Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 18:15 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Putyin: Oroszország két-három hónapnál rövidebb idő alatt legyőzheti a koronavírust
Esti híradás szerint elhunyt egy Kubában ápolt orosz beteg is. A gyógyultak száma 38.

Vujnovic szerint a WTO-nak nincs oka kételkedni az orosz adatok hitelességében.

Putyin a nap folyamán Emmanuel Macron francia elnökkel telefonon megvitatta a világjárvány-helyzetet. A felek kifejezték szándékukat, hogy tovább koordinálják a két ország polgárai hazatérését segítő erőfeszítéseiket, valamint biztosítják az egészségügyi eszközök és berendezések szállításának feltételeit. Megvitatták az ENSZ Biztonsági Tanácsában való együttműködés lehetőségét a vírusellenes közös küzdelem jegyében.

A belügyminisztérium csütörtöki beszámolója szerint Oroszországban eddig több, mint 500 embert vonta felelősségre az egészségügyi karatén önkényes elhagyása miatt. Az elkülönítésre vonatkozó előírások betartását mintegy 10 ezer rendőr felügyeli. Nyilvántartást vezetnek a járvány sújtotta országokból hazaérkezettekről is.

Az orosz kormány csütörtökön törvénymódosítási javaslatot terjesztett be, amelynek értelmében
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:13
Koronavírus - Oroszország felfüggeszti a légi járatokat külföldre, Ukrajnában nőtt a fertőzések és halálesetek
életbe lépett az a polgármesteri rendelet, amelynek a főváros mintegy 1,9 millió, 65 évnél idősebb és krónikus beteg lakosának kell április 14-ig otthoni karanténba vonulnia. Esetükben, csakúgy mint a diákok számára, megszűnt az ingyenes tömegközlekedés lehetősége.

A járvány terjedésének lassítása érdekében Vlagyimir Putyin elnök jövő hétre az egész országra kiterjedő, csak a létfontosságú ágazatokat és szolgáltatásokat nem érintő, fizetett kényszerszabadságot rendelt el. Az eddig bevezetett biztonsági intézkedéseken felül Moszkvában szombattól április 5-ig az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak kivételével az összes üzlet bezár. A közparkok nem látogathatók, a közétkeztetési intézményekből pedig csak ételszállítást lehet majd rendelni. Az egyházi intézmények látogatása nem javallott.

Meghalt a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megyében egy nő, így vele együtt már ötre emelkedett csütörtökre az új típusú koronavírus-járvány ukrajnai halálos áldozatainak száma, a megerősített fertőzötteké pedig egy
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 10:21
Koronavírus - Putyin egyhetes munkaszünetet rendelt el
bűncselekményként fogják kezelni.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester szerdán emlékeztetett rá, hogy csütörtöktől a főváros mintegy 1,9 millió 65 évnél idősebb és krónikus beteg lakosának kell április 14-ig otthoni karanténba vonulnia. Esetükben, csakúgy mint a diákok számára, megszűnik az ingyenes tömegközlekedés lehetősége.

A moszkvai rendőrség azt tanácsolta a város lakóinak, hogy ne látogassák a nyilvános helyeket és korlátozzák a személyes érintkezést. A hatóság arra figyelmeztetett, hogy a biztonsági kamerák arcfelismerő rendszerét felhasználja a karantén-előírásokat megszegő személyek azonosítására.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elismerte, hogy Moszkvában a járványhelyzettől függően fontolóra vették a nácizmus felett aratott győzelem 75. évfordulója alkalmából május 9-re a Vörös térre meghirdetett díszszemle elhalasztását. Nem kívánta kommentálni azt a sajtóhírt, amely szerint a katonai parádét nézők nélkül, de a tévékamerák előtt fogják levezényelni.

Szergej Sojgu
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 20:23
Bankkártyák adataival kereskedő hackercsoportot számolt fel az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat
Az FSZB szerint az orosz, ukrán és litván bűnözők mintegy 90 online áruházban kínálták eladásra a számlák és fizetőrendszerek feltörése révén megszerzett adatokat.

