Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 15:50 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mi a helyzet velem és az Állambiztonsági Szolgálatokkal
1990-ben azt hittem, hogy eljött végre a szabadság számomra is és én is tehetek végre valamit magamért, szeretteimért, lakótársaimért... Jelentkeztem a helyi MDF irodán, hogy leadjam az általam és kisiskolás gyerekeim által összegyűjtött ifjúsági és mesekönyveket, amivel egy lelkes kis csoport indult Erdélybe, az ottani magyarokhoz.

Dr. VIZY BÉLA, az akkori elnök udvariasan fogadott és elkezdett kikérdezni, hogy mi a foglalkozásom és az iskolai végzettségem. Őszintén elmondtam, hogy
- Jelenleg kicsi gyerekeimet nevelem és, hogy otthon lehessek velük bedolgozó varrást vállalok.
Közben telefonhoz hívták és amikor visszatért, már nagyon elutasítóan kijelentette:
- Magának ott vannak a baloldali pártok!

Ennek már 30 éve és jelenleg is itt tartok! Tőlem nem kellett és most sem kell semmi senkinek! Közben elvégeztem egy főiskolát levelezőn és mégsem kellett a tudásom senkinek! Ezért, rászoktam arra, hogy leírjam mindazt, aminek megváltoztatásával jobbá tehetnénk a
furaila, 2019. augusztus 03. szombat, 07:13
Volt egyszer egy barátom
Mindenki rongya. De akkor is nem! Nem, és nem!"
Nem volt más kiút számára, mint elhagyni az országot. Élhető életlehetőség? Már semmi nem volt számára benne. Semmilyen lehetősége nem volt... El kellett innen mennie!
*
MI A HELYZET VELEM?
1990-ben azt hittem, hogy eljött végre a szabadság számomra is és én is tehetek végre valamit magamért, szeretteimért, lakótársaimért... Jelentkeztem a helyi MDF irodán, hogy leadjam az általam és kisiskolás gyerekeim által összegyűjtött ifjúsági és mesekönyveket, amivel egy lelkes kis csoport indult Erdélybe, az ottani magyarokhoz.
Dr. VIZY BÉLA, az akkori elnök udvariasan fogadott és elkezdett kikérdezni, hogy mi a foglalkozásom és az iskolai végzettségem. Őszintén elmondtam, hogy
- Jelenleg kicsi gyerekeimet nevelem és, hogy otthon lehessek velük bedolgozó varrást vállalok.
Közben telefonhoz hívták és amikor visszatért, már nagyon elutasítóan kijelentette:
- Magának ott vannak a baloldali pártok!
Ennek már 30
furaila, 2019. augusztus 03. szombat, 01:38
Szobrot állítanak Melania Trumpnak a szülővárosához közeli dombon
dolgozott ki és Melania 2019-nek nevezett el.

A szobrot pénteken leplezik le, egy nappal azelőtt, hogy Brad Downeynak kiállítása nyílik Ljubljanában, ahol a szobor mását is bemutatják.

Az alkotás kezdetleges módon ábrázolja Donald Trump amerikai elnök feleségét, akinek gyökerei visszanyúlnak a Száva folyóhoz és az ottani dombról "üdvözli" szülővárosát, Sevnicát - olvasható a ljubljanai Vzigalica galéria ismertetőjében.

Melania Trump szülővárosának kulturális, idegenforgalmi, sport és ifjúsági intézete korábban már olyan termékeket dobott piacra First Lady márkanév alatt, mint egy kékfrankos száraz vörösbor, egy különleges szalámi, továbbá különféle sütemények, kozmetikai készítmények, csokoládék, csokoládéval bevont szárított almaszeletek, valamint gyógyteák és porceláncsészék.

A településen az amerikai választások óta kapható Melania Trumpról elnevezett palacsinta, poharas desszert és méz is, ám a legnagyobb médiafigyelmet a Melania torta kapta, amellyel egy helyi pékség rukkolt
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 18:41
Magyarul beszélő indián törzs?
előbb az amerikai földrészre került magyar nyelvű törzsek odaérkezésének rejtélyét akarta feltárni, illetve a tényt gyakorlati módszerrel bizonyítani.

