Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 12:24 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vizes vb - Újabb orosz aranyérem szinkronúszásban
A viadal honlapja szerint Maja Gurbanbergyijeva és Alekszandr Malcev 92,0749 ponttal végzett az élen, maga mögé utasítva az ezüstérmes olasz, valamint a bronzérmes japán párost.

Ez volt az idei vizes vb harmadik döntője szinkronúszásban és a harmadik orosz győzelem.

Eredmények:

szinkronúszás, vegyespáros technikai, világbajnok:

-------------------------------------------------- Maja Gurbanbergyijeva, Alekszandr Malcev (Oroszország) 92,0749 pont2. Manila Flamini, Giorgio Minisini (Olaszország) 90,85113. Adacsi Jumi, Abe Acusi (Japán) 88,5113
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 11:11
Három magyar sakkozó indulhat a világkupán
A nemzetközi szövetség (FIDE) a honlapján közölte, hogy a Hanti-Manszijszkban sorra kerülő, 128 résztvevős, kieséses rendszerű vk-n kik vehetnek részt az úgynevezett súlyozott Élő-pontszámok alapján. A 18-as listán Rapport Richárd 2730 ponttal a 14. helyen áll. Az azeri Sahriyar Mamedgyarov vezet, rajta kívül a holland Anish Giri, az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anand, az orosz Alekszandr Griscsuk, az orosz Jan Nepomnjacsij, az orosz Vlagyimir Kramnyik, a kínai Jü Jang-ji, az azeri Tejmur Radzsabov, az orosz Szergej Karjakin, az orosz Peter Szvidler, a bolgár exvilágbajnok Veszelin Topalov, a lengyel Jen-Krzysztof Duda és az indiai Pentala Harikrishna előzi meg Rapportot.

Az idei Európa-bajnokságról Berkes Ferenc és Gledura Benjámin vívta ki az indulásjogát a világkupára.
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 10:21
Török hírtelevízió: Ankara az orosz légvédelmi rendszert csak fenyegetettség esetén aktiválná
első Törökországba érkező rakétarendszert valószínűleg az Ankara külterületén fekvő Mürted (2016-ig Akinci) légitámaszponton helyeznék el. A hírtelevízió egyúttal jelezte: az orosz Sz-400-asok - természetszerűleg - nem csatlakoznak majd rá a NATO radarhálózatára, attól függetlenül fognak üzemelni.

Az NTV úgy tudja, hogy a török vezérkar egy ezredest már ki is nevezett a légvédelmi rakétarendszerek parancsnokává.

Az orosz haditechnikát exportáló Roszoboronekszport állami vállalat vezetője, Alekszandr Mihejev a múlt héten kijelentette: Oroszország júliusban kezdi meg az Sz-400-asokszállítását Törökországnak. Ankara négy darab, nagy hatótávolságú légelhárító egység beszerzését határozta el, 2,5 milliárd dollárért. Törökország a foglalót már kifizette, és elköltötte a rakétarendszer vásárlására kapott hitelt is.

Az Egyesült Államok és Törökország viszonya azonban az utóbbi hónapokban egyre feszültebb az Sz-400-asok ügye miatt.

Washington a közelmúltban ultimátumot intézett Ankarához. Patrick
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 19:41
Európa Játékok - Kialudt a láng, Lőrincz Tamás vitte a magyar zászlót
Ahogy a múlt pénteki megnyitónak, úgy a záróünnepségnek is megadták a módját a fehérorosz szervezők. A látványos, fesztelen hangulatú eseményen Alekszandr Lukasenko fehérorosz és Vlagyimir Putyin orosz elnök, illetve Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is jelen volt.

A programot a fehérorosz himnusz vezette fel, majd az ötven részt vevő ország zászlóvivője vonult körbe a stadionban, melynek küzdőterén a több ezer önkéntes kapott helyet. A magyar lobogót a londoni olimpián ezüstérmes birkózó, a Minszkben harmadik Lőrincz Tamás vitte, akit szombaton választottak meg nagy többséggel zászlóvivőnek csapattársai.