Tizenegy oroszországi régió hatóságai 62 címen hajtottak végre egyidejelűleg házkutatást. Az akció során 1 millió dollár (315 millió forint) és 3 millió rubel (12,27 millió forint) készpénzt, aranytömböket, érméket, szervereket, hamis orosz személyi és rendőrigazolványokat, valamint kábítószert és lőfegyvereket foglaltak le.
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 10:52
Szíria - Az orosz védelmi miniszter az idlíbi fegyvernyugvásról tárgyalt Damaszkuszban
A moszkvai védelmi tárca szűkszavú tájékoztatása szerint a felek kitértek a szíriai lakosságnak nyújtott orosz humanitárius segítségre és a szíriai gazdaság orosz szakemberek segítségével történő talpra állítására is.

Orosz és török katonák hétfőn második alkalommal teljesítettek közös járőrmissziót az Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben az Aleppót Latakijával összekötő M4-es autópályán. A szíriai orosz parancsnokság közölte, hogy páncélozott gépjárműoszlop útvonalát biztonsági megfontolásokból lerövidítették.

Az első orosz-török közös járőrözést az autópályán március 15-én hajtották végre Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök március 5-i moszkvai találkozója után. A felek abban állapodtak meg, hogy március 6-tól tűzszünet lép életbe az orosz támogatottságú szíriai kormányerők és a törökök által segített ellenzéki fegyveresek között. Moszkva és Ankara megerősítette elkötelezettségét Szíriai szuverenitása és a terrorizmus elleni harc iránt.

Dmitrij
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 18:22
Két tizenéves iskolai ámokfutását akadályozta meg Szahalin szigetén a Szövetségi Biztonsági Szolgálat
A 2002-es és 2003-as születésű tanulókat azzal is vádolják, hogy interneten terrorizmusra, valamint tömeggyilkosságra és öngyilkosság elkövetésére buzdítottak. A két fiataltól egy lefűrészelt csövű vadászfegyvert, hozzá való lőszert, egy ipari detonátort, feltételezhetően házi készítésű robbanószerkezeteket, robbanóanyagokat, kommunikációs eszközöket és az iskola elleni fegyveres támadás tervét tartalmazó naplót foglaltak le.

Február 26-án a Volga-parti Szaratovban két 2005-ös születésű, orosz állampolgárságú fiút vettek őrizetbe, aki beismerte, hogy mintegy 40 ember meggyilkolására készült egy iskolában. Az FSZB szerint mindketten tömeggyilkos ideológiákat propagáló internetes csoportok tagjai voltak.

Egy héttel korábban az FSZB a Krím félszigeti Kercs városából számolt be két tizenéves őrizetbe vételéről, akik oktatási intézményekben készültek "terrorcselekményeket" elkövetni. A fiúk szélsőséges ideológiáknak és annak a Vlagyiszlav Roszljakovnak a követői voltak, aki 2018 októberében egy
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 14:41
Szíria - Meghalt két török katona Idlíb tartományban
Az egyik katona halálhíréről a közép-törökországi Sivas tartomány kormányzói hivatala számolt be, mert az elhunyt odavalósi volt. Azt írták: egy 25 éves, Idlíb térségében szolgálatot teljesítő "honfitársuk" vesztette életét. További részleteket nem közöltek.

A másik katona haláláról Mahir Ünal, a török kormánypárt elnökhelyettese és kahramanmarasi képviselője tájékoztatta a nyilvánosságot hivatalos Twitter-fiókján. Ünal úgy fogalmazott, hogy "honfitársa" Muhanbal településnél "egy kegyetlen támadás következtében" vesztette életét. Az eset körülményeit a politikus nem ismertette.

