Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 16:44 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az egyik legősibb gyógymód az ájurvéda
gyógymódokat, amelyek természetes módon állítják vissza az egyensúlyt. Ők a szervezetüket komplex rendszerként értelmezik, de főleg a test és lélek egységeként, ezért foglalkoznak természetgyógyászattal.

Ájusz és véda
A világ egyik legrégebbi holisztikus gyógymódja az ájurvéda. Az első feljegyzések ezekről a tanokról 3500 évvel ezelőtt keletkeztek, de feltételezik, hogy már sokkal régebb óta űzték, és szájhagyomány útján terjedt. Az ájurvéda eredetileg Indiából és Srí Lankáról származik, az ottani orvosok még ma is alkalmazzák. A természetgyógyászatnak ez a formája az ájusz és a véda szavakból tevődik össze, ami életet és tudást jelent, tehát nevezhetjük az élet tudományának is.

Az ájurvéda céljai
Az ájurvéda célja, hogy a testet és lelket egyensúlyba hozza, és ebből következően lehetővé tegye a boldog és egészséges életet. Ennek az állapotnak az eléréséhez különös figyelmet fordítanak a táplálkozásra és a belső tisztításra, de a színekre, illatokra és az évszakváltásokra is.
pacsakute, 2020. július 02. csütörtök, 19:05
Dr. Gyökössy Endre
formába.

Szolgálatának legfőbb ismérve: lehajolni az elveszett emberhez, közel menni hozzá, nem csak a szószékről beszélni az elesettekhez. A teológia és a pszichológia határterültén mozgott, a bajba jutott ember lelkigondozója volt. Nem tartotta magát terapeutának, a lélektan számára nem mindenható eszköz volt, aki rábízta az életét, azt egészen Jézusig, az ő Gazdájáig akarta vezetni. A lélektant a diagnózisra használta, ismerte és tisztában volt a határaival, ha valaki beteg volt, tovább küldte orvoshoz, szakemberhez. Ő magát adlatusnak, kísérőnek nevezte. Mindenkit fogadott, a katolikusokat katolikusként, a protestánsokat protestánsként, az egyházon kívülieket missziói lelkülettel. Kereste, kutatta, ismerte az embert, ugyanakkor teológus volt, prédikációi, írásai a legérthetőbb nyelven közvetítik az evangéliumot.

Hitvallása az AGAPÉ, a SZERETET volt. ,,Teljes alázatossággal és szelídséggel, hosszútűréssel, elszenvedvén egymást szeretetben." (Ef 4,2) ,,Ez az én
menusgabor, 2020. június 29. hétfő, 22:00
Koronavírus - Katonai lap: nem észleltek mellékhatásokat az orosz vakcinateszt önkéntesein
Oleg Csihljajev, a Nyikolaj Burdenko akadémikus nevét viselő központi katonai kórház szakértője a lapnak elmondta, hogy mindeddig sem az június 18-án beoltott első, sem a június 23-án vakcinált második csoport egészégi állapotában nem észleltek a normától eltérő változást a rendszeres ellenőrzések, az önkéntesek közérzete jó. A felgyorsított hatású vakcina második komponensét a kísérlet részvevői három héttel az első oltás után kapják meg.A fertőzés megelőzését szolgáló vakcinát az orosz hadsereg és a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) közösen teszteli.

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 6719-cel 641 156-ra emelkedett a hétfőn közölt országos összesítés szerint. Ez a legalacsonyabb szám, amelyet április 29. óta kimutattak - akkor 5841 új esetet találtak. Ez1,1 százalékos napi növekményt jelent. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek 31,6 százaléka tünetmentes.

Az aktív esetek száma 2283-mal 228
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 12:01
Szent Adalbert-díjjal tüntették ki Müller Cecíliát
véghez vinni. Krisztustól tanulták ezt az apostolok, amit mi, keresztények is szeretnénk felmutatni.
.....

......

.........

