Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 08:14 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Papp Kristóf: szomorú, hogy így ért véget a jégkorongos idény
családhoz, akinél laktam, összepakoltam, elköszöntem, majd elvezettem Detroitba, ott repülőre szálltam, és Budapestre, illetve Diósdra jöttem" - nyilatkozta a 18 éves Papp, aki ebben az idényben az Egyesült Államok top juniorligájában (USHL) játszott.

A Madison Capitols színeiben 21 mérkőzésen 19, aztán december végi elcserélését követően a Des Moines Buccaneers csapatában pedig 23 találkozón 16 pontot gyűjtött. A felnőtt magyar válogatottban is bemutatkozott, a februári nottinghami olimpiai selejtezőben három összecsapáson lépett jégre, és egyszer volt eredményes.

A csatár elmondta, hogy most otthon végez fitnesz edzéseket. A következő csapatához, a legmagasabb amerikai egyetemi ligában (NCAA) érdekelt Michigan State Egyetemhez elvileg június 27-én kell kiutaznia.

"Remélem, addig nem jön közbe semmi váratlan, és mielőbb jégre lehet majd menni. Ahogy kiutazom, megkezdek egy egyetemi előkészítő nyári iskolát, hogy zökkenőmentes legyen az egyetemi beilleszkedés. Üzleti menedzsmentet fogok
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:41
„Az időpont változott, a cél ugyanaz”
egyetértetett abban, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tehetett mást, minthogy elhalasztja a nyári tokiói játékokat a koronavírus-járvány miatt, ugyanakkor akad olyan, aki csalódott és nem tartja korrektnek a módját.
..............
Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya (MVLSZ):
,,Az olimpia elhalasztása logikus és helyes döntés. Nekünk egyelőre a legfontosabb az olimpiai selejtező sikeres megvívása. Tekintettel arra, hogy a nemzetközi szövetség az új időpontot május 17-24-ben határozta meg, úgy készülünk, ekkor kell majd játszanunk, ám nem lepődnénk meg azon, ha ez a dátum is tolódna. Ami a rosszban a pozitívumot jelenti, hogy fiatal a csapatunk, még egy év tapasztalatszerzés sokat segíthet. Kevés ilyen fejlődni képes csapat van a női mezőnyben, mint a miénk, szóval bármennyire szomorú az olimpia elhalasztása, akár még jól is kijöhetünk belőle."

Csipes
maroka, 2020. március 25. szerda, 18:10
Tokió 2020 - Károlyi Andrea: ősszel pótolhatnák a 3x3-as olimpiai selejtezőket
A magyar csapat a szakág mindkét kvalifikációs tornáján érdekelt volt, ám a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség - a többi sorozat eseményeihez hasonlóan - a márciusi, indiai viadalt és az áprilisi, budapesti pótselejtezőt is törölte a versenynaptárból a koronavírus-járvány miatt.

"Én is azt mondom, hogy a legjobb döntést hozták az olimpia elhalasztásával. Arra, hogy ez a járvány egyik napról a másikra elmúlik, nem lehet számítani" - nyilatkozta a wbasket szaklapnak Károlyi Andrea. "A sportszerűségi elvek azt kívánnák meg, hogy minden sportágban az eddig kialakult mezőnyök selejtezzenek, hiszen ezekért az esélyekért megküzdöttek a sportolók. A 3x3-as szakágban magyar szempontból az lenne a legjobb, ha a tervezett rendszerben zajlanának le a selejtező tornák. Én abban reménykedem, hogy a halasztás ellenére a selejtezőkön nem változtatnak semmit. Nem a kiírt időpontokra gondolok, hanem a feltételekre. Ha megtartják azt is, hogy akiket már neveztek csapatok, azokon sem lehetne változtatni, akkor nem
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 10:11
Jégkorong olimpiai selejtező - Új szövetségi kapitány az olasz válogatott élén
A nemzetközi szövetség (IIHF) beszámolója szerint Ireland elődje, Clayton Beddoes március elején távozott posztjáról, miután nézeteltérései merültek fel az olasz szövetséggel technikai és szervezeti szempontok miatt.

