Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 01:38 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Palkovics László: 2022-től MotoGP-futamot rendezhet Magyarország
megrendezése lehetőségének feltérképezése, közlekedésbiztonsági akcióterv kidolgozása, valamint a versenymérnök-képzés fejlesztése" - foglalta össze a stratégia elemeit Palkovics László.Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a MotoGP-futam megrendezésének érdekében új versenypálya épülhet Kelet-Magyarországon, és kiemelte, a gyorsaságimotoros-vb egy futamának megrendezése önmagában óriási ismertséget képes adni Magyarországnak, ugyanakkor a közlekedésbiztonsági kérdésekben is hasznos lehet."Olyan ez, mint egy piramis, amelynek az alján az utcai motorozás, vagy akár a robogók, elektromos kétkerekű közlekedési eszközök találhatók, a tetején pedig a MotoGP" - fogalmazott Kósa Lajos. Hozzátette, határozott szándék, hogy az új pálya olyan kelet-magyarországi helyszínen legyen, ahol a nyári időszakban a rendezvénynapok száma teljes."A kétkerekű járműveket érintő közlekedésbiztonsági intézkedésekkel
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 14:41
Elkezdődött a World Robot Olympiad világverseny döntője Győrben
Palkovics László innovációs és technológia miniszter a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában angolul mondott ünnepi beszédében elmondta, hogy Magyarország a jövő évi világverseny döntőjére felajánlja támogatását egy olyan országnak, amely anyagi okok miatt nem tud részt venni a megméretésen. A következő évi verseny döntőjét Kanada rendezi.

Ezzel Magyarország példát szeretne mutatni, mert mindenki nyertes, aki részt vesz a versenyen - hangsúlyozta a miniszter.

Kiemelte: azok, akik vasárnapig Győrben mérik össze tudásukat, mind érdeklődnek a természettudományok és a műszaki ismeretek iránt.

Az ünnepélyes megnyitón a 74 ország képviselői egyenként vonultak a színpadra nemzeti lobogóikkal.

Brent Hutcheson, a WRO nemzetközi szervezet elnöke azt mondta, hogy a résztvevők vasárnapig különböző kihívásokat teljesítenek a robotika és a robotépítés területén.

A WRO versenyen résztvevők hat korosztályban és négy kategóriában versenyeznek. A kísérőkkel együtt mintegy 2700 ember
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 20:22
Netanjahu Bennetet nevezte ki védelmi miniszternek
ezért Ganz kapott kormányalakítási megbízást Reuven Rivlin államelnöktől. Ennek lejártáig még tizenkét napja van.

Ganz pénteken kijelentette, hogy kételkedik a Likud azon szándékában, hogy egységkormányt szeretne alakítani, s mert a Likud továbbra is ragaszkodik a jobboldali és vallásos pártokból álló blokkhoz, "megvizsgálja az alternatívákat".

A Kék-fehér vezetője azzal vádolta meg Netanjahut, hogy egy éven belül a harmadik választásokra törekszik, ami szerinte katasztrófát jelentene az országnak. Az esetleges alternatívát egy kisebbségi kormány létrejötte jelenthetné, amit kívülről támogatna az arab pártok szövetsége, és Avigdor Liberman Izrael a Hazánk nevű pártja.

A Háárec című lapban megjelent elemzés szerint ha ezt a kormányt sikerülne megszavaztatnia, akkor ha egy nappal később meg is buktatnák - és új választásokat írnának ki -, már egy Ganz vezette átmeneti kormány készülne az új, harmadik választásokra. A közvélemény-kutatók szerint az újabb választások sem hoznának jelentős
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 18:32
Egészségügyi innovációs napokat rendeznek Pécsen és Budapesten
A szervezők az MTI-vel azt közölték, Magyarország egyike annak a húsz európai uniós országnak, ahol idén ősszel iDay-t rendeznek.