Idlíb tartomány és környéke a polgárháború dúlta Szíriában évek óta az ellenzéki fegyveresek utolsó bástyájának számít, amelynek visszaszerzéséért a damaszkuszi kormányerők lassan egy éve küzdenek. A területet nagyrészt az al-Kaidával szövetséges Haját Tahrír as-Sám (HTS) ernyőszervezet dzsihadistái, valamint más kisebb iszlamista milíciák, illetve a török támogatást élvező, úgynevezett mérsékelt felkelők tartják
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 17:33
Koronavírus - Putyin: fel kell készülni minden fejleményre, Lukasenka bírálja a járvány körül kialakult pánikot
Arra intette olvasóit, hogy ne higgyenek a fertőzés megismétlődéséről szó híreknek, mert a koronavírus ellen kifejlődött immunitás tartós.

A COVID-19 világjárvány körül kialakult "túlfokozott rettegést" bírálta csütörtökön Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök is Minszkben, kijelentetve, hogy a világ valószínűleg többet szenved a "pániktól", mint az új koronavírustól.

"Ezt a koronavírust csak pszichózisnak tartom, és végig kitartok emellett" - mondta az elnök fehérorosz egészségügyi és biztonsági vezetőkkel tartott értekezletén.

"Teljes egészében meg vagyok győződve arról, hogy ez csak egy újabb pszichózis, amely valaki hasznot húz, valaki pedig szenvedni fog" - fogalmazott, hozzátéve, hogy "a pánik sokkal nagyobb bajt okoz nekünk, mint maga a vírus".

A 25 éve hatalmon lévő, megválasztása előtt kolhozelnökként dolgozó Lukasenka hétfőn már felszólította a lakosságot, hogy ne pánikoljon, hanem művelje a földet és vezessen traktort, mert "a traktor mindenkit meggyógyít".

A fehérorosz
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 13:22
Elhunyt Eduard Limonov orosz író, radikális politikus
világhírűvé vált. A megvalósulatlan amerikai álomról szóló, radikális politikai gondolatokat és biszexuális élményeket részletező művel azonban hazájában nem vált népszerűvé, ahol a peresztrojka idején lefordították, és ahová 1991-ben, hatévi amerikai és 11 évi franciaországi emigráció után tért vissza.

Oroszországban megalapította a Limonka című radikális lapot és a később betiltott Nemzeti Bolsevik Pártot, amelynek célja egy orosz dominanciájú eurázsiai birodalom megteremtése volt. Limonov 1992-ben biztonsági miniszter lett a magát és pártját liberális demokratának nevező, valójában nacionalista és konzervatív Vlagyimir Zsirinovszkij árnyékkormányában. Két évvel később azonban Zsirinovszkij ellen fordult, akit túlságosan mérsékeltnek és a hatalommal szemben megalkuvónak nyilvánított.

2001-től két évet börtönben töltött tiltott fegyvertartás címén. Az ellene ugyanebben az ügyben az alkotmányos rend erőszakos megdöntésének kísérlete és terrorizmus miatt emelt vádat elejtették.

2010-ban
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 20:32
Szíria - Török miniszter: Ankara és Moszkva nagyrészt megállapodott az idlíbi tűzszünet részleteiről
A beszámoló szerint a tárcavezető jelezte: kedd óta egy orosz delegáció folytat megbeszéléseket a török fővárosban Szíriai ügyében és még zajlanak az egyeztetések.

Törökország és Oroszország ellentétes oldalán áll a szíriai konfliktusban, Ankara az úgynevezett mérsékelt felkelőket, míg Moszkva a damaszkuszi vezetéshez hű erőket támogatja.

Akar arról számolt be, hogy a fegyvernyugvást betartják, nem észlelnek támadásokat az ellenség részéről. Emlékeztetett, hogy a múlt heti török-orosz megállapodás értelmében március 15-én megkezdődik a közös őrjárat a Latakia és Aleppó közötti M4-es autópálya mentén. Hozzátette: jelenleg a felek ennek részleteiről folytatnak eszmecserét.

