Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 12:05 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A múltat meghamisítókhoz
Nehéz-sorsúság keresztje a múltban és a jelenben
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=128978&n=furaila&blog http://furaila.xfree.hu/259949
Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!

Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig. .

Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
*
4.) Jellemző VOLT A KÁDÁRI IDŐKRE a kontraszelekció - Aczél György a Magyar Szocialista Munkáspárt kulturális bizottságának vezetőjétől származó - (hármas ,,T"="T"ilt- ,,T"űr-,,T"ámogat) érvényesítésére való törekvés.
*
Felhívnám a
furaila, 2018. december 16. vasárnap, 11:20
Szíria - Hatékonyabb koordinációról állapodott meg telefonon az amerikai és a török elnök
A beszámoló szerint Erdogan a beszélgetés során hangsúlyozta: Törökországot jogosan tölti el aggodalommal a Washington által támogatott Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia szíriai jelenléte és tevékenysége.

Ankara a Délkelet-Törökországban fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) szövetséges terrorszervezetnek és biztonsági fenyegetésnek tartja az YPG-t, miután az több száz kilométer hosszan tartja ellenőrzése alatt a határ szíriai oldalát és attól tart, hogy az YPG sikerei felerősíthetik a törökországi kurd lakosság függetlenedési törekvéseit. A török vezetés azt is különösen nehezményezi, hogy az Egyesült Államok az Iszlám Állam nevű terrorszervezet maradék állásainak felszámolására hivatkozva továbbra is fegyverekkel látja el és kiképzi a szíriai kurd milíciát.

Trump és Erdogan telefonbeszélgetésére két nappal azután került sor, hogy a török elnök szerdán bejelentette: országa hadereje néhány napon belül hadműveletet indít Észak-Szíriában az Eufrátesz folyótól
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 17:00
Palkovics: fél órán belül az ország bármely pontjáról elérhető válik egy gyorsforgalmi út 2030-ra
A miniszter hangsúlyozta: a kormány kiemelten kezeli a közlekedési infrastruktúra fejlesztését. A közutak építésének, korszerűsítésének minden esetben a gazdasági növekedést, a versenyképesség fokozását, és alapvetően a munkahelyteremtést kell támogatnia.

Kifejtette, a kormány fejlesztési terveinek alapvető stratégiai célja a minőségi közúthálózat hiányzó elemeinek pótlása. "Azon dolgozunk, hogy az autópályákat és az autóutakat lehetőség szerint minél nagyobb számban és minél előbb elvezessük az országhatárokig. Továbbá négysávos összeköttetésekkel kapcsoljuk be a gyorsforgalmi hálózatba a ma még csak kétsávos főutakon elérhető megyei jogú városokat" - tette hozzá.

Az északi elkerülő most elkészült szakaszával kialakult a teljes körgyűrű, amellyel a kecskemétiek hetente 2500 áthaladó teherautó lég- és zajszennyezésétől mentesülnek - mondta Palkovics László.

A miniszter szerint, a jelenleg is zajló és még várható fejlesztésekkel új lendületet kaphat a megyeszékhely gazdasági, ipari,
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 13:12
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János .........
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak.
A Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimre városban. Az eseményen Erdő Péter bíboros mellett többek között jelen volt és beszédet mondott Székely János szombathelyi megyéspüspök és Brenner József nagyprépost, a vértanú testvére. A szoboravatón részt vett Mádl Dalma asszony, jelen voltak a kormány és a Szentimre városi önkormányzat képviselői, ciszterci öregdiákok és a vértanú tisztelői. A szobor talapzatára Áder János köztársasági elnök koszorúját helyezték el.
Rieger Tibor szobrászművész alkotását a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziummal és a mellette lévő templommal szemben, a Villányi út és a Feneketlen tó közötti területen állították fel, karakteres arculatot, mintegy lelket adva a közparknak. Mint a ciszterci gimnázium igazgatójától, Barlay Bencétől megtudtuk, a szoborállítást Mádl
maroka, 2018. december 14. péntek, 08:05
Advent - Megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! akciója
A karitatív szervezet 22. alkalommal szervezi meg karácsonyi élelmiszergyűjtését a bolthálózat 166 üzletében. Az Adni öröm! akció hat napja alatt az ország egész területén több mint kétezer önkéntes szólítja meg az üzletekbe betérő vásárlókat azzal a kéréssel, hogy vásároljanak valamennyi tartós élelmiszert a rászoruló családoknak is.

