Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 04:32 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Sürgős forrásokkal segítik a rászorulók élelmiszer-vásárlását Olaszországban
Az összeget az úgynevezett nemzeti szolidaritási alapból a polgármestereknek utalják át.Ezen kívül a polgári védelem forrásaiból további 400 millió eurót osztanak szét a majdnem nyolcezer olasz város között olyanok számára, akiket "ezzel a bevásárlásban segíthetnek". A tervek szerint a támogatást nem készpénzben, hanem utalványban kapják meg az ezt kérelmezők.

Conte kijelentette, a hetek óta tartó vészhelyzetben vannak olaszok, akik kezdenek anyagi nehézségbe kerülni. "Tudjuk, hogy vannak, akik nem kapták el a betegséget, mégis szenvednek (..) éreztetni akarjuk az állam konkrét segítségét" - mondta Conte hangsúlyozva, hogy egész Olaszország "egy csónakban evez", és szolidaritási láncra van szükség. "Senkit sem hagyunk magára" - tette hozzá.

Arra szólította fel a nagykereskedelmi láncokat, vállalatokat, termelőket, adományozni képes személyeket, segítsenek felajánlásaikkal.

A vasárnap reggeltől hatályos kormányrendeletet a belügyminiszter, Luciana Lamorgese sürgette, miután több
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 21:43
Koronavírus - Németországban nőtt a fertőzöttek száma, de csökkent a fertőzés üteme
üteme így jelentősen süllyedt az utóbbi napok 10 százalék feletti átlagához képest, amiben szerepe lehet a március közepe óta bevezetett járványlassító intézkedéseknek.

Szakértők szerint a korlátozások hatása nagyjából tíznapos időeltolódással mutatkozik meg az adatokban. Átlagosan ennyi ideig tart, mire egy fertőzött észleli a tüneteket, konzultál háziorvosával, felkeres egy tesztközpontot, a laboratórium elemzi a mintát, és végül az eredmény a hivatalos adattovábbítási úton bekerül az országos helyzetet összefoglaló statisztikákba.

A kormány a regisztrált fertőzöttek számának duplázódási idejét tartja a legfontosabb mutatónak, és az egészségügyi rendszer túlterhelődésének megakadályozását tartja a legfontosabb célnak. A járvány első szakaszában, február végén, március elején még kétnaponta duplázódott a bizonyítottan fertőzöttek száma. Ez az utóbbi időszakban négy-öt napra emelkedett.

"Ha sikerül annyira lelassítani a járványt, hogy tíz, tizenkettő vagy még több nap alatt menjen végbe a
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 10:41
Koronavírus - Szijjártó: hosszú távra kell berendezkedni a járvány elleni védekezésben
egészségügyi védekezésben részt vesznek, a kellő védőfelszereléssel legyenek ellátva - emelte ki.

A miniszter hozzátette: gondolni kell a világjárvány utáni időszakra, a magyar gazdaság újraindítására, és a munkahelyek megvédésére is.

Azt mondta: Magyarország kihasználja azt a lehetőséget, hogy az Európai Bizottság számos felesleges szabályt eltöröl, számos esetben könnyítéseket, egyszerűbb szabályokat határoz meg. Ennek jegyében a kormány olyan intézkedésekről dönt, amelyek fenntartják azt a helyzetet, hogy Magyarország a legnépszerűbb, a legvonzóbb beruházási célpont legyen a közép-európai térségben.

Szijjártó Péter kiemelte: a nagyvállalatok bizalma és újabb beruházásai szükségesek ahhoz, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozások is hosszú távon növekedési pályára számíthassanak. Ezt azzal indokolta, hogy a nagyvállalatok magyarországi megjelenése és működése komoly keresletet jelent a kis- és közepes vállalkozások számára.

Közölte: szinte minden magyar kis- és közepes vállalkozás
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 10:01
Kedves elégedetlenek és hisztisek!Nem leszek ma népszerű
ismerőseidet akikkel eddig időhiányában nem volt lehetőséged beszélgetni, tervezd meg a jövődet, nézd meg a családi költségvetést, tanulj meg főzni, vagy takarítsd ki a lakást! Á, nem, ez hülyeség, inkább nyafogj!

