Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 12:10 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hárommilliárd forintból épít új üzemet a Mol Zalaegerszegen
bevezetésére, a versenyképesség javítására, az adó- és járulékbevételek növelésével járó beruházásokra eddig 110 szerződést kötöttek, aminek révén 65 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással 160 milliárd forint értékű beruházás valósult meg és 2300 új munkahely jött létre az országban - ismertette a miniszter.

Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök-vezérigazgatója a rendezvényen azt mondta: az új üzem az innovatív technológia és a felelős vállalati gondolkodás összekapcsolása. Zala, mint a magyar olajipar bölcsője - ahol 1937-ben állították termelésbe az első olajkutat - ma is az egyik legfontosabb bázisa a magyar kőolajiparnak.

A Pannon Egyetemmel közösen kifejlesztett technológiával 2012 óta 60 kilométer útszakasz készült el, amelyhez 50 ezer gumiabroncsot használtak fel. Az új üzemben 2020-ban indul el a termelés, évente 20 ezer tonna gumibitument állítanak elő, amelyhez 3000 tonna, félmillió darab használt gumiabroncsra lesz igény. Mindez évente 200 kilométernyi, hosszabb élettartamú,
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 14:03
Horvátországban mérsékelték Zdravko Mustac egykori jugoszláv titkosszolgálati vezető büntetését
letöltendő börtönbüntetés pedig a legnagyobb mértékben megfelel az életfogytiglani büntetésnek. Horvátországban nem létezik életfogytiglani szabadságvesztés, a gyilkosságért kiszabható legsúlyosabb büntetés 40 év.

A müncheni tartományi felsőbíróság még 2016-ban megállapította, hogy Zdravko Mustac, az UDBA egykori jugoszláv titkosszolgálat horvátországi igazgatója és Josip Perkovic, a szervezet II., "ellenséges emigrációval" foglalkozó főosztályának vezetője bűnrészes Stjepan Durekovic emigráns horvát olajipari menedzser 1983-ban elkövetett meggyilkolásában.

A német bíróság továbbá bizonyítottnak találta, hogy a vádlottak aljas indokból törtek az NSZK-ban ellenzéki tevékenységet folytató áldozat - az INA olajvállalat korábbi igazgatója - életére. Mindezért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte őket. A horvát bíróság tavaly decemberben Perkovic ügyében már hozott ítélet, és harminc évre mérsékelte a büntetését.

Horvátország 2014-ben adta ki Mustacot és Perkovicot Németországnak.
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 12:30
Tőzsde - Pluszban zártak a nyugat-európai piacok
EuroStoxx50 0,12 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

A keddi kereskedésben az európai nagyvállalatok között a nap egyik nyertese csaknem 18 százalékos plusszal a brit Thomas Cook részvénye volt, miután az utazási iroda lehetséges felvásárlásáról szóló hírek jelentek meg. Ezzel szemben a belga Umicore nyersanyagipari konszern rontotta a jövő évre vonatkozó előrejelzéseit, ennek folytán részvénye mintegy 17 százalékos veszteséggel zárta a kereskedést. Ágazati szinten a nap egyik nyertese az olajipar volt.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,46 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,72 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 1,08 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 38 cent (0,51 százalék) plusszal, 74,42 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,48 százalékkal, 6,15 dollárral 1271,45 dollárra
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 18:11
BÉT - Elemzők: enyhe emelkedés és oldalazás várható
nemzetközi befektetői hangulat pozitív, az ázsiai részvényindexek többsége pedig emelkedéssel zárt kedd reggel.

A magyarországi vezető részvények közül az OTP a 13 000 forintos szintig korrigált vissza csütörtökön, amennyiben sikerül felette maradnia, pozitív irányú mozgás indulhat a 13 250 forintnál beállított, történelmi maximum felé - emelte ki az elemző.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI-nek elmondta, hogy miután várható az olaj árának emelkedése, elsősorban az olajipari részvények drágulására számít, ami Magyarországon a Mol-t érintheti.

Összességében a BÉT-en oldalazás jellemezheti a kereskedést, miután kedden fontos makrogazdasági adatok megjelenése nem várható - mutatott rá utalva arra, hogy az elmúlt napokban is hírszegénység volt az ünnep miatt. Amerikából érkeznek gyorsjelentések, de ezek hatása a magyarországi kereskedésre igen csekély - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 194,40 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 42
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 08:51
Februárban csökkent a BÉT részvényforgalma és gyengült a BUX index
OTP szerepelt a legjobban, de az emelkedés mértékét tekintve egy immár új néven futó papír, az autóipari AutoWallis tűnt ki a leginkább.

A vezető részvények közül egyedül az OTP nem publikálta februárban a gyorsjelentését, így a második havi 84,5 milliárd forintos forgalmát és a 3,3 százalékos áremelkedését még legfeljebb csak a várakozások hajthatták.