A zászlók után érkeztek a stadionba a sportolók, köztük a 121 fős magyar csapatból még Minszkben tartózkodó 34 sportoló, asztaliteniszezők, birkózók, karatésok, ökölvívók, pályakerékpárosok, tollaslabdázók és tornászok.

A tíznapos multisport eseményen 50 ország több mint 4000 sportolója vett részt, Magyarország négy arany-, hat ezüst- és kilenc bronzéremmel zárt.
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 23:12
Szkripal-ügy - BBC/Bellingcat: a "harmadik ember" volt a parancsnok
katonai idegméreg-hatóanyaggal elkövetett merényletkísérletet Szkripal és lánya túlélte, egy háromgyermekes brit nő azonban, aki véletlenül került érintkezésbe az idegméreggel, tavaly nyáron Salisbury kórházában meghalt.

A brit kormány Oroszországot vádolja a gyilkossági kísérlettel, Moszkva azonban folyamatosan és határozottan cáfolja, hogy bármi köze lenne a Szkripal-ügyhöz.

A Bellingcat már korábban felderítette két gyanúsított kilétét, Anatolij Vlagyimirovics Csepiga ezredes, illetve Alekszandr Jevgenyjevics Miskin szintén ezredesi rangú katonaorvos személyében. Mindketten az orosz katonai hírszerzés tisztjei.

Az oknyomozó csoport adatai szerint a harmadik ember Szergej Vjacseszlavovics Fedotov titkosszolgálati fedőnéven dolgozik.

Eddig nem volt egyértelmű, hogy Szergejev/Fedotovnak milyen szerepe volt a Szkripalék ellen tavaly március 4-én elkövetett mérgezéses merényletkísérlet előkészítésében és végrehajtásában.

A BBC brit közszolgálati tévétársaság Newsnight című oknyomozó
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 10:26
Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű első felvonulási épületeinek kivitelezése
A paksi atomerőmű a garanciája annak, hogy a magyar lakosság és a vállalkozások áramellátása hosszútávon is olcsó, kiszámítható és biztonságos legyen. Atomenergia nélkül nincs olcsó áram, nincs rezsicsökkentés, nincs klímavédelem - mondta Süli János, a Paks II. projektért felelős tárca nélküli miniszter, amikor megtekintette az építkezést Alekszandr Hazin, az orosz fővállalkozó, az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. Paks II. projektigazgatója, Lenkei István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és Sáray Zoltán, a kivitelezést végző KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója társaságában.

A projekt ezen szakaszában a felvonulási területen összesen több mint 80 kiszolgáló épület létesül, irodaházak, szerelőcsarnokok, raktárak épülnek. Ezek a létesítmények a két új atomerőművi blokk kivitelezéséhez szükségesek - közölte.

A magyar gazdaság hosszú távú versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a magyar emberek és a hazai vállalkozások olcsó villamos energiához jussanak kiszámítható, hazai
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 22:00
A törvényesség mellett tüntettek Moszkvában az oknyomozó újságíró hamis megvádolása nyomán
tanúsítható magatartására.

Maga Golunov, noha meghívást kapott rá, nem jelent meg a részben a moszkvai újságíró szövetség által szervezett rendezvényen. Az atrocitások nélkül lezajlott megmozdulás részvevői szolidaritásukat fejezték ki más, megítélésük szerint törvénytelenül felelősségre vont újságírók, így az Ukrajnában hazaárulással megvádolt Kirill Visinszkij, a RIA-Novosztyi Ukraina főszerkesztője és a Moszkvában áprilisban egy Kremlhez közeli milliárdos, Aliser Uszmanov rágalmazásával megvádolt Alekszandr Svarjov, a Roszbalt hírügynökség tudósítója mellett.

