Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 07:36 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Heiner Ágnes versei
róla,
Mert sok szépet kaptam tőle,
S én is adtam, s adtam volna...
De tiltott az Ég, s a Sors tőle.
Nem érezhettem jobban,
Milyen mikor szeret,
S kínzott az érzés álmomban,
Hogy több sosem lehet,
Pedig szerettem, s szerettem volna...

FájdalomSZERETNÉK...

Szeretnék egy népet,
Egy újat és szépet,
Kinek nincsen piszka, mocska,
Kinek tényleg dicső a múltja.

Szeretnék egy hazát,
Mely olyan, mint az igaz barát,
Melynek mindig ölelő a karja,
S ha baj van, kezét nyújtja.

Szeretnék én igazságot,
S eltörölni minden hazugságot,
Szeretnék én békében élni,
S végre boldog magyar lenni.

Haza


TEMETŐKAPUBAN ÁLLOK

Temetőkapuban állok,
S csendben Őt várom.

Nem tudom, mikor jön
És honnan, de türelmes vagyok.

Lágy szellő simogat,
Körülöleli a
menusgabor, 2020. július 10. péntek, 21:00
Vitaminok a szemnek
Ha a látásunkat szeretnénk védeni vagy javítani, tudnunk kell, mely vitaminok jók a szemnek. A helyes táplálkozás döntő szerepet játszik a látásélesség védelmében és javításában. Sok vitamin és ásványi anyag segíthet ebben.

A-vitamin
Ha azon gondolkozunk, melyek a szemünk számára legfontosabb vitaminok, a sárgarépában megtalálható A-vitamin lehet az első, amely eszünkbe juthat. A sárgarépa és más piros, narancs és sárga színű zöldségek, gyümölcsök olyan anyagokat, úgynevezett karotinoidokat tartalmaznak, amelyek az A-vitamin elővitaminjai. Az A-vitamin provitaminjának, a karotinnak, főleg a béta-karotinnak a szerepe a jó látás, különösen az éjszakai látás elősegítése. Az emberi retinának szüksége van A-vitaminra a működéshez. A retina négy különböző típusú vegyületet tartalmaz, amelyekben jelen van az A-vitamin. Ezek a vegyületek fontos részei a látás folyamatának. A sötétséghez való rossz alkalmazkodás vagy az éjszakai vakság az A-vitamin-hiány korai jelei lehetnek.

C- és
pacsakute, 2020. július 03. péntek, 22:19
Titkosszolgálati elszigeteltségben élek 1956 óta
1990-et követően nem kellett elszámolniuk szörnyű bűneikről, ellentétben velem, akit továbbra is úgy kezeltek, mint egy bűnözőt!
*
Nem sorolom, mert már megírtam sokszor és sokféleképen a folytatást is...
Azt is például, hogy.
- ,,NEKEM CHIP VAN A KEZEMBE BEOPERÁLVA"!
*
Az történt ugyanis, hogy nyolc évvel ezelőtt, az anyák-napi vendégeskedést követően - mosogatás közben az egyik megrepedt pohár szája széthasadt és az üvegfelület megvágta a jobb kezemet, de olyan nagyon, hogy a jobb mutatóujjam fölötti porcos rész szétnyílt és nagyon vérzett!
A kórházban, amelyik éppen ügyeletes volt hosszas várakozás után megvizsgáltak, közölték velem, hogy ezt meg kell operálni. Ez meg is történt egy raktárnak látszó helyiségben. Senki nem volt jelen a műtétet végző orvoson és rajtam kívül! Amikor kész volt a helyi érzéstelenítéssel elvégzett műtéttel az orvos, közölte velem, hogy nem engedhet haza, be kell feküdni. Most nem részletezem a kórházban töltött napokat. A
furaila, 2020. július 03. péntek, 01:44
Mississippiben megváltoztatják a zászlót, a Princeton Egyetem törli Wilson elnök nevét
szavazólapokon.

Tate Reeves, az állam republikánus kormányzója jelezte: aláírja, és ezzel törvényerőre emeli a vasárnap megszavazott javaslatot.

A Princeton Egyetem felügyelő bizottsága ugyancsak a hétvégén döntött arról, hogy megváltoztatja a demokrata párti Woodrow Wilson elnökről (1913-1921) elnevezett közpolitikai iskolájának, valamint egyik bentlakásos kollégiumának nevét. Az egyetemi vezetők közölték, véleményük szerint Wilson "rasszista gondolkodása és politikája miatt" nem lehet névadója egy olyan iskolának, amelynek oktatói és diákjai elkötelezettek a rasszizmus bármely formája elleni harcban.

Mielőtt az Egyesült Államok elnökévé választották, Wilson New Jersey állam kormányzója, illetve a Princeton elnöke (1902-1910) is volt.

