Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 08:25 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Atlétikai vb - Helebrandt kimerült, Venyercsán 26. az 50 kilométeres gyaloglásban
A leghosszabb atlétikai táv férfi és női mezőnyét hasonló körülmények várták a Corniche sétányon, mint egy nappal ezelőtt a női maratonistákat, azaz 30 fok körüli hőmérséklet és magas páratartalom. A tengerparti kétkilométeres pályán 25 kört kellett teljesíteniük.

A két éve vb-ötödik Helebrandt hasonló taktikát választott, mint Londonban, kezdés után a mezőny második felében haladt, majd fokozatosan jött fel: 15 kilométernél a 32., féltávnál a 28., 30 kilométernél a 25., 35-nél a 23. helyen gyalogolt. A 40 kilométeres eredményközlésnél azonban már nem szerepelt a neve, a magyar csapat csak azt látta, hogy hordágyon viszik el a pályáról és orvosi ellátásra szorult. A nyíregyházi versenyző teljesen kimerült, gyalogló szakszóval "eléhezett".

"Aki kitalálta, hogy itt legyen a világbajnokság, azt kötelezném, hogy tegyen meg csak egy kört ezen a pályán" - fakadt ki Helebrandt Máté édesapja, aki feleségével és egy kisebb szurkolócsoporttal kísérte fiát a versenyekre.

"Tudtuk, milyen körülmények
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 07:04
Havas Éva versei
HAVAS ÉVA VERSEI

Havas Éva (1958. október 7. - ) egyedülálló, de lélekben még "kapcsolatban" - és talán ez már így is marad... Egy örök álmodozó...


AJÁNDÉKSOROK

Dombok hajlott hátán hópihe-álmok járnak,
édes mézeskalácsillat lengi be a tájat,
óvatosan lépdel felénk a szent éj,
tenyerén csillagok, homlokán bűvös fény.

Lassan lelkeink is ünneplőbe bújnak,
nem kutatja senki, mit is hoz a holnap,
lélegzet visszafojtva lessük a csodát,
ahogy a szeretet széthinti hímporát.

Szemünk csillogását gyertyák lángjai festik,
fogjuk egymás kezét az utolsó percig,
nem várunk meglepetést, megkaptuk azt már rég,
egymás édes közelsége a
menusgabor, 2019. július 03. szerda, 19:00
A csendes tragédia..... Annak idején Kopp Mária magyar orvos
A csendes tragédia.....

Annak idején Kopp Mária magyar orvos, pszichológus egy magánbeszélgetésben azt mondta, hogy Európát nem a harmadik világháborútól, hanem a semmittevésben felnövő, saját kontrollálatlan vágyainak odavetett generációktól félti! Sajnos, felnőtt egy olyan generáció, amelynek egy részét nem lehet feladatokkal terhelni, mert unja, s mindjárt továbbáll! Ezek a fiatalok, mivel kitartó munkát sem az iskolában, sem az életben nem végeztek, nem is tudnak maguknak parancsolni, más véleményét elfogadni még kevésbé, így a házasságban, családi életben, de a munkahelyen is nagyon sok kudarccal találkozva megkeserednek. Érdemes az alábbi írást ilyen szempontból elolvasni! Ne okozzunk szeretetből, könnyelműségből maradandó kárt gyermekeinknek!