Az 54 éves kanadai Ireland január óta a legerősebb olasz klubcsapat, az osztrák ligában érdekelt bolzanói Südtirol Alperia edzője is, itt ugyancsak Beddoest váltotta a kispadon.

"Amint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet engedi, megkezdem a közös munkát a játékosokkal" - idézte Irelandet az IIHF honlapja.

Az olaszok a - világjárvány miatt törölt - májusi elit világbajnokságon lettek volna érdekeltek, míg a 2022-es pekingi olimpia utolsó, augusztus végi kvalifikációs körében Rigában a magyarok mellett a házigazda lettekkel és a franciákkal mérkőznek.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 09:51
Tokió 2020 - Sportolói és edzői reakciók
Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya (MVLSZ):

"Az olimpia elhalasztása logikus és helyes döntés. Nekünk egyelőre a legfontosabb az olimpiai selejtező sikeres megvívása. Tekintettel arra, hogy a nemzetközi szövetség az új időpontot május 17-24-ben határozta meg, úgy készülünk, ekkor kell majd játszanunk, ám nem lepődnénk meg azon, ha ez a dátum is tolódna. Ami a rosszban a pozitívumot jelenti, hogy fiatal a csapatunk, még egy év tapasztalatszerzés sokat segíthet. Kevés ilyen fejlődni képes csapat van a női mezőnyben, mint a miénk, szóval bármennyire szomorú az olimpia elhalasztása, akár még jól is kijöhetünk belőle."

Csipes Tamara, olimpiai bajnok kajakos (Budapesti Honvéd SE, Facebook):

"Úgy gondolom, jó döntés született, mert az utóbbi időben a felkészülés már demotiváló volt. Egy csonka olimpia rendezése vétek lett volna, ezt senki sem akarta. Vannak pro és kontra érveim, de azt kell mondjam: engem nem vág földhöz, hogy egy évvel elhalasztják a rajtot. A
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 20:04
Tokió 2020 - A hazai sportszövetségek egyetértenek a halasztással
olimpia az emberiség egyik legszebb ünnepe, minden sportszerető számára szomorú a hír, hogy későbbre halasztják az ötkarikás játékokat, ám a jelenlegi helyzetben, amikor a járvány jóval túlmutat a sporton, és az emberéletek védelme a legfontosabb, úgy gondolom, más döntést nem lehetett hozni, ráadásul így megvan rá az esély, hogy teljes olimpia legyen" - mondta Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

A sportvezető jelezte, a halasztás a női válogatott hazai rendezésű olimpiai selejtezőjének időpontját is tovább módosíthatja, az viszont biztos, hogy az MKSZ bármikor kész a kvalifikációs torna rendezésére és a június 12-14. közötti időpontban a győri helyszín is rendelkezésre áll.

"Elképzelhető ugyanakkor, hogy a következő hetek, hónapok újabb változást hoznak a selejtező dátumát illetően. Ha ezen túl tekintünk, akkor is rengeteg kérdést nyit meg a tokiói játékok elhalasztása, hiszen valamennyi olimpiai sportág 2020/21-es versenynaptárát befolyásolhatja, módosíthatja" - mondta
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 18:43
A magyar női vízilabda-válogatott folytatja felkészülését, a férfi egyelőre nem
Bíró Attila, az Európa-bajnoki bronzérmes női együttes szövetségi kapitánya a vlv.hu szakportálnak elmondta, mivel a márciusról májusra halasztott olimpiai selejtező időpontja még nem módosult, ezért úgy készülnek, hogy a kvótát ezen a viadalon kell megszerezniük, elméletileg az olaszországi Triesztben.

