Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 00:15 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Német lap: a berlini amerikai nagykövet szankciókkal fenyegeti az Északi Áramlat-2 német résztvevőit
működtetésében, vagy általában véve az orosz energiaexportban.

A lap szerint ez "tabu a diplomaták világában". Hozzátették, hogy a címzettek zsarolásként értelmezik a levelet. A német külügyminisztériumban sem talált megértésre a nagykövet lépése - áll a beszámolóban, amely szerint kormányzati illetékesek közvetlenül washingtoni partnerekkel kívánnak kapcsolatba lépni az ügy miatt.

A nagykövetség egy szóvivője a Bild am Sonntagnak azt mondta, hogy a levél "nem fenyegetésként értendő, hanem az amerikai politika világos üzeneteként".

A nagykövet a levélben kifejtette, hogy az Északi Áramlat-2 és a Török Áramlat földgázvezeték feleslegessé teheti az európai értékesítésre szánt orosz földgáz ukrajnai tranzitját, aminek révén Ukrajna elveszítené biztonságpolitikai jelentőségét. Így tovább emelkedne az orosz beavatkozás veszélye Ukrajnában, az Európai Unió pedig az energiaellátásban kiszolgáltatottá válna Oroszországnak. Így a két földgázvezeték építését támogató cégek valójában "aláássák Ukrajna és
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 18:29
Kovács Zoltán: a brüsszeli tüntetés a Soros-hálózat műve
Kovács Zoltán közölte: a tüntetés - melyet bohóckodásnak minősített - a nemzetközi baloldal összehangolt kétségbeesett törekvése arra, hogy saját választási esélyeiket növeljék, és besározzanak egy népszerű, demokratikusan megválasztott kormányt, amely szilárdan szembe helyezkedik a bevándorlással és ragaszkodik a nemzeti szuverenitáshoz.

Az államtitkár hangsúlyozta: aki részleteibe menően megvizsgálta a túlmunka-törvényt, láthatja, hogy a magyar kormány politikai ellenfeleinek állításai a jogszabályról nevetségesek. Az új szabályok értelmében a munkavállalók önkéntesen vállalhatnak túlórákat.

Kovács Zoltán a bejegyzéséhez mellékelt, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD) a túlórázással kapcsolatos grafikonjára hivatkozva megállapította: az új jogszabállyal Magyarország felzárkózik az OECD átlaghoz, "de ha a +rabszolgaság+ miatt aggódna valaki", annak más munkaerő-piacok felé kellene tekintenie.

Közölte: a magyar igazságügyi rendszer régóta az osztrák és német jogi
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 07:48
Világmegváltás - Negyvenedik nap
Wurts Erzsi volt itt tegnap Bécsből. Közös dolgaink elsimítása ürügyén. Készül a Kaláka évkönyv, borítékot nyomatok Győrben a Kaláka Clubnak, s a Mátyás év záró kiadványáról is beszéltünk.
Meg persze osztrák és magyar politikáról. Meg a szórványság ügyes-bajos dolgairól.
Erzsi megjegyezte, lassan megszűnik a szórványság Nyugaton. Valójában az emigráció által éltetett magyar szervezetekről beszélt, amit az utóbbi években Magyarország tart infúzión.
Ezek az emberek beépültek az adott társadalomba, megőrizvén magyarságukat egy élhető világot teremtettek maguk körül, s a szerencsésebb országokban a helyi politikát is tudták kis mértékben befolyásolni.
De hiszen hatalmas méretű a kivándorlás - mondják a másik oldalon. De az új generáció nem hálás menekült, emigráns, hanem pénzt akar keresni, s nem szervezeti életet élni.
Fordul a világ és változik. A fejlődés szót én már az emberrel kapcsolatban húsz éve nem használom.
sandrapolke, 2018. december 29. szombat, 06:23
Külföldi sajtó Magyarországról - A Financial Times az EP-választásról
A cikk írója, Tony Barber kiemelte, az európai integráció "bajnoka", Emmanuel Macron francia elnök nagyon eltérő politikai nézeteket vall, mint a "konzervatív nacionalista" Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Amennyiben a magyar kormányfő és a hozzá hasonló politikai meggyőződésűek jól teljesítenek a választásokon, elegendő befolyást gyakorolhatnak majd arra, hogy akadályozzák Macron Európáról alkotott elképzeléseinek megvalósulását az Európai Parlamentben, az Európai Bizottságban és más uniós intézményekben.

