Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 11:51 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az uborka
kollagénre), és a bőr feszesebb lesz, és kevesebb helyet foglal el.

Csökkenti a narancsbőr látható jeleit, és még a ráncokat is.



6. Szeretné, hogy elkerülje a másnaposságot, vagy fejfájást? Egyék egy darab friss uborkát és fájdalom nélkül ébred majd.

Az uborka elegendő mennyiségű cukort és B-vitamint tartalmaz, ami pótolja a tápanyagveszteséget a szervezetben,

mivel pillanatok alatt megszünteti az intenzív stresszt.

Egy uborka megtartja a tápanyagok egyensúlyát a szervezetben, ezért elkerülhető a fejfájás és másnaposság.



7. Evés után úgy érzi, az éhség kerülgeti? Egyen egy pár szelet uborkát.

Ezekben a kis kockákban megvannak a szükséges tápanyagok, és megakadályozzák a súlygyarapodást is.



8. Van egy fontos találkozód, de azt veszed észre, hogy nincs már idő cipők megtisztítására?

Akkor dörzsöld meg egy friss szelet uborkával a cipőt.

A zöldségben lévő
lovaszmarika, 2019. június 18. kedd, 16:56
A Q10 hatásairól
fontos funkciókhoz használatos, mint például a sejtek energiával való ellátása, elektronok szállítása és a vérnyomásszint szabályozása. Az ok, amiért nem tekinthető ,,vitaminnak", azért van, mert minden állat, beleértve az embereket is, kis mennyiségű koenzimet állít elő, még élelmiszerek nélkül is.

Hogyan működik a Q10?
Ahhoz, hogy elegendő energiával rendelkezzünk a testi funkciók ellátásához, a sejtek belsejében, a mitokondriumoknak nevezett apró organellák zsírt és más tápanyagokat vesznek fel, és felhasználható energiaforrásokká alakítják. Ez az átalakítási folyamat a Q10 jelenlétét igényli.
"Koenzimként" a Q10 segít más enzimeknek, hogy az ételt megfelelően tudják emészteni.
A Q10 koenzim nem csak a sejtenergia előállításához szükséges, hanem a káros szabad gyökök által okozott károk elleni védelemre is.
A Q10 koenzim három különböző oxidációs állapotban létezhet, és bizonyos formákban az elektronok fogadásának és átadásának képessége képssé teszi arra a
pacsakute, 2019. június 09. vasárnap, 17:10
Az aminosavakról - jó tudni
nem kívánt mellékhatások elkerülése érdekében kövesse az ajánlott napi adagot. Ha bármilyen negatív tünetet tapasztal, mérlegelje a dózis csökkentését vagy a szedés felfüggesztését és egy megbízható egészségügyi szakemberrel való konzultációt.

Az átlagos napi fehérje szükségletünk testsúly kilogrammonként 0.8 gramm.

Az aminosavak mellékhatásai
Az esszenciális aminosavak az egészség számos aspektusához szükségesek, és a hiányosságok komoly mellékhatásokat okozhatnak. A jó tápanyagokat és fehérjéket tartalmazó, jól összeállított étrend kulcsfontosságú a mellékhatások megelőzése érdekében, annak biztosításához, hogy a szervezet az igényelt aminosavakat megkapja.

Valószínű, hogy a fehérje-gazdag élelmiszerforrásokból származó nagy mennyiségű fehérje fogyasztása nem okoz negatív mellékhatásokat. Azonban lehetséges túlterhelni a szervezetet, ha túl sok fehérjét fogyaszt, különösen a fehérje-kiegészítőkből. A túl sok fehérje fogyasztásának lehetséges mellékhatásai közé tartozik
pacsakute, 2019. június 09. vasárnap, 16:57
Kocsonya-zselatin-kollagén
emberiség eledelnek és gyógyszernek egyaránt. Hildegard Bingen, a XII században úgy írta le a borjúbőrből és porcokból készült főzőlét (a kocsonyát), mint egy olyan gyógyszert ami alkalmas lehet az ízületi betegségek és fájdalmak kezelésében. A latin országokban pedig évszázadok óta, haj és köröm növesztésére használták.

