Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 12:43 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az őszülő haj és a táplálkozási hiányosságok
amelyek szintén növelik a korai őszülés kockázatát. Ilyen például a dohányzás, amely jelentősen felgyorsítja az ősz hajszálak megjelenését.

Nyilván ebben is nagy szerepe van a genetikának. Ha a családban a korai őszülés jellemző, akkor minden valószínűséggel az utódok is örökölni fogják ezt.

Korai őszülést okozhatnak még az anyagcserezavarok, a környezeti toxinok és az érzelmi traumák okozta krónikus expozíció.

A korán jelentkező ősz hajzat előre jelezhet különféle betegségeket. Ilyen lehet a szívbetegség, az oszteoporózis vagy az autoimmun rendellenességek. A pajzsmirigy-problémák, a bőr pigmentációs rendellenességei, a vérszegénység, a mellékvese-elégtelenség és az Addison-kór is összefüggésben állhat a szürke haj korai megjelenésével.

Nem kétséges, hogy az ideális táplálkozás (különösen az életkor előrehaladtával) a legjobb módja annak, hogy csökkentsük a korán megjelenő ősz hajszálak előbukkanását. Nagyon fontos a tiszta, nem toxikus fehérje, a B12-vitamin, a
pacsakute, 2020. június 01. hétfő, 23:46
Öregítő gondolatok-érdemes megfontolni
bizonyos cselekvéseink fel is gyorsíthatják ezt a rövidülési folyamatot. A tudósok úgy találták, hogy bizonyos negatív gondolkodási minták lerövidíthetik a telomereket és előidézhetik a sejtek idő előtti elöregedését, majd azok pusztulását, ami először betegséghez, majd halálhoz vezet.

Pontosan milyen gondolatok vezethetnek a telomerek lerövidüléséhez?
Az ellenséges viselkedés. Azok, akik dühösek és ellenségesek, nagyobb valószínűséggel lesznek szív- és érrendszeri betegek, amely betegségek lerövidítik a telomereket.
Érdekes, hogy az ellenséges viselkedés sokkal jellemzőbb a nőkre, mint a férfiakra. Az ellenséges nőknek magasabb a vérnyomása. Ezek az emberek kevésbé optimisták és kevésbé vannak társadalmi kapcsolataik.

A pesszimizmus is hatással van a telomerek hosszára. Egy vizsgálat arra mutatott rá, hogy azok a személyek, akik kevésbé optimistán tekintettek a jövőre, rövidebb telomerekkel rendelkeztek, mint optimista társaik.

Az állandóan veszekedő és
pacsakute, 2020. június 01. hétfő, 23:19
A magas kortizolszint betegségeket és halált okozhat
A stressz nem mindig jelent veszélyt a szervezetünkre. Bizonyos esetekben és helyzetekben szükségünk van némi stresszre, hogy teljesíteni tudjunk. Azonban a stresszállapot állandósulhat, ami viszont már káros következményeket vonhat maga után. Stresszhelyzetben a szervezet ugyanis folyamatosan egy hormont, kortizolt termel. A kortizolszint krónikusan megemelkedhet, amely nemcsak súlyos betegségeket generálhat, hanem akár a stresszes személy halálát is okozhatja. Szerencsére azonban vannak olyan természetes technikák és módszerek, amelyek segíthetnek a kortizolszint csökkentésében.

A kortizolszint növekedése felgyorsítja a szervezetben az öregedési folyamatokat, ugyanis a kortizol lerövidíti a telomereket, az úgynevezett ,,sapkákat" a kromoszómák végein. A rövidebb telomerek pedig rövidebb élettartamot jelentenek.

A kutatások azt mutatják, hogy a krónikusan megemelkedett kortizolszint megemeli a halálozási kockázatok esélyeit. A kutatók azt állítják, hogy a magasabb
pacsakute, 2020. június 01. hétfő, 23:02
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
tennünk, hogy Ő igazítson el minket ebben, és erősítsen meg minket ehhez? Vajon nekünk nem kell keresnünk Őt, hogy fogadjon el minket és segítsen nekünk, hogy azért munkálkodjon bennünk, hogy akarjuk azt, és úgy akarjuk azt, és úgy cselekedjük azt, ami helyes és jó, hogy folytassuk az Ő ügyét ezen a földön? Hasonló helyzetben van a szolga az ő urával való kapcsolatában.

