaiak életét annyira, hogy szolgálni tudjak feléjük?
Szívemben tudtam, hogy Istennek van egy terve. Ő jól ismeri a fekete kontinenst, és képessé fog tenni az ottani szolgálatra. Egyik kijelentés jött a másik után, amelyekkel Isten újraélesztette kiüresedett teológiámat és meddő szellemi életemet.
Megmutatta nekem, hogy Jézus Krisztusnál van a válasz minden kérdésre. Ennek a szellemi felkészítésnek a része volt a Szent Szellemmel való betöltekezésem.
Isten fokozatosan megtanított a benne rejlő lehetőségekre. Megosztotta velem a látását a Jézus drága vérével átmosott Afrikáról, és elég hangosan kérdezte tőlem, hogy meghalljam: ,,Kit küldjek el?"
Legjobb barátaim és kollégáim némelyike sem értett meg, ami fájdalmas volt, de már nem számított, hogy mit gondolnak.
Az Úrral töltött idő alatt
maroka, 2018. május 15. kedd, 10:34
Megkezdik a meleg égövi edzőtáborozást a kajak-kenusok
A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy összesen 107 sportoló utazik el ezekre a helyszínekre, ők többnyire a felnőtt válogatott tagjai, de több U23-as és néhány ifjúsági versenyző is bekerült a "keretbe". Doma Gergő, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai igazgatója azt mondta: a kiemelt támogatásnak köszönhetően senkinek nem lehet majd hiányérzete, a négy-, hat- vagy nyolc hetes táborozások során mindenki csak a munkára összpontosíthat. Hozzátette, hogy dr. Takács Tímea vezetésével megkezdődött egy profi sportdiagnosztikai központ kialakítása, és emellett a két központi edzőtáborban is komoly orvosi háttér segíti majd a sportolók felkészülését.

A két helyszínről azt mondta, Dél-Afrikában stabilan meleg az idő, valamint ár-érték arányban is kedvezőbb az európai helyszíneknél, Portugáliában pedig egy rendkívül magas színvonalon felszerelt helyszín várja a versenyzőket.

Hüttner Csaba, aki második szezonját kezdi majd felnőtt szövetségi kapitányként, kiemelte, hogy miután a férfi 500
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 12:52
Orbán embere megtalálta, ki a felelős a Luxemburg elleni
meccsek sem kerülhettek képernyőre, vagy ha mégis, akkor sem kaptak értük jogdíjat a klubok, amikor a teljes sportmédia külföldi kézben volt. Voltak itt hosszú-hosszú évek, amikor az MLSZ szinte semmi állami támogatást sem kapott, még az albérletéből a saját székházába is csak a harmadik világra jellemző UEFA- és FIFA-támogatásból költözhetett át, amikor a válogatott játékosok maguk mosták a hiányos szerelést, amikor az öregfiúk-bajnokságokban szereplők létszáma meghaladta az egyre fogyó gyermek- és ifjúsági játékosokét.Tehát, ha jól értem, a válogatott azért kapott ki Luxemburgtól és Andorrától,
mert 10 éve nem volt az MLSZ-nek saját székháza,
mert 10 éve a tévé nem adta a meccseket,
mert 10 éve a futballisták maguk mosták a mezüket.
Itt mindenképpen meg kell hajtanunk kalapunkat a propagandistai teljesítmény és a szolga vaslogikája előtt. Tehát
semmiképpen nem a közpénzek százmilliárdjait teljesen fölöslegesen egy teljesítményhiányos, korrupt, unalmas, eredménytelen és
bordat, 2017. november 11. szombat, 15:28
Európa alkalmazkodóképességéről tanácskoznak az Akadémián
különböző területek képviselőit a fizikától a társadalomtudományokig.

Az egyesülés viszonylag könnyű a konferencián - jegyezte meg.

Günter Stock, az ALLEA elnöke azt mondta, azért gyűltek össze, hogy igazán kiemelkedő európai tudósok eredményeit ünnepeljék.

Leszögezte, hogy Európa több politikai uniónál: a kutatóintézetekben a tudósok interdiszciplináris módon oszthatják meg egymással elképzeléseiket.

Az ALLEA ötvenkilenc akadémiát egyesít - közölte.

Marcel Swart, az Európai Ifjúsági Akadémia (Young Academy of Europe, YAE) igazgatótanácsának elnöke arra buzdította a jelenlévőket, hogy csatlakozzanak hozzájuk, vagy bátorítsanak, jelöljenek fiatalokat.

A konferencia fő témája Európa jövője és fenntartható fejlődése, alkalmazkodóképessége olyan fontos területeken, mint a kulturális örökség, a szociális ellátórendszerek, az egészségügy, a gazdaság, a klíma és a tudomány.

A közös programhoz a YAE és több európai szervezet, köztük az Európai Kutatási Tanács (European Research
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 20:24
Tömegek búcsúztatták a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest
gyümölcsét" - állt abban a levélben, melyet a gyászünnepségek alkalmából a bolíviai püspöki kar küldött el.

Helena Kmiec a szalvatoriánus rend világi munkatársa volt, januárban féléves misszióra érkezett Bolíviába. Halála előtti kéthetes szolgálata során a katolikus gyermekotthon felújításában segített, épp az újranyitás előtti napon gyilkolták meg. A bűntett elkövetésével két, a helyszín közelében letartóztatott bolíviai fiatalembert gyanúsítottak meg.

Kmiec a tavaly júliusi krakkói katolikus ifjúsági világtalálkozó önkénteseként ismerkedett meg a Bolíviában dolgozó nővérekkel, ezt követően kezdte el az ottani munkára való felkészülést. Önkéntesként korábban Magyarországon is járt, a galgahévízi szalvatoriánusoknál 2012-ben szervezett nyári gyermektábort. A lengyel közszolgálati televízió vasárnap az ott készült fényképet is közzétett, melyen Helena magyar nemzeti színeket festett fel arcára.