A szerző megjegyezte, hogy a magyarországi parlamenti választásokon Orbán Viktor politikai ellenfelei legyőzték a Fideszt a liberális bástyának számító Budapesten. Az idősebb, konzervatívabb, kevésbé képzett vidéki szavazók azonban a kormányfőt támogatták.

Hasonló szavazási minták érvényesültek a 2016-os osztrák elnökválasztáson és az Egyesült Királyság uniós tagságáról tartott népszavazáson is - hívta fel a figyelmet a szerző.
velemenyezd, 2018. december 27. csütörtök, 20:55
Orbán: Európa csak akkor lehet sikeres, ha európai marad - BŐVÍTETT
nemzethez tartoznak, és "mi, magyarok senkit nem diszkriminálunk a vallása miatt" - tette hozzá arra a felvetésre reagálva, hogy a Soros-kampány kritikájával kapcsolatban "még az antiszemitizmus vádját is hallani lehetett".

Magyarország szabad ország. Szabadon lehet megnyilvánulni, szabad a kormányt kritizálni, sőt ellene tüntetni is - mondta a kormányfő, hozzátéve: Sorosnak nagy hálózata van, sok NGO-t finanszíroz. Az Európai Unió is több Soros-szervezetet finanszíroz. Ezek az NGO-k részt vesznek a politikai életben - fejtette ki.

Politikailag tekintve azonban Sorosnak is meg kell értenie két dolgot, mint mindenkinek, aki Magyarországon él - jelentette ki Orbán Viktor, kifejtve: az átláthatóság jegyében tudni akarják, kik ezek az emberek, és honnan jön a pénz. Továbbá, van egy határ, ha a nemzetbiztonságról van szó. A migráció pedig nemzetbiztonsági kérdés. Azt mondta: Sorossal békés vitáik voltak addig, amíg szervezetei nem kezdték el finanszírozni a migránsokat, arra bátorítva őket, hogy
velemenyezd, 2018. december 23. vasárnap, 13:59
Orbán: Európa csak akkor lehet sikeres, ha európai marad
nemzethez tartoznak, és "mi, magyarok senkit nem diszkriminálunk a vallása miatt" - tette hozzá arra a felvetésre reagálva, hogy a Soros-kampány kritikájával kapcsolatban "még az antiszemitizmus vádját is hallani lehetett".

Magyarország szabad ország. Szabadon lehet megnyilvánulni, szabad a kormányt kritizálni, sőt ellene tüntetni is - mondta a kormányfő, hozzátéve: Sorosnak nagy hálózata van, sok NGO-t finanszíroz. Az Európai Unió is több Soros-szervezetet finanszíroz. Ezek az NGO-k részt vesznek a politikai életben - fejtette ki.

Politikailag tekintve azonban Sorosnak is meg kell értenie két dolgot, mint mindenkinek, aki Magyarországon él - jelentette ki Orbán Viktor, kifejtve: az átláthatóság jegyében tudni akarják, kik ezek az emberek, és honnan jön a pénz. Továbbá, van egy határ, ha a nemzetbiztonságról van szó. A migráció pedig nemzetbiztonsági kérdés. A miniszterelnök azt mondta: Sorossal békés vitáik voltak addig, amíg szervezetei nem kezdték el finanszírozni a migránsokat, arra bátorítva
velemenyezd, 2018. december 23. vasárnap, 09:39
Az osztrák kancellár jelképesen átadta az EU tanácsa soros elnökségét a román elnöknek
migrációs válság kezelését, valamint a Nyugat-Balkán integrációs folyamatát emelte ki. A kancellár köszönetet mondott a román elnöknek, hogy a jogállamiság és demokrácia védelmezőjeként lép fel Romániában.

