Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 03:13 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ápolók Nemzetközi Napja
kapta nő a brit birodalomban. 1909-ben egy olyan szegénytörvény született, amely az általa javasolt minden reformot végrehajtatta. Florence Nightingale nemcsak a betegápolás etikai alapjait teremtette meg, de küzdött az ápolói hivatás képviselőinek anyagi és erkölcsi elismeréséért is. Ez a küzdelem még ma sem ért véget.

Magyarországon az ápolóképzés egyik legkiemelkedőbb alakja Kossuth Zsuzsanna (1817-1857), akinek nevét az országban több egészségügyi intézmény is viseli. Ő volt hazánk első országos főápolónője, aki tevékenységét Florence Nightingale-nél előbb kezdte meg. Az ápolói hivatás hitvallását a következőkben fogalmazta meg: "Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt". A Magyarországi Betegápolók Országos Egyesülete 1906-ban alakult meg.

Európában krónikus az ápolóhiány, ami becslések szerint 2020-ra eléri a 29 százalékot. A kontinens legtöbb országában rohamosan öregszik a társadalom, s egyre több idős ember szorul rendszeres otthoni ápolásra, ez
foldinefehereva, 2020. május 12. kedd, 20:11
Koronavírus - Merkel: törékeny a járványügyi helyzet, gyorsan kárba veszhetnek az eredmények
klinikák intenzív osztályain pedig 10 ezer szabad ágy van, ami a teljes kapacitás 40 százaléka.

Ezek a lakossággal együtt elért, "közös sikerek", de a húsvét idején is ki kell tartani. A következő napok "útelágazódást" jelentenek a járvány elleni küzdelemben, ebben az időszakban dől el, hogy milyen irányban lehet továbbhaladni. A korlátozások fokozatos visszavonására csak akkor nyílik lehetőség, ha a lakosság továbbra is betartja a szabályokat - mondta a miniszter.

Lothar Wieler, a Robert Koch országos járványügyi intézet vezetője hozzátette: még mindig nem lehet kijelenteni, hogy "igazán enyhült" a helyzet, mert az igazolt új fertőzések száma továbbra is magas, a napi 4000-5000 körüli szinten van, a vírus okozta betegség halálozási rátája tovább emelkedett, 1,9 százalékon áll, szemben a hét elején mért 1,6 százalékkal, és az úgynevezett reprodukciós ráta (R0 érték) - amely azt jelzi, hogy egy fertőzött átlagosan mennyi embernek adja tovább a vírust - 1,2 körül van, pedig a járvány csak akkor hagy
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 17:53
Koronavírus - Minden piaci szereplőt etikus magatartásra szólít fel az Agrárkamara
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtöki közleményébenleszögezte, arra törekszik, hogy a vészhelyzetben is aktívan működjön közre a rendezett piaci viszonyok fenntartásában, és tevékenységével segítse a tisztességes piaci szereplőket. Ennek érdekében hozta létre korábban a megyei és az országos etikai bizottsági rendszerét. Az etikai bizottság olyan helyzetekben tud segíteni, amelyek még jogszabályokba nem ütköznek, de üzleti szempontból etikátlanok: így például az indokolatlan áremelés vagy az áruk visszatartása - írták.

Az agrárkamara mintegy 400 ezer tagja - mezőgazdaságban, élelmiszer-előállításban, -feldolgozásban, -nagykereskedelemben tevékenykedők - az általuk etikátlannak vélt magatartások, illetve vitás kérdéseik rendezésében is kereshetik a kamara etikai bizottságát, a orszagosetikaibizottsag@nak.hu e-mail címen vagy közvetlenül a NAK megyei szervezetét - közölték.
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 19:23
„A legnemesebb foglalkozás”
Vatikáni Rádió, CNY.org
Fotó: Vatican News Magyar Kurír

*
- Ferenc pápa az ápolókhoz: Ne feledkezzetek meg a simogatás orvosságáról. 2018. március 7
Ferenc pápa március 3-án találkozott az olasz szakápolók, egészségügyi asszisztensek és gyermekgondozók szövetsége (Federazione dei Collegi Infermieri Professionali, Assistenti Sanitari, Vigilatrici d'Infanzia; IPASVI) tagjaival.
A szövetség, melynek több mint négyszázezer tagja van Olaszország-szerte, a napokban tartotta első országos kongresszusát Rómában. A VI. Pál teremben lezajlott audiencián hatezer-ötszázan vettek részt.
A Szentatya beszéde elején leszögezte: Az ápolók, asszisztensek szerepe pótolhatatlan a betegek ellátásában. Közvetlen és folyamatos kapcsolatban állnak a páciensekkel, nap mint nap gondozzák őket, meghallgatják szükségleteiket, ápolják testüket. Az ápolók nemzetközi etikai kódexe négy alapfeladatot határoz meg: előmozdítani az egészséget, megelőzni a betegséget, gyógyítani és enyhíteni a fájdalmat.
maroka, 2020. február 03. hétfő, 21:45
Koronavírus - Kásler: Magyarországon nincs beteg, de minden kórház felkészült az esetleges megbetegedésekre
Romániában egy-egy nem igazolt beteget jelentettek, Magyarországon pedig két esetben merült fel a gyanú, de mindkettőnél kizárták a betegséget.