8. Megőrjít már a gyerek! Tényleg? Minek csináltad? 2 hete nincs még, hogy otthon vagy vele, de már nem bírod, és szerinted te vagy az áldozat? Akkor a gyerek micsoda? Egyébként a gyerek most pont úgy viselkedik, ahogy nevelted. Ha elcseszted, akkor most szívás. De még menthető a helyzet! Foglald le, tanulj vele! Neked sem árt meg, ha átveszed az iskolai anyagot! Játssz vele! Beszélgessetek! Nézzetek filmet! Szeresd! Tervezd meg a napot, hogy a gyerek tudja mikor mi következik. Ha lefoglalod, nem fog az agyadra menni. Szerinted neki könnyebb mint neked?

9. Miből fogunk élni?! Itt halunk éhen mind! Még a gyerekek csak 4 napja voltak otthon, mikor már ezzel volt tele az internet. Néhány nappal az átlagos fizetések után. Ha nincs járvány, miből éltél volna ha fizu után egy héttel
koszegimarika, 2020. március 28. szombat, 09:33
Koronavírus - Franciaországban egy nap alatt 299-cel csaknem 2 ezerre emelkedett a halottak száma
A növekedés valamivel alacsonyabb, mint az előző 24 órában.

A 32 964 regisztrált beteg közül 15 732-an vannak kórházban, közülük 3787-en intenzív osztályokon, ez 412-vel több, mint csütörtök este. A Covid-19 fertőzöttek ellátásban 632 egészségügyi intézmény vesz részt országszerte.

A súlyos betegek egyharmada 60 év alatti, 42-en 30 évnél fiatalabbak.

Március 1. óta a felgyógyultak száma is növekszik napról napra, csaknem 5700-an hagyhatták el a kórházakat.

A járványügyi igazgató emlékezetett arra, hogy miután egyes régiók, Elzász és a Párizs körüli Ile-de-France kórházai túlterheltek, folyamatosan szervezik a súlyos, de stabil állapotban lévő betegek áthelyezését kevésbé leterhelt régiókba. A hétvégén a kelet-franciaországi Nancy, Metz és Mulhouse kórházaiból egészségügyi szuperexpresszel csaknem negyven beteget szállítanak a délnyugat-franciaországi régiókba, valamint Németországba.Párizsi intézményekből pedig a Loire-menti kórházakba szállítanak át betegeket.

Edouard
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 20:43
Koronavírus - Török Zoltán szerint nem hozhatott más döntést a soproni kosárlabdacsapat
olyan csapattal kellett volna játszanunk, amely a vírus gócpontjából érkezett. Ezért nem vállaltuk a mérkőzés semleges helyszínen való lejátszását sem" - utalt Török arra, hogy a FIBA alternatívaként Ljubljanába vitte volna a mérkőzést, ám a soproniak oda sem utaztak el. A szervezet utólag 20-0-s végeredménnyel a Schiónak adta a február 26-ra kiírt mérkőzést, ezzel az előző idényben negyedik soproniak lecsúsztak a rájátszásról, ami aztán később félbe is szakadt.

"A sportvilág vezetői nem voltak a helyzet magaslatán az elmúlt egy-másfél hónapban. Jó példa erre az Orenburg esete, amelynek már a járvány kirobbanása után rájátszásmeccset kellett játszania, alig jutott haza, a csapat tagjai pedig most szabadultak ki a kéthetes karanténból" - mondta az ügyvezető, aki szerint mind a FIBA, mind a klubok kivárásra játszottak, szolidaritást nem mutattak a soproniakkal döntésük meghozatala után.

Meglátása szerint a nemzetközi szövetségnek sok mindent kellene elrendeznie a következő időszakban, mert például
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 20:42
Bánhidi szerint sérülésveszélyes lehet a bajnokságok hirtelen folytatása
A 25 éves játékos a Kossuth Rádiónak pénteken azt mondta, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben egyelőre kiszámíthatatlan, hogy mikor léphetnek újra pályára, a nemzeti bajnokságokból, kupákból, valamint az EHF-Kupából és a Bajnokok Ligájából hátralévő meccseket pedig nem könnyű újraszervezni a sportágat irányító szövetségeknek.

"Mindenki próbál fizikailag formában maradni, de otthon edzeni nem olyan egyszerű, mert nincsenek meg azok az eszközök, amelyek a konditeremben" - mondta a MOL-Pick Szeged játékosa, hozzátéve, hogy a csapat erőnléti edzője látja el őt és társait a napi feladatokkal.