Iohannis kifejezte reményét, hogy a román elnökség alatt sikerül rendezett módon lezárni az Egyesült Királyság kilépésének folyamatát, és a Brexit utáni EU jövőképéről rendezendő május 9-i nagyszebeni csúcstalálkozón sikerül megerősíteni az unió egységét.

A kancellár a jobboldali román államfő politikai ellenfelével, Viorica Dancila szociáldemokrata kormányfővel is találkozott. Rövid sajtónyilatkozatuk alkalmával itt is megemlítette, hogy megnyugtató válaszokat vár Bukaresttől a jogállamisággal és a fektetői környezettel kapcsolatos aggodalmakra.

Dancila az osztrák és a román uniós elnökség mottójára utalva azt hangoztatta: nemcsak olyan Európára van szükség, amely védelmez, hanem a keleti és nyugati, északi és déli, régi és új tagországok közti összetartás, a kohézió erősítésére is.
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:10
Amerikai nagykövet: sikerült magasabb szintre emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat
David B. Cornstein csütörtökön az Országgyűlés külügyi bizottságában kiemelte, az Egyesült Államokat és Magyarországot mélyen gyökerező viszony fűzi össze, amelyben néha vannak véleménykülönbségek, de a tiszteletteljes párbeszéd által ezeken is úrrá tudnak lenni.

A nagykövet közös stratégiai érdeket tükröző és az Egyesült Államok szempontjából prioritást élvező ügynek nevezte NATO egységének kérdését Ukrajnára vonatkozóan, valamint az energiabiztonság és a védelmi együttműködés témáját.

Közölte, az Egyesült Államok hajlíthatatlanul támogatja Ukrajnát, elkötelezett egy demokratikus és szabad Ukrajna mellett. Létfontosságúnak nevezte, hogy a NATO támogassa Ukrajnát nyugati törekvéseiben és ne függessze fel vele az együttműködést.

Ugyanakkor megjegyezte: a NATO-t nem azért hozták létre, hogy etnikai kisebbségekkel, oktatási és nyelvi kérdésekkel kapcsolatos vitákban közvetítsen, és ezen kérdések behozása a NATO-ba gyengítené a szervezetet. De az Egyesült Államok ismeri és tiszteletben
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:42
Magyarul beszélő indián törzs?
találtak olyan őslényekkel együtt, amelyek már több mint 40 000 éve kihaltak. Az USA hírügynökségei a hírt világgá röpítették.

Móricz János, magyar testvérünk, akkoriban Ecuadorban, Peruban és az Amazonas vidékén, olyan indián törzseket talált, amelyek tagjaival magyarul(!) tudott beszélgetni. Legendáikban sok ezer éves múltjuknak és a tőlük kirajzott más népekkel való rokoni kapcsolataiknak tudata él.

Móricz felfedezéseit senki nem tudta cáfolni, ellenben a spanyolok részérő, politikai és gazdasági okokból súlyos támadásoknak volt kitéve. Felfedezései igen nagy horderejűek. Annyi bizonyos, hogy a sok évezredes sötétségbe burkolt őstörténetből, a magyarság ősi múltja fényesen fog felragyogni, a világ összes népe előtt.

Az 1900-as évek elején a tankönyvekből, napi sajtóból, szakkönyvekből köztudomású volt, hogy az Amazonas őserdeiben olyan fehér indián törzsek élnek, amelyeket még alig tudtak megközelíteni, így ez a vidék sok meglepetéssel kecsegtette a kutatókat. Íme itt a
menusgabor, 2018. november 27. kedd, 17:00
Az Európai Néppárt frakcióvezetője megvédte Orbán és a Fidesz néppárti tagságát
"Nem akarok további szakadást Európában" - hangsúlyozta Weber a Kuriernak arra a kérdésére, hogy miért van Orbán még mindig az EPP-ben. "Csak egy utalás: a Brexit azt követően kezdődött, hogy David Cameron akkori brit miniszterelnök úgy döntött, kilép az Európai Néppártból" - mutatott rá.