Októberben és novemberben Európa-szerte több mint harminc helyszínen gyűlnek össze egyetemisták, hogy bemutassák és továbbfejlesszék az egészségügy digitalizálását célzó ötleteiket.

A programot a száznegyven vezető egészségügyi technológiai és gyógyszeripari vállalatot, kutatóintézetet és élvonalbeli egyetemet tömörítő, az Európai Unió támogatását élvező EIT Health rendezi meg.

Az egy- vagy kétnapos rendezvényeken a diákok betekintést kapnak az egészségügyi innováció gyakorlati működésébe, és csapatokban birkózhatnak meg valódi egészségügyi kihívásokkal.

Az esemény célja, hogy bemutassák azt a folyamatot, amelyen keresztül az ötletekből üzletileg is sikeres projektek válnak. A szervezők elsősorban olyan hallgatókat várnak, akik egészségügyi innovációs tartalommal vagy a digitális egészségügy területén írnak szakdolgozatot.

A hallgatók több terület
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 15:09
Sok százezer kanadai háztartásban túl magas a víz ólomtartalma egy új kutatás szerint
A 120 újságíró által összegzett vizsgálat szerint vannak olyan területek, ahol a víz ólomszintje olyan magas, mint 2015-ben az amerikai Michigan állambeli Flintben, ahol válsághelyzet alakult ki - olvasható a BBC News honlapján.

2014 és 2018 között 11 kanadai nagyvárosban 12 ezer vízmintát vettek. Mint kiderült, ezek egyharmadában meghaladta a kanadai szövetségi ajánlások szerinti egészségügyi határértéket, az 5 ppb-t a víz ólomtartalma. A minták 18 százaléka pedig meghaladta az amerikai egészségügyi határértéket, a 15 ppb-t.

A vizsgált városok között volt Montreal, Kanada második legnagyobb városa, a Toronto környéki Oakville, Saskatchewan tartomány fővárosa, Regina és a British Columbia-i Prince Rupert.

A BBC emlékeztetett arra, hogy az ólommérgezés kapcsolatba hozható a gyermekek alacsonyabb IQ-szintjével, a magas vérnyomás és szívbetegségek kialakulásával.

Kanadában a víz ólomszennyezése elsősorban a régi csőrendszerekből fakad, amelyeken keresztül a háztartásokba jut a víz. Egy
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 14:49
Román kormányalakítás - Határozatképesnek bizonyult a kormány beiktatását célzó parlamenti ülés
A jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) által javasolt új kormány beiktatását a parlamenti mandátumok mintegy felével rendelkező baloldali pártok az ülés bojkottálásával próbálják akadályozni, ezért nemcsak a kormány beiktatása, hanem a parlament határozatképessége is kérdésessé vált.

A határozatképességhez a törvényhozók többségének - legalább 233 képviselő és szenátor - jelenlétére van szükség. Az ülést vezető Alina Gorghiu PNL-szenátor szerint a hétfői ülésen 235 törvényhozó írta alá a jelenléti ívet.

A parlamenti mandátumok több mint 40 százalékával rendelkező Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Victor Ponta volt miniszterelnök vezette, 7-8 százalékos erőt képviselő Pro Romania párt úgy döntött: nem vesz részt a PNL-kormány beiktatásáról szóló bizalmi szavazáson. Ezért - a rendszerváltás óta először - a házelnök is távol maradt az új kormány beiktatását célzó üléstől.

A két baloldali pártnak - a parlament honlapján szereplő adatok szerint - elvileg többsége van, és mindkét párt vezetése
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 14:41
Román kormányalakítás - Határozatképtelen lehet a parlament a bizalmi szavazás napján
Távolmaradásukat Adrian Tutuianu, a Pro Romania szenátora jelentette be csütörtökön az Antena 3 hírtelevízió műsorában. A politikus kifejtette: a Pro Romania törvényhozóit baloldali érzelmű választók juttatták a parlamentbe, így nem tudnak azonosulni a jobbközép PNL kormányprogramjával.

