Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 03:55 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öt helyszínen kezdi újra a munkát a magyar úszóválogatott
vagy hétfőn kapja meg a második vizsgálatának eredményét, így kedden vagy szerdán ugorhat ismét medencébe.

"Elsősorban nem a bezártság zavar, hanem az uszodahiány, a vízhiány, hiszen két hete nem tudunk úszni" - mondta.

Kozma elárulta, hosszú leírást kaptak, amelyben szerepel, mire kell figyelniük a továbbiakban is.

"Nagyon komoly, szigorú szabályokat kellett elfogadnunk, például boltba sem járhatunk" - közölte.

A 28 éves úszó hangsúlyozta, nagyon örül, hogy elhalasztották a tokiói olimpiát, hiszen "egy fokkal nehezebb lett volna ilyen felkészüléssel olimpián szerepelni", ráadásul nem mindenhol ugyanakkor tört ki a járvány, ezért időben folyamatosan el van csúszva, hogy melyik ország sportolói mit tudnak éppen csinálni.

"Az olimpiához méltatlan felkészülés lett volna, másrészt vajon hány néző lenne idén a versenyeken?" - magyarázta. Kozma rávilágított: számára a legeslegjobb megoldás született az egyéves halasztással, ráadásul neki lelkileg sokat számít, hogy negyedik olimpiai
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 11:11
Tokió 2020 - Nagy Péter: egyik szemem sírt, a másik nevetett a halasztás miatt
A szegediek 34 esztendős ólomsúlyú versenyzője erről az M1 aktuális csatornának nyilatkozott pénteken.

"Mint sportoló és mint magánember is örültem neki, hogy megtartják az olimpiát, mert előzetesen azt mondtam, hogy ha 2020-ban nem rendezik meg, akkor valószínűleg el lesz törölve" - jelentette ki. "Szerencsére nem így lett, úgyhogy én azért örömmel fogadtam a halasztást."

Kvótaszerzési esélyeiről szólva azt mondta, még nem tud biztosat, mert egyelőre nincsenek végleges döntések. Az IWF, a sportág nemzetközi szövetsége korábban három szakaszból álló kvalifikációt tervezett, amely most április végén zárult volna le. Az utolsó etap versenyeit azonban, benne az Európa-bajnokságot is, törölték, s még kérdéses, hogy mely viadalok alapján, hogyan lesznek végül is elosztva a kvóták.

"Ennél fogva nekem is várni kell, hogy beférek-e súlycsoportomban a 14 legjobb közé vagy sem, s így ott lehetek-e jövőre Tokióban" - mondta Nagy Péter, aki egyedüli magyar súlyemelőként indult a 2012-es és a 2016-os
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 19:43
Tokió 2020 - Gatlin 39 évesen nyerne aranyat
A sprinter a tmz.com-nak azt nyilatkozta, hogy az olimpia előtt nem akar visszavonulni, és mivel az idén a koronavírus-járvány miatt biztosan kevesebbet tud majd versenyezni, jövőre esélyes lehet az aranyéremre a japán fővárosban.

"Sokan azt hiszik, hogy az idő ellenem dolgozik, de ez messze áll a valóságtól. Most pihentetni tudom a testemet, koncentrált maradhatok és újult erővel állhatok oda a rajthoz 2021-ben" - jelentette ki Gatlin, aki 2004-ben Athénban győzött 100 méteren, és ezen a távon 2005-ben, majd 2017-ben is világbajnok volt.

"Nincs olyan nagy különbség, hogy 38 vagy 39 évesen versenyez valaki" - tette hozzá Gatlin, aki jövő februárban tölti majd be 39. életévét.

Az amerikai sprinter - aki pályafutása során kétszer is el volt tiltva doppingvétség miatt - hozzátette, a 42 évesen új szerződést kötő amerikaifutballista honfitársa, Tom Brady példája arra sarkallja, hogy komolyan elgondolkozzon azon, folytatja-e az élsportot 2021 után is.

"Ez alapján reménykedhetem abban,
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 18:52
Tokió 2020 - MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették
A MOB irányítói elmondták, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a keddi döntést megelőző hetekben minden létező szereplővel folyamatosan kommunikált.

