Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:58 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Két tizenéves iskolai ámokfutását akadályozta meg Szahalin szigetén a Szövetségi Biztonsági Szolgálat
2002-es és 2003-as születésű tanulókat azzal is vádolják, hogy interneten terrorizmusra, valamint tömeggyilkosságra és öngyilkosság elkövetésére buzdítottak. A két fiataltól egy lefűrészelt csövű vadászfegyvert, hozzá való lőszert, egy ipari detonátort, feltételezhetően házi készítésű robbanószerkezeteket, robbanóanyagokat, kommunikációs eszközöket és az iskola elleni fegyveres támadás tervét tartalmazó naplót foglaltak le.

Február 26-án a Volga-parti Szaratovban két 2005-ös születésű, orosz állampolgárságú fiút vettek őrizetbe, aki beismerte, hogy mintegy 40 ember meggyilkolására készült egy iskolában. Az FSZB szerint mindketten tömeggyilkos ideológiákat propagáló internetes csoportok tagjai voltak.

Egy héttel korábban az FSZB a Krím félszigeti Kercs városából számolt be két tizenéves őrizetbe vételéről, akik oktatási intézményekben készültek "terrorcselekményeket" elkövetni. A fiúk szélsőséges ideológiáknak és annak a Vlagyiszlav Roszljakovnak a követői voltak, aki 2018 októberében egy kercsi
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 14:41
Illegális bevándorlás - Migrációkutató Intézet: Törökország célja feltehetően a nyomásgyakorlás
felé, ami az "eddigi legnagyobb, egyszerre mozgó embertömeget jelenti a szíriai válságban". Az ENSZ-főtitkár szóvivője a 21. század legnagyobb közelgő humanitárius katasztrófájának nevezte az eseményeket - írták.

Törökország, amely a háború kezdete óta mintegy 3,6 millió szíriai menekültet fogadott be, mindeddig nem engedte át a török-szíriai határon az újonnan érkezőket. Figyelmeztette ugyanakkor Európát, hogy egyedül nem tud megbirkózni ekkora embertömeggel. Az afgánokat, irakiakat és más állampolgárságú menekülteket is beleszámítva összesen több mint 4 millió Törökországban tartózkodó menekült hazatérésének időpontja továbbra sem látszik, Törökország szerint egy újabb milliós menekülttömeg aránytalan terhet helyezne az országra, amely már így is a legtöbb menekültet befogadó állam a világon. Erre hivatkozva kérnek számon nagyobb szolidaritást az EU-tól - ismertették.

A Migrációkutató Intézet szerint a március 1-i török bejelentéssel lényegében nyílt, igaz, korlátozott háború kezdődött a török és
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 17:23
Szíria - Kreml: nem könnyű csúcstalálkozó vár Putyinra és Erdoganra
SzU-24-eseket lőttek le.

A szíriai fegyveres erők a maguk részéről egy török drón lelövéséről számoltak be.

Vasárnap a szíriai és a török hadsereg is bejelentette, hogy lezárta a légteret Idlíb tartomány felett.

Tovább borzolta a kedélyeket az orosz-török viszonyban, hogy szombat este Ankarában török nacionalisták próbáltak meg behatolni az orosz kormány által finanszírozott Szputnyik hírügynökség török szerkesztősége több munkatársának lakására. Az incidenseket követően a török állampolgárságú érintettek feljelentést tettek, ami után négyüket, köztük Mahir Oztepe főszerkesztőt is, őrizetbe vették.

Az újságírókat vasárnap délután engedték szabadon; az ügyészségi jegyzőkönyv szerint nem követtek el bűncselekményt. Margarita Szimonyjan, a külföldre sugárzó RT orosz állami televízió főszerkesztője közölte, hogy vasárnap a rendőrség átkutatta a Szputnyik isztambuli irodáját.

Az orosz külügyminisztérium vasárnap felszólította a török hatóságokat. hogy szavatolják az orosz
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 17:12
Két tizenéves iskolai ámokfutását akadályozta meg Szaratovban az FSZB
A két 2005-ös születésű, orosz állampolgárságú fiú beismerte, hogy mintegy 40 ember meggyilkolására készült. Az FSZB szerint mindketten tömeggyilkos ideológiákat propagáló internetes csoportok tagjai voltak.