............
Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozta Szent Adalbert-díját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, melyet Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke adott át június 25-én, zártkörű ünnepség keretében.
Idén rendhagyó módon került sor az 1992-ben alapított Szent Adalbert-díj odaítélésére és átadására. A Szent Adalbertet ábrázoló emlékérem évente talál gazdára, hogy elismerje olyan tudósoknak, művészeknek és egyházi vagy közéleti személyeknek a munkáját, akik a kereszténység és a magyarság érdekében kimagaslóan értékes művet alkottak
maroka, 2020. június 28. vasárnap, 13:11
Új nevet kap a bécsi Szerecsen Gyógyszertár, mivel többen kirekesztőnek tartották a korábbit
harmadik legrégebbi gyógyszertára. Korábban egy ideig A fekete etiópiaihoz nevet is viselte, több évszázada azonban Szerecsen Gyógyszertárnak (Mohren-Apotheke) hívják.

A Black Lives Matter ugyanakkor aláírásokat gyűjtött annak érdekében, hogy "kereszteljék át" a patikát.

Teresa Marosi, az intézmény vezetője szerint azonban az elnevezés nem diszkriminatív, sőt, sokkal inkább elismerésnek számított, hogy a szerecsenről nevezték el a gyógyszertárat. Európában ugyanis a középkorban még fejletlen volt az orvostudomány, a hatékony gyógyszerek többnyire Afrikából és a Keletről származtak. Éppen ezért ebben az időszakban több patika kapta a "szerecsen" nevet.

A tulajdonos végül úgy döntött: tekintettel a tiltakozók érzékenységére, megváltoztatja a gyógyszertár nevét. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a névváltoztatás hivatali ügyintézéssel jár, ezért időt vesz igénybe.

A szociáldemokrata párthoz (SPÖ) tartozó Mireille Ngosso kongói születésű osztrák orvos és politikus, aki egyben Bécs I.
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 07:04
ezért rendelt meg 16 ezer lélegeztetőgépet Kínából
máshol?

Természetes, hogy a koronavírus-járvány kitörésekor minden ország erején felül próbált lélegeztetőgépekhez jutni, az észak-olaszországi kórházakból érkező képek miatt nem csak a magyar kormány fújt riadót. Mégis, a 16 ezer megrendelt lélegeztetőgép, nem beszélve a 300 milliárdos költségről, még nemzetközi összehasonlításban is aránytalanul soknak tűnik.

Összehasonlításképp: az Európai Bizottság - mintegy koordinátorként - négy közös uniós közbeszerzési eljárást indított orvosi védőeszközök beszerzésére, amelyek közül az egyiket éppen lélegeztetőgépekre írták ki, méghozzá 110 ezer darabra, ennyi gépen 26 európai ország osztozik. A keretösszeg pedig 1,4 milliárd euró volt, ami az elmúlt hónapokra jellemző 350 forintos euróárfolyammal számolva 490 milliárd forint. Vagyis egy berendezés 4,45 millió forintból jött ki.

A rendkívüli helyzetben egyébként nemcsak Magyarország, hanem más tagállamok sem igazán törődtek a minőséggel, a 110 ezer megrendelt
foldinefehereva, 2020. június 26. péntek, 22:03
Koronavírus - A belga parlament a járvány kezelését kivizsgáló különleges bizottságot hoz létre
Sajtójelentések szerint a bizottság feladata annak vizsgálata, hogy szövetségi szinten milyen döntések és intézkedések történtek az országban a járvány kezdete óta, mennyire voltak a belga egészségügyi intézmények felkészülve a pandémiára, orvosi és védőfelszerelések valamint kórházi kapacitások tekintetében. A testület értékelni fogja emellett, a kormány és az egészségügyi hatóságok kommunikációját, továbbá a gyógyszeriparral kötött állami megállapodásokat.

