Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 21:59 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Természetes növényi vérnyomáscsökkentő ételek
A magas vérnyomás egy olyan összetett egészségügyi probléma, amely már nem csak az idősebb korosztályt sújtja, hanem sajnos komoly veszélyt jelent a fiatalokra is.

Pontosabban, a 16 és 34 év közötti fiatalok több mint egyharmada valamilyen hipertóniában szenved. Egy kaliforniai tanulmány szerint ez a kardiovaszkuláris rosszindulatú betegség - ha nem kezelik - korai öregedéshez és agykárosodáshoz vezethet, még akkor is, ha enyhe formában van jelen.

A hagyományos orvoslás leggyakrabban gyógyszeres kezelést alkalmaz. Ezek azonban tudományosan kapcsolódnak a rák és más súlyos egészségügyi problémák kialakulásához.

Másrészt az alternatív megoldás az, hogy elkerüljük a káros mellékhatásokat azáltal, hogy több olyan élelmiszert és gyógynövényt fogyasztunk, amely természetesen csökkenti a vérnyomást.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a hosszú távú magas vérnyomással járó egészségügyi problémákat és fenntartsuk az egészséges vérnyomást, a következő hat természetes gyógyhatású
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 22:06
Egészségmegőrző táplálékok
béta-cianin tartalma révén anti-tumor hatással rendelkezik, elsősorban a vastagbélrák megelőzésében hatásos.

Hagymafélék
A fokhagyma, a lilahagyma, a vöröshagyma, a metélőhagyma, stb. olyan értékes vegyületeket tartalmaz, melyek képesek közömbösíteni a szervezetbe kerülő rákkeltő anyagokat, valamint megtisztítják a májat a különböző toxinoktól. Kutatások szerint a hagymafélék fontos szerepet töltenek be a szívbetegségek és rák megelőzésében.

Bab
A különböző babfélék összetett szénhidrátokban, rostokban, folsavban, fehérjékben és antioxidánsokban gazdagok.

Olíva olaj
A mediterrán diéta gerincét képező olíva olaj akár 50%-kal csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségekből eredő halálozást. Az olíva olaj egyszeresen telített zsírokból áll, antioxidánsokban gazdag.

Tea
A fekete és zöld tea speciális antioxidáns vegyületeket, ún. katekineket tartalmaz, melyek elősegítik a szív egészséges működését. A katekinek erősítik az artériák falát és
pacsakute, 2020. május 18. hétfő, 08:41
Kiemelt szerepet játszanak a beporzásban a molylepkék
A Biology Letters című szaklapban megjelent tanulmány szerint az éjjel aktív molylepkék jóval nagyobb és összetettebb beporzási hálózattal rendelkeznek, mint a nappal tevékenykedő rovarok, például a méhek. A tudósok szerint ezért sürgősen meg kell állítani a molyok számának csökkenését.

Az elmúlt évtizedben a növények beporzói iránt érzett aggodalom szigorúan a méhekre szorítkozott. Számuknak a mezőgazdaságban bekövetkezett változások és a növényvédőszerek alkalmazása okozta csökkenése miatt egyre nagyobb figyelem irányult rájuk. A molyok iránt ellenben nem ébredt hasonló szimpátia.

"Van az a hatalmas tévhit, hogy minden moly jön és megeszi a ruhákat. Egyáltalán nem ez történik. Sokan a növényeket látogatják meg, és fontos részét képezik a beporzási folyamatnak" - fejtette ki Richard Walton, a University College London (UCL) tudósa, a tanulmány társszerzője.

A rovarok pontos szerepének feltárásához Walton és kollégái a molyok aktivitását monitorozták a Norfolk mezőgazdasági területein
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:41
Kutató: jó a Balaton vízminősége
A kutatóintézet témafelelőse elmondta, hogy tavaly ilyenkor is hasonlóan kedvező eredményeket mutattak a vízvizsgálatok, nyár végén mégis bekövetkezett az algavirágzás, ezért korai még azt feltételezni, hogy idén nem ismétlődhet meg a tavaly nyárihoz hasonló esemény.