A gyanúsítottakat egy elhagyatott óvóhelyen fogták el, ahol egy lefűrészelt csövű vadászfegyvert rejtegettek. A támadáshoz különféle gyúelegyeket is fel akartak használni, amelyekhez az előállítási utasításokat az internetről töltötték le.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) Szaratov megyei parancsnoksága az ügyben büntetőeljárást indított.

Múlt héten az FSZB a Krím félszigeti Kercs városából számolt be két tizenéves őrizetbe vételéről, akik oktatási intézményekben készültek "terrorcselekményeket" elkövetni. A fiúk szélsőséges ideológiák és annak a Vlagyiszlav Roszljakovnak a követői voltak, aki 2018 októberében egy kercsi műszaki iskolában 15 tanulót és öt felnőttet agyonlőtt. A támadó, aki a helyszínen öngyilkosságot követett el, 18 éves volt.

A két kercsi gyanúsított tizenéves
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 10:21
Söder: a berlini gyilkosság közös felderítése javítana a német-orosz kapcsolatokon
"Számunkra fontos, hogy a már meglévő jó kapcsolatokon javítani lehet az olyan nagy politikai témák segítségével, mint amilyen a(z ukrajnai rendezés érdekében elindított) normandiai folyamat. Ugyanígy nagyon-nagyon segítene a berlini gyilkosság felderítésében való együttműködés. Gondolom, ez hozzájárul majd ahhoz, hogy a kapcsolatok még jobbakká, még sikeresebbekké váljanak" - hangoztatta a bajor politikus.

Söder hangot adott meggyőződésének, hogy az országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk a közös történelemhez és abból le kell vonniuk a tanulságokat. Angela Merkel kancellár üdvözletét tolmácsolva, hangsúlyozta a német-orosz kapcsolatok egésze fejlődésének fontosságát. Kifejezte reményét, hogy a gazdasági kapcsolatok fejlődése mellett a politikai kérdések gyorsan megoldhatók lesznek.

Putyin a maga részéről arról beszélt, hogy az orosz-bajor kapcsolatok mindig is jók voltak, és maga is jó személyes viszonyt ápolt Söder elődjeivel. Emlékeztetett rá, hogy Bajorország még 1995-ben képviseletet
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 18:51
Ukrán repülő - Telefonon egyeztetett az ukrán és az iráni államfő a légi katasztrófa kivizsgálásáról
A tájékoztatás szerint az iráni elnök biztosította ukrán hivatali partnerét afelől, hogy országa kész teljeskörűen hozzájárulni az objektív vizsgálat lefolytatásához a szerencsétlenség okának megállapítása végett. Róháni hozzáfűzte: Irán az ukrán szakértőknek operatív hozzáférést biztosít minden szükséges adathoz.

Zelenszkij részvétét fejezte ki a katasztrófa iráni állampolgárságú áldozatai iránt. Megjegyezte, hogy az ukrán fél már bekapcsolódott a katasztrófa kivizsgálásába, csütörtökön ukrán szakértői küldöttség utazott Iránba. "Bízom abban, hogy az ön közreműködésével átlátható, átfogó és objektív vizsgálat lefolytatása révén a lehető leggyorsabban megállapítást nyernek ennek a tragikus eseménynek a körülményei" - fogalmazott az ukrán elnök.