Akar mindazonáltal arra figyelmeztetett, hogy ha az ellenség támadásai megélénkülnének, a tűzszünet pedig összeomlana, akkor Törökország onnan folytatná a március 1-jén indított Tavaszi Pajzs fedőnevű hadműveletet a szíriai kormánycsapatok ellen, ahol múlt pénteken, a tűzszünet életbe lépésével abbahagyta.

A
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 10:01
Maláj utasszállító - Holland ügyész: Moszkva beavatkozik a tárgyalás menetébe
Berger elmondása szerint bizonyítékok vannak arra, hogy orosz hírszerzők megpróbálták feltörni az ügyben eljáró, holland vezetésű - holland, ausztrál, maláj, ukrán és belga összetételű - nemzetközi nyomozócsoport több tagjának számítógépét.

"Egyértelmű jelek utalnak arra, hogy az orosz kormány nagyon szívesen megakadályozná ezt a nyomozást, és nem riad vissza attól sem, hogy e célból bevetésre küldje a biztosági szolgálatok embereit" - fogalmazott.

Arra emlékeztetett, hogy az orosz biztonsági szolgálatok ügynökeit az elmúlt években számos európai országban gyilkossággal vádolták. Ez sötét árnyékot vet az MH17-es ügyében folytatott eljárásra is - tette hozzá.

Dedy Woei-a-Tsoi ügyész, aki szerint az orosz beavatkozás nem áll meg ezen a ponton, azzal vádolta Moszkvát, hogy minden eszközzel megpróbálja elrejteni az igazságot. A Kelet-Ukrajna felett lelőtt repülőgép sorsa az orosz kormány dezinformációs kampányának tankönyvi példája - mondta.

"Nyilvánvaló, hogy ennek még nincs vége.
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 16:52
Krónika 6. rész (magyar-orosz egyezmény a szociális biztonságról)
országban dolgozott.Képviselői felszólalások

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) kijelentette: pártja támogatja az egyezmény kihirdetését. Egy csaknem 60 évvel ezelőtt kötött egyezményt váltana fel a dokumentum, ami nagyon időszerű - mondta. Közölte: az elmúlt évek változásai megkövetelik, hogy felváltsák a régi szerződést egy modern, az országok érdekeivel összhangban álló szabályozással.

Balczó Zoltán (Jobbik) is azt mondta: pártja támogatja a szerződést. A szociálpolitikai és szociális biztonsági megállapodások szabályozzák külföldi munkavégzés esetén a társadalombiztosítási kötelezettségeket és ellátási jogosultságokat. Ukrajnával is mielőbb hasonló megállapodást kellene kötni - jelentette ki.

Nacsa Lőrinc (KDNP) közölte: támogatják az egyezmény kihirdetését, mert fontos a pragmatikus együttműködés Oroszországgal. A szerződés felváltja a korábban a Szovjetunióval kötött megállapodást, szükségszerű a mai kor követelményeihez alkalmazkodó korszerű egyezmény - fogalmazott.

Korózs
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 14:52
1/228
Képek, videók
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
macron-emmanuel és testőr
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 19:28
Biztonsági őv.jpg
cipello
2014. augusztus 28. csütörtök, 09:54
Biztonsági őv.gif
margoboszi
2013. október 19. szombat, 13:17
biztonsági rendszer
janna53
2013. július 20. szombat, 23:42
Biztonsági öv.gif
margoboszi
2013. június 14. péntek, 12:31
Címkék
polgárháború dúlta, nyilvánosságot hivatalos, fiúk szélsőséges, tárgyalás menetébe, autópályán március, török támogatást, Tavaszi Pajzs, járvány sújtotta, Elhunyt Eduard Limonov, Haját Tahrír, orosz dominanciájú, ENSZ Biztonsági Tanácsában, biztonsági kamerák, idlíbi tűzszünet, fegyvernyugvást betartják, eddig bevezetett,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.