Belépés
2020. február 17. hétfő | 8. hét | 48. nap | 06:01 | Donát
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Oroszország arra készül, hogy kitoloncolja a fertőzött külföldieket
Misusztyin szerint a kormány által megalakított operatív törzs ellenőrzése alatt tartja a helyzetet, és Oroszországban megvannak a védekezéshez szükséges gyógyszerek és eszközök. Rámutatott, hogy a nemzeti védekezési terv a megbetegedett külföldiek kitoloncolása mellett lehetővé teszi más korlátozó intézkedések, egyebek között az elkülönítés és a karantén bevezetését is.

A kormányfő a koronavírus-helyzetre való tekintettel kezdeményezte az orosz befektetési fórum elhalasztását, amelyet Szocsiban február 12. és 14. között terveztek megtartani.

Tatyjana Golikova, a védekezésért felelős miniszterelnök-helyettes közölte: az orosz légierő gépei hétfőn indulnak Kínába, hogy kimenekítsék a leginkább fertőzött Hupej tartományból az onnan hazatérni kívánó mintegy 130 orosz állampolgárt. Hozzátette, hogy Oroszország hamarosan humanitárius segélyt küld Kínába, s az ehhez szükséges papírmunka már elkezdődött.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) szerdán azt javasolta az orosz
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 11:51
Egyre nő a külföldi munkavállalók száma Csehországban
A statisztikai hivatal honlapján megjelent kimutatás szerint 2018 végén 567 ezer külföldi állampolgárt tartottak nyilván Csehországban. Közülük 290 ezer tartós, 275 ezer átmeneti tartózkodási engedéllyel rendelkezett, míg a menekültként befogadottak száma 2500 volt.

A külföldiek legnagyobb része ukrán, szlovák és vietnami, de magas és növekvő tendenciát mutat az oroszok, a lengyelek, bolgárok és a románok száma is.

A statisztikusok szerint a csehországi letelepedés iránt elsősorban az európai unión kívüli, közeli országok lakosai mutatnak érdeklődést. Ezen csoport tagjainak több mint 60 százaléka rendelkezik hosszú lejáratú tartózkodási engedéllyel, Csehországban él a családjuk is, míg az uniós állampolgárok körében az átmeneti tartózkodási engedélyek vannak többségben.

Jarmila Maresová szerint a Csehországban dolgozó és élő külföldi állampolgárok száma minden bizonnyal jóval nagyobb, mert a statisztikákban nincsenek kimutatva azok az uniós állampolgárok, akik a szabad munkaerőmozgás
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 18:15
Donald Trump a Moszkvával folytatott "kiváló együttműködést" dicséri
Államoknak a tervezett terrortámadásról szóló információk továbbításáért. Mint írta: ennek köszönhetően az oroszok "képesek voltak gyorsan elfogni a gyanúsítottakat, sok életet megmentetve így".

Az amerikai elnök Szentpétervárt "nagyon gyönyörű" városnak nevezte.

A vasárnap lebonyolított Trump-Putyin telefonbeszélgetéssel egyidejűleg az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) is bejelentette, hogy "az amerikai partnerszolgálatok információi alapján" december 27-én elfogtak két orosz állampolgárt. Nyikita Szemjonov és Georgij Csernisev Szentpétervárott olyan helyeken tervezett merényleteket, ahol általában sok ember vesz részt az újévi rendezvényeken. Az amerikai sajtóban idézett FSZB-közlemény szerint a két gyanúsított hűséget esküdött az Iszlám Állam terrorszervezetnek.

Az amerikai-orosz hírszerzési együttműködésről és a két elnök telefonbeszélgetéséről a Kreml és az FSZB közleményei számoltak be még vasárnap. A Fehér Ház csupán hétfőre virradóra reagált, amikor Hogan Gidley szóvivő
velemenyezd, 2019. december 31. kedd, 17:51
A lengyel külügyi tárca elítélte Vladimir Putyin kijelentését a második világháborúról
hadsereg a német támadókkal harcolt. Ezzel a nyilatkozat Putyin azon szavaira reagál, miszerint 1939 szeptemberében a vörös hadsereg nem a lengyelek ellen harcolt, mert támadása azon lengyel területek ellen irányult, amelyeket már elfoglalt a német hadsereg.

