Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 23:46 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megtámadjuk-e Istent?
európaiakat. A munkálatokban különösen nagy szerepet vállalt továbbá a Hittani Kongregáció, amelynek vezetője, Joseph Ratzinger beszédet is mondott a bíborosi testület előtt még 1991-ben, s ebben főként a nyugati társadalmak kulturális viszonyaival hozta összefüggésbe az emberi életre leselkedő veszélyeket. Joseph Ratzinger hatása egyébként abban is felfedezhető az Evangelium vitaeben, hogy a szöveg szokatlanul sok szöveget közöl egyházatyáktól, főként Szent Ágostontól és Szent Ambrustól (Ratzinger ennek a korszaknak a szakértője), de egészen meglepő módon még Dionüsziosz Areopagitésztől is - amiért a nagy keresztény hagyomány iránt érdeklődők csak hálásak lehetnek.
Különleges helyet foglal el az Evangelium vitae II. János Pál enciklikái között, mivel három helyen rendkívül ünnepélyes nyilatkozatot tesz:
a Péternek és utódainak adott tekintéllyel, a püspökökkel közösségben kijelenti, hogy az ártatlan élet szándékos kioltása (57), a közvetlen abortusz (62) és az eutanázia (65) súlyosan
maroka, 2020. május 14. csütörtök, 08:09
Az Istennel való barátság
a Mórijjá hegyére megterhelt és sajgó szívvel, de mégis alázatosan engedelmeskedve. Felment Izsákkal, nagy szeretetének tárgyával együtt, akit feláldozni készült Isten parancsára - aki az Egyetlen, és akit Ábrahám hűségesen szeretett és szolgált.
Milyen tanulságul kell szolgálnia ennek a mi részünkre, amikor megkérdőjelezzük Isten velünk gyakorolt bánásmódját! Dorgálj meg minden magyarázatot, ami próbálja kétségbe vonni ezt a döbbenetes jelenetet, mert ez örök tanulságul szolgál minden korszaknak! Az angyalok is ámulattal tekintettek rá. Vajon Ábrahám hite nem szolgáltat-e örökké erőt és segítséget Isten minden népének? Vajon ez a próba nem tanúskodik-e arról az igazságról, hogy a tántoríthatatlan hit mindig bizonysága Isten hűségének?
A válasz a visszhangzó - igen! Ha egyszer Ábrahám hite diadalmasan kiállja a legnagyobb próbát, az Úr angyala, az Úr Jézus, Jahve és Ő, akiben ,,Isten valamennyi ígérete... lett igenné, és... lett ámenné..." (2Kor 1,20), ezt mondta
kalmanpiroska, 2020. május 12. kedd, 07:22
Maradj otthon
koronavírus jelen van az egész világon. Európában a legtöbben Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban haltak meg. Az egész világon végigsöprő járvány a XXI. század nagy eseménye, ami véget vethet a globalizációnak. Minél inkább küzdünk a koronavírus ellen, annál inkább bontjuk le a globalizációt.

Száz évvel ezelőtt tombolt Európában a spanyolnátha, melynek kétszer annyi áldozata volt, mint az I. világháborúnak, és ez volt a nyitánya a globalizációnak, egy technicizált és demokratikus korszaknak.

Most, hogy a koronavírus ellen küzdünk, mintha a globalizáció lebomlását látnánk.

Úgy véljük, a demokrácia marad, ugyanakkor az a torzulás, amivé a liberalizmus - főleg az elmúlt harminc évben vált-, ezzel a járvánnyal elmegy. Az angol nyelv hegemóniája, a repülőgépek minden bizonnyal maradnak, de a globalizációnak az a módszere, ami az elmúlt harminc évben volt, az így nem folytatódhat. A járvány elleni védekezésben azok a szuverén nemzetállami eszközök vannak a
menusgabor, 2020. április 02. csütörtök, 16:15
Tokió 2020 - Még nem végleges Hosszú Katinka programja
vagyok elégedve januárban, tekintve, hogy arra a versenyre edzőtáborból, a felkészülés közepén utaztam ki. Viszont azt is érzem, hogy kellenek még az előttünk álló hónapok, mert vannak olyan dolgok, amiken csiszolni szeretnék még" - nyilatkozta az MTI-nek a 30 éves úszó, aki szerdán a Duna Arénában az Univer céggel közösen szervezett versenyt a sajtó képviselőinek.