"Meggyőződésem, hogy a halasztás pozitív hatással lesz az ötkarikás mozgalomra. Az alternatívák közül a legjobbat választotta a NOB" - jelentette ki Kulcsár Krisztián.

A főtitkár hozzátette: ha a világ túljut a világjárványon és megrendezik az olimpiát, "az eufórikus élmény lesz".

A beszélgetésből kiderült, hogy a MOB nem készült a halasztásra, nem volt B-forgatókönyve, úgy tervezte, hogy a játékok július 24-én elkezdődik.

"Egyelőre még nem tudjuk az új időpontot, ez a mostani egy új helyzet a nemzetközi sportszövetségeknek is. A legtöbb idén például nem rendezett volna világbajnokságot, most pedig majd arra törekszik, hogy legyen vb. A halasztás minden szereplő életében felfordulást okoz" - fogalmazott Vékássy Bálint, hangsúlyozva, hogy egyelőre nem lehet tudni, meddig tart a járvány.

A főtitkár megerősítette, hogy aki már
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 15:22
Tokió 2020 - Kulcsár Krisztián: a sport diadala a döntés
nézünk."

Ahogy fogalmazott, a jó oldalát nézik a helyzetnek, hiszen most "egyfajta bizonyosság költözhet a szívünkbe".

"És itt azért beszélek többes szám első személyben, mert a sportolókról beszélek, nekünk ők a fontosak. Szörnyű bizonytalan időszak van mögöttünk, ez most valamilyen formában véget ér. A döntés sokkal rosszabb is lehetett volna: nem törlésről, hanem halasztásról döntött a NOB" - mondta.

Hangsúlyozta: biztató, hogy a határozat szerint jövő nyár végéig meg kell rendezni az olimpiát és paralimpiát, ez az elkötelezettségről árulkodik. Hozzátette: örülnek, hogy az edzéslehetőségek kiegyenlítődnek majd, normalizálódni fognak, hogy a kvalifikációs versenyeket rendben be lehet fejezni, annak pedig külön örülnek, hogy a megszerezett kvóták rendelkezésre állnak.

"Tehát senkinek nem kell attól félnie, hogy a már kivívott indulási jogát elveszíti" - mondta Kulcsár Krisztián, hozzátéve ugyanakkor, hogy együtt éreznek a sportolókkal, mert "biztosan rengeteg lélekben van most
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 13:12
Tokió 2020 - Tiszeker Ágnes: akinek letelt a büntetése, indulhat a jövő évi olimpián
vezetője az MTI érdeklődésére reagált így Travis Tygartnak, az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) vezérigazgatójának szavaira, aki keddi nyilatkozatában nehezményezte, hogy az olimpia jövő évre halasztásával megnyílik az ajtó azok előtt, akik doppingvétség miatt elvileg nem vehettek volna részt a játékokon.

"A WADA kódexe nem olimpiában vagy olimpiai ciklusban határozza meg a büntetésnek a mértékét, hanem hónapokban vagy években, és még véletlenül sem tér ki arra, hogy ez érintse-e az olimpiát vagy sem - szögezte le a MACS első embere. - Tehát ha szigorúan a jogi részét nézem, akkor igen a válasz: akinek letelt a doppingbüntetése, az el fog tudni indulni."

Tiszeker Ágnes teljesen egyetért Tygart ama kijelentésével, hogy a most érvényben lévő jogszabályok alapján a bíróságok előtt megtámadhatók lennének azok a döntések, amelyekkel egy versenyengedélyét visszakapott sportolótól megtagadnák a 2021-es tokiói indulás jogát. A magyar szakember utalt rá, hogy a Nemzetközi Olimpiai
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 11:31
Tokió 2020 - Ungvári: a halasztás egyet jelent a visszavonulásommal
"Ez egyet jelent a visszavonulásommal, el vagyok keseredve" - idézte a Nagy Sportágválasztó közleménye a 39 éves Ungvárit, aki 2012-ben Londonban a 66 kilogrammos súlycsoportban lett második.

A négyszeres olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes Cseh László már korábban kijelentette, hogy a tokiói viadalon zárná le pályafutását.