"Amíg ez így van, és nem jelentik be a torna további halasztását, nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy akár csak egy hónap is kimarad a felkészülésből" - tette hozzá a szakember, akinek tanítványai már túl vannak egy kéthetes önkéntes házi karanténos időszakon, jelenleg pedig otthon online-edzéseket végeznek.

A csapat hamarosan a Komjádi Uszodában folytatja felkészülését különleges egészségügyi óvintézkedések mellett, első lépésként minden vízbe szálló játékosnak két egymást követő negatív koronavírus-tesztet kell felmutatnia. Bíró Attila terve, hogy délután, este mindenki otthon végezne szárazföldi edzést, délelőttönként pedig egy hosszabb vízi foglalkozás lenne a Komjádiban.

"Ez
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 16:42
Eddig az alábbi magyarországi sportesemények maradtak el
Máriusz, a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos elmondta, a Giro d'Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága jelezte az olasz partnernek, hogy az eredetileg tervezett időpontban a verseny rajtja Magyarországon nem rendezhető meg. Később a szervezők bejelentették, hogy az egész versenyt elhalasztják.

március 13. - A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elhalasztotta a 2020. március 20-22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket, így nem kerül sor ebben az időpontban Győrött sem a kvalifikációs tornára, amelyen a magyar mellett - amelynek a Montenegró elleni Eb-selejtezője is elmaradt - az orosz, a szerb és a kazah válogatott vett volna részt. A pótlás lehetséges időpontjának júniust jelölték meg.

március 16. - Az idén nem rendezik meg a hagyományos budapesti kick-box világkupát, amelyre május 8-10-én került volna sor a BOK Csarnokban.

március 17. - Az UEFA a tagországokkal
maroka, 2020. március 20. péntek, 17:23
Koronavírus - Három Magyarországról hazautazó kínai vívót diagnosztizáltak a vírusfertőzéssel Pekingben
A kínai vívócsapat Budapesten a március 6-8. között, zárt kapuk mellett megrendezett Westend férfi és női párbajtőr Grand Prix-n vett részt. Az ugyanezen a versenyen résztvevő dél-koreai csapatból szintén három vívót diagnosztizáltak a fertőzéssel, miután vasárnap Európából visszatértek Dél-Koreába.

A 13 főből álló kínai csapat az eredeti program szerint a március 22-24. közöttre tervezett olimpiai selejtezők után utazott volna vissza Kínába. Miután azonban a nemzetközi vívószövetség bejelentette, hogy a következő egy hónapra szervezett nemzetközi versenyeket törlik, a kínai csapat ennek megfelelően megváltoztatta a programját, és március 16-án hazaindult Magyarországról.

A három fertőzött sportolónál enyhébb tünetek léptek fel, jelenleg egy erre kijelölt pekingi kórházban látják el őket, miközben a csapat többi tagját karanténba helyezték és orvosi megfigyelés alatt tartják - olvasható a kínai vívószövetség közleményében.

Peking egészségügyi bizottsága csütörtökön adta hírül, hogy
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 07:31
Ökölvívó olimpiai selejtező - Gálos Roland tokiói kvótát szerzett
A bajai bokszoló szombati selejtezős sikerét követően a nyolcaddöntőben a finn színekben versenyző Arslan Khataevvel csapott össze az ötkarikás indulási jogért, a nagy tét pedig rányomta a bélyegét a meccsre.

A viadal honlapjának közvetítése szerint az első menetben a folyamatos bokszot rengeteg szabálytalanság akasztotta meg, mindkét sportoló sokszor fogott, kifordult, mélyre hajolt. Ütésekből lényegesen kevesebb volt, ezek többségét viszont Gálos indította és többet is talált a feltűnően passzív finnél. A pontozókat is a magyar győzte meg, egyöntetűen őt látták jobbnak, a második menet aztán már őket is megosztotta.