Hát nem tudjuk, hogy állandóan veszélyben vagyunk? Életünk és békességünk veszélyben van: körül vagyunk állandóan véve betegségekkel és halállal, amelynek nyilai jó délben úgy repülnek, ahogyan éjjel is. Hát tényleg nincs mit mondanunk Istennek, amikor kimegyünk és bejövünk, lefekszünk és felkelünk? Vajon nem kell kérnünk az Ő védelmét, hogy az Ő oltalma alatt legyünk? Sőt annál inkább vágyakozik a lelkünk erre: éppen lelkünkre áhítozik ordítva a gonosz, aki erős és ravasz ellenségünk, és keresi azt, akit elnyelhetne. Vajon nem kell jönnünk az Istenhez, hogy elrejtőzzünk az Ő kegyelmében, és felöltözzük az Ő teljes fegyverzetét,
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
A daganatos tünetek
A daganatos tünetek figyelmen kívül hagyása férfiaknál

Sok férfi már csak akkor fordul orvoshoz, amikor túl késő. Hiába éreznek hónapokig fájdalmat, vagy hiába tapasztalnak testi változásokat, egész egyszerűen nem vesznek tudomást ezekről a szimptómákról, és már csak akkor mennek orvoshoz, amikor elviselhetetlen fájdalmak gyötrik őket. A szűrővizsgálatokat is elhanyagolja a férfiak jelentős hányada, pedig sok esetben a kezdeti stádiumban felfedezett daganatos betegségek még gyógyíthatók lennének.

A férfiak egy része nem foglalkozik azzal, ha vizeletürítési gondok gyötrik, mert azt a kornak tudják be. Még akkor is nehezen veszik rá magukat, hogy meglátogassák az orvost, ha vér jelenik meg a vizeletükben, pedig ez is egy figyelmeztető jel lehet. Ezek a tünetek a prosztatarák tünetei is lehetnek. Átlagosan hat hónapot késlekednek a férfiak, ez pedig olyan időpocsékolás, amelyet sajnos már sehogy sem lehet behozni.

A férfiak a herék vizsgálatát is elhanyagolják, pedig ezen
pacsakute, 2020. május 31. vasárnap, 12:43
Vegyétek a Szentlelket!
Jézus a halála előtt önmagát ajándékozta oda az apostoloknak az utolsó vacsora termében az Eucharisztiában (vö. Mt 26,26; Mk 14,22). A feltámadása után pedig ugyanazzal a kifejezéssel - és talán éppen ugyanabban a teremben - a Szentlelkét is odaadja tanítványainak: ,,Vegyétek a Szentlelket!" (Jn 20,22) A mond ige, amivel Jézus szavait az evangélista bevezeti, jelen időben van, és János ezzel azt hangsúlyozza, hogy az Úr ezt mindig, minden időben mondja nekünk. A feltámadt Jézus állandó ajándéka tehát a Szentlélek, aki mindig jelen van számunkra, mindig időszerű és fontos a segítsége. Felmerülhet bennünk a kérdés: ,,Miért időszerű az Úr ajándéka? Miért fontos, hogy megkapjuk az Úr Lelkét?"
Jézus a Szentlélek ajándékát összekapcsolja a megbocsátás és az irgalom adományával: ,,Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek nem bocsátjátok meg, az nem nyer bocsánatot." (Jn 20,23) Az apostolok a Lélek erejében tudják közvetíteni Isten megbocsátó,
maroka, 2020. május 31. vasárnap, 08:16
Az egyik legkedveltebb gyógynövény: koriander
fémek is kerülhetnek, mint ólom, kadmium és arzén. Amennyiben sok ilyen méreganyag halmozódik fel az emberi szervezetben, úgy kialakulhat krónikus gyulladás, agyi köd vagy krónikus fáradtság, de ezek a nehézfémek tehetnek arról is, ha a szervezetben nem lesz megfelelő a tápanyag-felszívódás.

A nehézfémek még az oxidatív stressz kialakulásáért is felelőssé tehetők, ami pedig károsítja a szervek működését, de okozhat hormonális egyensúlyhiányt is, illetve megnövelheti a szív-és érrendszeri betegségek és a rákos betegségek kialakulásának a kockázatát is.