Gyermekekkel foglalkozott Temesváron, valamint az afrikai Zambiában teljesített szolgálat során is.
velemenyezd, 2017. február 19. vasárnap, 18:03
Az összetett felkészítést helyezi előtérbe a férfi tornászok új kapitánya
"Így kell kialakítani egy olyan csapatot, amely képes bekerülni a legjobb tizenkettőbe világbajnokságon" - mondta csütörtökön az M4 Sport Sportreggeli című műsorában a 26 év angliai edzősködés után hazatért szakember, aki szerint már csak azért is szükséges erős csapatot összeállítani, mert anélkül egyéniben is nagyon nehéz továbbjutni.

A férfi válogatott eddigi kapitánya, Kovács István nem pályázott a posztra, mert - amint az a szövetség múlt heti tájékoztatásából kiderült -a jövőben kiemelten az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián felkészítésével foglalkozik a sikeres 2020-as tokiói kvalifikáció, illetve az eredményes ötkarikás szereplés érdekében.

Arra a felvetésre, hogy ezzel Berkit gyakorlatilag kiveszi a válogatottból, Sóvágó Lajos úgy reagált:

"Berki Krisztián már bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb lovasa, tornásza, ehhez hozzáadni csak ő, Kovács István és természetesen egy eredményes csapat tud".

Az új kapitány egyfajta szakmai iránymutatást szeretne
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 10:21
Az IKSZ vállalkozói fórumokkal, célzott pályázatokkal segítené a kárpátaljai fiatal vállalkozókat
támogatások.

Elérnék azt is, hogy a magyar egyetemek további, emeltebb összegű ösztöndíjat juttassanak kárpátaljai fiataloknak, akik így versenyképest tudást szerezve a közösséget tudják otthon építeni.

Rámutatott: Ukrajnával kapcsolatban a legfontosabb a stabilitás és a béke, hogy a magyar emberek és minden ott élő polgár biztonságban legyen.

Nacsa Lőrinc a sajtótájékoztató keretében adta át székesfehérvári IKSZ kárpátaljai fiataloknak gyűjtött adományát a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjúsági szervezetének. Mint jelezte: a gyűjtés lényege az volt, hogy a diákok, fiatalok lemondtak valamiről, aminek az összegét felajánlották. Így 5-600 forintonként gyűlt össze közel félmillió forint.

Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjúsági szervezetének elnöke megköszönte a magyar kormány folyamatos és egyre bővülő támogatását.

Kiemelte, hogy a segítségnyújtás már nemcsak az intézményrendszert, a pedagógusokat, az egészségügyi dolgozókat érinti, hanem elindult a
velemenyezd, 2016. december 11. vasárnap, 07:04
Navracsics: az EU alapvető érdeke együttműködni Törökországgal
Az erdélyi iskolák és az ottani magyarság mellett demonstráltak Miskolcon
Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke emlékeztetett: a romániai korrupcióellenes ügyészség november 3-án őrizetbe vette Stefan Somesan Maros megyei főtanfelügyelőt a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium törvénytelennek vélt 2014-es létrehozása miatt, és hatósági felügyelet alá vonta Tamási Zsoltot, a gimnázium igazgatóját.

Elmondta: az erdélyi magyar közösség megfélemlítése zajlik a korrupció ellenes harc ürügyén, pont a december 11-i román parlamenti választások előtt.

Nacsa Lőrinc közölte: értetlenül állnak azelőtt, hogy már egyházi iskolán keresztül is támadást intéznek a magyar közösség ellen.

Az egyházi iskola értéket ad át, embert nevel és versenyképes tudást biztosít az ott tanulóknak, így az onnan érkező fiatalok biztosan hasznos tagjai tudnak lenni az erdélyi közösségnek, így a román társadalomnak is - tette hozzá.

Most az iskola áll támadás alatt, "ki tudja, ha ma a katolikus iskolával lehet ezt tenni, akkor holnap nem másik, harmadik,
velemenyezd, 2016. november 12. szombat, 14:32
1/12
Képek, videók
Magyar Ifjúság fejléce 19
furaila
2015. november 10. kedd, 22:19
magyar ifjusági vöröskere
lacipecsenye
2013. március 27. szerda, 15:49
magyar ifjuság
lacipecsenye
2011. december 01. csütörtök, 19:33
Vámos Miklós festményei
durcimarcika
2018. február 08. csütörtök, 17:53
Záray Márta-Vámosi János
gesztus
2014. július 13. vasárnap, 21:11
Vámossy-Béla-képe.jpg
menusgabor
2013. november 01. péntek, 20:12
Fotó Vámossy Béla Egri lá
snbela44
2013. május 04. szombat, 16:04
Vámosi Tamás.jpg
durcimarcika
2013. január 10. csütörtök, 16:18
Vámosi Tamás_bohóc hegedű
sarkadykati
2012. november 11. vasárnap, 14:24
vamosi-tamas-a-kis-nev ett
gigi55
2012. május 24. csütörtök, 06:27
záray márta vámosi jános
lacipecsenye
2011. november 26. szombat, 21:56
Vámosi János +72.jpg
farkas1945
2011. március 12. szombat, 11:12
2Vámosi Tamás - Hangol má
johannanna
2010. december 08. szerda, 16:18
Vámos Erika,müsorvezetö.j
farkas1945
2010. november 05. péntek, 17:33
záray-vámosi.jpg
astropapa58
2010. augusztus 28. szombat, 11:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.