A Mol árfolyama 35 milliárd forintos kereskedési érték mellett 1,9 százalékkal esett, pedig elsősorban a jó kitermelési eredmények miatt az olajipari cég felülteljesítette a 2018-as célkitűzéseit. A Magyar Telekom és a Richter Gedeon is erős 2018-as évről számolt be, előbbi forgalma 0,3 százalékkal 5,2 milliárd forintra nőtt havi bázison, utóbbié viszont 8,6 százalékkal 37,9 milliárd forintra csökkent.

A kisebb forgalmú papírok közül ezúttal az AutoWallis volt a legizgalmasabb, amely egyetlen hónap alatt 18,9 százalékkal drágult.

A brókercégek forgalmi listáján első lett a Wood & Company 88,6 milliárd forintos duplikált forgalommal,
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 11:21
BÉT - Pozitív nyitással számolnak az elemzők
elkerülhető az újabb kormányzati leállás, és ez alapvetően pozitív irányt adott a piacoknak. A magyar piac a nemzetközi tendenciát követi, ezért pozitív nyitás várható a BÉT-en.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint isenyhe emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén a pozitív nemzetközi hangulatnak köszönhetően.

Az MTI-nek küldött elemzésében az Equilor szakértője kiemelte, hogy folytatódhat az OTP emelkedése, és érdemes figyelni a Mol árfolyamára is, mivel az olajipari papír meghatározó támasz közelében mozog. A Richter jegyzése továbbra is az 5500 forintos szint közelében van, melynek letörése esetén 5330 forint közelébe eshet a gyógyszergyártó árfolyama. A Magyar Telekom a korábbi emelkedés után oldalazni kezdett, az Equilor várakozása szerint hamarosan negatív korrekció indulhat az árfolyamában.

A Richter kedden reggel közleményben jelentette be, hogy amerikai partnere, az Allergan100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatával forgalmazási és szállítási
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 08:40
Tőzsde - Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók
százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,76 százalékos pluszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára esik. Az amerikai gyáripari megrendelések további csökkenését mutató novemberi adatok felszították a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmakat, amit nem tudott ellensúlyozni a nagy olajexportáló országok kitermeléskorlátozásának és a venezuelai olajiparra kivetett amerikai szankcióknak a hatása.

Hétfő este fél hatkor az áprilisi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,04 százalékos mínuszban, 62,10 dolláron, a márciusi szállítású WTI pedig 1,92 százalékos veszteségben, 54,20 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára áprilisi szállításra 0,26 százalékkal, 1318,60 dollárra esett.

Egy euróért 1,1427 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon, nyitó jegyzéséhez képest 0,28 százalékkal gyengült a közös
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 18:22
Tőzsde - Alig mozdultak meg a New York-i indexek nyitáskor
állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1441 dollárt adtak, 0,15 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,54 százalékkal drágult a dollár, 110,07 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára esik. Napközben még kéthavi csúcson is álltak a jegyzések a nagy kőolajexportáló országok kitermeléscsökkentésének és a Venezuela olajiparát sújtó amerikai szankcióknak a hatására, de mindezt felülírták a kereslet gyengülésére számító előrejelzések és a világgazdaság növekedésének lassulása miatti aggodalmak. Hétfő délután fél négykor az áprilisi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,34 százalékos mínuszban, 61,91 dolláron, a márciusi WTI pedig 1,83 százalékos veszteségben, 54,25 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára áprilisi szállításra 0,64 százalékkal, 1313,60 dollárra süllyedt.

Pénteken
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 16:02
Migrációkutató Intézet: újabb migránshullám indulhat Líbiából
Az elmúlt hónapok politikai, gazdasági és katonai manőverei alapján a felek inkább az időt húzzák, és félő, hogy az év közepére ígért választások inkább növelni fogják a feszültséget. Mindez pedig a Líbián keresztül Európába érkező migráció újbóli felerősödésével fenyeget.

Az elmúlt időszak világpolitikai eseményei - folyamatban lévő Brexit-tárgyalások, amerikai-kínai kereskedelmi háború - Európában is elterelték a figyelmet a kontinens szomszédságában folyó eseményekről, így a líbiai helyzetről. Az észak-afrikai országban 2017 elejétől javult a helyzet, csökkent a harcok intenzitása, az Iszlám Állam helyi csoportjait a tengerparti városokból visszaszorították a sivatagba, nőtt az olajkitermelés, és visszaesett a közép-mediterrán útvonalat használó migránsok száma. A politikai frakciók megállapodtak az együttműködésben és a fegyveres konfrontáció beszüntetésében.

A lendületes politikai lépések ellenére 2018 őszére egyre nyilvánvalóbbá váltak a 2017 tavaszán indult francia kezdeményezés
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:11
Horvátországban mérsékelték Josip Perkovic egykori jugoszláv titkosszolgálati vezető büntetését
legsúlyosabb büntetés Horvátországban 40 év szabadságvesztés, a vádlott ügyvédei ugyanakkor 20 év börtönbüntetést kértek, mert szerintük a gyilkosság elkövetésének időpontjában ez volt a legsúlyosabb büntetés.