A lengyel külügyminisztérium felidézi: a vörös hadsereg támadása után Lengyelország több mint fele került szovjet megszállás alá. A tömeges megtorlás során, 1939-1941-ben legalább 107 ezer embert bebörtönöztek, több mint 308 ezer lengyel állampolgárt pedig Szovjetunió keleti területeire deportáltak. 1939 és 1945 között a szovjet üldözéseknek (bebörtönzések, deportálások, kivégzések) összesen mintegy 566 ezer lengyel eshetett áldozatul, köztük van az 1940 katyni mészárlás 22 ezer áldozata - a kivégzett lengyel katonatisztek és értelmiségiek.

A lengyel diplomácia szerint a lengyel-orosz párbeszéd érdekében fel kellene újítani az úgynevezett "nehéz ügyekben" illetékes kétoldalú csoportot.A 2002-ben megalapított, azóta munkáját többször
velemenyezd, 2019. december 22. vasárnap, 13:01
Putyin: Moszkvának nem áll szándékában kiélezni az energetikai helyzetet
rakétatámadást korán kimutató rendszer kiépítésében. Szavai szerint az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea viszont védelmi paktum létrehozására készül, amit kontraproduktívnak minősített.

A georgiai állampolgárságú volt csecsen lázadónak, Zelimhan Hangosvilinek a német fővárosban történt augusztusi meggyilkolásával kapcsoltban azt mondta, hogy Moszkva a szakszolgálatok szintjén, nem pedig hivatalos kérés formájában kezdeményezte Berlinnél a terrorista kiadatását.

Hangosvili megölésével egy orosz állampolgárt gyanúsítottak meg, aki a német főügyészség szerint kapcsolatban állhat az orosz vagy a csecsen szolgálatokkal. Korábban Heiko Maas német külügyminiszter azt mondta, hogy az orosz fél nem kérte a csecsen kiadatását.

Az elnök kizárta egy újabb nyugdíjreform lehetőségét, és ígéretet tett a nyugdíjak indexálásának folytatására. A nyugdíjkorhatár tavaly bejelentett emelése komoly népszerűségvesztést okozott az orosz kormányzatnak. Arra hivatkozva, hogy még mindig sokan kötődnek érzelmileg a
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 17:21
EP: Oroszország hagyja abba a litván bírák jogtalan perlését
A képviselők 493 szavazattal, 43 ellenszavazat és 86 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásukban felszólították Oroszországot, hogy vessen véget a politikai indíttatású büntetőeljárásoknak, amelyek során olyan litván bírákat és ügyészeket fogtak perbe, akik a 1991. január 13-i vilniusi eseményeket követően 67 orosz, fehérorosz és ukrán állampolgárt Litvánia elleni háborús bűncselekmények elkövetésében találtak bűnösnek.

Az uniós parlament elítélte az "elfogadhatatlan külső befolyásának", "politikai indíttatásúnak, és az alapvető jogelvek - különösen az igazságszolgáltatás függetlensége - megsértésének tekintett orosz lépést.

A képviselők arra kérték az uniós tagállamokat, ne továbbítsanak Oroszországnak semmilyen olyan személyes adatot, amely a litván bírák, ügyészek és nyomozók elleni büntetőeljárásokban felhasználható lenne, és tagadják meg jogsegély nyújtását ebben az ügyben.

"Az unió tagállamai és az egész világra kiterjedően működő Interpol nemzetközi rendőri szervezet hagyjon
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:44
Elítélt kémeknek kegyelmezett meg kölcsönösen Vilnius és Moszkva
Orosz hírügynökségi jelentések szerint a nap folyamán elsőként Gitanas Nauseda litván elnök közölte, hogy amnesztiában részesítette a 2017-ben kémkedés címén elítélt Nyikolaj Filipcsenko és Szergej Moiszejenko orosz állampolgárt. Filipcsenko tíz, Moiszejenko tíz és fél évet kapott tettéért.