Névváltoztatásra készülnek a kaliforniai Orange megyében is, ahol a Demokrata Párt helyi politikusainak javaslatára a megyei tisztségviselők úgy határoztak, hogy megváltoztatják a Santa Anában lévő megyei repülőtér nevét, leveszik róla John Wayne amerikai
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 07:04
Fekete Istvánra emlékezünk
fölött már a szünidős álmok lebegnek. Egy-két nap, és elérkezik a bizonyítványosztás: a kétséggel és reménnyel teli várakozás a számtanosztályzatra. Ettől függ minden. A félelem azonban felesleges, a számtan jeles kibontakozik a háttérben egy nagy tanáregyéniség -, és Gyula Lajost, pontosabban Tutajost viheti a vonat az életre szóló vakációra. Aki utazott már vonaton Budapestről a Balaton felé, ismeri a pillanatot, mikor Aliga és Világos fölött kitárul a csoda, a kék víz szívszorítóan szép látványa. Olyankor egy pillanatra elhallgatnak a beszélgetések is. És bárcsak lassítana a vonat, és a szigorú menetrend befogadná a vágyat: csak egy percig még, hadd igya a tekintet, amit lát! Bár úgyse képes jóllakni vele soha. Tutajos is csak néz, és ,,szíve tele a csodálatos táj ősi szépségével". István bácsi pedig már készíti unokaöccsét erre az egész további életét meghatározó nyárra: ,,Ebben nem is csalódsz, elhiheted. Nem beszél, hát nem is hazudik; nem ígér, és mégis odaadja mindenét, nem
maroka, 2020. június 23. kedd, 09:48
Akik a virágokat szeretik... KOSZTOLÁNYI DEZSŐ :VIRÁGOK
nyakam, ugyhogy a bőre már egészen megráncosodott. Azzal vádoltok, hogy köpönyegforgató vagyok? Igazatok van. De ti, akik a földre sütitek fejeteket, és a sötétséget imádjátok, tudjátok meg, hogy én a napot bámulom, ezt a mindig mozgó, izzó bálványt, mely ugy változik, mint az élet és ugy fénylik, mint az igazság.
PAPSAJT.
- Nekem, sajnos, mindig papsajt. Szeretnék már egy kis változatosságot.
ERIKA.
- No, azért nem vetek meg egy kis erotikát sem.
JUDÁSPÉNZ.
- Köralaku leveleim olyanok, mintha valami ügyetlen kéz vágta volna ki áttetsző ezüstpapirból, aztán körülszegte volna pezsgőszin cérnával. Ugy rémlik, hogy nem is élek. Ezzel szemben a többi virág mind elvirit, mig én cserjémről levágva hónapokig diszelgek a szobákban öntözetlenül, anélkül, hogy elhervadnék. Az árulásnak hervadhatatlan érdemei vannak. Örökkévaló vagyok, mint a gonoszság.
NÁRCISZ.
- »Kertem nárciszokkal végigültetéd...« Mindig ezt a verset mondogatom magamban. Mindig Csokonai Vitéz
koszegimarika, 2020. június 21. vasárnap, 08:09
Bor – élvezeti méreg vagy természetes orvosság?
esténként vagy egy ízletes étel mellé fogyaszt. De tulajdonképpen hogy jön össze a bor az egészségünkkel? Hasonló élvezeti méregről van szó, mint minden más alkoholos ital? Vagy a bor még gyógyhatással is rendelkezik?

Ha egy kicsit visszamegyünk a történelembe, akkor hamar arra a következtetésre jutunk, hogy a régi időkben a bort orvosságként is alkalmazták. Valami tehát kell, hogy legyen a szóbeszédben, miszerint napi egy pohár bor meghosszabbítja az ember életét. Ennek magyarázata egyáltalán nem olyan nehéz, mint ahogy elsőre gondolnánk. Főleg a piros szőlő - amelyből értelemszerűen a vörösbor készül - rendelkezik a héjában nagy koncentrációban fenolokkal. Ezek a védőanyagok védik a növényt a káros környezeti hatásoktól és az állati kártevők támadásaitól. Rájöttek azonban, hogy nemcsak a növényt, hanem az embert is képesek hatékony védelemben részesíteni. A fenolok többek között a szív- és érrendszeri panaszoknál, valamint a bélbetegségeknél fejtenek ki nagyon pozitív hatást a
pacsakute, 2020. június 10. szerda, 17:20
Endometriózis és a kínai gyógynövények
betegség okozhat kismedencei fájdalmat, szabálytalan és fájdalmas menstruációt és akár még meddőséget is okozhat. A sebészeti beavatkozások sem mindig vezetnek a tünetek javulásához, illetve a gyógyszeres kezelés kellemetlen mellékhatásokat eredményezhet. Egyik ilyen mellékhatás lehet a súlygyarapodás.

Számos kínai orvos gondolja úgy, hogy a nem toxikus komplex gyógynövénykészítmények alkalmasak lehet az endometriózis kezelésére. A hagyományos kínai orvostudomány az endometriózist általában olyan gyógynövényekkel kezeli, amelyek az elsődleges terápiában vitalizálják a vérkeringést. A kutatók úgy vélik, hogy a mögöttes és párhuzamos szindrómák vagy specifikus tüneti megnyilvánulások, például a túlzott vérzés kezelésére további gyógynövényeket lehet adni.