Mi segíthet a nehézfémektől megszabadulni?
A nehézfémektől is meg tudunk szabadulni, csak a megfelelő tápanyagokat szükséges magunkhoz venni. Ilyen lehet a fekete áfonya, a fokhagyma, a spirulina alga, de az árpafű is sokat segíthet a probléma orvoslásában.

A koriander is segíthet
A nehézfémeket a koriander is képes kivezetni a szervezetből. Emellett segít megelőzni a szívkárosodást, csökkenti az oxidatív stressz
pacsakute, 2020. május 29. péntek, 23:50
Koronavírus - Emmi: nemzeti összefogás az orvostudományi kutatásokban és klinikai vizsgálatokban a Covid-19 leg
A közlemény szerint a "miniszter bevezetőjében megköszönte valamennyi résztvevőnek, hogy szerepet vállalt ennek a nagyon nemes és szép célnak az elérésében". "Nagy reménységgel várjuk a kutatások eredményeit" - hangsúlyozta a tárcavezető.

Kásler Miklós kiemelte, hogy az időben meghozott kormányzati intézkedéseknek döntő szerepük volt abban, hogy Magyarországon sikerült alacsony szinten tartani fertőzést, és a kormány a Covid-19 járvány kezdetétől kiemelt figyelmet szentelt a vírussal és az általa okozott megbetegedésekkel kapcsolatos orvostudományi kutatásoknak, klinikai vizsgálatoknak.

A tájékoztatás szerint a konferencián elhangzott, hogy a magyar egészségügyi intézmények egységes rendszert alkotnak, melyek között az országos intézetek a saját területükön kimagasló szakmai tudással, tapasztalattal és kutatási módszertani ismerettel rendelkeznek.

Az ellátásban szerzett nagyszámú tapasztalat kiváló lehetőségnek látszott arra, hogy összefogásukkal komplex kutatási kérdéseket is gyorsan
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 20:11
Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók
A Yale Egyetem orvostudományi karának kutatói több mint 435 ezer ember génkészletét elemezve azonosították az alkoholproblémákkal kapcsolatos 29 génváltozatot, tanulmányuk a Nature Neuroscience című szaklap friss számában jelent meg.

Az új adatok alapján az eddig véltnél majdnem háromszor több olyan genetikai hely van, amely összefügg az alkoholproblémák kialakulásának kockázatával - mondta el Joel Gelernter pszichiáter, genetikus és neurológus, a több intézmény közreműködésével készült tanulmány vezető szerzője.

A tudósok európai eredetű emberek genomját elemezték, az adatok négy különböző biobankból és adatbázisból származtak.

Megvizsgálták azokat a génvariánsokat, amelyek közösek voltak az alkoholproblémákkal küzdők körében. Ezek a zavarok számos betegség hátterében állnak az egész világon.

Az elemzés megerősített tíz, korábban már feltárt genetikai kockázati tényezőt, valamint azonosított további 19-et.

A biobanki adatok metaanalízise számos pszichiátriai kórkép genetikai
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 17:22
Koronavírus - Virológus: a járványhelyzet leküzdésének fontos eszközei lehetnek a meglévő gyógyszerkincsek
meglévő gyógyszerkincsek.

A miniszterelnök által korábban bejelentett, a vírus jobb megismerését, fertőzési és terjedési mechanizmusának vizsgálatát, a lehetséges prevenciós lépések felderítését, valamint a hatékony gyógyszer és gyógymódok későbbi kifejlesztését szolgáló akciócsoport vezetője emlékeztetett arra: a koronavírus-járvány kitörésekor a kutatók azonnal megkezdték a lehetséges "gyógyszerek" keresését, az új, lehetséges hatóanyagok mellett olyan meglévőket is tesztelnek, amelyek más betegségeknél már hatékonynak bizonyultak.

Jakab Ferenc jelezte, az általa vezetett csoport a más betegségeknél sikeresen alkalmazott hatóanyagok vizsgálatára fókuszál. Felhívta a figyelmet arra: a koronavírus esetében sokkal kevesebb költséggel, rövidebb idővel és kisebb kockázattal jár egy korábbi hatóanyag alkalmazása, mint egy új bevezetése, hiszen azt esetenként több évtizedes terápiás tapasztalat támasztja alá.