A folyatásban ugyanis Khataev kezdeményezett inkább, ám nagyon pontatlan volt, ráadásul továbbra is sok volt a szabálytalanság a meccsen. Gálos beugrások után rendre rátapadt ellenfelére, nem engedte kibontakozni, ami nem volt szemet gyönyörködtető, ám ellenfele lendületét mindig sikerült megtörnie. A menetben a bajai öklöző volt a passzívabb, viszont időről időre jól indított és
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:26
Ökölvívó olimpiai selejtező - Szaka látványos meccsen veszített
Az FTC sportolója valósággal nekirontott jóval esélyesebb riválisának, aki ezüstérmet nyert a 2015-ös Európa Játékokon, két évvel később pedig bronzot az Európa-bajnokságon.

A viadal honlapjának közvetítése alapján Szaka óriási iramot diktált az első három percben, rengeteget ütött és kifejezetten sokszor találta el az érezhetően meglepett riválisát. Irvine-nak ekkor csak felvillanásai voltak, Szaka egyértelműen jobbnak tűnt, ennek ellenére az öt pontozóból négy az írt látta jobbnak és csak egy a magyart.

A pihenő jót tett az ír versenyzőnek, aki a második menetben már lényegesen összeszedettebb volt, átvette az irányítást, rengeteget ütött és számtalanszor talált is. Szaka ebben a szakaszban visszafogottabb tempóban bokszolt, és bár így is voltak tiszta ütései, de a ringben riválisa akarata érvényesült.

A harmadik menetben Szaka bátran bokszolt, látványos meccset vívott Irvine-nal, aki érvényesítette a papírformát és megérdemelten nyert egyhangú pontozással.

A torna utolsó magyar
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:23
Koronavírus - Ökölvívó olimpiai selejtező - Keddtől leállítják a versenyt
Az esemény szervezői hétfőn azt közölték, hogy az esti programot még megrendezik, amelyben Szaka István (52 kg) és Gálos Roland (57 kg) egyaránt a nyolc közé jutásért és ezzel az olimpiai kvótáért csatázik, majd kedden már nem kerül sor mérkőzésekre.

A közleményben a sportolók és edzőik egészségével, illetve a jelenleg gyorsan változó helyzettel indokolták a döntést. Utóbbival kapcsolatban konkrétumként az egyre több ország által bevezetett repülési korlátozásokat említették, ugyanis szeretnék biztosítani, hogy a több mint hatvan országból érkezett résztvevő haza tudjon jutni.

A viadal szombaton rajtolt és a tervek szerint jövő hét keddig tartott volna. Hétvégén még nézők is bemehettek az eseményre, majd a hétfői programot már zárt kapussá nyilvánították a szervezők.

A nemzetközi szövetség kizárása miatt a tokiói boksztornát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezi meg, ahogyan a kvalifikációs viadalokat is. A londoni az első kvótaszerző verseny az európai sportolók számára, összesen 77
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:23
1/107
Képek, videók
milák kristóf0116_2.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 22:59
milák kristóf0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 22:56
arany kristóf0724_2.jpg
maroka
2019. július 24. szerda, 14:54
arany kristóf0724.jpg
maroka
2019. július 24. szerda, 14:53
kristóf interjú.jpg
maroka
2019. július 13. szombat, 23:06
szent kristóf0521.jpg
maroka
2019. május 20. hétfő, 23:40
Rasovszky-Kristóf3.jpg
menusgabor
2018. augusztus 14. kedd, 14:41
kristóf részeredménye0812
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 16:11
imádom a jégkorongot
marcella31
2007. május 08. kedd, 13:10
Hatso_Gondolatok_felno tt_
menusgabor
2019. március 21. csütörtök, 20:31
2-felnottunk-1.jpg
charlotteani
2018. december 18. kedd, 22:04
A felnőtté válás fontos f
sanci81
2018. augusztus 29. szerda, 17:52
Mikor felnőttek leszünk
irmus
2017. május 28. vasárnap, 12:36
A felnött karácsony 01.jp
chillik
2017. április 28. péntek, 06:59
A felnött karácsony 02.jp
chillik
2017. április 28. péntek, 06:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.