Viorica Dancila szociáldemokrata (PSD) kormányát nem sikerült volna megbuktatni a Pro Romania segítsége nélkül, és szavazataikra az új kormány beiktatásához is szükség van. Korábban Ponta már közölte: pártja nem szavaz bizalmat Ludovic Orban PNL-elnök kormányának, testületi távolmaradásuk viszont határozatképtelenné is teheti a parlamentet, ami a bizalmi szavazás elnapolását eredményezné.

A kormányalakítással megbízott Orban szerdán még bizakodóan nyilatkozott a kabinet beiktatási esélyeiről, de elismerte, hogy az új kormányt nyíltan támogató frakcióktól csak 225 voksra számíthat, tehát a szociáldemokraták és a Pro Romania soraiból is szüksége van átszavazókra ahhoz, hogy meglegyen a kabinet beiktatásához
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 20:12
Önkormányzat 2019 - Megalakult a pécsi közgyűlés
Péterffy Attila beszédében hangsúlyozta: választói sok magyar város polgáraihoz hasonlóan a változásra, a szabadságra szavaztak. Többségük világossá tette kívánságát, hogy "a fülledt, dohos politikai légkört végre élhető és pozitív hangulat váltsa fel, és ideje leporolni az országnak azt a patinás ékszerét, amit Pécsnek hívnak" - fogalmazott.

Kiemelte: ugyanazzal a hittel fogja szolgálni a várost, ugyanazzal a bátorsággal harcol Pécsért, amellyel választói győzelemre segítették a józan észt, a szabad akaratot. Beszédében kiapadhatatlan erőt, szívós harcot, lankadatlan szolgálatot, egyenességet, becsületességet, átláthatóságot és a közbeszédben nívót ígért.

Az út nem lesz sem rövid, sem egyszerű - tette hozzá -, de miközben "együtt végigmegyünk rajta, közösen formáljuk újjá a várost, s létrehozhatunk valamit, amire a város egykori nagyjai is büszkék lennének" - zárta beszédét.

Első döntésével a közgyűlés utasította a százszázalékos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:41
A Boomerang csatorna története
A Boomerang egy rajzfilmcsatorna , mely 2005-ben jött létre Magyarországon.
A csatornán a Cartoon Network régebbi rajzfilmjei illetve Hanna-Barbera rajzfilmek mentek.
Jelenleg viszont a klasszikus rajzfilmek újabb változatait adja.
Olyan klasszikus meséket adott mint a Scooby Doo és Srappy Doo , Bolondos dallamok , Új Maci Laci show , A maszk , Barlang kapitány és a tini angyalok , Josie és a vadmacskák , Tom és Jerry , A Jetson család , Flintstone család , Johnny Bravo , Szuperdod kalandjai , Süsü keselyűk , Top Cat , Két buta kutya , Vészegér , Duckula gróf , Az Addams család és még sorolhatnám...******
A Boomerang egyébként a Cartoon Network testvércsatornája.
A Boomerang több országban is jelen van.
Főleg régebben fordult elő hogy teljesen más műsorokat adtak különböző országokban.
Míg nálunk 2007-ben csak klasszikus mesék mentek , addig mondjuk Angliában olyan műsorokat is adtak az angol Boomerangon mint a László tábor , Kém a családban , A Garfield show , Aktuális
nobi94, 2019. október 29. kedd, 18:40
Turizmus Summit 2019 - Turisztikai ügynökség: aranykorát éli a magyar turizmus
Köszöntőjében ismertette, hogy tavaly több mint másfélszer annyi turista érkezett Magyarországra, mint ahány lakosa van az országnak, a szálláshelyek bevételének növekedése meghaladta a világátlagot, a külföldi turisták száma az európai uniós átlag kétszeresére nőtt, a hazai négy- és ötcsillagos szállodák kihasználtsága csaknem 80 százalékos.