Kiemelte: nem csupán az emberi, hanem az állategészségügyi gyógyszereket is elemzik a
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 12:31
LaPacho tea hatása, készítése
a dél-amerikai indiánok évszázadokig fogyasztották a fa kérgének főzetét, gyakorlatilag mindenféle bajra hatékonynak tartották a növényt.

A tea készítéséhez az idősebb (40 éves) fák külső kérge alatti részt "szüretelik", ebben találhatók ugyanis az értékes hatóanyagok.

A tudósok az elmúlt években azon dolgoztak, hogy rájöjjenek, minek köszönheti a különleges "erejét" a lapacho.

A lapacho tea mire jó? ( A tudósok szerint )
Az indiánok leginkább hasi betegségekre, gyulladásokra, daganatokra alkalmazták jó eredménnyel a kéreg főzetét. Manapság szintén ezekre a panaszokra ajánlják, továbbá hasznos lehet az asztmások számára, megfázásra, influenzára.

Egy többhetes teakúra a lehangoltságon, depressziós tüneteken is enyhíteni tud, mert harmonizáló, kiegyensúlyozó hatással van az idegrendszerre.

A vérkép javulásában is szerepet játszik, mivel magas ásványianyag- és nyomelemtartalommal bír.

A salaktalanításban szinte
pacsakute, 2020. május 26. kedd, 19:54
Kurkuma és méz gyógyhatásairól
antibiotikum és használata

Mi is az antibiotikum?
Az antibiotikumok olyan kemikáliák, amik megölik vagy megátolják a baktériumok növekedését és arra használják őket, hogy bakteriális fertőzéseket kezeljenek velük, mint például légúti fertőzések, azon belül is tüdőgyulladás és szamárköhögés. Az antibiotikumokat a modern orvoslás mérföldköveként tartják számon, de a túlzott használata nemkívánt mellékhatásokhoz is vezethet. Emiatt biztonságosabb és jobb ha természetes megoldásokat használ a betegségek kezelésére, amikor csak tud.

Hogyan működnek az antibiotikumok?

Az antibiotikumok úgy működnek, hogy alapvető folyamatokat blokkolnak a baktériumokban, megsemmisítik a baktériumokat vagy nem engedik azokat terjedni. Ez segíti a test természetes immunrendszerét abban, hogy leküzdje a bakteriális fertőzést.

A kurkumás arany mézet az egyik legerősebb antibiotikumként ismerjük az Ajurvédikus gyógyításban. A nyers még és a kurkuma keveréke nagyon erőteljes gyógyító
pacsakute, 2020. május 26. kedd, 15:53
1/887
Képek, videók
táplálkozási piramis.jpg
sarkadykati
2012. október 17. szerda, 10:48
Táplálkozási piramis
pacsakute
2012. szeptember 30. vasárnap, 10:15
táplálkozási piramis.jpg
zsuzso3
2010. február 16. kedd, 23:22
Táplálkozási piramis
sarkadykati
2009. április 04. szombat, 07:54
Öszülö erdök rettegése.jp
chillik
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:46
Őszül az erdő..jpg
jucinenadov
2013. november 02. szombat, 14:12
Őszülő vén fűzfák/garmond
kilofalok
2010. október 07. csütörtök, 13:05
Aranylik, őszül.jpg
szalai0913
2010. augusztus 29. vasárnap, 18:24
Az őszülő hajam...:)
shami
2007. november 23. péntek, 14:56
környezet szennyezés.png
chillik
2017. november 22. szerda, 15:03
E csodálatos környezetben
jucinenadov
2015. március 08. vasárnap, 17:02
környezetünk
tuningegesjavito
2015. január 13. kedd, 21:27
környezet szennyezés mini
tuningegesjavito
2015. január 13. kedd, 21:23
kulso-kornyezet.jpg
menusgabor
2015. január 06. kedd, 17:54
Társadalmi környezet.jpg
pacsakute
2014. december 07. vasárnap, 10:29
Címkék
stresszes személy, telomerek lerövidüléséhez, korábbi hatóanyag, oxidatív stressz, panaszokra ajánlják, nehézfémek tehetnek, rákos betegségek, férfiak jelentős, Joel Gelernter, lehetséges prevenciós, napunkat Istennel, figyelmet arra, Yale Egyetem, megfelelő tápanyagokat, kromoszómák végein, szervezet ugyanis,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.