A gyűjtésbe Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is bekapcsolódott, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként Kozma Imrével, a szervezet alapító elnökével együtt vette át a felajánlott adományokat a Batthyány téri Spar üzletben csütörtök délután.

Herczegh Anita elmondta: jó látni, hogy évről évre egyre többen vesznek részt az akcióban, egyre nagyobb összegű adomány gyűlik össze, és egyre több tonna élelmiszert tudnak szétosztani.

"Érzékelem, hogy adni öröm. Látszik, hogy a bevásárlás közben egyszerűbb és könnyebb adakozni" - mondta, hozzátéve, hogy az emberek amúgy is időt töltenek a bevásárlással, nem jelent külön fáradságot,
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 16:02
Ukrán vezető: az SZBU orosz provokációkat leplezett le az egyházegyesítő gyűlés előtt
szervezésére bérelve őt fel. A meg nem nevezett férfinak Moszkvában ötezer dollárt adtak át és részletes instrukciókat, ezek között olyanokat, amelyek arra vonatkoztak, miként egyeztesse az akciókat egy, a moszkvai patriarkátushoz hű ukrán ortodox egyház egyik papjával a kijevi Pecserszka Lavra kolostor- és templomkomplexumban - fűzte hozzá.

Kononeko kijelentette: a nyomozás során megállapították, ez a pap a Lavrát vezető Pavlo metropolita. Az SZBU információi szerint az volt a terv, hogy a Lavra területén az egyesítő gyűlés előtti napokban, december 13-14-én olyan nagy visszhangot kiváltó "bűncselekményt" kellett volna végrehajtani, amely "hétköznapi emberek sérülését, illetve halálát eredményezi". Ezt utána bizonyítékként használták volna fel arra, hogy az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű "szárnyát" szélsőségesek üldözik, el akarják foglalni, továbbá ezzel próbálták volna meghiúsítani a szinódus megtartását - állította az ukrán tisztségviselő.

Az SZBU vezető hozzátette, az orosz
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 15:32
Átadták a Gábor Dénes-díjakat Budapesten
munkanélküliség.

Jamrik Péter, a díj alapítója hangsúlyozta: egyre nagyobb szükség van a társadalmi szempontból is felelős innovációra, olyan eredményekre, amilyeneket egykor Gábor Dénesnek is köszönhetett a világ.

Magyari-Köpe Blanka mérnök-fizikus a neurális hálózati rendszerek hatékony működéséhez szükséges nanoméretű rezisztív memória készülékek fejlesztésében végzett munkájáért, Kolozsváry Zoltán gépészmérnök az anyagtudomány, különösen a gáznitridálással végzett hőkezelés gyakorlati alkalmazása területén elért eredményeiért részesült külhoni Gábor Dénes-díjban.

A Gábor Dénes-díj idei kitüntetettjei között van Kotschy András, a Servier Gyógyszerkutató Intézet igazgatója, akinek a szakmai irányítása alatt elsőként fedezték fel az MCL1 fehérje szelektív gátlószereit mint innovatív rákterápiás hatóanyagokat. Barna László mérnök-fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Fénymikroszkópos Képalkotó Központjának vezetője a szuperfelbontású mikroszkópia orvostudományi kutatási célokra történő
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:11
Szijjártó: lehetőség nyílik Magyarország és Kambodzsa együttműködésének szorosabbra fűzésére
A tárcavezető egyeztetett Prak Szokhonnal, Kambodzsa miniszterelnök-helyettesével, külügy- és nemzetközi együttműködési miniszterével, majd közös sajtótájékoztatójukon közölte: a magyar külügyi hálózatot nagymértékben bővítik, és Kambodzsa fővárosában nagykövetségi irodát nyitnak, így az együttműködés személyi bázisa sem hiányzik majd.