A kocsonya, a téli menűk egyik legegészségesebb étele, mivel fehérjékben, aminósavakban igen gazdag, és kevés kalóriát tartalmaz. A kocsonyában könnyen felszívódó fontos tápanyagok vannak, mint például az aminósavak amik a porcokban, kötőszövetekben, bőrben és csontokban lelhetők kollagén rostok formájában. A kollagén rostok részt vesznek az inak, a bőr, a csontok és az izületek újjáépítésében. Azok a személyek, akik csak színtiszta húst fogyasztanak, porcokat, inakat, kocsonyát pedig nem, megfosztják szervezetüket azoktól az értékes aminósavaktól, amelyek a porcok és kötőszövetek fontos építőanyagai.

A kocsonya tulajdonképpen zselatin, a zselatin pedig kollagént
pacsakute, 2019. június 07. péntek, 18:35
Fokhagyma - az ősi természetes antibiotikum
természetes bélflóráját felépíteni. A fokhagyma kiváló gyógyszere a bélpanaszoknak, hatékony puffadás, hasmenés és bélgörcsök esetén. Nagyon jó hatása van krónikus és akut hasmenés esetén, még akkor is, ha ez véres nyálkás széklettel párosul.

- A fokhagyma a Helicobacter pylorix. is megtámadja, amely a gyomorfekély és újabb kutatások szerint a gyomorrák kialakulásáért is felelős baktérium.

- A fokhagyma elősegíti az epe termelését és kiválasztását, valamint a tápanyagok lebontásában és megemésztésében is segédkezik. Gátolja a gázképződéssel járó rothadási és erjedési folyamatokat.

- A népi gyógyászatban a fokhagymát bronchitis ellen is használják. A légcsövek görcsét oldja, és ezzel elősegíti a köhögés felszakadását, és a baktériumokat megsemmisíti.

- A fokhagymában található kénvegyületek képesek arra, hogy a nehézfémekkel, például higannyal, ólommal és kadmiummal ártalmatlan vegyületeket képezzenek, amelyeket a szervezet
pacsakute, 2019. június 06. csütörtök, 13:50
4 alternatíva a fehér liszt helyett:
súlygyarapodásnak. Íme, néhány egészséges alternatíva helyette!
A teljes kiőrlésű kenyér jóval több rostot és fehérjét tartalmaz, mint fehér változata, éppen ezért elősegíti az emésztést és csökkenti a zsír koleszterin tartalmát. Megtalálható benne számos olyan értékes tápanyagban gazdag összetevő, mint a csíra, vagy a korpa. Összehasonlítva a fehér finomított liszttel több, mint 40%-al több B-vitamint, folsavat, cinket, kalciumot, rezet és rostot tartalmaz. Mindez elősegíti az egészséges emésztést, a tápanyagok felszívódását, a stabil vércukor és inzulinszintet, valamint csökkenti a zsír és koleszterinszintet a szervezetben.

Tipp
A teljes kiőrlésű lisztet fontos, hogy légmentesen zárt tartályban tároljuk szobahőmérsékleten. Az ilyen liszt általában sűrűbb, mint a sima fehér, így az ételek is kicsit nehezebbek lehetnek. Ha könnyíteni szeretnél rajtuk, a receptben kombináld barna rizzsel, vagy teljes kiőrlésű tésztaliszttel.

Zabliszt
Egy kutatásból kiderült, hogy 17%-al
suzymama, 2019. június 03. hétfő, 11:43
A gyógyszerek és a táplálkozásról hasznos tudnivalók
sajt, a lencse, a szója, a vörösbor, az élesztő- és húskivonatok. Pontos felvilágosítással az orvos, a gyógyszerész és természetesen a betegtájékoztató adhat.

Mindezek miatt fontos, hogy a páciens pontosan betartsa a betegtájékoztatóban feltüntetett, a gyógyszer szedésére vonatkozó utasításokat. A tápanyag-felszívódásra gyakorolt hatást leginkább huzamosabb ideig szedett gyógyszereknél fontos figyelembe venni, nehogy hiánybetegség alakuljon ki.