"Mindenkinek nagyon nehéz ez a kialakult helyzet, nemcsak Magyarországon, hanem világszerte, nekünk pedig már nagyon hiányzik a labda, mert így az edzés sem ugyanaz, mint általában" - mondta Bánhidi.

A beálló szerint lassan dönteni kell arról, hogy a nemzeti és nemzetközi sorozatok elhalasztott meccseit mikor és milyen ütemben tudják majd pótolni, de nem biztos, hogy ezután az időszak után a
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 19:13
Gyopáros Alpár: tavaly hatmilliárd forintért szereztek be orvosi eszközöket és újítottak fel rendelőket
Gyopáros Alpár azt mondta: amikor ezt a pályázatot kiírták, a koronavírus-járvány még nem jelent meg, a jelenlegi helyzetben azonban elmondható, hogy "nagyon jó ütemben jött a segítség a kormányzattól", mert olyan létfontosságú és korszerű eszközöket tudtak beszerezni az önkormányzatok és a praxisok, mint lélegeztetőballonok, tesztek, defibrillátorok, EKG-k, és több településen az informatikai háttér is megújult.

Hozzátette, hogy orvosi eszközökre idén is lehet majd pályázni, a pályázati felület a napokban nyílik meg.

A kormánybiztos kitért arra is, hogy a Magyar falu program keretében 15 pályázatot írtak ki tavaly, és csaknem hatvanmilliárd forint értékben mintegy 5300 nyertes pályázatot hirdettek. Ezek között szerepelt a falugondnoki hálózat megerősítése.

Azt látják - folytatta Gyopáros Alpár -, hogy a falvakban nagy jelentősége van a falugondnoki szolgálatnak, amely jellemzően szociális típusú feladatokat végez. Egyebek mellett segít a közétkeztetésben, az orvosi receptek
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 18:03
Ovecskinnek az egészség az első, nem a rekord
"Persze, szeretnék egy újabb ötvengólos szezont, de mint mindenki, én is úgy gondolom, a legfontosabb, hogy egészségesek maradjunk" - mondta az NHL honlapján a 34 esztendős játékos a koronavírus-járványra utalva. Hozzátette: kicsit bosszantó, hogy most nem érheti el a félszázas határt, de jelen helyzetben a családra, az emberekre, a szurkolókra kell gondolni.

"Egészen biztos vagyok abban, hogy hamarosan túl leszünk ezen és folytathatjuk a játékot. Nagyszerű lesz újra ötven gólt ütni vagy egy újabb mérföldkövet elérni, de most a gondolkodásunk akörül forog, hogyan próbáljunk biztonságban maradni" - fogalmazott Ovecskin, aki virginiai otthonában van családjával, a várandós feleségével, valamint egyéves fiával, Szergejjel.

A Washingtonnal 2018-ban Stanley Kupa-győztes, nyolcszoros gólkirály, az orosz válogatottal háromszoros világbajnok Ovecskin a március 12-én félbeszakított alapszakaszban 48 gólnál jár, holtversenyben vezet a bostoni cseh David Pastrnakkal. Ha folytatódna az idény, és még
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 17:32
Koronavírus - Francia miniszterelnök: a hétvégén nagyon nagy roham várható a kórházakban és tartós lesz a krízi
"Tartós krízisre készülünk, egy olyan egészségügyi helyzetben, amely nem fog hamar javulni. Muszáj kitartani" - fogalmazott a kormányfő pénteken a kabinettel tartott videókonferenciáján.

A kormányzat várhatóan hamarosan bejelenti a március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások meghosszabbítását, amelyek hivatalosan kedden érnének véget, de a kormányzat mellett működő tudományos tanács azoknak a legalább április végéig tartó meghosszabbítást javasolja.

"Továbbra is mobilizációra van szükség. A járványnak a Franciaországot sújtó hulláma - amely elsőként Elzászra csapott le, és most érkezik a Párizs környéki ile-de-France régióba és Észak-Franciaországba, majd más francia régiókba is - nagyon magas, és a teljes egészségügyet, valamennyi kórházat elképesztő nyomás alatt tartja" - ismerte el a kormányfő.