1970. május 28-án az ecuadori óceánpartról vízre szállt, a Móricz elképzelései szerint készült, balsafa tutaj, rajta négy fiatalember. Móricz a partról rádió adó-vevő irányította őket. A tutaj 159 nap múlva október 4-én megérkezett Ausztráliába, Sydneytől nem messze. Itt bevontatták a nagy szenzációt keltő világjáró balsafa tutajt (lásd: Magyar Ifjúság 1970. 50. szám).

Móricz feltételezése az, hogy a magyar nyelvű törzsek nyugatról érkeztek, vízi úton Dél-Amerikába. Ezt bizonyítják különben a csendes-óceáni és kelet-ázsiai földrajzi nevek is. Vámos Tóth Bátor, Hawaii-n élő emigrált földrajzszakos tanár a Hawaii-szigeteken 50 magyaros földrajzi nevet írt össze.

A szigetvilágban pedig olyan neveket talált, mint pl. a Balaton menti Aliga, Kiliti, Lelle stb. Térképekkel igazolta, hogy Indonéziában minden negyedik, az Indus
menusgabor, 2018. november 27. kedd, 17:00
Férfi kosárlabda NB I - Ifjúsági olimpiai ezüstérmes szerb játékost igazolt a TF
A TF szerdai tájékoztatása szerint a 23 éves irányító egy évre írt alá a férfi élvonalbeli bajnokság egyetlen fővárosi klubjánál.

Sarenac a tavalyi Universiadén negyedikként zárt a szerb csapattal, 2014 és 2018 között pedig az egyesült államokbeli Keiser Egyetemen tanult, az ottani együttes színeiben a legutóbbi szezonban 31 mérkőzésen átlagban 13,5 pontot dobott és 5,5 asszisztot (gólpasszt) adott.

"Korábban volt lehetőségem megnézni a Szolnok csapatát az ABA Ligában, és úgy vélem, hogy az NB I egy nagyon kemény bajnokság, sok jó játékossal, akik minden évben versenyképessé teszik a ligát" - mondta a szerződés aláírása után a szerb kosaras.

A TF június 2-án, a Vasas legyőzésével jutott fel az élvonalba, és július 19-én teljesítette az A csoportos versenykiírás feltételeit, a Magyar Kosárlabda Szövetség elnökségének döntése értelmében pedig augusztus 14-én biztossá vált, hogy indulhat az NB I 2018/2019-es idényében. A TF a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportközpontjában, az idén
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:01
Épület nélkül is aktív a Néprajzi Múzeum
digitalizálásához, QR-kóddal való ellátásához szükség van az eddigi kiállítási és közönségforgalmi terekre is.

Rövidesen elkészül ugyanis az OMRRK, ahol a jövőben az eddig a Kossuth téren és a Néprajzi Múzeum által bérelt törökbálinti raktárban őrzött műtárgyakat is világszínvonalú körülmények között tudják majd tárolni - hangsúlyozta.

Kemecsi Lajos a Néprajzi Múzeum nyári programjai közül kiemelte a Liget Budapest ArtParkot, amely szombaton a Városligetben már az intézmény leendő gyermek- és ifjúsági múzeumának tematikájába enged bepillantást.

Mint hozzáfűzte, ezúttal is jelen lesznek a Művészetek Völgyében: július 20. és 29. között Taliándörögdön, az interaktív Etno Ligetben a múzeum leendő látványraktára mutatkozik majd be. A Néprajzi Múzeum az idei Sziget fesztiválon is képviselteti magát augusztus 8. és 15. között, hagyományos módon a párizsi Migrációkutató Múzeummal és újdonságként az UNICEF-fel együttműködve.