Catherine Fonck belga kereszténydemokrata képviselő, a bizottság létrehozásának egyik kezdeményezője Twitter üzenetében úgy fogalmazott, hogy a belga kormány nem cselekedett időben, és nem vezetett be megelőző intézkedéseket, még akkor sem, amikor a vírus februárban már egész Olaszországban elterjedt. A helyi sajtó arról is beszámol, hogy a különleges bizottság azt is megvizsgálná miért nem volt kiterjedtebb a vírusszűrés az országban, és miért nem vezettek be a hatóságok idejében látogatási tilalmat az belga idősotthonokban.

Belgiumban
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 20:12
Stoltenberg: az Egyesült Államok európai katonai jelenléte fontos a kontinens számára
leszerelési megállapodás, az Új START szerződés esetleges meghosszabbításáról az Egyesült Államok és Oroszország között. Mint közölte, az amerikai védelmi miniszterrel egyetértett abban, hogy Kínának, mint növekvő globális hatalomnak, részt kell vennie a megállapodásban.

Beszámolt arról is, hogy a NATO-szövetségesek rendkívüli vészhelyzeti tervvel készülnek fel a koronavírus-járvány esetleges második hullámára, ami főként a tagállamok és a partnerországok ellenállóképességét fogja javítani. A terv orvosi eszközök, lélegzetőkészülékek és védőmaszkok beszerzését tartalmazza, valamint megfogalmazza egy több millió dolláros válságkezelő alap létrehozásának szükségességét. Az alap felhasználható lenne például az eszközök és az egészségügy személyzet, valamint a fertőzött betegek szállítására is.

A szükséges intézkedések meghozatala mellett annak biztosítására is szükség van, hogy a szövetség erői készek legyenek reagálni bármilyen fenyegetésre. Megengedhetetlen ugyanis, hogy a rendkívüli egészségügyi
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 14:41
Koronavírus - Herczegh Anita: a válság után is őrizzük meg a szolidaritást!
mint 271 millió forintnyi felajánlás érkezett, és 14 hét alatt mind a 19 megyébe, 500 intézménybe jutottak el adományok.

Az államtitkár ismertette, hogy sok minden más mellett több mint 100 ezer maszk és több mint 25 ezer liter fertőtlenítőszer érkezett, valamint 25 ezer Béres csepp és nyolcezer Calivita immunerősítő.

Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos volt három autókereskedő cég segítsége; a felajánlott járművekkel nemcsak az adományokat lehetett célba juttatni, hanem a frontvonalban dolgozó orvosok és ápolók is ki tudták velük váltani a tömegközlekedést, hogy minél kevesebb kockázatnak legyenek kitéve.

Soltész Miklós közölte, hogy a Porsche Hungaria Kft. - a veszélyhelyzet során tett vállalásának megfelelően - a szervizbevételéből húsz ózongenerátoros fertőtlenítőberendezést és a működéshez szükséges antimikrobiális hatóanyagot vásárolt, amit felajánlott az NHKT számára.

A tanács döntése alapján a berendezések a hat nagy karitatív szervezet segítségével mind a 19 megyébe, illetve a
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 13:01
Májusban Süttőn elkövetett kettős gyilkosság gyanúsítottját vették őrizetbe
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a tűzben a gyanúsított is megsérült, állapota miatt csak június 23-án tudták kihallgatni.

A lángokban álló családi házban egy 30 éves nő és egy 41 éves férfi vesztette életét, az orvos szakértő vizsgálata szerint halálukat idegenkezűség okozta.

A nyomozók megállapították, hogy a bűncselekményt az egyik áldozat, a 30 éves nő testvére követte el. A férfi ellen több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, kihallgatását követően őrizetbe vették.
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 16:32
Gyopáros Alpár: 750 település rendelője, illetve orvosi eszközei újulnak meg a Magyar falu program forrásaiból
Gyopáros Alpár közölte: az orvosi rendelők fejlesztésére és az orvosi eszközpark korszerűsítésére, bővítésére kiírt pályázat eredményeit szerdán tette közzé a Miniszterelnökség. A döntés értelmében a kormány 143, orvosi rendelők építésére, illetve felújítására benyújtott pályázatot támogat, míg orvosi eszközök beszerzésére 607 településnek biztosít forrást.