Kifejtette: Kambodzsa a világnak abban a térségében található, ahol az egyik legdinamikusabb integráció, az ASEAN (Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége) van, és a magyar külgazdasági célok szempontjából fontos ez az integráció. Ugyanakkor ezt a térséget a természeti katasztrófák nagyon súlyosan érintik, ami ösztönözheti a migrációs folyamatokat, és mivel Magyarország szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, Magyarország több javaslatot is tett Kambodzsa támogatására - magyarázta.

Mint mondta, Magyarország javasolja, hogy az EU a következő többéves keretköltségvetésben több pénzt fordítson Kambodzsa fejlesztési támogatására, valamint az EU és az az ENSZ
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 17:22
Brexit - Merkel: nem lehet megváltoztatni a Brexit-feltételekről szóló megállapodást
ellenzéki pártot és az SPD-től balra álló Die Linke (Baloldal ) nevű ellenzéki pártot.

Az AfD-ről - az ENSZ globális migrációs megállapodásával és a Brexittel kapcsolatos kérdésekre válaszolva - úgy vélekedett, hogy a gondok megoldása helyett viszályok szításával, "polemizálással" foglalkozik, s téves információkkal félrevezeti az embereket. Arra a felvetésre, hogy Németország a migrációs csomag elfogadásával elszigetelődött az EU-ban, kiemelte, hogy fizikusként fontosnak tartja az igazságot a számok területén, a számok pedig azt mutatják, hogy több tagállam fogadta el a megállapodást, mint amennyi elutasította.

Az úgynevezett sárgamellényesek franciaországi mozgalmával kapcsolatban felszólította a Baloldalt, hogy határolódjék el a mozgalom által alkalmazott erőszaktól, és rámutatott, hogy az ellenzéki párt ezt az eddigi állásfoglalásaiban nem tette meg. Ezért a Baloldal megnyilatkozásai az ügyben "botrányosak" - fogalmazott.

A kancellár válaszaiban rendszerint a kormány korábban már rögzített
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 16:22
Karácsony - Kiegyenlítettebb idén a személyi kölcsönök igénylése
Az OTP Bank a piaci átlag felett teljesített a személyi kölcsönök területén, a bővülés mértéke elérte az 55 százalékot, tízből négy személyi kölcsönt az OTPfolyósított. A személyikölcsön-értékesítések 6 százalékát tették ki a teljesen online tranzakciók, ami egy éve 3,9 százalék volt, a folyósított összeg 2017 első kilenc hónapjában 3 milliárd forint volt, az idei azonos időszakban meghaladta a 7 milliárd forintot. Az OTP szakértői a személyi kölcsönök további bővülését várják ugyan, de az elmúlt évekre jellemző 40-60 százalékos ütemnél lassabb, 20-25 százalékos bővülésre számítanak.

Az Erste Bank is azt válaszolta, míg korábban az év utolsó hónapja kiugró volt a személyihitel-kihelyezések szempontjából, ma már kevésbé lehet az adventi időszakot az eladósodáshoz kötni. Egyre kevésbé lehet hitelezési szezonról beszélni, a kölcsönök felvétele nem köthető a karácsonyi időszakhoz, hanem eloszlik az év egészében. Az Erste lakossági hitelezése összességében is emelkedik, a harmadik negyedéves adatok
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 07:05
Illegális bevándorlás - Közel 20 ezer elutasított menedékkérőt toloncoltak ki Németországból október végéig
A liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) szövetségi parlamenti (Bundestag) frakciójának írásbeli kérdésére megküldött belügyminisztériumi adatok szerint október végéig 19 781 elutasított menedékkérőt szállítottak el az országból.