"Érdekes most ez az út, megint más és kihívásokkal teli, biztos vagyok benne, hogy rengeteg mindent fogok tanulni. Ez megint egy olyan korszaknak a vége lesz, amire ha visszagondolok, akkor sok mindent tudok magammal tovább vinni" - tette hozzá Hosszú.

A kilencszeres nagymedencés világbajnok elmondta, ötkarikás "menüjében" egyelőre csak az fix, hogy 200 és 400 méter vegyesen is indul majd címvédőként.

"Közel sem végleges még a program, de persze az biztos, hogy a vegyeseket úszni fogom. Márciusban lesz országos bajnokság, ahol jó pár dolog el fog dőlni. Nagyon gondolkozom a pillangón, először viszont ott kvalifikálni kell, hiszen
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 14:21
Járomba hajtott fejjel lehetett csak túlélni
Közvetlen a háború után születtem, a szovjet megszállás idején és a kommunisták hatalomra kerülésekor egy, a Horthy-korszaknak köszönhetően polgárosodó, kézműves és földműves önálló gazdák gyermekének és unokájának.

MEGÉLTEM A KÖZELÜKBEN A TELJES NINCSTELENNÉ TÉTELÜKET!!!!

Apa, amikor már nincstelen gyári munkás volt, hetente írta az önéletrajzát, nehogy elveszítse az állását és a megélhetését, hazudnia kellett. Már a sokadikat írta, amikor még mindig nem volt elfogadható a vállalati ÜB vezetői számára egy művezetői tanfolyamra történő beiskolázáshoz.
Amikor már nem tudta a sok hazugságot idegekkel bírva leírni, amire kötelezték, én írtam le: "nincstelen zsellérek voltunk..."
De nem is a nincstelen zsellérséget szégyellte szegény, hanem azt, hogy HAZUDNIA kellett!
Attól fogva én voltam a kis íródeákja. Ő diktált, én meg írtam... Úgysem tudtam mit írok - gondolta...
AZT A KORSZAKOT, meg a mostanit SEM LEHETETT- lehet CSAK JÁROMBA HAJTOTT FEJJEL TÚLÉLNI!!!!
furaila, 2020. január 15. szerda, 18:34
Nagy István: a 20. század kutatási eredményeivel a 21. század kihívásaira nem lehet megoldást találni
Nagy István hangsúlyozta, hogy minden korszaknak megvolt a maga kihívása és azokra mindig a tudomány szolgáltatott megoldást kutatási eredményekkel, és azok gyakorlati alkalmazásával. "Soha akkora szükség a tudományos eredményekre, a kutatásban rejlő lehetőségekre nem volt, mint most, amikor olyan globális kihívásokkal kell szembenézni, mint az éghajlatváltozás" - mondta, hozzátéve, hogy önmagában senki sem talál válaszokat, ezért széleskörű összefogásra van szükség.

A tárcavezető kiemelte, hogy a kormány a kihívások leküzdésében maximálisan számít a Mezőgazdasági Intézetre, amely immár hét évtizede segíti a gazdákat és szolgálja a magyar agráriumot.

Nagy István szerint a tudományra, a kutatásokra és az innovációra kell építeni Magyarország jövőjét, különösen a mezőgazdaságét, amely sokkal komolyabb kihívások előtt áll, mint a huszadik században, vagy a huszonegyedik század eddigi szakaszában. Úgy vélte, a klímaváltozás mellett az elöregedő gazdálkodói társadalom, a globálissá váló verseny és
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 12:41
Konferenciával emlékeznek Oláh Jánosra a PIM-ben
"Sok nemzedéktársával ellentétben Oláh János sosem dugta a fejét a homokba, kritikusa és krónikása is lett egy olyan embertelen korszaknak, amelyben a sokáig a magyar nép gerincét adó parasztságot szétzüllesztette az egyre bénítóbb hazugságba lealjasodó hatalom" - fogalmazott a konferencia megnyitásakor Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke.