Zelenszkij a nap folyamán szintén telefonon beszélt Boris Johnson brit miniszterelnökkel is, akit arra kért, hogy országa szakértői is kapcsolódjanak be az ukrán gép katasztrófájának kivizsgálásába. Egyúttal neki is részvétet nyilvánított a járaton
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 19:38
Ukrán repülő - Ukrán kormányfő: nem volt alapja a tragédia előtt a repülési tilalomnak Irán fölött
Az eddigi információk szerint a légi szerencsétlenségnek nincs túlélője. Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszterre hivatkozva az ukrán sajtó azt közölte, hogy a tragédiában 167 utas és a gép 9 fős ukrán személyzete vesztette életét. Még két utas volt ukrán állampolgárságú, a többiek további hat ország állampolgárai: irániak (82), kanadaiak (63), svédek (10), britek (3), afgánok (4) és németek (3). Két regisztrált utas végül nem szállt fel a járatra, róluk semmilyen információt nem hoztak nyilvánosságra. Időközben a MAU ukrán légitársaság is közzétette angol nyelven a járat utasainak és személyzetének névsorát.

Az ukrán kormányfő közölte, hogy ukrán szakértőket küldenek Iránba a repülőgép katasztrófájának felderítéséhez. Öt szakértőt küld a polgári repülési baleseteket vizsgáló nemzeti iroda, kettőt az ukrán légi közlekedési hivatal és hármat a szerencsétlenséget szenvedett járat tulajdonosa, a MAU ukrán légitársaság. Az áldozatok között 26 volt kiskorú, körülük 13-an tízévesnél fiatalabbak.

Az
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 15:53
Putyin: Moszkvának nem áll szándékában kiélezni az energetikai helyzetet
Hangsúlyozta, hogy Oroszország kész a kapcsolatok teljes körű normalizálására az Európai Unióval, amelynek tetemes veszteséget okoznak a szankciók.

Putyin tagadta, hogy Oroszország katonai szövetségre szándékozna lépni Kínával, de ismételten megerősítette, hogy Moszkva segít Pekinget egy rakétatámadást korán kimutató rendszer kiépítésében. Szavai szerint az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea viszont védelmi paktum létrehozására készül, amit kontraproduktívnak minősített.

A georgiai állampolgárságú volt csecsen lázadónak, Zelimhan Hangosvilinek a német fővárosban történt augusztusi meggyilkolásával kapcsoltban azt mondta, hogy Moszkva a szakszolgálatok szintjén, nem pedig hivatalos kérés formájában kezdeményezte Berlinnél a terrorista kiadatását.

Hangosvili megölésével egy orosz állampolgárt gyanúsítottak meg, aki a német főügyészség szerint kapcsolatban állhat az orosz vagy a csecsen szolgálatokkal. Korábban Heiko Maas német külügyminiszter azt mondta, hogy az orosz fél nem kérte a csecsen
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 17:21
Moszkva megnövelte a külföldi ügynök médiumokra kiszabható bírságot
megsértése esetén a magánszemélyekre már 100 ezer rubel vagy 15 napig terjedő letartóztatás, a tisztségviselőkre 200 ezer rubel, a jogi személyekre pedig 5 millió rubel büntetés szabható ki.

Oroszországban 2012-ben fogadták el azt a törvényt, amelynek alapján az igazságügyi tárca külföldi ügynökké nyilváníthatja azokat a nem kormányzati szervezeteket, amelyek külföldi támogatásban részesülnek. Ezt 2017-ben kiterjesztették azokra a médiumokra, amelyek külföldi kormányok, kormányszervek, külföldi állampolgárságú vagy állampolgársággal nem rendelkező személyek avagy azok megbízottjai részéről pénzügyi vagy más anyagi támogatásban részesülnek. A jogszabály kiterjedt azokra a sajtóorgánumokra is, amelyeket közvetve, az ilyen forrásokból részesülő orosz jogi személyek támogatnak.

A hónap elején megszületett az a pótlólagos szabályozás, amelynek alapján külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek is - például bloggerek és újságírók -,
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 17:33
Terroristák moszkvai letartóztatásáról számolt be az orosz biztonsági szolgálat
Az FSZB szerint az elfogott személyek között ketten orosz állampolgárok voltak, hárman pedig közép-ázsiai köztársaságokból érkeztek Oroszországba. A gyanúsítottak rejtekhelyén a hatóságok egy Kalasnyikov gépkarabélyt, egy Makarov pisztolyt, lőszert, egy házilag előállított robbanószerkezetet, valamint olyan kommunikációs eszközöket foglaltak le, amely az Iszlám Állam szervezetőitől kapott utasításokat tartalmaztak.