Kemecsi Lajos felhívta a figyelmet a Néprajzi Múzeum napokban megjelent,
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 13:12
Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól
Személyes bizonyságom:
Isten elhívott Afrikába. Adódtak a kérdések: Mit fogok ott csinálni? Valami konkrét probléma megoldására akar használni az Úr? Hogyan ismerhetem meg az afrikaiak életét annyira, hogy szolgálni tudjak feléjük?
Szívemben tudtam, hogy Istennek van egy terve. Ő jól ismeri a fekete kontinenst, és képessé fog tenni az ottani szolgálatra. Egyik kijelentés jött a másik után, amelyekkel Isten újraélesztette kiüresedett teológiámat és meddő szellemi életemet.
Megmutatta nekem, hogy Jézus Krisztusnál van a válasz minden kérdésre. Ennek a szellemi felkészítésnek a része volt a Szent Szellemmel való betöltekezésem.
Isten fokozatosan megtanított a benne rejlő lehetőségekre. Megosztotta velem a látását a Jézus drága vérével átmosott Afrikáról, és elég hangosan kérdezte tőlem, hogy meghalljam: ,,Kit küldjek el?"
Legjobb barátaim és kollégáim némelyike sem értett meg, ami fájdalmas volt, de már nem számított, hogy mit gondolnak.
Az Úrral töltött idő alatt
maroka, 2018. május 15. kedd, 10:34
Megkezdik a meleg égövi edzőtáborozást a kajak-kenusok
A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy összesen 107 sportoló utazik el ezekre a helyszínekre, ők többnyire a felnőtt válogatott tagjai, de több U23-as és néhány ifjúsági versenyző is bekerült a "keretbe". Doma Gergő, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai igazgatója azt mondta: a kiemelt támogatásnak köszönhetően senkinek nem lehet majd hiányérzete, a négy-, hat- vagy nyolc hetes táborozások során mindenki csak a munkára összpontosíthat. Hozzátette, hogy dr. Takács Tímea vezetésével megkezdődött egy profi sportdiagnosztikai központ kialakítása, és emellett a két központi edzőtáborban is komoly orvosi háttér segíti majd a sportolók felkészülését.

A két helyszínről azt mondta, Dél-Afrikában stabilan meleg az idő, valamint ár-érték arányban is kedvezőbb az európai helyszíneknél, Portugáliában pedig egy rendkívül magas színvonalon felszerelt helyszín várja a versenyzőket.

Hüttner Csaba, aki második szezonját kezdi majd felnőtt szövetségi kapitányként, kiemelte, hogy miután a férfi 500
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 12:52
Orbán embere megtalálta, ki a felelős a Luxemburg elleni
meccsek sem kerülhettek képernyőre, vagy ha mégis, akkor sem kaptak értük jogdíjat a klubok, amikor a teljes sportmédia külföldi kézben volt. Voltak itt hosszú-hosszú évek, amikor az MLSZ szinte semmi állami támogatást sem kapott, még az albérletéből a saját székházába is csak a harmadik világra jellemző UEFA- és FIFA-támogatásból költözhetett át, amikor a válogatott játékosok maguk mosták a hiányos szerelést, amikor az öregfiúk-bajnokságokban szereplők létszáma meghaladta az egyre fogyó gyermek- és ifjúsági játékosokét.Tehát, ha jól értem, a válogatott azért kapott ki Luxemburgtól és Andorrától,
mert 10 éve nem volt az MLSZ-nek saját székháza,
mert 10 éve a tévé nem adta a meccseket,
mert 10 éve a futballisták maguk mosták a mezüket.
Itt mindenképpen meg kell hajtanunk kalapunkat a propagandistai teljesítmény és a szolga vaslogikája előtt. Tehát
semmiképpen nem a közpénzek százmilliárdjait teljesen fölöslegesen egy teljesítményhiányos, korrupt, unalmas, eredménytelen és
bordat, 2017. november 11. szombat, 15:28
Európa alkalmazkodóképességéről tanácskoznak az Akadémián
különböző területek képviselőit a fizikától a társadalomtudományokig.

Az egyesülés viszonylag könnyű a konferencián - jegyezte meg.

Günter Stock, az ALLEA elnöke azt mondta, azért gyűltek össze, hogy igazán kiemelkedő európai tudósok eredményeit ünnepeljék.

Leszögezte, hogy Európa több politikai uniónál: a kutatóintézetekben a tudósok interdiszciplináris módon oszthatják meg egymással elképzeléseiket.

Az ALLEA ötvenkilenc akadémiát egyesít - közölte.

Marcel Swart, az Európai Ifjúsági Akadémia (Young Academy of Europe, YAE) igazgatótanácsának elnöke arra buzdította a jelenlévőket, hogy csatlakozzanak hozzájuk, vagy bátorítsanak, jelöljenek fiatalokat.