A frakcióvezető ugyanakkor aláhúzta, hogy az Európai Néppárt nem fogadja el az elszakadást az európai alapjogoktól, és rámutatott: az uniós alapszerződés hetes cikke szerint eljárás indult Magyarország ellen. Az EPP csúcsjelöltje emellett hangsúlyozta: jó lenne, ha a szociáldemokraták is hasonlóan gondolkodnának. Weber felhívta a figyelmet, hogy a szociáldemokrata vezetésű Szlovákiában és Máltán olyan újságírókat gyilkoltak meg, akik az állam és a maffia kapcsolatát kutatták.

Az ENSZ migrációs csomagjáról beszélve - amelyet például Ausztria, Lengyelország és Magyarország sem támogat - Weber kijelentette, hogy az egyes országoknak kell eldönteniük, támogatják-e a megállapodást.

"Azonban szeretném, ha a
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 12:28
Gruevszki menekültstátusza - Brüsszeli biztos: az EU indoklást vár Magyarországtól
Az Európai Bizottság osztrák tagja aláhúzta, hogy a jogállamiság továbbra is alapvető elv a tagállamok és az unióhoz csatlakozni kívánó országok számára egyaránt.

"Ez kulcsfontosságú Európa hitelessége szempontjából" - fogalmazott.

Hahn meglepőnek nevezte, hogy Magyarország támogatja Macedónia uniós tagfelvételét, ugyanakkor nem tartja biztonságos országnak.

Nikola Gruevszkit májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. November 8-án kellett volna megkezdenie börtönbüntetésének letöltését. November 12-én elfogatóparancsot adtak ki ellene. Egy nappal később ő maga tudatta a Facebookon, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól. Szkopje még aznap nemzetközi elfogatóparancsot is kiadott ellene.

Macedónia kormánya bejelentette, hogy kéri a volt kormányfő kiadatását Magyarországtól.
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:41
Külföldi sajtó Magyarországról - Amerikai lap a Gruevszki-ügyről, olasz lapok a CEU-ról és pénzügyi kérdésekről
elköltöztetését. Hangsúlyozta: ez az első alkalom, hogy az Európai Unió megengedi, hogy egy egyetemet távozásra kényszerítsenek. Az egyetem rektorhelyettesét, Fodor Évát idézve a napilap megjegyzi, nem kizárt, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár sem hagyja sokáig Bécsben az egyetemet, amely nem "aktivistákat, hanem vezetőréteget" képez, éppen ezért veszélyes az euroszkeptikus és szuverenista kormányok számára.

A The Wall Street Journal úgy vélte: Magyarország keleti fordulatát jelzi, hogy a hatóságok politikai menedékjogot Gruevszkinek, akit hivatali visszaélés miatt hazájában kétéves börtönbüntetésre ítéltek.

A cikk szerint miközben az Európai Unió és az Egyesült Államok továbbra is próbálja vonzáskörzetében tartani Orbán Viktor miniszterelnököt, ez az ügy is mutatja, hogy mennyire eltávolodott az ország a nyugati értékektől.

Nem az Orbán régi barátjának számító, "bukott autokrata" Gruevszki az első "Oroszországhoz kötődő" személy, aki menedékre lelt Magyarországon, a hatóságok nemrég két
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:29
1/236
Képek, videók
áramlat.gif
sz719eszter
2018. február 03. szombat, 15:47
O.V.Déli áramlat.jpg
agica2004
2014. október 28. kedd, 15:52
Déli Áramlat...nagyszerű.
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:12
áramlatok
spencers
2007. november 02. péntek, 14:29
A Mini Golf Áramlatban
mortgirl
2007. március 04. vasárnap, 14:37
A Ro stand, és résztvevői
wob
2012. május 09. szerda, 09:34
autóverseny résztvevői
mecsery
2010. február 20. szombat, 22:49
Az ünnepság résztvevői.
kmmmarika
2009. március 10. kedd, 08:05
egy rodeo show résztvevői
akademia-butterfly
2008. január 15. kedd, 01:12
Start résztvevői.JPG
martoniren
2007. december 09. vasárnap, 21:34
a buli résztvevöi
kovacskatka81
2006. október 12. csütörtök, 21:07
midway-amerikai nehézbomb
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:32
béka- d.amerikai varangy.
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 14:22
béka-d-amerikai varangy.j
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 14:20
Elvis -amerikai foci.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.