A csoport tagjai ellen büntetőeljárás indult.

Az FSZB két nappal korábban azt közölte, hogy elfogott egy orosz állampolgárságú férfit, aki a szélsőséges ukrán Jobboldali Szektor szervezet követőjeként robbantásos merényletre készült Murmanszkban.

Egy nappal korábban, kedden Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója a Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság évértékelő tanácskozásán közölte, hogy a biztonsági szervek koordinált fellépéssel ötven "terrorista irányultságú bűncselekményt" hiúsítottak meg idén.
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:58
Lavrov: Berlinnek élnie kellene a rendvédelmi szolgálatok közötti különleges csatornákkal
Lavrov arra reagált, hogy a német kormány szerdán nem kívánatos személynek nyilvánított két orosz diplomatát, arra hivatkozva, hogy az orosz hatóságok nem működtek kellőképpen közre egy augusztusi berlini gyilkosság felderítésében, amelynek áldozata orosz sajtóforrások szerint egy georgiai állampolgárságú csecsen emigráns, Zelimhan Hangosvili volt lázadó harctéri parancsnok.

A német szövetségi legfőbb ügyészség szerint a nyomozás során találtak arra utaló jeleket, hogy a gyilkosságot orosz állami szervek vagy az Oroszországi Föderációhoz tartozó Csecsen Köztársaság szerveinek megbízásából követték el. Moszkva diplomatáinak kiutasítására ellenlépéseket helyezett kilátásba.

"Vannak csatornáink Németországgal arra, hogy a rendvédelmi szervek kommunikáljanak egymással, egyebek között olyankérdések megvitatására, amelyek valamely ország törvényeinek megsértésével kapcsolatosak. Ezeket a csatornákat használni fogjuk" - idézte honlapján az orosz külügyminisztérium Lavrov Pozsonyban, az EBESZ
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 20:12
Moszkva ellenlépéseket helyezett kilátásba két orosz diplomata berlini kiutasítása miatt
A moszkvai diplomáciai tárca "felelőtlennek" és "barátságtalannak" minősítette Berlin lépését, és azt hangoztatta, hogy "megengedhetetlen" a gyilkosság felderítésének átpolitizálása. A nap folyamán korábban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője "abszolút megalapozatlannak" nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszországnak köze lenne a merénylethez, amelyet Berlinben augusztus 23-án a georgiai állampolgárságú Zelimhan Hangosvili - akit a német közleményekben Tornike K. néven említenek - ellen követett el egy bérgyilkos.

Peszkov azt mondta, hogy a Kremlnek nincsenek értesülései az incidensről. Úgy vélekedett, hogy az ügy nem lesz hatással a "normandiai négyek" - Oroszország, Németország, Ukrajna és Franciaország - december 9-i párizsi csúcstalálkozójának kimenetelére.

A The Insider, a Bellingcat és a Der Spiegel közös tényfeltárásának állítása szerint a gyilkosságot egy Andrej Szokolov névre kiállított, orosz útlevéllel utazó, 49 éves férfi követte el, aki valójában az Oroszországban
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 14:01
1/21
Képek, videók
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Szövetségi-palota.jpg
farkas1945
2011. február 10. csütörtök, 09:58
Szövetségi Bíróság tornya
mecsery
2010. május 19. szerda, 17:01
szövetségi elnök hivatala
mecsery
2010. február 08. hétfő, 23:21
Az ámokfutás....
rodes53
2012. február 16. csütörtök, 09:56
Az akadályok....jpg
pacsakute
2014. július 18. péntek, 13:59
Az akadályok nem törhetne
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:17
az akadályok olyan...
jakabgasparne
2009. január 22. csütörtök, 07:40
Akadályok.jpg
idgie1975
2008. október 12. vasárnap, 20:03
át az akadályon
urbandi
2008. június 05. csütörtök, 14:18
az akadályok
urbandi
2007. november 26. hétfő, 22:03
Szintén az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:14
Az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.