Oláh Jánost kérlelhetetlen igazmondása, szociális érzéke, az elesettekért küzdő humanizmusa, az árulókat és cinkosokat kimérten leleplező, bosszúvágytól mentes erkölcsi példamutatása Móricz Zsigmond, Németh László, Illyés Gyula és Nagy László örökösévé avatta - tette hozzá.

Kiemelte: Oláh János sokoldalú lírája ugyanúgy merített a népköltészetből, az avantgárdból, a kuruc kötészetből és az egzisztencialisták létélményéből is. Költői nyelvezete egyszerre realista és látomásos, filozofikus és ábrázoló jellegű.

Prózaírói munkásságát a 60-as években indult nemzedék úttörői között kell számon tartani - mondta Szentmártoni János.

"Oláh
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 10:22
Turnéra indul a Quimby Ékszerelmére című 20 éves lemezével
Az 1999-ben megjelent Ékszerelmére a zenekar egyik legjelentősebb albuma, olyan máig ható dalokkal, mint az Androidő, a Halleluja, a Libidó, Az ördög magyar hangja, a Hintalógalopp vagy az Unom. Az anyag annak a korszaknak a lenyomata, amikor a pszichedélia és a partizene húzta be a klubokba az embereket - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott ajánlójában.

Mint írták, az ezredforduló tájékán jelent meg a Red Hot Chili Pepperstől a Californication, a Muse-tól a Showbiz, itthon Dj Palotai és a Tilos dj-i diktálták a tempót, bemutatták a mozikban a Harcosok klubját és a Mátrixot. Az ezredforduló miatt egyre inkább az járt az emberek fejében, mennyire uralnak bennünket a gépek, lesz-e világvége.

Az Ékszerelmére című albumot több hazai médium a kilencvenes évek egyik legjobb lemezének nevezte, 2000-ben Fonogram-díjra jelölték a korongot. Zeneileg ekkorra alakult ki a Quimbyre jellemző markáns hang, amely a lírát, a punk és a rock and roll erejét vegyíti a countryval, a pszichedéliával és
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 12:21
Krónika 2. rész (napirend előtt: EU, családok, mandátumigazolás, napirend)
magyar családokra fordítunk forrásokat - jelentette ki.

Kitért rá: óriási érdeklődés övezi a családtámogatásokat.

Fidesz: a V4 a legsikeresebb szövetség az EU-ban

Kocsis Máté (Fidesz) kifejtette: az EU új intézményvezetőiről folytatott vita megmutatta, hogy a visegrádi csoport (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) a legerősebb szövetség az unióban.

Emlékeztetett: a V4 óriási sikert aratott, világossá vált, hogy megkerülhetetlenné lett az EU-ban, és vége annak a korszaknak, amikor a régi nagy tagállamok utasításokat adnak a később csatlakozóknak. A V4 elérte a legfőbb célját: sem Frans Timmermans, sem Manfred Weber nem lett az Európai Bizottság elnöke - közölte. Hozzáfűzte: az új vezetők új esélyt jelentenek Európának, és ezzel az eséllyel élni kell.

Kocsis Máté azt mondta, nem számíthatott a magyarok támogatására az a jelölt, aki nem tiszteli a nemzeteket, a keresztény értékeket és nem akarja megállítani a migrációt.

Dömötör Csaba államtitkár kiemelte: a V4
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 13:31
A nyolcvan évvel ezelőtti Magyarországról nyílik márciusban kiállítás
társadalmi és művészeti életét úgy mutassa be, ahogy azt az adott kor emberei láthatták és átélhették. Hozzátette, hogy a készülő tárlat az interaktív elemeknek köszönhetően repíti majd vissza a múltba a közönséget. Mint mondta, jelenleg a kiállítás előkészületei zajlanak.