A vezérigazgató hangsúlyozta: július 1-től Magyarország belépett a turizmusát hatékonyan menedzselő országok közé, a világ élvonalába.

Már nem csak utólag, hanem azonnal látják, hogy mi történik az ágazatban, sőt azt is, hogy mi fog történni - emelte ki Guller Zoltán a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központról szólva.

Globálisan naponta 14 millióan foglalnak szállást az interneten, naponta 100 ezer repülőgép és 80 ezer turistahajó indul útnak a világban. A turizmusról ma már nem lehet olyan döntést hozni, amely statisztikai adatok utólagos elemzésén alapul - fejtette ki.

A vezérigazgató rámutatott: a hatékony vállalatirányítás nemcsak a
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 23:42
Orbán: Magyarország és Szlovénia is pontosan tudja, mit jelent az ellenőrizetlen határátlépés
gyógyászati segédeszközöket "annak a logikának a mentén, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni".

A kormányfő kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: Magyarország nagy szimpátiával és együttérzéssel figyeli a szlovén határvédelmi erőfeszítéseket.

Elmondta, jelenleg 96 ezer migráns tartózkodik a balkáni útvonalon, akik változó ütemben mozognak Nyugat-Európa felé, azt azonban nem tudni, Magyarország felé vagy Horvátországon keresztül Szlovénia felé mennek majd.

Magyarországnak ugyanakkor van egy "hátországa" a visegrádi négyekkel, és e megállapodás értelmében, ha nagyobb migránstömeg érkezne, akkor a csehek, a lengyelek és a szlovákok haladéktalanul határőregységeket küldenek a magyar-szerb határra - közölte.

"Szlovéniával is készen állunk a lehető legkonkrétabb és legmélyebb együttműködésre, ha az Szlovénia érdekét szolgálja" - mondta.

Európai ügyekre kitérve a miniszterelnök kijelentette: ha már az Európai Unió Észak-Macedónia és Albánia esetében elhibázta a
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 16:32
Távozásra szólította fel Matolcsy Györgyöt a Párbeszéd
képviselő, tehát nincs hova távoznia a közéletből. Hozzátette, számára a hangfelvétel alapján egyetlen dolog biztos, aki azon beszél, az nincs beszámítható állapotban.

Másoknak nem kell levonniuk a konzekvenciát egy olyan mondatért, "amelyet valaki beszámíthatatlan állapotban fecserészett", a beszélőnek azonban igen - érvelt.

Burány Sándor egyúttal határozottan leszögezte, ő maga semmilyen mutyiban, visszaosztásban nem vett részt.

Egy újabb témában hozzá intézett kérdésre azt felelte, az országnak és a fővárosnak is elemi érdeke, hogy a stadionok helyett kórházak épüljenek.

A félkész építkezéseket azonban nem érdemes leállítani, mert azokra már elköltötték a pénzt, és torzókra senkinek nincsen szüksége - tette hozzá.

Az egész Liget projektet át kell gondolni, de ami már megépült, azt nincs értelme lebontani - jelentette ki.

Kérdezték arról, hogy a fővárosi városházán "újra megjelentek a Gyurcsány- és Demszky-korszak emberei", Demszky Gábor volt főpolgármester, Lamperth Mónika
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 11:51
1/285
Képek, videók
A Palkovics pad.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:51
Palkovics pad.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:49
Palkovics pad Esztergom.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:48
ahonnét néztük a futamot
schumi21
2006. december 10. vasárnap, 11:48
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
Címkék
utcai motorozás, bizalmi szavazás, ülés bojkottálásával, kormány beiktatását, hatékony vállalatirányítás, politikus kifejtette, százszázalékos önkormányzati, gyermekek alacsonyabb, sajtótájékoztatón arról, világ élvonalába, magyar turizmus, visegrádi négyekkel, egészségügy digitalizálását, régi csőrendszerekből, hittel fogja, kisebbségi kormány,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.