Belépés
2020. július 09. csütörtök | 28. hét | 191. nap | 09:43 | Lukrécia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Csődeljárást kezdeményezett a német Vapiano SE
A Vapiano SE pénzügyi vezetője, Lutz Scharpe által jegyzett közlemény szerint a csődeljárást fizetésképtelenség miatt kezdeményezték a kölni városi bíróságon. Egyben megkezdték annak vizsgálatát, hogy szükséges-eleányvállalataik esetében is kezdeményezni az eljárást.

Felidézték, hogy március 20-án fizetésképtelenséget jelentettek, miután a koronavírus-világjárvány miatti korlátozások tovább súlyosbították a társaság pénzügyi helyzetét. A likviditás helyreállításához 36,7 millió euróra (13,4 milliárd forint) lett volna szükség, de a meghatározó részvényesekkel és a társasággal együttműködő bankokkal nem sikerült megállapodásra jutni.

A megegyezés hiányában a világjárvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására indított német állami programok forrásaira sem lehet pályázni, így nem maradt más választás, mint a csődeljárás.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a németországi és külföldi franchise partnereket nem érinti közvetlenül a Vapiano SE csődje.

A Vapiano SE a legutóbbi beszámolója
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 10:21
Koronavírus - Fizetésképtelenséget jelentett a Vapiano étteremlánc
dolgoztak ki a társaság meghatározó részvényeseivel és a hitelező bankjaival. Ellenkező esetben, legkésőbb három hét múlva a Vapiano SE a csődeljárás megindítására kényszerül, és szükség esetén egyes leányvállalatai esetében is ezt kell tennie - áll a közleményben.

A Vapiano SE a legutóbbi beszámolója szerint 2019 első félévében 196,6 millió euró (68,8 milliárd forint) bevétel mellett 18 millió euró veszteséget szenvedett el.

A 2002-ben alapított cég legutóbbi adatai szerint öt kontinensen, 33 országban nyíltak éttermek Vapiano márkanévvel. Több üzleti modellt alkalmaztak, az éttermek egy részét a német vállalat üzemeltette, egy másik részét partnerekkel együtt üzemeltették, és franchise rendszerben is nyitottak Vapianókat.

Német lapok korábbi beszámolói szerint a problémák már 2015-ben elkezdődtek, hiszen szinte havi rendszerességgel jelentek meg a céget rossz színben feltüntető hírek az alkalmazottak túlóraterheléséről, a munkaidő-nyilvántartás manipulálásáról, a gyakori vezetőcserékről, a
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 13:12
Március 15: Nagykanizsai csoda - Zászlótenger Nagykanizsán
15.-ről. Annyira szép látvány! Most egy kicsit csodahely lett!


Az Aranykor Nagykanizsa civil egyesület és a Thúry Vitézlő Oskola közös akciójának köszönhetően pénteken kicsivel több mint tízezer, papírból készült zászló borította be a Deák téren a 48. gyalogezred emlékműve előtti füves területet, számol be a zaol.hu.

Az országban egyedülálló eseményre korábban műsort is terveztek, ám ezt a koronavírus-­fertőzés elleni védekezés jegyében végül is lemondták.


Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Viszont a kanizsai és környékbeli iskolák és óvodák által készített temérdek nemzetiszínű lobogót az aktivisták kitűzték. Egyedüli intézményként ebben a piarista óvodások lehettek
menusgabor, 2020. március 15. vasárnap, 19:30
Az iowai jelölőgyűlésekkel hétfőn hivatalosan is megkezdődött az amerikai elnökválasztási folyamat
Iskolákban, magánotthonokban, közösségi házakban, templomok közösségi épületeiben vitáznak, helyi idő szerint este hét órától. A voksolóknak nem szabad késniük és nem szabad korábban távozniuk sem, mert akkor nem szavazhatnak.

A hétfőn megjelent felmérések szerint Iowában Bernie Sanders vermonti szenátor számít a legnépszerűbbnek, aki elsősorban az ifjabb korosztályok támogatását élvezi. Sanders hétfőn a Twitteren részvételre buzdította a helyieket. Mint írta: "mutassuk meg a világnak, hogy olyan országban hiszünk, amely mindenki számára biztosítja az igazságosságot és a méltóságot".

Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke - aki bár csökkenő támogatottsággal, de még mindig a második Sanders mögött - az NBC televíziónak úgy nyilatkozott: "nagyon szoros lesz a verseny" a demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok között. Biden azt fejtegette, hogy tapasztalatai miatt ő a legalkalmasabb jelölt. "Egyedüli vagyok, aki egyaránt széles támogatást élvez a barnák (spanyolajkú, indiai, közel-keleti
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 21:03
Wass Albert - Az aranymadár
és madarak beszélnek egymással meg a fákkal.
Való igaz az is, hogy vén Csönd bácsi mohaszakállában apró kis csigák mászkálnak, és az Angyalok Tisztását is megleled valahol jól elrejtve az erdők között. Igaz a kék hegyek története is, Bulámbuk, a vén gombacsináló, mindaz, amit elmondtam neked, színtiszta igaz.
Most pedig jól figyelj ide, hadd mondjam el az utolsó igaz mesét.
Volt egyszer, nagyon régen, egy kisfiú.
Ott élt valahol messze keleten, erdők és hegyek között egy kicsike országban, amelyikről ma már alig tud valaki, és amelyiknek Erdélyország volt a neve.
Ott nőtt föl ez a kisfiú, abban az országban, az erdők között. Az erdő tanította meg látni, hallani, érezni. Játszótársai az őzek voltak, és a kisnyulak. Barátai a fák, virágok, pillangók.
Látó-ember volt. Értette a fák beszédét, a patak suttogását. Időnként átment az Angyalok Tisztásán is, és az angyalok megtöltötték a szívét szeretettel, jósággal, békességgel, és mindazokkal a drága kincsekkel, amiket a Jóisten az
bedmarika47, 2018. október 05. péntek, 11:48
A Szojuz-1 katasztrófája
Az amerikai-szovjet űrversenyben a két fél mindenáron a másik megelőzésére törekedett. Az 1960-as évek közepén mindkét országban azt tűzték ki célul, hogy 1967-ben embert küldjenek a Holdra. Az amerikaiak hatalmas szellemi és anyagi erőforrásokat összpontosítottak az Apollo-programban, a szovjetek azonban nehéz helyzetbe kerültek.

A Szojuz-1

A Vosztok-program véget ért, és az új generációs űrhajók megépítése nehezen haladt. Kezdetben a Vosztok továbbfejlesztésével próbálkoztak, de a főkonstruktőr Szergej Koroljov 1966-ban bekövetkezett halála után a teljesen új Szojuz modellek mellett döntöttek.

Vladimir Komarov

Az első űrhajók nem az elvárt módon működtek, az egyik a kilövőállványon robbant fel, a másik kettő a tesztrepülések során
schuro, 2018. augusztus 26. vasárnap, 19:59
Bővült a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat
kerékpáros útvonalhálózatot a Pilisben, a Visegrádi- és a Budai-hegységben.

A hálózat részét képezik a terepen elhelyezett térképes információs táblák, amelyeken összesen 34, különböző nehézségű túrát javasolnak az erdészek. A táblákon felhívják a figyelmet az erdei kerékpározás szabályaira. Az útvonalak szabadon variálhatók, de aki először indul a térségbe kerékpározni, azok számára könnyebbség a szakemberek által összeállított túrák bejárása.

A 22 állami erdőgazdaságból 2016 áprilisában az országban elsőként a Pilisi Parkerdő területén nyíltak meg erdei kerékpáros útvonalak Pilis Bike néven. A megkezdett turisztikai fejlesztés folytatásaként 2018 áprilisában a Visegrádi-hegységben és a Pilisvörösvári-medencében 56 kilométer, lóval is végigjárható túraútvonalat alakítottak ki, valamint négy erdei szálláshely mellett nyári istállókat létesítettek.

A Pilisi Parkerdő az ország egyetlen parkerdőgazdasága, 65 ezer hektárt kezel Pest és Komárom-Esztergom megyében a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 11:25
Magyar kiadásban is megjelenik a Serge Bloch illusztrációival készült Biblia
gyermekkönyv-sorozathoz több mint 20 éve készít rajzokat, épp most fejezte be a 118. könyvecskét.

Magyarul egyebek mellett Az ellenség című könyv olvasható az illusztrációival, a Vivandra kiadásában pedig a múlt héten jelent meg rajzaival a kiskamaszoknak szánt Nyomozás a suliban-sorozat Eltűnt a tanárunk! és Rejtély a szertárban című két kötete.

"A családom története meghatározott engem, a kultúrámban, az irodalmi ízlésemben, a művészetben, amit szeretek. Elzászban születtem. A családom egy része Németországban él, más része Elzászban. Minden korszakban más országhoz tartoztak. Magyarország is ismeri ezeket a történeteket, amikor megváltoznak a határok, és anélkül, hogy megmozdulnánk, a gyerekeink megszületnek egyik országban és felnőnek egy másikban. Ez Európa és a történelem őrülete.

A nagyapám a német hadseregben szolgált az első világháborúban, az apám pedig a francia hadseregben a második világháború alatt. Aztán el kellett menekülnünk Elzászból a náci megszállás miatt" - mesélt a
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 11:25
Emlékszel, hogy milyen virágok nyíltak nagymamáink kertjében
Virágoskert, ahová mindig öröm volt betérni.

KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Így ültessük el a hagymásokat, hogy csodás kertünk legyen tavasszal
Lélegzetelállító videó a holland tulipánmezőkről
Az országban már mindenhol nyílnak az első vadvirágok, felismeritek?
Nagymamáink kertje. A kert, ami mindig tartogatott meglepetéseket. Nem csupán szép volt, de minden szelete bölcsességgel, kedvességgel volt teljes. A virágokon túl volt benne valami titokzatosság, amit talán nyugodtan nevezhetünk a lélekkel, szeretettel való kertészkedésnek. Ez volt a nyitja, a titka elődeink csodás kertjének.

És még valami...
Tavasztól őszig mindig virágözön fogadta a hazatérőt vagy a vendéget.
Színesek, illatosak, lazán elhelyezettek, többnyire nem tervezettek, mégis a megérzésre és tapasztalatra alapozott ültetés mindig elragadóan kedves látványt nyújtott.
A növények kiválasztásánál fő hangsúlyt a tartósság és a virág hangulata határozta meg.
Szívesen csereberéltek, de a sok
tinka1951, 2018. március 05. hétfő, 23:02
Az aranymadár
állatok és madarak beszélnek egymással meg a fákkal. Való igaz az is, hogy vén Csönd bácsi mohaszakállában apró kis csigák mászkálnak, és az Angyalok Tisztását is megleled valahol jól elrejtve az erdő k között. Igaz a kék hegyek története is, Bulámbuk, a vén gombacsináló, mindaz, amit elmondtam neked, színtiszta igaz. Most pedig jól figyelj ide, hadd mondjam el az utolsó igaz mesét.

Volt egyszer, nagyon régen, egy kisfiú. Ott élt valahol messze keleten, erdők és hegyek között egy kicsike országban, amelyikről ma már alig tud valaki, és amelyiknek Erdélyország volt a neve.

Ott n őtt föl ez a kisfiú, abban az országban, az erdők között. Az erdő tanította meg látni, hallani, érezni. Játszótársai az őzek voltak, és a kisnyulak. Barátai a fák, virágok, pillangók.

Látó-ember volt. Értette a fák beszédét, a patak suttogását. Időnként átment az Angyalok Tisztásán is, és az angyalok megtöltötték a szívét szeretettel, jósággal, békességgel, és mindazokkal a drága kincsekkel, amiket a
evavicus, 2017. december 26. kedd, 04:25
A menedékkérők beilleszkedését segítő központok nyíltak Romániában
felnőtt és 60 gyermek iratkozott be az városban frissen megnyílt beilleszkedési központ román nyelvtanfolyamára, többségük iraki, szíriai és pakisztáni állampolgár.

A portál két Irakból érkezett egyetemi hallgatót is megszólaltat, akik elmondásuk szerint - a román nyelv elsajátítása után - Galacon szeretnék folytatni orvosi, illetve mérnöki tanulmányaikat.

Az idei év első felében kétezer külföldi kért menedéket Romániától, jelenleg pedig mintegy 3500 menekült élvez valamilyen szintű védelmet az országban. Legtöbben azokban a városokban laknak, amelyekben az IGI elhelyezési központjai működnek. Miután menedékjogot (és iratokat) kapnak Romániától, szabadon mozoghatnak, akár el is hagyhatják az országot.

A román határrendészet regionális illetékese szerint a román-magyar határon idén megháromszorozódott a migrációs nyomás a tavalyihoz képest, az esetek többségében pedig olyan határsértőket fognak el, akik korábban már menedéket kértek Romániától.

Azok a határsértők, akik menedéket kérnek
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 17:43
1/9
Képek, videók
vapiti
mecsery
2012. január 07. szombat, 20:18
Kezdeményezés-HÉT
1vargaildyko
2016. január 04. hétfő, 10:36
kezdeményezés.jpg
kanna-san
2007. január 23. kedd, 14:30
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
téli városi kép0130.jpg
maroka
2019. január 30. szerda, 13:58
városi lány.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 15:21
Városi folyó.gif
pacsakute
2017. január 16. hétfő, 17:52
Szeged-Városi Közkorház.j
agica2004
2016. július 16. szombat, 15:57
városi lány.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 11:25
Shanghai Min Hang városi
kopaszeb
2015. december 05. szombat, 17:52
Városi zsúfoltság
sanci81
2015. szeptember 06. vasárnap, 12:51
1956 varosi strand.jpg
relisisi
2015. augusztus 18. kedd, 15:07
regi varosi strand.jpg
relisisi
2015. május 13. szerda, 08:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.