A mostani kor otthonaiban van jelen ez a csendes, de annál szomorúbb tragédia, amely a szemünk láttára ragadja el a nekünk legkedvesebbet: a gyermekeinket. Ők ugyanis szörnyű mentális állapotban vannak! A legutóbbi 15 év statisztikájából
koszegimarika, 2019. április 08. hétfő, 20:07
Évközi 7. vasárnap 02.24
OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Dávid megkíméli ellenfelének, Saul királynak életét.
Saul féltette hatalmát Dávidtól. Ezért Saul háromezer férfival, Izrael legjavával elindult, hogy felkutassa Dávidot Szif pusztájában.
Dávid tudomást szerzett Saul érkezéséről. Egy éjszaka Dávid és Abisáj megközelítették Saul táborát. Sault alva találták a táborban. Lándzsája a fejénél a földbe volt szúrva. Abner és a csapat körülötte aludt. Ekkor Abisáj azt mondta Dávidnak: ,,Isten ma kezedbe adta ellenségedet. Lándzsával odaszögezem a földhöz, egyetlen döféssel. Másodikra már nem lesz szükség!" Dávid azonban így felelt Abisájnak: ,,Ne öld meg, mert senki sem büntetlen, aki az Úr fölkentjére emeli kezét!"
Ezzel Dávid Saul feje mellől elvette a lándzsát meg a vizeskorsót, és eltávoztak anélkül, hogy valaki látta vagy észrevette volna őket, vagy pedig fölébredt volna. Mindnyájan aludtak, mert az Úr mély álmot bocsátott rájuk.
Amikor Dávid a szemközti oldalra ért, jó messze
maroka, 2019. február 24. vasárnap, 12:28
Unalmas
A csendes tragédia

Annak idején Kopp Mária magyar orvos, pszichológus egy magánbeszélgetésben azt mondta, hogy Európát nem a harmadik világháborútól, hanem a semmittevésben felnövő, saját kontrollálatlan vágyainak odavetett generációktól félti! Sajnos, felnőtt egy olyan generáció, amelynek egy részét nem lehet feladatokkal terhelni, mert unja, s mindjárt továbbáll! Ezek a fiatalok, mivel kitartó munkát sem az iskolában, sem az életben nem végeztek, nem is tudnak maguknak parancsolni, más véleményét elfogadni még kevésbé, így a házasságban, családi életben, de a munkahelyen is nagyon sok kudarccal találkozva megkeserednek. Érdemes az alábbi írást ilyen szempontból elolvasni! Ne okozzunk szeretetből, könnyelműségből maradandó kárt gyermekeinknek!

A mostani kor otthonaiban van jelen ez a csendes, de annál szomorúbb tragédia, amely a szemünk láttára ragadja el a nekünk legkedvesebbet: a gyermekeinket. Ők ugyanis szörnyű mentális állapotban vannak! A legutóbbi 15 év statisztikájából
klarika47, 2019. február 03. vasárnap, 12:35
Tények az iparban és a mg-ban dolgozókról (1920-2004)
TÉNYEK 1920-tól a 2004-es EU-CSATLAKOZÁSIG BEZÁRÓLAG
(1-5 részek egyben)
Az IPARBAN- és a MEZŐGAZDASÁGBAN DOLGOZÓK SORSÁNAK ALAKULÁSA

1. FÖLDOSZTÁS A HORTHY-KORSZAK KEZDETÉN
Tudta-e, hogy az 1920-as békediktátummal megcsonkított és jóvátétellel megsarcolt Magyarországon FÖLDOSZTÁSSAL kezdte Horthy Miklós a kormányzást?
Földreform végrehajtása vált szükségessé, azzal a szándékkal, hogy ,,a magyar földbirtok megoszlását helyesebbé tegye".
- A nincstelenek 600 öl házhelyet és legfeljebb 3 hold földet kaphattak,
- vagy törpeparcelláikat 3 holdra egészíthették ki.
- Az addigi birtokosok meglevő földjeiket legfeljebb 15 holdra pótolhatták ki.
- Földdel nem rendelkező közalkalmazottak, gazdatisztek legfeljebb 1 holdat kaphattak.
*
A reform végrehajtására létrehozták az Országos Földbirtokrendező Bíróságot.
- Földalapot képeztek megvásárlási ár ellenében. (Összesen 1,3 millió kat.hold.)
- Ebből különféle célokra (vitézi szék,
furaila, 2019. február 03. vasárnap, 11:30
Enneagram - Ötös Archetípus
(Russ Hudson / Don Richard Riso: Az enneagram bölcsessége)

Az Ötösök erősségének kihasználása

"Bármi beszélni kezd hozzád, ha eléggé szereted."
(George Washington Carver)

Az Ötös típus legnagyobb ajándéka a világnak a rendkívüli éleslátás és megértés, amely bizonyos területeken szerzett szakértelemmel párosul. Az egészséges Ötösök a megértés révén egyidejűleg több álláspontot is képesek fölfogni; egyszerre értik meg az egészet és annak alkotóelemeit. Számos különböző nézőponttal foglalkozhatnak anélkül, hogy bármelyikhez is kötődnének. Meg tudják állapítani, hogy az adott körülmények között melyik megközelítés a leghasznosabb egy adott probléma vizsgálatához.

