Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:45 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török offenzíva - Ankara és Moszkva megállapodott a Szíria területi épségét érintő terrorfenyegetettség megelőz
A beszámoló szerint Alekszandr Lavrentyjev és Ibrahim Kalin ankarai találkozóján abban egyezett meg, hogy meg kell előzni minden olyan fenyegetést, amelyet a terrorszervezetek jelentenek Szíria területi épségére.

Az Anadolu a terrorszervezetek között sorolta fel a dzsihadista Iszlám Államot (IÁ), a szakadár Kurdisztáni Munkáspártot (PKK), valamint a Törökország által terrorszervezetnek tekintett Népvédelmi Egységek (YPG) észak-szíriai kurd milíciát és a Demokratikus Egység Pártja (PYD) észak-szíriai kurd politikai tömörülést.

A hírügynökség azt írta, hogy a török és az orosz fél csütörtökön a legutóbbi szíriai fejleményekről, azon belül az északkelet-szíriai török hadműveletről, az Idlíb tartományban, továbbá a Manbídzs körzetben kialakult helyzetről is beszélt.

A találkozó során Ibrahim Kalin hangsúlyozta: a török offenzíva célja Ankara nemzetbiztonsági aggodalmainak eloszlatása, továbbá a törökországi szíriai menekültek biztonságos hazatérésének szavatolása.

A tárgyalópartnerek
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 16:42
Szijjártó: fontos együttműködési szerződéseket írunk alá Putyin budapesti látogatásakor
Szijjártó Péter - akinek tárgyalópartnerei között szerepelt Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, Gyenyisz Manturov ipari és kereskedelmi, Alekszandr Novak energiaügyi és Pavel Kolobkov sportminiszter - elmondta: sikerült olyan közös projekteket azonosítani, amelyet harmadik piacon orosz és magyar vállalatok közösen tudnak megvalósítani.

Ezek közül a legjelentősebbként az egyiptomi közös tendergyőzelmet emelte ki, amelynek keretében egy magyar és egy orosz vállalat közösen szállíthat 1300 vasúti kocsit több mint 1 milliárd dollár értékben az arab ország vasúttársaságának. Szijjártó felhívta a figyelmet arra, hogy ez a magyar járműgyártás történetének egyik legnagyobb nemzetközi megrendelését jelenti.

Rámutatott, hogy a két ország komoly előrelépést tudott elérni a gazdasági együttműködésben a szankciók által nem érintett területeken. Szijjártó Péter szerint az Oroszországgal szemben bevezetett európai uniós büntetőintézkedések 8 milliárd dollárnyi exportlehetőséget vettek el a magyar
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:23
Oroszország átállt a digitális televíziózásra
A szövetségi csatornák analóg műsorszórásának beszüntetéséhez Alekszandr Szkvorcov űrhajós adta meg a jelet egy gombnyomással a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. Ezzel az utolsó 3 ezer is leállt az orosz éterbe sugárzó 13 ezer régi tévéadóból.

A távközlési minisztérium szerint az átállást zökkenőmentesen sikerült befejezni. A tárca szerint ebben nagy szerepe volt az átállási tanácsadás céljából létrehozott forró vonalaknak, amelyeket 3 és fél ezer telefonközpontos vagy az átállást a lakásokban előkészítő 80 ezer önkéntes működtetett.

Az orosz digitális hálózat 5040 átjátszó állomásának mindegyike 20 csatornát közvetít. A digitális sugárzás több mint 17 millió négyzetkilométert fed le, ami az az ország területének 98,4 százaléka.

A digitális hálózatot a televíziós sugárzás fejlesztéséről a 2009-től 2018-ig szóló program alapján hajtották végre. Ebben az időszakban az országban mintegy 100 millió digitális vevőkészüléket és mintegy 20 millió adaptert értékesítettek az analóg tévékhez.

A
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 12:21
Art Market Budapest - Több mint 25 ezren látogattak el a kortárs művészeti vásárra
a szervezők.