Az alábbiakban a gyógyszerek és tápanyagok közötti legfontosabb kölcsönhatásokat vesszük sorra, de a lista korántsem teljes. Ezért fontos a gyógyszert felíró orvos és a gyógyszerész szakmai tanácsa.

Emésztőrendszer
A savlekötő szereket emésztési panaszok, gyomorégés, savtúltengés, és gyomorfekély esetében írja fel az orvos. Alumínium-hidroxidot tartalmazó savlekötőt nem szabad huzamosabb ideig szedni, mert károsan befolyásolja a szervezet foszforfelvevő képességét. Ha a beteg étrendje foszfátban szegény, az ilyen szer huzamosabb
pacsakute, 2019. május 23. csütörtök, 22:28
Természetes vérnyomás csökkentők
aminek következtében tágítja a vérereket és elősegíti a vérkeringést. Ha egy vagy két teáskanál cayenne-i borsot meleg vízzel vagy teával keverünk össze és mézet vagy aloe verát adunk hozzá, akkor egy igen hatékony házilag elkészíthető magas vérnyomást megszüntető orvosságot kapunk. Ha ez az ital túl fűszeres az ízlésének, akkor cayenne-i bors kapszulát is szedhet, ami egy másik remek alternatíva lehet a vérnyomás csökkentésére.

Kókuszvíz
Káliumban, elektrolitokban és más fontos tápanyagokban gazdag. A kókuszvízről is kimutatták, hogy jelentősen képes csökkenteni a vérnyomást. Egy nem régiben, a West Indian Medical Journal -ban publikált tanulmány kimutatta, hogy a kókuszvíz fogyasztásával a résztvevők 71%-ánál jelentős vérnyomás csökkentést sikerült produkálnia és 29%-uknál jelentős csökkenés következett be a diasztolés vérnyomásban. Az eredmények még inkább hitelesebbek lettek, amikor a résztvevők kókuszvizet és maubit (egy trópusi ital varjútövis fa kérgéből) is fogyasztottak.
pacsakute, 2019. április 27. szombat, 16:24
A test megtisztítója: kakukkfű
Ez a gyógynövény sokféle ételhez illeszkedik, melyeknek nagyon finom aromát kölcsönöz. A kakukkfű tele van egészséget elősegítő vegyületekkel, vitaminokkal, antioxidánsokkal és egyéb tápanyagokkal. A kakukkfüvet leginkább a mediterrán területeken termesztik nagy mennyiségben kulináris és terápiás felhasználási célból. A gyógynövény nagy hasznunkra lehet sütés és főzés során, azonban az egészségünket is szolgálhatja, hiszen kisöpri a méreganyagokat a szervezetből és sok betegség megelőzésében és gyógyításában is a segítségünkre lehet.

A kakukkfűnek rendkívül sok egészségügyi előnye létezik, és ez a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhető. A kakukkfű kiváló rost-, kalcium-, vas-, mangán-, A-, B6- és C-vitamin-forrás. A növényben olyan fenolvegyületek is megtalálhatók, mint a timol, a karvakrol és az eugenol. Ezek a fenolos vegyületek ellenállnak a káros
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 19:35
Spárga és jótékony hatásai
A spárga meglehetősen gazdag tápanyagokban. Van benne folsav, kálium, B6-vitamin, A-vitamin, C-vitamin és tiamin. A spárga csökkenteni tudja a sejtkárosító szabad gyökök hatását, antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Gyakorlatilag nem tartalmaz zsírt és nagyon alacsony a kalóriatartalma.

A spárgában van K-vitamin is, ami egy véralvadásgátló vitamin. Számos tanulmány kimutatta, hogy a K-vitamin javíthatja a csontok egészségét is. A K-vitamin nemcsak növeli a csontok ásványi sűrűségét az oszteoporózisban szenvedő emberekben, de csökkenteni tudja a törések kockázatait is.