Délután Darius Jauniskis, a litván hírszerző szolgálatok vezetője bejelentette, hogy fogolycserét sikerült végrehajtani Moszkvával, és hogy az Oroszországban kémkedés címén elítélt Jevgenij Mataitis és Aristidas Tamosaitis litván, valamint Frode Berg norvég állampolgár a balti országba érkezett.

A norvég kormány szóvivője közölte, hogy Berg megérkezett hazája vilniusi nagykövetségére.

Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZRV) főnöke Moszkvában korábban úgy nyilatkozott, hogy Oroszország válaszként két hírszerzőjének elengedésére tükörintézkedéseket foganatosít.

A litván parlament múlt héten szavazta meg a büntető törvénykönyv módosítását annak érdekében, hogy lehetővé tegye a
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 15:01
Vilnius megkegyelmezett két orosz kémnek, Moszkva tükörintézkedést ígért
A BNS litván hírügynökség jelentése szerint Gitanas Nauseda elnök a kémkedés címén 2017-ben elítélt Nyikolaj Filipcsenko és Szergej Moiszejenko orosz állampolgárt részesítette kegyelemben. Filipcsenko tíz, Moiszejenko tíz és fél évet kapott tettéért.

A litván parlament múlt héten szavazta meg a büntető törvénykönyv módosítását annak érdekében, hogy lehetővé tegye a kémkedésért elítélt emberek kicserélését más országokkal.

Szergej Nariskin, az SZRV főnöke Moszkvában pénteken úgy nyilatkozott, hogy Oroszország válaszként tükörintézkedéseket foganatosít. Az érintetteket azonban, csakúgy, mint a balti hírszerzők kegyelemben részesítésének határidejét, nem nevezte meg.

A nemzetközi sajtóban megjelent találgatások szerint az orosz fél a litván Yevgeny Mataitis és Aristidas Tamosaitis elengedésére készül.

Moszkvában emellett pénteken kilátásba helyezték a kémkedés miatt 14 évre ítélt norvég Frode Berg kegyelmi kérelmének felülbírálatát is. Berg a zárt tárgyalás nyomán áprilisban
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 13:21
Állatkínzással gyanúsítják meg a lengyel-fehérorosz határon rekedt tigrisszállítmány szervezőjét
lengyel sajtó szerint a szállítmány rendeltetése nem tisztázott. A tíz tigrisből álló fuvart a fehérorosz határőrség október 26-án tartóztatta fel hiányos állategészségügyi okmányok miatt.

Az egyik állat közben elpusztult, hét tigrist csütörtök reggelre a nyugat-lengyelországi Poznan állatkertjébe, kettőt pedig a tengermelléki Czluchów városban működő állatkertbe menekítettek.

A lublini kerületi ügyészség szóvivője csütörtökön a PAP hírügynökséggel közölte: őrizetbe vettek egy orosz állampolgárt, a szállítmány szervezőjét, akit még a nap folyamán kihallgatnak. Az ügyészség azonban már úgy döntött, hogy állatkínzással fogják meggyanúsítani, mert a férfi nem biztosított megfelelő körülményeket a tigrisek szállításához, a ketrecek túl szűkek voltak, az eledel nem volt megfelelő - mondta el a szóvivő.

A poznani állatkert csütörtökön közölte: az odaérkezett tigrisek élnek ugyan, de nagyon rossz állapotban vannak.

Amint az állatok felerősödnek, a lengyelországi állatkertekből egy
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 12:41
Robbantásos merénylet megakadályozásáról számolt be a Krímből az FSZB orosz titkosszolgálat
Az FSZB szerint elfogtak egy orosz állampolgárt, aki "ukrán szélsőséges szervezetek" tagjaként egy adminisztratív épületben tervezett robbantást végrehajtani egy házilag előállított pokolgéppel. A robbanószerkezetet a "náci ideológiát valló" gyanúsított garázsában találták meg, az előállításához szükséges komponensekkel és szerszámokkal, valamint több palacknyi gyújtófolyadékkal együtt.