"Amikor először meghallottam a hírt, egy pici megnyugvást éreztem, hiszen nem lesz bennem rossz érzés amiatt, hogy itthon ülök és nem tudok edzeni. Hogy mi lesz velem, azt most még nem tudom megmondani" - mondta a 34 éves versenyző a közmédiának adott interjújában.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden jelentette be hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 17:53
Koronavírus/Tokió 2020 - Szabó Tünde: körültekintő és helyes döntés született
A sportért felelős államtitkár - olimpiai ezüstérmes korábbi úszó - közösségi oldalán hangsúlyozta: egy sportoló számára nincs nagyobb dicsőség, mint hazáját képviselni az ötkarikás játékokon évek áldozatos munkája, lemondások és a teljesítőképesség határainak legyőzése eredményeként.

"Most egy olyan versenyen találjuk magunkat, amelyben nincsenek szabályok, és nincsenek győztesek! Az ellenfél kiszámíthatatlan, láthatatlan, és nem tudjuk, a +mérkőzésnek+ mikor lesz vége" - írta a világjárványról Szabó Tünde. Hangsúlyozta, bár a végsőkig bizakodtak, elfogadják, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach és Abe Sindzó japán miniszterelnök válságtanácskozásán az ötkarikás játékok és a paralimpia halasztásáról állapodott meg.

"Biztos vagyok benne, hogy ez egy körültekintő és helyes döntés, hiszen a biztonság, az egészség védelme az elsődleges és a legfontosabb! Kitartást kívánok sportolóinknak, hogy megvalósíthassák céljaikat, hiszen mindannyiunk példaképei ők, akikre 2021-ben
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 17:13
Koronavírus - Nemzeti Sportügynökség: az elmaradt nagy sportrendezvények megvalósíthatók
sportolók felkészítésért és részvételéért felelnek. Ez a legfontosabb feladatuk. Ebből egyértelműen levezethető, hogy ez a jog kötelezettséggel is jár együtt, márpedig a sportolók és küldöttségi tagok jóléte, egészsége és biztonsága minden esetben felülírja a versenysport valamennyi jogosítványát és érdekét. Számomra egyértelmű, hogy a magyar sportolók egészsége és biztonsága mindenek felett jár."

Kiemelte, Japán a globális sport és olimpiai család kiemelkedő tagországa, 1964-ben fantasztikus nyári olimpiát rendezett, és 2020-ra is világraszóló szervezéssel, előkészületekkel, innovációval és reformokkal készül.

"Biztos vagyok benne, hogy japán barátaink a valaha volt egyik legpatinásabb olimpiát készítették elő. Vérzik a szívem értük, és nagyon bízom benne, hogy számukra is megnyugtató döntés születik, igazán megérdemlik" - mondta.

Az NSÜ ügyvezető igazgatója szerint ugyanakkor felbecsülhetetlen gazdasági kár keletkezhet az olimpia elmaradásából. Egyedül az NBC tévétársaság 1,2 milliárd dollár
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 09:31
Szatmári András: nagyon félek, hogy nem lesz megtartva az olimpia idén nyáron
meghálálni a magyar közönség biztatását" - mondta Szatmári.

A németek világ- és Európa-bajnok kardozója, Max Hartung közölte: nem indul az olimpián, amennyiben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem halasztja el idén nyárról. A magyar versenyző elmondta, neki ilyesmi meg sem fordult a fejében, de nagyon fél tőle, hogy nem lesz megtartva idén nyáron, főleg a legfrissebb információk, a kanadaiak és az ausztrálok bojkottjának bejelentése után.

"Vannak fenntartásaim. Akkor lenne értelme megtartani az olimpiát idén nyáron, vagy esetleg őszre tolni, ha addigra minden országban véget ér a járvány, ha nem kerülünk veszélybe, tehát nem áll majd fenn a veszélye annak, hogy ez a vírus továbbadható, és tovább fertőzheti az embereket" - magyarázta Szatmári.A vívó elmondta, felborult az életritmusa, a megszokott időbeosztása, és nehezen kezeli a kialakult helyzetet, bár szeret otthon lenni. Hozzáfűzte, tíz napja több ideje van főzni, olvasni, rejtvényt fejteni, és a családjával lenni, közben pedig
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 17:52
Koronavírus/Tokió 2020 - Berecz Zsombor akár a májusi világbajnokságig Mallorcán marad
hogy szinte mindenki elhagyta a helyszínt, ő azonban az edzőpartnerével, azzal a horvát vitorlázóval, akivel együtt készül, ott maradt.