Kásler Miklós elmondta, a kínai koronavírusról annyit tudunk, hogy a tavaly novemberben megjelent új törzs állatról terjedt emberre, de egymást is megfertőzhetik az emberek.

A tárcavezető kiemelte, hogy a magyar járványügyi rendszer rendkívüli tradíciókkal rendelkezik,már több ízben bizonyította hatékonyságát és felkészültségét.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta: Magyarországon jelenleg új koronavírusos beteg nincs, de nem zárható ki a behurcolás. Az új vírus gyors azonosítására, felfedezésére felkészültek az NNK és a területi szervek, a kormányhivatalok, a járási hivatalok munkatársai is.

Elmondta, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által meghatározottak alapján kialakították az eljárásrendet. Eszerint, ha gyanús, valószínűsített vagy igazolt esetet fedeznek fel, akkor úgynevezett megfigyelőrendszer lép életbe. Ennek keretében
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 12:51
Kilépett az MSZP-ből Szanyi Tibor
A politikus - aki Twitter-oldalán jelentette be kilépését - az MTI-nek úgy nyilatkozott, fél éve érleli magában a döntést, amelynek nincs köze a nyáron ellene indult fegyelmi eljáráshoz.

Szanyi Tibor kilépése okai között említette, hogy hiányérzetként jelentkezett nála, hogy nem tudta az MSZP-t rávenni a rendszerkritikus gondolkodásra.

Hozzátette: a világ változik, "nyakra-főre" alakulnak az országban a baloldali műhelyek, amelyek közös jellemzője a rendszerkritikusság mellett a klímavédelem.

A feladat az, hogy ezeket a csoportokat egy közösséggé formálják - mondta.

Jövőre vonatkozó terveiről azt mondta, 1998 óta politizál, és most már "így marad".

Szanyi Tibor közölte, a nyáron általa alapított mozgalomból, az Igenből szerinte nem lesz párt, de azt el tudja képzelni, hogy egyes tagok más mozgalmak tagjaival közös platformot találnak.

Az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága júliusban hívta vissza alelnöki tisztségéből Szanyi Tibort, aki miután nem szerzett
velemenyezd, 2020. január 06. hétfő, 10:41
MOB-közgyűlés: alapszabály-módosítás, etikai bizottság, új arculat
akkor nevezi be a kvalifikációt szerző sportolót, ha a következő kritériumok egységesen teljesülnek: negatív doppingvizsgálati eredmény (a megnyitót megelőző 365 napban 4 darab negatív doppingvizsgálati eredmény, ezekből legalább 2 darab az olimpia évében, legalább 1 darab az olimpiát megelőző évben); az olimpiai esemény nyitóünnepségét megelőző 100 napban 1 darab negatív drogteszt eredmény; doppingellenes tájékoztatón való részvétel; sportolói szerződés aláírása; alkalmasság megállapítása, részvétel az Országos Sportegészségügyi Intézet szűrővizsgálatán; büntetlen előélet, valamint a sportoló nem áll fegyelmi- vagy doppingeljárás eredményeként jogerős eltiltás hatálya alatt.

A közgyűlésen elfogadták a hazai sportesemények megrendezésével kapcsolatos állásfoglalást. Elhangzott: a MOB feladatának tekinti, hogy szakmailag, erkölcsileg és lehetőségei keretén belül anyagilag is támogassa az olimpiai sportági szakszövetségeket abban, hogy nemzetközi események megrendezésére pályázzanak, valamint, hogy az
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 17:01
Társelnökévé választotta Schmuck Erzsébetet az LMP
politikusoknak nagy szerep jut.

Kendernay János elmondta: pártja az elmúlt időszak vitás kérdéseit lezárta, így mostantól legfontosabb célkitűzésére koncentrálhat. Arra, hogy zöld átalakulást indítson el az országban.

Nincs idő arra várni, hogy a kormányzat pótolja tízéves elmaradását - szögezte le, és bejelentette: népszavazási kezdeményezéseket fognak benyújtani zöld kérdésekben. Ezekről azonban csak annyit árult el: a javaslatokat a következő héten terjesztik be.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszámolt arról, hogy a párt a szombati kongresszuson több ponton módosította alapszabályát, ettől azt várják, hogy a párton belül tavaly előállt, nehézségeket okozó helyzetek többé ne fordulhassanak elő.

Szerinte már az önkormányzati választás eredménye megmutatta, hogy pártja jó, növekvő pályára lépett.