Edouard Philippe köszönetet mondott mindenkinek, aki a közszolgálatban dolgozik, mindenekelőtt az egészségügyi dolgozóknak és a tanároknak, akik "a jelen körülmények között és gyakran
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 15:52
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: az egész lakosság védelmét szolgálja a kijárási korlátozás
születik. Az intézkedésekhez továbbra is kéri a rendvédelmi erők segítségét - mondta.

Kérdés kapcsán úgy fogalmazott, a kijárási korlátozás nem öncélú, a lényege nem maga a korlátozás, hanem az, hogy ne menjük közösségekbe.

Arra, hogy meghosszabbítható-e a kijárási korlátozás, Müller Cecília azt mondta, bármilyen intézkedés meghosszabbítható, ami a járvány terjedését akadályozza és a megbetegedések számát csökkeni. Az elkövetkező két hétig tartó időszak belátható, és a jelenlegi járványügyi helyzetnek megfelelő mértékű, de jelezte, hogy további intézkedések történnek majd, ha ezeket a járványügyi helyzet "kikényszeríti".

Az idősekre vonatkozóan kiemelte, továbbra is az a cél, hogy az idősek maradjanak otthon, vegyék igénybe a család vagy az önkormányzat nyújtotta segítséget. Csak akkor hagyják el lakásukat, ha ez valamilyen okból nélkülözhetetlen. A falusi, vidéki élelmiszerboltok korai zárásával kapcsolatban azt mondta, ezekbe a boltokba lehetőleg a családtagok, fiatalabbak menjenek el
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 14:31
Koronavírus - A járvány miatt a BKK visszavonja a jegyautomatákra vonatkozó közbeszerzést
A főváros közlekedésének zavartalan működtetése érdekében döntött a közbeszerzés leállításáról a BKK, amelynek célja, hogy a kialakult járványügyi helyzetben és azt követően is folyamatosan biztosítsa a kötelező közösségi közlekedési közszolgáltatást, az utasok teljeskörű kiszolgálását és a díjtermékek elérését - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a koronavírus-járvány idején komoly segítséget jelentenek a BKK jegyautomatái, hiszen az eszközökkel személyes érintkezés nélkül lehet jegyet vagy bérletet vásárolni.

A BKK március 19-től kénytelen volt bezárni ügyfélközpontjait a járványveszély elmúltáig, emellett ideiglenesen megszűnt a járművezetői jegyértékesítés is, ezért az automaták jelenleg nem válthatók ki olyan értékesítési csatornával, amely nem igényel személyes érintkezést.

Az automaták zavartalan működése nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági szempontból is rendkívül fontos. A készülékekből megvásárolt jegyek és bérletek a BKK árbevételének több mint 60
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 14:11
1/3527
Képek, videók
Olaszországban . jpg.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:17
Étterem Olaszországban.jp
pacsakute
2014. június 23. hétfő, 19:06
Manarola -Olaszországban.
pacsakute
2013. november 11. hétfő, 17:53
Dolomitok Olaszországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 21:40
olaszországban
andreakalman
2009. október 14. szerda, 13:50
Nyaralás Olaszországban 0
odika7115
2009. március 06. péntek, 14:54
olaszorszagban
sexipipi
2008. szeptember 03. szerda, 16:53
gőzösök Olaszországban
brummologus
2006. október 07. szombat, 13:00
Olaszországban Caorle pan
milan333
2006. szeptember 20. szerda, 10:14
Olaszországban
szandra_14
2006. szeptember 16. szombat, 09:25
Króm források.jpg
pacsakute
2019. január 06. vasárnap, 19:48
a források....jpg
bbbarbara
2014. december 24. szerda, 19:10
Magnézium források.jpg
pacsakute
2013. december 28. szombat, 00:08
fehérje források.png
sarkadykati
2013. május 28. kedd, 04:42
Vas források.jpg
pacsakute
2013. február 02. szombat, 18:29
Címkék
sportvilág vezetői, egészségügyi rendszer, intézkedésekhez továbbra, súlyos betegek, automaták zavartalan, újabb mérföldkövet, csapat tagjai, megbetegedések számát, legvonzóbb beruházási, bajnokságok hirtelen, főváros közlekedésének, kéthetes karanténból, szurkolókra kell, egészségügyi dolgozóknak, pályázati felület, kormányfő pénteken,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.