"Mi megpróbáltunk higgadtak maradni és a rendelkezésre álló információkat feldolgozni. Mérlegeltünk és itt maradtunk" - mondta.

Berecz egyelőre tartja magát a terveihez, jelezte, hogy a hajószállító konténer elindult és májusban ott is lesz Japánban.

"Júniusban lenne ott az első edzőtábor, reméljük, hogy ki is jutunk" - tette hozzá.

Ami a tokiói olimpiát illeti, Berecz reményei szerint "meg lesz rendezve, időben".

"Részben ezért is döntöttünk úgy, hogy maradunk és eddzünk tovább, míg az ellenfeleink hazamentek. Szörnyű a helyzet, de én megpróbálok pozitívan tekinteni a következő pár hétre és a saját magam hasznára fordítani (ezt az időszakot)" - folytatta.

Berecz úgy véli, hogy június végéig el kel dőlnie, lesz-e olimpia, vagy elhalasztják-e.

Május közepén lenne Palma de Mallorcán a világbajnokság - aminek a lebonyolítása szerinte is
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 13:14
Koronavírus - Amerikai elemző: a vírusfertőzés csapást mérhetett az új világrendre is
vár.

Buchanan is megállapította, hogy az Egyesült Államokban még messze nem tetőzött a járvány, de szerinte a társadalmi és gazdasági hatásai már jelzik, hogy mekkora országos katasztrófára lehet számítani. Ennek alátámasztására megemlítette a tőzsde összeomlását, amely szerinte gyorsabban történt meg, mint az 1929-es nagy gazdasági világválság idején, utalt a turizmus és a légi közlekedés megroppanására, a nemzetközi tanácskozások és fesztiválok, koncertek és sportesemények elmaradására.

"S vajon a tokiói olimpiát megtartják-e majd? És ha igen, akkor valamennyi látogató, akire számítottak, valóban elutazik Japánba, hogy élvezze a versenyeket?" - fogalmazta meg kérdéseit a szerző.

Ezek után mit tartogat a jövő? - folytatta Pat Buchanan, aki álláspontját inkább kérdésekben fejtette ki.

Vajon a demokraták, akik a "nyitott határok" elvét hirdetik, még mindig úgy hiszik, hogy nem bűncselekmény betörni az országba, és a migránsoknak ingyenes egészségügyi ellátást kell adni? - írta az elemző,
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 07:04
1/40
Képek, videók
Rendőr a helyszínen
sanci81
2016. augusztus 05. péntek, 16:43
Baleset helyszínén
sanci81
2015. szeptember 20. vasárnap, 13:07
gyermekkorom helyszínén
orban47
2015. április 08. szerda, 09:28
Balesett helyszínén
sanci81
2014. november 27. csütörtök, 21:13
orbán v a helyszínen.jpg
dnemethk
2010. október 15. péntek, 20:18
Szatmári béke helyszínén
reper
2009. szeptember 22. kedd, 18:28
Laci a helyszínen
totyimotyi
2007. augusztus 05. vasárnap, 22:20
A+Magyar+Királyság+cím erp
menusgabor
2020. február 29. szombat, 07:33
Isten áldja meg a magyart
menusgabor
2020. február 15. szombat, 22:25
DAC-magyar-zászló-kore ogr
menusgabor
2020. február 12. szerda, 15:44
bajnok magyarok0126.jpg
maroka
2020. január 26. vasárnap, 20:27
magyarnői pólosok0122.jpg
maroka
2020. január 25. szombat, 20:29
magyar páros 0124.jpg
maroka
2020. január 24. péntek, 21:21
magyar jégtáncpáros0122.j
maroka
2020. január 23. csütörtök, 13:51
Széchenyi lánchíd, Magyar
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:36
Címkék
halasztás egyet, globális sport, tőzsde összeomlását, +mérkőzésnek+ mikor, bezártság zavar, teljesítőképesség határainak, élsportot 2021, olimpiát idén, veszélye annak, olyan versenyen, megszokott időbeosztása, rajthoz 2021-ben, keddi döntést, magyar közönség, jövő évre, jogi részét,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.