Golunov mellett - engedély nélkül - szerdán mintegy 1200-an tüntettek. A rendőrség akkor mintegy félezer embert, köztük Alekszej Navalnij ellenzéki politikust, valamint több ellenzéki és külföldi újságírót őrizetbe vett. A hamisan megvádolt újságíró azon a rendezvényen sem jelent meg.

A 36 éves Golunovot június 7-én vette őrizetbe és bántalmazta a moszkvai rendőrség, azt állítva, hogy a hátizsákjában és lakásán kábítószert találtak. Az
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 18:41
Őrizetbe vették Navalnijt a hamisan megvádolt újságíró ügyében meghirdetett tüntetésen
képviselője.Muratov, a Novaja Gazeta című független lap szerkesztőbizottságának elnöke a The Bell hírportálnak nyilatkozva azt állította, hogy Vlagyimir Putyin elnök is beleszólt az újságíró ügyének elrendezésébe. Beszámolója szerint szombaton, még a Golunov házi őrizetbe helyezéséről szóló bírósági döntés kihirdetése előtt Putyin Alekszej Venegyiktovnak, az Eho Moszkvi rádió főszerkesztőjének társaságában találkozott Moszkva két főpolgármester-helyettesével, Natalja Szergunyinával és Alekszandr Gorbenkóval, valamint a főváros rendőrparancsnokával, Oleg Baranov tábornokkal.

Muratov szerint a találkozón felmerült, hogy a Golunovval szembeni "bizonyítékok" gyengék, ezért az újságírót legalábbis előzetes letartóztatás helyett házi őrizetbe kell helyezni.

"Nem tudni, hogy mi történt volna Golunov letartóztatása esetén, mert nem világos, hogy az ügy megrendelői milyen befolyással bírnak az előzetes fogvatartási létesítményekre" - nyilatkozott a főszerkesztő.

Muratov úgy tudja,Putyin azt
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:08
Szijjártó: Magyarország jövő évi gázellátása biztosított
"Magyarország gázellátása Oroszország irányából biztosított, ezt a mai megállapodások garantálják" - mondta a miniszter, miután találkozott Szergej Lavrov orosz külügy- és Gyenyisz Manturov ipari miniszterrel.

Szijjártó Péter tárgyalt Alekszandr Novak energiaügyi miniszterrel, majd a nap folyamán megbeszélést folytat Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával.

A miniszter elmondta, hogy szeptember végére kétmilliárd köbméter gáz érkezik a magyar gáztározókba. Parafálták azt a megállapodást is, amelynek keretében újabb kétmilliárd köbméternyi gáz a jövő évben Ausztrián keresztül érkezik majd Oroszországból.

Felhívta a figyelmet arra a bizonytalansági tényezőre, hogy Oroszország és Ukrajna között még mindig nincs a jövő évre érvényes tranzitmegállapodás a gázszállításokra. Mint mondta, Magyarországnak ezért biztosítania kell, hogy az elvileg Ukrajnán keresztül jövő gázmennyiség még az idén beérkezzen a magyar gáztározókba.

Magyarország energiabiztonsága és külgazdasági
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 15:22
Putyin jóváhagyta 47 orosz repülőtér átnevezését
Öt repülőtér esetében az év legvégén második fordulót kellett tartani.

A voksolás eredményeképpen a fővárosi Vnukovót Andrej Tupoljev repülőgép-konstruktőrről, a szentpétervári (pulkovói) létesítményt Fjodor Dosztojevszkij íróról, Krasznojarszk légikikötőjét pedig a város nagy szülöttjéről, a 2017-ben elhunyt világhírű baritonról, Dmitrij Hvorosztovszkijról nevezik el. Krasznodar repülőtere II. (Nagy) Katalin cárnő, Magadáné a legendás szovjet színész és bárd, Vlagyimir Viszockij, Sztavropolé Alekszandr Szuvorov hadvezér, Juzsno-Szahalinszk Anton Csehov író, Murmanszké pedig az utolsó uralkodó, II. Miklós után lesz elkeresztelve.