Nyári Gábor történész, a kiállítás ötletgazdája és kurátora hangsúlyozta: "a Horthy-korszakkal és az 1938-1939-es időszakkal kapcsolatban van egyfajta átpolitizáltság". Fontos cél, hogy a fiatal korosztály úgy találkozhasson ennek a korszaknak az eseményeivel, ahogy azt akkoriban átélték. Kiemelte, hogy több szempontból is fontosak azok az évek. Akkor kezdődtek meg például a békés területi revíziók, 1939-ben országgyűlési választásokat tartottak, de akkor született meg az első és második zsidótörvény is - mutatott rá.Elmondta, hogy az interaktív tárlat hét témacsoport köré épül majd fel és kialakítanak egy kis kávézót is, hogy visszahozzák a kor hangulatát.

A koncepció szerint egy utcafrontot építenek fel, ahol megjelennek majd a
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:37
A Csillagvár
látszó Csillagvár, melyet 1957-ben műemlékké nyilvánítottak.

Az egykori dokumentumok szerint bizonyossággal állítható, hogy a nevét négyágú, csillag alakú alaprajzáról kapó épületet csak jóval a török háborúk után, 1820-1821 között emelték. Tulajdonosa Festetics László gróf, eredetileg a környező erdőségeiben élő vadállatok miatt vadászháznak rendezte be. Az akkori romantikus korszaknak megfelelően, négy esztendő múltán már árokkal és magas sánctöltéssel egészítették ki, így már valóban egy középkori végvárra hasonlított az objektum.

A vár földszintjén a 16. századi somogyi tájon állandó háborús viszonyokat teremtő török megszállás korszakának kiállítása tekinthető meg, egy-egy pillanatképet ábrázolva panoptikumszerűen. Így láthatjuk a falusi plébánossal vitatkozó várkapitányt, valamint a borral és hússal lakomázó végvári katonák figuráit, amiket korabeli ruhák és fegyverek
schuro, 2018. május 04. péntek, 22:14
Megerősítette az ENSZ emberi jogi főbiztosa, hogy rasszistának tartja Orbán Viktort
közleményében leszögezte: akkori beszédének minden szava mellett kitart.

A szóban forgó, február 8-án (Veszprémben, a Megyei Jogú Városok Szövetségének 51. közgyűlésén) elmondott beszédében Orbán "egyértelmű rasszista" kijelentést tett - mondja Husszein. "Sértés minden afrikai, ázsiai, közel-keleti vagy latin-amerikai férfi, nő és gyerek számára. Egykor számos országban elterjedt volt az a nézet, amely szerint a rasszok összekeverése kiirthatatlan és káros szennyeződést eredményez. De ennek a korszaknak már rég vége - vagy legalábbis vége kellene, hogy legyen. Mindannyiunk számára gyalázatos hallani ezeket a gondolatokat egy modern, európai uniós ország vezetőjének szájából" - írta közleményében a főbiztos.

Zeid Raad al-Husszein kiemelte: a legutóbbi népszámlálás szerint Magyarország egész területén 1264 afrikai és 10559 ázsiai származású ember élt. "Minden jel szerint a közel-keleti származásúak olyan kevesen voltak, hogy meg sem számolták őket, Orbán Viktornak mégis sikerült a muszlimokat és az
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 15:44
1/19
Képek, videók
Megtámadott egy szivárván
sanci81
2015. március 07. szombat, 11:26
A sas megtámadta a fotó-s
farkas1945
2011. szeptember 22. csütörtök, 17:50
Megtámadták a gyülést, 2O
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:05
megtámadtam a mamát
popowitchfanni
2008. január 15. kedd, 11:51
anyuuuu megtámadtak
kopornyikcsilla
2007. március 06. kedd, 10:19
Megtámadlak....
melinda0717
2007. február 12. hétfő, 09:13
külső munkálatok
orban47
2015. november 12. csütörtök, 19:10
Javítási munkálatok
sanci81
2014. december 26. péntek, 20:04
A munkálatok.png
farkas1945
2011. március 04. péntek, 10:51
mentési munkálatok.jpg
dnemethk
2010. október 10. vasárnap, 16:00
mentési munkálatok 2.jpg
dnemethk
2010. október 10. vasárnap, 16:00
a munkálatok
ujotthonom
2006. október 04. szerda, 20:24
Füredi munkálatok :)
amazingbaby
2006. augusztus 16. szerda, 11:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.