Az Ötösök rendkívül jó megfigyelők és hamar felismerik a lényeget. Érzékenyek a környezetükre, és olyan jelentéktelen változásokat vagy ellentmondásokat is észrevesznek, amelyek fölött mások valószínűleg elsiklanának. Sok Ötösnél figyelhető meg, hogy egy vagy két érzékszervük különösen fejlett. Az
eposz, 2019. január 29. kedd, 12:14
Csiki András
CSIKI ANDRÁS

Csíki András (Nyárádszereda, 1980. november 27. -) erdélyi költő.

,,Fogadd szeretettel az írásokat. Írásokat, melyek hozzád, az Emberhez szólnak, hiszen a művészet nem lehet öncél, a művészeti alkotást ember hozza létre és embernek kínálja fel. A művészet ereje a kölcsönhatásban van, a versírás ennek a folyamatnak csak az egyik eleme, adj egy esélyt a verseknek, engedd, hogy megmutassák magukat, engedd, hogy dolgozzanak, mert a rövidre nyírt verssorok képesek hihetetlenül kitágulni az emberben; képesek megnyitni a teret és az időt; képesek ízt és illatot körénk varázsolni; képesek végteleníteni az egyszerit és eggyé változtatni a sokat; mindenre képesek DE! csak, ha részt vállalsz a játékban. Mert >én csak elmondom egy kicsit versben< minden bizonnyal nekem sincs többre felhatalmazásom."

Minden eddiginél nagyobb szükségünk van a Versre.
menusgabor, 2019. január 28. hétfő, 16:00
Csalódott mese
Az alábbi írás kitalált történet. Bármilyen hasonlóság valós személyekkel, vagy eseményekkel, csak a véletlen műve.

Rási András - Csalódott mese

Egyszer volt, hol nem volt... Ez most nem a megfelelő kezdés, mert a történetek, amik így szoktak indulni, a legtöbb esetben boldog véget érnek...
Ez pedig egy csalódott mese...

Történt egyszer, hogy az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, meglátta a segítséget kérő felhívást.
Élményeket, és anyagi támogatást kértek a 3 éves gyógyíthatatlannak mondott gyermeknek, akinek az orvosok 3 hónapot jósolnak.

Példátlan összefogással megmozdult nagyon sok ember, hogy a gyermek utolsó 3 hónapját élményekkel tarkítsák.

Az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, abból kiindulva, hogy hasonló esetben járt már sikerrel, mentett már meg gyermek életet, megkereste a szülőket, és térítésmentesen felajánlotta segítségét... egy feltétele volt csak... hogy a háttérben maradhasson...

Tette
suzymama, 2018. december 15. szombat, 18:50
Lakossági konzultáció dönt arról, hogy ki legyen az új 50 fontoson
Mark Carney, a brit jegybank kormányzója a londoni tudománytörténeti múzeumban hirdette meg a programot, tekintettel arra, hogy az újjászülető bankó a tervek szerint valamely tudományos híresség portréját viseli majd.

A Bank of England által kidolgozott feltételrendszer előírja, hogy valóságos személyről lehet csak szó, tehát nem szerepelhet az új ötvenesen például kitalált regényalak, és nem választható élő személy.

Ez utóbbi olyan általános szabály a brit készpénzállomány tervezésében, amely alól az egyetlen kivétel II. Erzsébet királynő, hiszen a brit fontbankók mindegyik címletének egyik oldalán az ő portréja látható.

A megszabott kritériumok szerint fontos az is, hogy olyan tudományos híresség kerüljön az új 50 fontos másik oldalára, aki nem volt megosztó személyiség, tevékenysége gondolatformáló, innovatív, kiemelkedő volt, és az Egyesült Királyság alapértékeit tükrözte.