Az LMP azért választott társelnököt, mert a májusi európai parlamenti választás gyenge eredménye után a teljes elnökség lemondott. Ezután a nyáron tisztújítást
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 16:32
Kizárta az MSZP Lackner Csaba kispesti képviselőt
Az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa megtárgyalta Lackner Csaba ügyét, a testület a fegyelmi felelősséget megállapította és a pártból való kizárás mellett döntött - írták.

A döntés értelmében Lackner Csaba már nem tagja a Magyar Szocialista Pártnak.

Az MSZP elnöke, Tóth Bertalan múlt pénteken közölte a Facebook-oldalán, hogy kezdeményezi Lackner Csaba kizárását, mivel az MSZP elnökségének felszólítása ellenére Lackner Csaba nem nyilatkozott az önkormányzati képviselői mandátuma sorsáról.

Lackner Csaba korábban - miután olyan felvételek szivárogtak ki, amelyeken közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél - felfüggesztette párttagságát.
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 15:25
Az MSZP elnöke kezdeményezte Lackner Csaba kizárását
Tóth Bertalan ezt a Facebook-oldalán közölte pénteken.

"Lejárt a határidő" - írta, úgy folytatva: miután az MSZP elnökségének felszólítására Lackner Csaba nem nyilatkozott az önkormányzati képviselői mandátuma sorsáról, ezért az országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsánál kezdeményezte Lackner Csaba pártból való kizárását. A testület nyolc napon belül hozza meg a döntését.

"Egyértelművé tettem korábban is: akár igazak a vádak, akár nem, meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő, de azt éreznie kellene, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak a közösségünkre nézve is súlyos terhet jelentenek, ezért tudnia kellene, mi a kötelessége" - fogalmazott a szocialisták elnöke.

Lackner Csaba korábban - miután olyan felvételek szivárogtak ki, amelyeken közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél - felfüggesztette párttagságát.
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:46
Önkormányzat 2019 - A Jobbik elnöksége továbbra is támogatja a győri ellenzéki együttműködést
ellenzéki együttműködésben való indulás mellett döntött, a Jobbik továbbra is tartja magát a megállapodásokhoz, így Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson - írták.

Fodor Roland győri Jobbik-elnök kedd reggel Facebook-oldalán közölte: "az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is". Hozzátette, hogy kilépésük hónapok óta tervezett volt, "nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz".

Az összefogáshoz azért csatlakoztak - írta -, mert így terveik szerint a "nemzetellenes baloldali pártok" nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben; ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemenniük "- minden jóérzésű polgár döbbenetére - ebbe a proletár rémálomba".

Hozzátette, hogy "értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 10:01
Visszahívták MSZP-alelnöki tisztségéből Szanyi Tibort
A közlemény szerint a hétfőn meghozott döntés jogerős.

Szanyi Tibor - aki az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listájának harmadik helyén állt és nem szerzett újból mandátumot - az EP-választás után többször is élesen bírálta a pártvezetést nyilvánosan, illetve nyilvánosságra került levelében.

Június végén az MSZP elnöksége fel is függesztette a volt EP-képviselő párttagságát a fegyelmi eljárás idejére.

Sajtóhírek szerint a fegyelmi eljárás múlt héten megrovással zárult, de a döntés ellen az MSZP elnöksége súlyosbításért fellebbezett az országos etikai és egyeztető bizottsághoz, amely végül visszahívta tisztségéből a politikust. Az alapszabály szerint fegyelmi vétség esetén ennél csak eggyel szigorúbb büntetés van, a kizárás.

Szanyi Tibor - aki 2018 óta volt alelnök - az előző héten a Munkások Újságjában is azon véleményét hangoztatta a pártvezetésről, miszerint "a mai vezetői magatartás csupán a még elérhető egy-két önkormányzati pozíció bezsákolására, illetve a még meglévő
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 17:43
1/29
Képek, videók
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Peking:nemzetközi repülőt
sanci81
2014. szeptember 06. szombat, 12:25
Nemzetközi Barátság Múzeu
sanci81
2014. június 27. péntek, 14:58
belgrád nemzetközi vásár
lacipecsenye
2013. március 15. péntek, 09:59
nemzetközi nőnap
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:59
baku nemzetközi úttörőtáb
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:43
A nemzetközi nőnap alkalm
csalogany13
2013. március 08. péntek, 07:30
5469-a-beke-nemzetkozi -vi
isti53
2013. március 03. vasárnap, 07:16
A Harmadik Birodalom
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:19
A Hettita Birodalom
sanci81
2016. január 23. szombat, 12:06
Római birodalom
nagysugar
2013. október 13. vasárnap, 12:02
Hun-Birodalom.jpg
basikele
2013. július 01. hétfő, 03:45
Címkék
pártból való, Tóth Bertalan, nyáron tisztújítást, kamara etikai, következőkben fogalmazta, teljes kapacitás, teljes elnökség, olimpia évében, olasz szakápolók, Müller Cecília, általuk etikátlannak, ápolók nemzetközi, Kossuth Zsuzsanna, esetleges megbetegedésekre, párton belül, Szanyi Tibort,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.