Beszélt arról is, a tihanyi intézmény mindent megtesz, hogy a lehető legalaposabban monitorozza a Balaton élővilágát és a vízminőséget, de szűkösek az ilyen célra fordítható anyagi forrásaik. Tavasszal és ősszel havonta, nyáron pedig kéthetente végeznek mintavételeket és vizsgálatokat a tó hossztengelye mentén. Célszerű lenne a naponkénti mintavétel, de ennek a nemzetközi standardok szerinti elvégzéséhez minimum évi 100 millió forintos többletforrásra lenne szüksége a kutatóintézetnek - mondta, jelezve, igényeltek többletforrást.

A tavalyi algásodásról kifejtette, a jelenség kiváltásához szükséges tápanyagok vagy a Balaton egyes befolyóin juthattak be a tóba, vagy - valószínűbb módon - a tó üledékéből mobilizálódhatott az ott
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:27
Krónika 3. rész (Kúria-beszámoló, OBH-beszámoló)
véleményeket fogalmazzanak meg", és úgy tűnik, a közbeszédkultúra ebbe az irányba változik - mondta.

Közölte: a Kúriának fontos szerepe van az állam stabilitásának megőrzésében, fenntartásában, és ezt csak úgy teheti meg, ha a tevékenységét közbizalom övezi, amelynek erősödését viszont nem szolgálja, ha közszereplők kritikákat fogalmaznak meg a bírókkal szemben.

A devizahitelesek ügyéről kifejtette: a Kúria tevékenysége ebben a vonatkozásban folyamatos, az elmúlt években sokat foglalkoztak ezzel. Összetett eszközrendszerrel igyekeznek kezelni a problémákat, és a Kúria gazdasági szakága az elmúlt hónapokban is több döntést hozott ilyen ügyekben - emlékeztetett. Hozzátette: a Kúria folytatja az egyedi szerződések vizsgálatát és minden jogorvoslati kérelmet elbírál.

Darák Péter kitért rá: a Kúria jelenlegi épületében olyan zsúfoltság van, amely nem fenntartható, és remélhetőleg a költözés ezen nagy mértékben segít. A költözést illetően nem presztízsszempontok vezérlik a Kúriát, hanem az, hogy a
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 12:43
Krónika 8. rész (osztatlan közös tulajdon)
alapvető feltétel a tiszta, átlátható struktúra kialakítása, és ezt elő kell segíteni. A kormány és az agrártárca elkötelezett a magyar földművesek agrárpiaci versenyképességének javítása, gazdasági pozícióinak megerősítése, az átlátható birtokszerkezet kialakítása mellett - jelentette ki. Hozzátette: a javaslat olyan rendezést tesz lehetővé, amellyel gazdaságosan művelhető birtoktestek alakulhatnak ki.MSZP: komoly aggályokat vet fel a javaslatVarga László (MSZP) azt mondta, összetett javaslatról van szó, sokan vártak rá, ehhez képest a szakértőkkel folytatott konzultációk után kialakult első benyomás csalódást kelt, a tervezet komoly aggályokat vet fel.

Közölte: szeretné javasolni a tervezet támogatását, de vannak vele alkotmányos gondok és sok gyakorlati probléma is adódhat. A módosító javaslatok függvényében változhat ez a vélemény, mert az elvvel egyetért, már rég meg kellett volna oldani ezt a problémát, ami a vidék versenyképessége miatt is fontos - mondta. Azt kérte,
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 17:17
Érettségi - Eduline: függvények és mediánszámítás a matematika feladatok között
A diákok emellett kaptak feladatot a háromszögek szögeiről és mértani sorozatokról is. Az érettségi második, hosszabb és összetettebb feladatokból álló részében valószínűség- és százalékszámítás, egyenletek és függvények is szerepelnek. Az érettségizők - ahogy azt a korábbi években megszokhatták - több szöveges feladatot is kaptak. A több témakört érintő feladatok között van olyan, ami az olimpiai játékokkal foglalkozik, de volt egy sétálóutcák lekövezésével kapcsolatos feladat is.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart.