Értékelésük szerint az Art Market Budapest idejére a magyar főváros ezúttal is a nemzetközi művészeti és műtárgypiaci élet vonzó központjává vált, köszönhetően a CAFe Budapest Kortárs művészeti Fesztivállal és Fővárosi Önkormányzattal évek óta fennálló stratégiai partnerségének is.

A vásár és az annak helyszínén szervezett INSIDE ART nemzetközi műtárgypiaci konferencia vendégeként Budapestre érkezett még többek között Aleksandar Bogdanovic, Montenegro kulturális minisztere; Alekszandr Borovszki, az Állami Orosz Múzeum kortárs gyűjteménye és a szentpétervári Ludwig Múzeum igazgatója; Vuyisile Mshudulu, Johannesburg polgármester-helyettese és a Johannesburg Art Gallery igazgatója; Lois Lammerhuber, a világ legnagyobb szabadtéri fotófesztiválja, a Festival La Gacilly - Baden Photo igazgatója, valamint Anne Vierstraete, az Art Brussels igazgatója is.

Az Art Market Budapest kiállítói közül az Artmagazin döntése alapján a legszebb kiállítási stand díját az acb galéria kapta az Art
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 15:42
Orosz doppingbotrány - Komolynak nevezte a tokiói eltiltás lehetőségét Pozdnyakov
érdekében, hogy visszanyerje a nemzetközi sportközösség bizalmát, és hogy az orosz sportolók visszakapják az olimpiákon korlátozás nélkül való szereplés jogát.

"De most megint azt kockáztatjuk, hogy szankciókba fogunk ütközni olyan okok miatt, amelyekhez semmi közünk sincsen" - állt a közleményben.

Az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke kifejezte reményét, hogy az orosz illetékesek operatív módon meg fogják oldani a WADA részéről felmerült kérdéseket.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője és Alekszandr Ivlev, a RUSADA megfigyelő tanácsának vezetője hétfőn egybehangzóan azt mondta, hogy a WADA az általa megadott határidőn belül választ fog kapni kérdéseire. Az Interfax hírügynökségnek nyilatkozó Ivlev szerint még nem időszerű a 2020-as orosz olimpiai részvétel kilátásait mérlegelni, az újságíróknak telefonkonferencián válaszoló Peszkov pedig az orosz sporthatóságok hatáskörébe utalta a részletekre vonatkozó kérdések megválaszolását.

Egy évvel a RUSADA felfüggesztésének megszüntetése után tehát
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 18:32
Nem történt áttörés az orosz-ukrán gáztranzit-szerződés ügyében
végéig sikerül megegyezni.

Elmondta, hogy egyelőre nincsen megállapodás sem a tervezett szerződés hosszáról, sem a szállítandó gáz mennyiségéről, sem a tranzitdíjakról, de abban egyetértés van, hogy az egyezségnek az európai uniós jogszabályokon kell alapulnia.

Kiemelte: idén télen nem várhatók problémák az EU tagállamainak földgázellátásában, de felkészültek minden eshetőségre, tele vannak a gáztározók.

Végezetül tudatta, hogy október végén újabb háromoldalú tárgyalások lesznek.

Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter közölte, hogy országa kész a jelenlegi megállapodás ideiglenes meghosszabbításával biztosítani az európai fogyasztók ellátását.

Kijev azonban hosszú távú, minél nagyobb mennyiségre vonatkozó szerződésben lenne érdekelt, még mielőtt elkészülne az ukrán tranzit jelentős részének kiváltására alkalmas Északi Áramlat-2 földgázvezeték, a szállítás révén ugyanis az ország jelentős bevételekhez jut.

Szakértők szerint Moszkva inkább időhúzásra játszik, és a lehető
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 18:51
Légi szenteltvíz-permetezéssel vette fel a harcot az iszákosság ellen a tveri metropolita
Az úgynevezett "keresztes repülés" hagyománya szeptember 11-én, az alkoholizmus elleni küzdelem oroszországi napján, 2006-ban kezdődött el Tverben. Szerdán a város felett köröző repülőgépen egy Kiapaszthatatlan Kehely Mária-ikon, Keresztelő Szent János egy képmása és több helyi szent ereklyéi mellet ott volt a metropolita és Alekszandr Gorjacsov pópa is, aki a szenteltvízhintés szertartását elvégezte.