Tavaly erre a célra több mint 900 település kapott támogatást, ezzel együtt két éven belül immár 1600-1700 település részesült ezekből a forrásokból - mondta a kormánybiztos.

Hozzátette: a 2019-ben nyertes pályázatokból "a legjobb ütemben, még a koronavírus-járvány megérkezése előtt valósultak meg az egészségügyi fejlesztések". Bár a kistelepüléseket kevésbé érintette súlyosan a betegség, az ott élők biztonságérzetét feltétlenül erősítette, hogy felkészülten néztek szembe ezzel a nehéz időszakkal.

Tavaly és idén egy másik fontos, alap-egészségügyi ellátást érintő pályázati lehetőséggel is segíti a kabinet a falvakat, hiszen orvosi
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 15:31
Krízisközpontot alakított ki a Johannita Segítő Szolgálat Mórahalmon
Szolgálat elnöke elmondta: a krízisközpont megépítését több cél is vezérelte. Egyrészt a határ őrizetében résztvevők pihenőhelyének biztosítása mellett, tagjaik révén, egyfajta pszichoszociális támogatás nyújtására is felkészültek. Másrészt a mórahalmi kirendeltség a Johannita Segítő Szolgálat dél-magyarországi központjaként - egy helyi szervezettel összefogva - kiváló helyszíne a Délvidék felé tartó segélyszállítmányok koordinálásának is.

A pályázat részeként az oktatóteremmel, raktárral, valamint orvosi rendelővé alakítható helyiséggel is rendelkező krízisközpont megépítése mellett katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez szükséges eszközöket, egészségügyi ellátáshoz és elsősegélynyújtás oktatásához szükséges eszközöket, valamint szállítóeszközöket szereztek be. A mórahalmi építkezésre és eszközbeszerzése több mint 120 millió forintot fordítottak - közölte a segélyszervezet elnöke.

Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész, a Johannita Segítő Szolgálat magyar tagozatának káplánja beszédében
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 14:01
1/2007
Képek, videók
A legerősebb és legősibb.
borigit
2016. augusztus 30. kedd, 06:44
A legerősebb és legősibb.
suzymama43
2014. november 27. csütörtök, 16:21
Legősibb naptár Skócia.jp
pacsakute
2013. augusztus 07. szerda, 18:02
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Régi gyógymódok.jpg
pacsakute
2015. október 02. péntek, 21:29
gyogymodok.jpg
tinka1951
2014. január 15. szerda, 18:54
természetes gyógymodok (5
hollygergo
2008. november 23. vasárnap, 12:04
Természetes gyógymódok.bm
nemarika
2008. május 27. kedd, 10:25
érzelmeink-szervezetün k.j
dnemethk
2013. január 21. hétfő, 23:21
szervezetunk-teli-vita min
snbela44
2013. január 15. kedd, 15:05
szervezetunk-teli-vita min
sarkadykati
2013. január 13. vasárnap, 13:03
A világ.jpg
liliana01
2020. május 25. hétfő, 19:38
moz világos kék.jpg
durcimarcika
2020. május 15. péntek, 10:01
virus-világ.jpg
menusgabor
2020. április 02. csütörtök, 21:42
Az egész világ.jpg
liliana01
2020. március 09. hétfő, 19:05
Címkék
kistelepüléseket kevésbé, időszakban több, mórahalmi építkezésre, belga kormány, terv orvosi, szószékről beszélni, orosz vakcinateszt, június 23-án, szociáldemokrata párthoz, veszélyhelyzet során, rendszeres ellenőrzések, ottani orvosok, 1992-ben alapított, tanács döntése, orosz hadsereg, Müller Cecília,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.