A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldották meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszés szerint oszthatták meg az egyes feladatok között és a megoldások sorrendjét is meghatározhatják.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces.

Az írásbeli ezen a szinten is két részből állt, és a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták meg az I. és a II. rész, illetve az egyes
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 10:21
A hasi zsír 4 fajtája - és megszüntetése
ezt próbálja meg minél gyorsabban lebontani a zsír helyett, ami pedig a hasi tájékra rakódik le. A szeszes italokon kívül a cukrozott és édesített üdítők is veszélyt jelentenek, de a telített zsírsavak és az egyszerű szénhidrátokat tartalmazó ételek, mint például a fehér kenyér vagy a tészta is hozzájárul a kerekded formájú has megjelenéséhez.
Így szabadulj meg tőle:
Természetesen az elsődleges, hogy elhagyd az alkoholt, illetve mellőzd a cukros üdítők fogyasztását. Növeld az étrendedben az összetett szénhidrátokat - teljes kiőrlésű gabonák, zabpelyhek és a telítetlen zsírsavak mennyiségét, mert szívvédő hatásuk van, és csökkentik a szervezetre káros LDL-koleszterin szintjét: fogyassz olajos magvakat, halat, sok gyümölcsöt és zöldséget.

Ha a hasi hízást a hormonok okozzák:
A hormonrendszer kisebb változásai is elegendőek ahhoz, hogy a has alsó részén puha felesleg alakuljon ki. A kevés alvás vagy például egy pajzsmirigybetegség is megzavarhatja az anyagcserét, de klimax környékén
pacsakute, 2020. május 04. hétfő, 07:52
Koronavírus - Trump emlékeztette az amerikaiakat a szigorú előírások betartására, aláírta a bevándorlást korlát
hogy ősszel nehezebb lehet a helyzet, ha az influenza és a koronavírus-járvány együtt jelentkezik. A lap ezt úgy idézte, hogy az ősszel rosszabb lesz a helyzet a koronavírus-járvány visszatérte miatt. Donald Trump szerdán jelezte, hogy ez a megfogalmazás pontatlan volt, Redfieldet rosszul idézték, és az igazgató korrigálni is fogja. A CDC igazgatója a sajtókonferencián úgy fogalmazott: "fontos kiemelni, mi az, amit nem mondtam. Nem azt mondtam, hogy rosszabb, hanem azt, hogy nehezebb és elképzelhetően összetettebb lesz a helyzet, ha mindkét vírus egyidejűleg jelentkezik". S bár nem vitatta a The Washington Postban idézetteket, a cikk címét kifogásolta. A címben ugyanis úgy idézték, hogy ősszel "visszatér a koronavírus-járvány és a második hullám valószínűleg még pusztítóbb lesz, mint a mostani".

Donald Trump a sajtókonferencián megkérdezte a mellette álló Birx doktornőtől, hogy vajon lesz-e ősszel újabb hulláma a járványnak. Birx azt mondta: ha vissza is térne a járvány, sokkal könnyebben kezelhető
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 07:04
Matolcsy: Magyarország számára megnyílik a lehetőség a szingapúri modell megépítésére
Matolcsy György szerint a mostani válság után új magyar jövőképre lesz szükség. Az elmúlt hónapok világjárványából és annak kezeléséből egy alapvető következtetést a jegybankelnök máris levonhatónak tart, számára úgy tűnik, hogy Kelet-Ázsia jobban vizsgázik, mint a fejlett nyugati államok, az Európai Unió északi és keleti tagállamai pedig jobban kezelik az összetett egészségügyi, társadalmi és gazdasági válságot, mint a déliek.

Magyarországon a nyugati fejlettség beérését már nem csupán nyugati, hanem ázsiai politikai, társadalmi és gazdasági megoldások is segíthetik. A jegybankelnök nem tartja azonban tanácsosnak Kína, Japán vagy Dél-Korea sikeres mintáit célba venni, mert ami nagyban működik, nem biztos, hogy kicsiben is sikeres - így jut el Szingapúrhoz: "miért is ne lehetne a legsikeresebb ázsiai kistigris, Szingapúr az új magyar jövőkép?"- veti fel.