A fedélzeten volt egy házaspár is, amelyből a férj, akit a TIA beszámolója csak Vjacseszlavként említett, csodálatos gyógyuláson ment keresztül, amikor Moszkvából a Kiapaszthatatlan Kehely-ikonhoz zarándokolt. Tverben megtalálta élete párját, Olgát is.

A pópa arra kérdésre, hogy nem szokták-e kigúnyolni a "keresztes repülést", kijelentette: "Nevessenek csak, a nevetés meghosszabbítja az életet. De mi is itt a nevetséges? Az, hogy segíteni akarunk az embereknek abban, hogy megszabaduljanak a betegségeiktől? Az, hogy azt propagáljuk, hogy az emberek hagyjanak fel az alkohollal és a kábítószerrel?
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 13:31
Az orosz kormánypárt mind a 16 kormányzóválasztást megnyerte, de Moszkvában mandátumai harmadát elvesztette
A kormányzóválasztások győztesei közül hárman teljes jogkörrel, tízen pedig ideiglenes ügyvivőként az általuk elnyert tisztséget eddig is betöltötték. A szavazatok 89,61 százalékának megszerzésével a Bajkálontúli területet irányító Alekszandr Oszipov aratta a legnagyobb győzelmet, a leggyengébben pedig a távol-keleti Szahalinon Valerij Limarenko szerepelt 56,15 százalékkal. A nyertesek között van a Szentpétervárt eddig kinevezettként kormányzó Alekszandr Beglov is, aki függetlenként, de az Egységes Oroszország támogatásával állt rajthoz.

A moszkvai képviselőtestületben az Interfax hírügynökség szerint az ellenzéknek 20 helyet sikerült megszereznie a 45 fős moszkvai képviselői testületben. A RIA Novosztyi azt írta, hogy a most 25 fősre olvadt Kreml-párti többség a 2014-es választások után 38 fős volt.

Elemzők rámutattak, hogy a hatalommal szembeni előretörést az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus által szorgalmazott "okos választás" taktikája eredményezhette, amelynek lényege az, hogy a
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 09:51
Nemzetközi körözést adtak ki a legnagyobb orosz autókereskedő cég alapítója ellen
hogy 2014-ben 4 milliárd rubelt juttatott ki törvényellenesen külföldre. A pénzügyi műveletnek a hatóság szerint részese volt egy ciprusi cég és egy osztrák bank is. (A rubel jelenleg mintegy 4,6 forintot ér.)

Az osztrák állampolgársággal is rendelkező gyanúsított ártatlannak valotta magát, s azt mondta, hogy mindaddig nem tér vissza Oroszországba, amíg nem ejtik a vádat ellene. Orosz hírügynökségi jelentések szerint Petrov biztosra veszi, hogy Ausztria nem fogja őt kiadni.

Petrov ügyvédje, Alekszandr Makarov politikai indíttatásúnak nevezte az eljárást a védence letartóztatásáról folytatott pénteki moszkvai bírósági tárgyaláson. Mint mondta, a hivatalosan gazdasági bűncselekmény ügyében vizsgálódó SZK figyelmét felkeltették ügyfelének az orosz ellenzékkel fenntartott kapcsolatai. Egy nyomozó például augusztus elején olyan fényképeket foglalt le Petrov lakásán, amelyek az üzletembert a néhai Borisz Nyemcov társaságában ábrázolták.

Petrov, aki 2007-től kezdve parlamenti képviselő is volt a
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 16:52
Megtámadták az orosz választási bizottság elnökét
Az éjszakai támadás ismeretlen elkövetője az ablakon át jutott be a ház teraszára, a sokkolóval többször is megütötte Pamfilovát, majd elmenekült a helyszínről. A tisztségviselő jól van, és pénteken részt vett egy moszkvai nemzetközi konferencián. A választási bizottság közleménye szerint a házból semmi sem tűnt el.

A rendőrség rablás címén indított eljárást. Azt is vizsgálják hogy a bűncselekménynek köze lehet-e a küszöbönálló választásokhoz.