A K-vitamin kulcsszerepet játszik a szív egészségében is, hiszen megakadályozza az artériák megkeményedését és segít az artériákból eltávolítani a kalciumot, ami szívbetegség kialakulásához vezethet.

A gyulladásgátló és antioxidáns tápanyagok segítenek csökkenteni a gyakori
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 17:33
Áfonya gyógyhatásairól
betegség kialakulásában. Azonban az antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztása segíthet elnyomni ezeket a mutációkat.

Vizsgálatok igazolják, hogy a rendszeres áfonyafogyasztás nagymértékben csökkenteni tudja a mell-, a szájüreg-, a vastagbél- és a prosztatarák kialakulásának a kockázatát.

A fekete áfonya K-vitaminban is rendkívül gazdag, amely vitamin a fent említett rákbetegségek, illetve a májrák kialakulásának megelőzésében is szerepet játszik.

A fekete áfonya olyan tápanyagokkal van teli, amelyek a mentális egészséget is biztosítani tudják. A motoros készségre és a rövid távú memória megőrzésére fókuszáló vizsgálatok kimutatták, hogy a fekete áfonya nagy potenciállal rendelkezik az agyi teljesítményének növelésében, így az agy táplálékának is szokták nevezni ezt az apró gyümölcsöt.

Úgy tűnik, hogy a fekete áfonya és a belőle készült kivonatok segítenek megvédeni az agy sejtjeit a degenerációtól. Ez ismét a vérben megnövekedett polifenolkoncentrációnak
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 17:30
Szemünk egészségéért - fontos tápanyagok
Az életkor előrehaladtával a látási problémák egyre csak nőnek. Hosszú távú klinikai vizsgálatokból kitűnik, hogy a vitaminok és az ásványi anyagok csökkenthetik a korral összefüggő makuladegeneráció kialakulásának a kockázatát. Természetesen nem kell ahhoz idősnek lenni, hogy hasznot húzzunk ezekből a tápanyagokból.

Nemrégiben egy olyan vitaminkészítményt vizsgáltak, amely tartalmazott C-vitamint, béta-karotint, cinket és rezet. Megállapításra került, hogy ez a vitamin- és ásványianyag-kombináció jelentősen csökkentheti a makuladegeneráció kialakulásának a kockázatát. Ezt a szembetegséget gyulladás váltja ki, amely károsítja a makulát. Viszont ezek a tápanyagok jelentős gyulladáscsökkentő hatással bírnak és a retina oxidatív károsodását is csökkenteni tudják.

A lutein és a zeaxantin is nagyon hasznos tápanyag a szem egészségének szempontjából. Mindkettő eredményesen küzd a szürkehályog ellen. A lutein egyike azon kevés karotinoidoknak, amelyek természetesen nagy koncentrációban
pacsakute, 2019. április 05. péntek, 22:50
1/170
Képek, videók
Az uborka jótékony hatása
irmus
2015. szeptember 22. kedd, 06:58
Cica és az uborka.gif
pacsakute
2015. augusztus 02. vasárnap, 09:36
Az uborka felhasználása.j
pacsakute
2013. szeptember 01. vasárnap, 19:01
Az uborkaház
szil75_
2008. március 09. vasárnap, 15:04
az uborka
vargaorsi
2006. július 16. vasárnap, 20:44
Háttérben az `uborka` és
rakosv
2006. július 15. szombat, 10:04
Narancsbőr elleni koktél.
pacsakute
2014. március 03. hétfő, 20:06
Narancsbőr ellen.jpg
pacsakute
2013. augusztus 15. csütörtök, 14:16
Narancsbőr
irmus
2010. június 04. péntek, 17:40
Narancsbőr!
lcsucsu
2008. július 28. hétfő, 16:51
narancsbőr
magdaseppa
2008. január 28. hétfő, 09:27
Szép darab marhahús
sanci81
2016. február 04. csütörtök, 17:12
Darabán j2.JPG
gezemice1949
2016. január 31. vasárnap, 16:16
Darabán j1.JPG
gezemice1949
2016. január 31. vasárnap, 16:16
első darabok tepsiben
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.