A müncheni tartományi felsőbíróság még 2016-ban megállapította, hogy Zdravko Mustac, az UDBA egykori jugoszláv titkosszolgálat horvátországi igazgatója és Josip Perkovic, a szervezet II., "ellenséges emigrációval" foglalkozó főosztályának vezetője bűnrészes Stjepan Durekovic emigráns horvát olajipari menedzser 1983-ban történt meggyilkolásában. A horvát bíróság most csak Perkovic ügyében hozott ítélet.

A német bíróság továbbá bizonyítottnak találta, hogy a vádlottak aljas indokból törtek az NSZK-ban ellenzéki tevékenységet folytató áldozat - az INA olajvállalat korábbi igazgatója - életére. Mindezért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte őket.

Horvátország 2014-ben adta ki Mustacot és Perkovicot Németországnak. Kiadatásukat azonban hosszú vita előzte meg, Zágráb ellenállt, de
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 14:42
Tőzsde - Vegyesen zártak a nyugat-európai piacok
A londoni FTSE100 index 0,06 százalékos szerény mínusszal, a frankfurti DAX-30 0,46 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,18 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,33 százalék plusszal zárta a pénteki kereskedést.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,39 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,36 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,14 százalék csökkenést jelzett.

Az olajár az amerikai készletek váratlan növekedése és a piaci túlkínálat kialakulásának a jelei miatt jelentősen csökkent pénteken. Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3 dollár 79 cent (6,05 százalék) mínusszal, 58,81 dolláron állt, a Brent olaj ára tavaly október óta nem látott szintet ért el pénteken.

A nyugati féltekén irányadó WTI hordónkénti ára 3,65 dollár (6,68 százalék) eséssel, 50,98 dolláron
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 18:54
Folytatódik a francia civilek tiltakozó mozgalma az üzemanyag adójának emelése miatt, a fuvarozók nem csatlakoz
váltsunk ki. Édouard Philippe (miniszterelnök) csak egyik fülével figyelt, de nem hallgatott meg minket" - mondta a tiltakozók stratégiájáról az RMC rádióban Benjamin Cauchy, a dél-franciaországi toulouse-i csoport egyik szervezője.

A pártoktól és szakszervezeti támogatásoktól mentes, spontán módon, a közösségi oldalakon szervezett megmozdulás két nappal ezelőtt kezdődött, hivatalos vezetői nincsenek, napról napra emelkedik ki a tömegből egy-egy tüntető és válik a többiek szóvivőjévé.

A Total olajipari óriás szerint több üzemanyag-raktárukat blokkolják a tüntetők, amelyek "felszabadítását" már elkezdték a rendőrök, de az olajfinomítókat eddig nem érintette a megmozdulás.

Az interneten felháborodott autósok által néhány hete indított, a gépkocsikban kötelezően tartandó láthatósági sárga mellényről elnevezett sárga mellényeseket nem győzte meg vasárnap este Édouard Philippe miniszterelnök, aki a France2 közszolgálati televízió híradójában nem válaszolt közvetlenül a tüntetők
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 14:08
1/41
Képek, videók
Ajsika Zalaegerszegen 200
kissjuli
2010. április 01. csütörtök, 12:13
20130422-hernadi-zsolt -Ba
agica2004
2013. május 12. vasárnap, 14:46
Pannon egyetem I ?plet.j
tarsoly-galeria
2009. február 05. csütörtök, 15:13
Pannon Egyetem Germaniszi
tarsoly-galeria
2009. február 05. csütörtök, 15:13
Pannon Egyetem E ?plet.j
tarsoly-galeria
2009. február 05. csütörtök, 15:13
0 hibák javítása.png
lovaszmarika
2013. június 15. szombat, 13:25
Peugeot 106 javítása
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:12
A szobor javítása.jpg
farkas1945
2011. február 01. kedd, 12:54
fahíd javítása után
peterimajoridozsahe
2010. április 11. vasárnap, 17:26
huble javítása.jpg
szidi001
2008. január 11. péntek, 11:19
A jövő technológiája
sanci81
2016. június 21. kedd, 16:45
technológiai bemutató.jpg
tothgergo
2008. augusztus 03. vasárnap, 22:17
kockáz. nano technologia.
szidi001
2007. december 01. szombat, 16:01
csúcs technológia:D
tunderkee
2007. szeptember 23. vasárnap, 21:30
Modern technológiával fol
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:26
Címkék
újabb kormányzati, nemzetközi tendenciát, vezető részvények, márciusi szállítású, pozitív nemzetközi, francia civilek, többiek szóvivőjévé, elmúlt hónapok, venezuelai olajiparra, kereslet gyengülésére, londoni FTSE100, Nagy András, olajipari részvények, lendületes politikai, Zdravko Mustac, japán jenhez,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.