A Bank of England pályázati kiírása szerint mindezek figyelembevételével bárki jelölhető a tudomány bármely
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 16:10
H.Kohut Katalin: Bárkiről íródhatott mese
H.Kohut Katalin: Bárkiről íródhatott meseBárki felveheti havonta a minimálbérét, hogy beossza azt egy hónapig.
Valaki rengeteg fizetést kap, nem érti meg Bárki sóhaját, hogy nem telik neki finom ennivalóra, festésre, pedig havonta a bevételből elteszi a pénzt, de mindig hozzá kell nyúlnia.

Valaki állandóan dicsekszik, felteszi a facebookra a fotóit a finom ételeinek, az elegáns házának, szobájának, királynői ruháinak, Bárki nem érti, hogy mi a különbség közöttük, miért jár pompa Valakinek, akit csak kineveztek valakinek a névtára miatt az apokalipszisnek, miért nem jár annak a Bárkinek, aki erről nem tud, maga ebben nem vett részt, tisztelettel és barátsággal bánt azokkal, akik áldozatok voltak.

Igazka, mint áldozat rokkantsági ellátásból él pár esztendeje, amióta a koldulást abba hagyatták vele, s engedték emelkedni a havi tízezer forintos szociális járadékát. Semmi sem jár neki az egészségügynek nevezett Hunnia elmeosztálytól, sem közlekedési
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:16
Szombaton ismét átadják a Magyar Örökség Díjakat
Magyar Örökség Díjban részesül a Szélkiáltó Együttes verséneklő művészete, Tisza István nemzetszolgálata és mártíromsága, valamint Lőrinc Celesztin moldvai csángók magyarságtudatát erősítő szolgálata - közölték a szervezők az MTI-vel.

A kuratórium kitüntetésben részesíti Kamuti Jenő sportemberi és orvosi életútját, Kolár Péter széles körű kultúraszervező és színházépítő munkásságát, Pogány Erzsébet közösségszolgáló emberi helytállását és a Magyarok Kenyere Mozgalom nemzetegyesítő szolgálatát.

A pécsi Szélkiáltó Együttes Magyarország egyik leghosszabb ideje működő, megzenésített verseket alkotó és előadó együttese - írja méltatásában Hoppál Péter egyházzenész, karnagy, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, hozzátéve, hogy az eddigi 400 feldolgozott vers és 3 ezer fellépésük mennyiségi értéke egyúttal "kérlelhetetlen minőségi igényességgel párosul". Koncertjeik a legkisebb falvak iskoláitól a nagyobb települések kultúrházain, művelődési központjain át a legrangosabb koncerttermekig
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:41
1/74
Képek, videók
A gyaloglás hatásai.jpg
pacsakute
2018. március 16. péntek, 10:05
gyaloglás.png
chillik
2017. december 07. csütörtök, 17:04
Gyaloglás után így is jó.
damayanti
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:02
Napi 3 kilóméter
sanci81
2015. június 25. csütörtök, 19:42
0 kilométerkő
peaisland
2010. január 06. szerda, 18:58
Kilóméter tábla.
motorcsonakosok
2008. május 08. csütörtök, 12:17
0 KILOMÉTERKŐ
orsa85
2008. február 17. vasárnap, 14:41
kilometeruj.JPG
foliavagas
2007. május 07. hétfő, 15:17
Több kilométer szabadság
rumcajsz
2006. június 03. szombat, 17:25
Milike Máté
mamucika
2018. április 04. szerda, 18:29
Máté Péter
egrilany51
2018. február 04. vasárnap, 10:25
Máté 2:12 Angyali érintés
sacimama
2017. december 24. vasárnap, 01:16
bakó máté.png
chillik
2017. augusztus 07. hétfő, 17:59
Máté és István
orban47
2017. június 25. vasárnap, 20:39
Mátéval
orban47
2017. április 23. vasárnap, 07:15
Címkék
Erzsébet királynő, csapat körülötte, Ezzel Dávid Saul, londoni tudománytörténeti, Havas Éva, koldulást abba, semmittevésben felnövő, adott probléma, 2004-es EU-CSATLAKOZÁSIG, Tisza István, Szélkiáltó Együttes Magyarország, éjszaka Dávid, Hoppál Péter, művészet ereje, legkisebb falvak, enneagram bölcsessége,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.