A konferencia fő témája Európa jövője és fenntartható fejlődése, alkalmazkodóképessége olyan fontos területeken, mint a kulturális örökség, a szociális ellátórendszerek, az egészségügy, a gazdaság, a klíma és a tudomány.

A közös programhoz a YAE és több európai szervezet, köztük az Európai Kutatási Tanács (European Research
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 20:24
Tömegek búcsúztatták a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest
gyümölcsét" - állt abban a levélben, melyet a gyászünnepségek alkalmából a bolíviai püspöki kar küldött el.

Helena Kmiec a szalvatoriánus rend világi munkatársa volt, januárban féléves misszióra érkezett Bolíviába. Halála előtti kéthetes szolgálata során a katolikus gyermekotthon felújításában segített, épp az újranyitás előtti napon gyilkolták meg. A bűntett elkövetésével két, a helyszín közelében letartóztatott bolíviai fiatalembert gyanúsítottak meg.

Kmiec a tavaly júliusi krakkói katolikus ifjúsági világtalálkozó önkénteseként ismerkedett meg a Bolíviában dolgozó nővérekkel, ezt követően kezdte el az ottani munkára való felkészülést. Önkéntesként korábban Magyarországon is járt, a galgahévízi szalvatoriánusoknál 2012-ben szervezett nyári gyermektábort. A lengyel közszolgálati televízió vasárnap az ott készült fényképet is közzétett, melyen Helena magyar nemzeti színeket festett fel arcára.

Gyermekekkel foglalkozott Temesváron, valamint az afrikai Zambiában teljesített szolgálat során is.
velemenyezd, 2017. február 19. vasárnap, 18:03
Az összetett felkészítést helyezi előtérbe a férfi tornászok új kapitánya
"Így kell kialakítani egy olyan csapatot, amely képes bekerülni a legjobb tizenkettőbe világbajnokságon" - mondta csütörtökön az M4 Sport Sportreggeli című műsorában a 26 év angliai edzősködés után hazatért szakember, aki szerint már csak azért is szükséges erős csapatot összeállítani, mert anélkül egyéniben is nagyon nehéz továbbjutni.

A férfi válogatott eddigi kapitánya, Kovács István nem pályázott a posztra, mert - amint az a szövetség múlt heti tájékoztatásából kiderült -a jövőben kiemelten az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián felkészítésével foglalkozik a sikeres 2020-as tokiói kvalifikáció, illetve az eredményes ötkarikás szereplés érdekében.

Arra a felvetésre, hogy ezzel Berkit gyakorlatilag kiveszi a válogatottból, Sóvágó Lajos úgy reagált:

"Berki Krisztián már bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb lovasa, tornásza, ehhez hozzáadni csak ő, Kovács István és természetesen egy eredményes csapat tud".

Az új kapitány egyfajta szakmai iránymutatást szeretne
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 10:21
1/12
Képek, videók
Szédülés álló helyzetben.
pacsakute
2018. október 21. vasárnap, 20:55
0 0 a intim helyzet k208q
lovaszmarika
2018. október 02. kedd, 18:40
helyzet.jpg
sz719eszter
2017. december 20. szerda, 11:51
helyzetkp.jpg
sz719eszter
2017. november 28. kedd, 15:56
Helyzetkép 01.jpg
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:08
Helyzetkép 02.jpg
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:07
Helyzetkép 03.jpg
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:07
Van helyzet?.jpg
chillik
2016. október 03. hétfő, 06:01
Helyzetkép a helységröl 0
chillik
2016. szeptember 15. csütörtök, 11:45
Ha szorult helyzetben vag
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:06
A világ helyzete....jpg
pacsakute
2015. június 20. szombat, 08:03
Szabadság.png
menusgabor
2019. április 05. péntek, 22:46
Székely szabadság napja
pacsakute
2019. március 10. vasárnap, 16:38
Szabadság.jpg
pacsakute
2018. október 21. vasárnap, 16:14
STRANDOLÁS SZABADSÁG.jpg
gosztmagdi
2018. július 05. csütörtök, 15:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.