Így az év egészében várhatóan ismét csökken a kitoloncolások száma, amely tavaly 23 966 volt, 2016-ban pedig 25 375.

Az elutasított menedékkérőket a hazájukba vagy az EU-s - úgynevezett dublini - szabályok alapján a kérelmük elbírálására illetékes európai országba szállítják Németországból.

A menedékjogi kérelmek nagyjából 35-40 százalékát utasítják el, és az elutasított kérelmek számához képest kevés embert juttatnak vissza a hazájukba vagy az ügyükben illetékes EU-s tagállamba. Ezt mutatja például az, hogy tavaly a távozó menedékkérők száma az országot önként elhagyó 29 600 fővel együtt sem érte el a 35 ezret, az elutasított menedékjogi kérelmek száma viszont meghaladta a 230 ezret.

A haza-, illetve kitoloncolások végrehajtásárért a tartományok felelősek. A
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 19:45
A Nestlé átadja a Szerencsi védjegyet a Szerencsi Bonbon Kft.-nek
jövedelmet - mondta.

Noszek Péter,a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy cégük 1991-ben vásárolta meg a Szerencsi Csokoládégyárat. Még a kilencvenes években a helyi gyártást átalakították, ennek köszönhetően mintegy 30 országot ellátó, régiós kávé- és kakaóitalópor-gyártási és -csomagolási központ lett Szerencs, sőt egyik közkedvelt termékük fejlesztőcsoportja is a városban dolgozik. Megemlítette, hogy a Szerencsi Bonbon Kft.-vel régóta jó kapcsolatot ápolnak, például üzemük területén működik a helyi cég egyik gyártósora.

Az ügyvezető igazgató elmondta: annak érdekében, hogy a csokoládégyártás hagyományát Szerencs a jövőben is büszkén ápolhassa, a Nestlé Hungária Kft. úgy határozott, hogy az édesipari termékek gyártásánál felhagy a tulajdonában lévő "Szerencsi" védjegy használatával és ezt a jogot átadja a Szerencsi Bonbon Kft-nek.

Takács István a Szerencsi Bonbon Kft. alapító-igazgatója kiemelte: cégét azért hozta létre, hogy továbbvigye a szerencsi csokoládégyártás
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 18:35
1/1286
Képek, videók
0 a nehéz az élet, sok a
lovaszmarika
2018. december 09. vasárnap, 13:09
Olyan nehéz úgy szeretni.
menusgabor
2018. december 05. szerda, 21:19
8-9 Nehéz egy két embern
alvaro-hopihe
2018. szeptember 28. péntek, 14:00
Igaz, de nagyon nehéz.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 08. szombat, 08:40
Sokkal nehezebb élni olya
sanci81
2018. augusztus 21. kedd, 17:42
Elg baj az, hogy nehéz.
alvaro-hopihe
2018. július 11. szerda, 09:09
Sötét, nehéz tavaszi ég 0
chillik
2018. június 10. vasárnap, 05:52
a nehéz napokon.jpg
sz719eszter
2018. június 04. hétfő, 18:57
Tilinger Attila - Nehezen
sanci81
2018. április 14. szombat, 19:11
három nehéz.jpg
sz719eszter
2018. április 04. szerda, 14:46
Oszt jellemzo kep
borigit
2015. február 26. csütörtök, 13:20
jellemző rám?
orban47
2013. május 12. vasárnap, 09:11
jellemző díszítés
balazsmargit
2012. augusztus 06. hétfő, 21:33
piros a jellemző
lovaszmarika
2011. július 13. szerda, 17:12
Egész hónapra jellemző ké
hartvigjoe
2010. június 02. szerda, 07:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.