Egy társadalmi modellt azonban nem lehet egészében másolni, így a magyaroknak Szingapúr sikerének lényegét kell megérteniük, sőt
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 15:31
Ferenc pápa: „A kéz, mely mindig felemel bennünket, az
cselekedeteinek könyve mutat be. Ez a közösség irgalmat kapott és irgalommal élt: ,,A hívőknek mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, és a kapott pénzt szétosztották, ahogy kinek-kinek éppen szüksége volt rá" (ApCsel 2,44-45). Ez nem ideológia, ez kereszténység.
Abban a közösségben, Jézus feltámadása után, csak egy maradt le, és a többiek megvárták. Manapság az ellenkezője látszik: az emberiségnek egy kis része előrement, míg a többség lemaradt. És bárki mondhatja: ,,Ezek összetett problémák, nem nekem kell a rászorulókkal törődnöm, másoknak kell gondolniuk rájuk!" Szent Fausztina, Jézussal való találkozása után, ezt írta: «Egy szenvedő lélekben a megfeszített Jézust kell látnunk, nem egy élősködőt, nem egy terhet. [Uram], te lehetőséget adsz nekünk az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlására, és mi gyakorolhatjuk a helyes megítélést" (Napló, 1937. szeptember 6.). Maga azonban egy nap arról panaszkodott Jézusnak, hogy mivel irgalmasságot gyakorol,
maroka, 2020. április 19. vasárnap, 16:11
Elmaradnak a pécsi Zsolnay Fényfesztivál korábbi években megszokott programjai
Mint közleményükben írták, a koronavírus-járvány és az abból eredő kiszámíthatatlanság miatt bizonyossá vált, hogy a ZSÖK nem tudja olyan léptékű összetett programmal megszervezni a rendezvényt, ahogy a korábbi években.

Ezért az év hátralévő részében hazai és külföldi alkotókkal együttműködve kisebb fényesemények megszervezésére törekednek, az idei nyárra tervezett programokat pedig jövőre tartják meg.

Kifejtették: az eddigi hagyományokat továbbvivő, de olyan kisebb léptékű programok sorozatára lehet számítani, amelyek gondolkodásra sarkallnak, értéket közvetítenek, szórakoztatnak, gyönyörködtetnek, emellett virtuálisan is követhetők.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a 2016-tól minden nyáron megtartott pécsi Zsolnay Fényfesztivál egy olyan országos és európai jelentőségű négynapos fényünnep, mely a fényfesztiválok szemkápráztató világát utcaművészeti produkciókkal, újcirkuszi előadásokkal és zenei programokkal ötvözi. A rendezvény már az első évben tízezreket vonzott, 2017-től
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 12:34
1/237
Képek, videók
Vérnyomáscsökkentők
pacsakute
2018. november 15. csütörtök, 19:48
Természetes antibiotikum.
pacsakute
2020. május 11. hétfő, 00:14
Arctisztítás természetes
pacsakute
2020. február 10. hétfő, 22:07
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes agyserkentők.
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:31
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Természetesség-GYERTYA
1vargaildyko
2016. július 21. csütörtök, 06:18
Természetesség-NAPFÉNY
1vargaildyko
2016. július 03. vasárnap, 06:12
Természetes fájdalomcsill
pacsakute
2016. február 06. szombat, 22:08
recept magas vérnyomás cs
irmus
2018. január 16. kedd, 08:25
magas vérnyomás ellen.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:21
Túl magas a vérnyomása?
tothd
2007. március 03. szombat, 14:25
Címkék
társadalmi modellt, alternatív megoldás, zsír helyett, átlátható birtokszerkezet, rászorulókkal törődnöm, devizahitelesek ügyéről, címben ugyanis, módosító javaslatok, elvvel egyetért, molyok iránt, állam stabilitásának, írásbeli ezen, beporzási folyamatnak, hormonok okozzák, fejlett nyugati, szervezetbe kerülő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.