Vasárnap 18 orosz régió vezetőjét, 13 regionális törvényhozás képviselőit, 22 adminisztratív központ önkormányzati képviselőit és 3 ilyen központ vezetőjét választják meg. Emellett a parlamenti alsóház négy egyéni választókörzetében tartanak pótválasztást, és mintegy ötven referendumot is megrendeznek.

A legélesebb politikai küzdelem a 45 tagú moszkvai képviselő-testület megválasztása körül bontakozott ki azt követően, hogy az illetékes választási testületek elutasították 57 jelöltaspiráns bejegyzését. A parlamenten kívüli ellenzék képviselői
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 14:21
Öttusa-vb - Hetedik a jobbik magyar férfi váltó
A dobogóra a németek, a dél-koreaiak és az oroszok állhattak fel.

A vívás egyik magyar duónak sem sikerült jól, Kardosék 14 győzelmet arattak és 22 vereséget szenvedtek, Málitsék pedig - akik egy hónapja bronzérmesek voltak az angliai Európa-bajnokságon - 13 asszót nyertek és ugyanennyit veszítettek el a Ludovika Arénában. Előbbi - hivatalosan a második számú - magyar duó később, a bónuszvívásban egy pontot még hozzá tudott tenni az eredményéhez, de érdemben ez nem változtatott sokat a helyzetén.

A két vívószakasz között rendezték az úszást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában. Kardos és Szabó a negyedik, Bereczki és Málits a 15. időt érte el, ugyanakkor a második számban a várakozásnak megfelelően nem voltak nagy különbségek.

A lovaglás - a Kincsem Parkban kialakított öttusaarénában - mindkét magyar váltónak jól alakult, Kardos és Szabó hibátlanul ment végig a nyolc akadályból álló pályán, és csak öt másodperces időtúllépésért kapott ötpontos levonást a lehetséges 300-ból.
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 18:52
Pence: a szövetségesek tartsák be az egymásnak tett ígéreteket
Kiemelte, hogy a "kíméletlen háború", majd a kommunista kormányzás negyven évén át Lengyelország, valamint "Európa más leigázott nemzetei túlélték a szabadságuk, jogaik, történelmük és hitük tönkretételét célzó brutális kampányt". A lengyelek soha nem estek kétségbe, nem mondtak le ezeréves történetükről. Az Egyesült Államok pedig "soha nem feledkezett meg a szabad és független lengyel nemzetről, és soha nem fog megfeledkezni" - hangsúlyozta.

Az amerikai alelnök idézte Alekszandr Szolzsenyicin Nobel-díjas orosz írót: "ha meg kellene határoznom, és röviden össze kellene foglalnom az egész huszadik század fő irányát, nem tudnék pontosabbat és találóbbat mondani, minthogy megismételném: az ember megfeledkezett Istenről. "A végső szó azonban "nem a világot erőszakkal megváltoztatni akaróké volt, mert valami náluk nagyobbal szembesültek" - tette hozzá Pence.

Washington és Varsó továbbra is együttműködik minden szövetségessel a közös védelem érdekében, a szövetségeseket mindig arra fogja felhívni,
velemenyezd, 2019. szeptember 01. vasárnap, 16:11
1/106
Képek, videók
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
Alekszandr Szergejevics P
sanci81
2018. január 15. hétfő, 18:43
Alekszandra.jpg
bbbarbara
2014. szeptember 26. péntek, 20:11
Tizenkilencen alekszandr
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:15
Alekszandr Puskin.jpg
ujjozsef
2009. február 14. szombat, 16:41
Nigár és Ibrahim.gif
pacsakute
2016. január 13. szerda, 16:51
Tükör előtt Ibrahimék.jpg
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 09:33
Ibrahimék.jpg
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 09:32
Ibrahim....jpg
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 09:32
Ibrahim
alpiger
2010. február 09. kedd, 12:42
Zsiráf és Ibrahim
alpiger
2010. február 09. kedd, 12:02
Monsieur Ibrahim És A Kor
rambobby
2007. május 10. csütörtök, 08:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.