A klinikai jelentésekben, amelyeket endometriózis kezelésére alkalmaznak, többek között a következő gyógynövények szerepelnek. Az egyik ilyen gyógynövény a piros bazsarózsa, amely hatékonyan javítja a vérkeringést. A fahéj javítja a
pacsakute, 2020. június 06. szombat, 19:14
Matteo Salvini: számunkra Magyarország példakép
tömeg közepén, zöld-fehér-piros színű szájmaszkját levéve azt mondta: "Tisztelet a magyar népnek és kormánynak, a magyarok közösségének, számunkra példaképek vagytok, köszönjük, hogy közel vagytok hozzánk!".

Az "Olaszország nem adja fel! Büszkén talpra áll!" jelmondatú tüntetésen a Liga vezetője azt hangoztatta, a jobbközép azért lendült mozgásba, hogy segítsen a problémák megoldásában. "Olaszországot újra kell indítani, az olaszok haragja és tenni akarása teljesen érthető, azért vagyunk itt, hogy olyan politikai irányt szabjunk, amely önerőből messzire viszi Olaszországot, anélkül, hogy a soha meg nem érkező külső segítségre várna" - tette hozzá a baloldali kormány "örökös európai segítségvárására" utalva.

Matteo Salvini megjegyezte, az általa vezetett erők az utóbbi hónapokban "elfelejtett és diszkriminált" olaszokat képviselik. "Megtöltjük a tereket, hogy innen küldjük el javaslatainkat a járványt követő gazdasági válságtól leginkább érintettek nevében" - mondta Salvini.

A Liga, az Olasz
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:51
Pablényiné, Piroska: felhők
Elmúlt a szürkeség, felragyogott a fény.
Érdekes felhők kószálnak az ég peremén.

Imádom bámulni a fellegeket.
Ismeretlen világból hoznak üzenetet.

Hol állatformát öltenek, hol olyan mint egy hajó.
Az ég kék tengerén utazni volna jó.

De egyszer csak feltámad a szél,
Néhány felhő gyorsan útra kél.

Egy percre eltakarja a napot,
Azután vígan tovább robog.

Ilyenkor árnyak tűnnek fel a domboldalon.
Az ott egy sárkány, arrébb egy malom.

Közben fenn az égen változik a kép.
A sok felhő között egy nyílás van épp.

Mintha egy szem lenne. Az Isten letekint.
Nézi, mit művelnek az emberek megint.

Eltűnik a nyílás, beborul az ég
Villám csapkod, esik, potyog a jég.

Majd újra megbékél, kisüt a nap.
A sok furcsa felhő szerte szalad.
maroka, 2020. június 01. hétfő, 16:14
Facebookon kaptam
Olyan szépen cseng a harang,
mintha nem is harang volna,
hanem ezer harangvirág,
imádságos szava szólna.

Piros Pünkösd vasárnapján,
piros rózsa nyílik a kertben,
kis szívünkben tiszta öröm,
imádsága énekeljen.

Piros Pünkösd vasárnapján,
szálljon reánk a Szentlélek,
s térdre hullva mondjunk hálát,
a mindenség Istenének.....
eva6, 2020. május 31. vasárnap, 11:36
Pünkösdi köszöntő
PÜNKÖSDi KÖSZÖNTŐ


Benedek Elek: PÜNKÖSDI HARANGOK

Olyan szépen cseng a harang,
Mindha nem is harang volna,
hanem ezer harangvirág
Imádságos szava szólna.

Piros pünkösd vasárnapján
Piros rózsa nyil a kertben,
Kis szivünkben tiszta öröm
Imádsága énekeljen.

Piros pünkösd vasárnapján
Szálljon reánk a szentlélek,
S térde hullva
menusgabor, 2020. május 30. szombat, 20:30
1/1164
Képek, videók
kazimierz_by_heineral. jpg
vicker26
2008. június 23. hétfő, 23:31
kazimierz_by_heineral. jpg
jencuska1970
2008. június 23. hétfő, 23:02
álmomban.jpg
liliana01
2020. június 30. kedd, 13:40
Álmomban esti séta közben
suzymama43
2015. február 05. csütörtök, 11:59
FÜLÖP JOHANNA ÁLMOMBAN TÁ
feviroza
2014. november 16. vasárnap, 13:27
Álmomban ölelj - v..png
anci-ani
2014. október 09. csütörtök, 22:48
álmomban.jpg
klara50
2014. február 01. szombat, 00:31
aranyhajad álmomban.jpg
klara50
2013. október 12. szombat, 22:27
2013.álmomban.jpg
biharijudit
2013. május 02. csütörtök, 14:22
álmomban már láttalak dvd
elisha24
2013. április 18. csütörtök, 13:35
álmomban
biharijudit
2013. április 02. kedd, 15:18
igaz_baratsag_schvalm_ roz
menusgabor
2019. január 16. szerda, 20:53
Az igaz barátok kitartana
sanci81
2018. június 18. hétfő, 17:49
Az igaz barát
sanci81
2018. június 18. hétfő, 17:47
Hogy ki az igaz barát? Az
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.