Az őrizetbe vett férfi személyazonosságát hivatalosan nem közölték, de az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a Szaki városban lakó Oleg Prihogykót fogták el. A gyanúsított ellen terrorcselekmény előkészítése és robbanószerkezetek törvénysértő előállítása címén büntetőeljárás indult.

A Krím félszigetet 2014-ben csatolta el Oroszország Ukrajnától, a félszigeten megrendezett népszavazás eredményére hivatkozva, amit a nemzetközi közösség nem ismert el.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 13:41
Az ukrán határőrség új parancsnoka "kényelmessé" tenné a határátkelést Ukrajnába a "baráti" oroszoknak
A tisztségviselő a BBC News Ukrajinának adott interjújában - amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál közölt részletet - leszögezte, hogy Oroszországot agresszor államnak tartja, állampolgárait azonban két csoportra, Ukrajnával szemben ellenséges és baráti viszonyt ápoló emberekre osztja. Kifejtette, hogy Oroszországban nagyon sok, Ukrajnából 20-30 évvel ezelőtt kivándorolt ember él, akik azóta orosz állampolgárságúak lettek. Sok a vegyes házasság is, az abból született orosz állampolgárságú gyermekek pedig évente járnak át idős szüleiket látogatni Ukrajnába.

"Hogy ne engedjem meg egy orosz útlevéllel rendelkező ukránnak, hogy meglátogassa idős édesanyját?" - tette fel a kérdést Dejneko. Szavai szerint napi szinten gyakoriak az ehhez hasonló esetek, ezért azt javasolja, hogy a határőrök "vegyék figyelembe az ilyen részleteket", különösen Oroszország tekintetében.

Az ukrán határőrszolgálat adatai alapján az idei év első hét hónapjában csaknem ötezer orosz állampolgárnak tagadták meg a
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 14:42
Maláj utasszállító - Moszkva szerint Hága visszaél a gyászoló rokonok érzelmeivel
Szovjetunió széthullása óta egyszer sem hagyta el Ukrajna területét, és az ilyen régi eszközöket Oroszországban már leselejtezték.

A nemzetközi nyomozócsoport viszont arra a következtetésre jutott, hogy az MH17-es járatot megsemmisítő Buk-Telar rakéta az oroszországi Kurszkban állomásozó 53. légvédelmi dandártól származik. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) júniusban a tragédia miatt hivatalosan meggyanúsította Igor Girkin, Szergej Dubinszkij és Oleg Pulatov orosz, valamint Leonyid Harcsenko ukrán állampolgárt, azt állítva, hogy részt vettek a gépet megsemmisítő, a mozgatható föld-levegő rakéta telepítésében. Ellenük 2020. március 9-én a holland törvények alapján, Hollandiában indul per.

Mahathir Mohamed maláj miniszterelnök a The Star című Kuala Lumpur-i lap szerdai száma szerint kiábrándultságának adott hangot amiatt, hogy öt évvel a tragédia után sem világos, hogy ki a felelős a rakéta kilövéséért. Korábban a kormányfő a nemzetközi vizsgálóbizottság munkáját átpolitizáltnak és oroszellenesnek
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 20:32
1/14
Képek, videók
külföldiek a magyar nyelv
tinka1951
2013. április 13. szombat, 13:34
külföldiekkel:)
kopornyikcsilla
2007. február 23. péntek, 10:01
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
Címkék
gyanúsított ellen, egész világra, gyászoló rokonok, védekezésért felelős, külföldiek legnagyobb, vasárnap lebonyolított, Frode Berg, menekültként befogadottak, energetikai helyzetet, vegyes házasság, Iszlám Állam, statisztikákban nincsenek, litván hírszerző, uniós parlament, litván parlament, mozgatható föld-levegő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.