Voronyezsben a leszálló gépek utasait I. Péter cár, Kalugában Konsztanytin Ciolkovszkij, az orosz és szovjet rakétatudomány és űrkutatás úttörője, Asztrahanyban Borisz Kusztogyijev festő, Volgográdban a mindkét lába elvesztése után is harcoló második világháborús vadászpilóta, Alekszej Marszenyjev nevét viselő repülőtereken fogadják ezentúl.

Kalinyingrádban
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 13:36
Jókai Mórnak állítottak mellszobrot Zágrábban
legnagyobb magyar költő, Petőfi Sándor emléktáblája és a demokratikus Magyarország első miniszterelnöke, Antall József mellszobra után újabb magyar jelet helyezhettek el Zágrábban.

A Zágrábi Magyar Nemzeti Kisebbségi Tanács kezdeményezésére, Zágráb és Budapest támogatásával, valamint a magyar kormány (KKM) pénzügyi hozzájárulásával állították fel Győrfi Lajos szobrászművész bronz műalkotását a horvát fővárosban. Az említett Írók Sétányát (Aleja Knjizevnika) Jókai mellett Szergej Jeszenyin és Alekszandr Puskin orosz, valamint Ivan Vazov bolgár író mellszobrai is díszítik.

Az emlékművet Jókai Mór halálának 115. évfordulóján avatták fel. Jókai gyakran megfordult Fiuméban (Rijeka) és Abbáziában (Opatija), látogatásainak emlékét 2014 óta emléktábla őrzi Fiumében is. A zágrábi mellszobor így a második Jókai-emlék Horvátországban. Jókai több regényében is feltűnik a horvát tengerpart (A három márványfej című regényének a dubrovniki várkaput díszítő domborművek adták a címét, a Kvarner-öbölben játszódik az
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:07
Oroszország katonai szakértőket küld a Kongói Köztársaságba
Alekszandr Fomin, az orosz katonai tárca helyettes vezetője újságíróknak elmondta, hogy a szakértők elsősorban a Kongói Köztársaságban rendszeresített szovjet és orosz haditechnikai eszközöket - egyebek között páncélos és könnyű páncélzatú járműveket, sorozatvetőket és ágyúkat, valamint helikoptereket - fogják karban tartani, korszerűsíteni és üzemeltetni, és erre kiképzik a helyi katonákat is.

A miniszterhelyettes elmondta, hogy tárgyalások folynak új fegyverek eladásáról is.
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:10
1/105
Képek, videók
szinkronúszás0713.jpg
maroka
2019. július 13. szombat, 22:48
szinkronúszás0812_6.jp g
maroka
2017. augusztus 12. szombat, 18:24
szinkronúszás0812_4.jp g
maroka
2017. augusztus 12. szombat, 18:07
szinkronúszás0812_3.jp g
maroka
2017. augusztus 12. szombat, 18:06
szinkronúszás0812_5.jp g
maroka
2017. augusztus 12. szombat, 18:05
szinkronúszás0812.jpg
maroka
2017. augusztus 12. szombat, 17:25
szinkronúszás0812_2.jp g
maroka
2017. augusztus 12. szombat, 17:25
szinkronúszás
csigamalac
2011. április 22. péntek, 06:24
Szinkronúszás előtt.
janna53
2011. március 01. kedd, 13:15
szinkronuszás.png
juditmama
2010. október 05. kedd, 15:44
Maja öngyógyítás.jpg
pacsakute
2019. június 03. hétfő, 10:53
Maja naptár.jpg
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:22
A maja naptár előtt
pacsakute
2018. december 22. szombat, 22:08
maja névv.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:42
Maja város
sanci81
2018. április 22. vasárnap, 12:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.