Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 03:53 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A holland parlament a multicégek hatékonyabb adóztatásának lehetőségeit vizsgálja
elégedetlenebb az évtizedeken át és még ma is törvényesnek számító társaságiadó-minimalizálással. Az emberek egy jelentős hányada úgy véli, a kormány reformjai nem elegendőek ezen a területen, többnyire csak jelképes intézkedések történtek.

A hágai törvényhozók ezért azzal bízták meg az új szakértői testületet, hogy tanulmányozza, miként lehetne "tisztességesebb" adózásra bírni a multikat.

Helyi sajtóhírek szerint az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy nemrég kiderült, a Royal Dutch Shell olajipari óriásnak tavaly lényegében nem kellett társasági adót fizetnie Hollandiában.

"Az emberek azt látják, hogy nekik a minimálbér után adózniuk kell, miközben egyes multicégek profitot érnek el, de adót nem fizetnek" - emelte ki Pieter Omtzigt kereszténydemokrata képviselő, a szavazás kezdeményezője.

A hivatalos adatok azt mutatják, hogy "postafiókcégek" ezrei több mint 4000 milliárd eurót parkoltatnak Hollandiában, ami az ország teljes gazdaságának nagyjából négyszerese. Ezeket gyakran arra
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 20:59
A nemzetközi idegenforgalmi bevétel 1700 milliárd dollár volt tavaly
A madridi székhelyű Turisztikai Világszervezet (UNWTO) adatai szerint a globális idegenforgalmi bevétel a globális szolgáltatási export 29 százaléka, illetve a termékek és szolgáltatások exportjának 7 százaléka.

Ennek alapján az idegenforgalom a világ öt vezető gazdasági szektorának az egyike, a harmadik helyet foglalja el a vegyipari és az olajipari ágazat után, valamint az élelmiszer és az autógyártó ipar előtt.

Tavaly a legnagyobb mértékben, 7 százalékkal az ázsiai és csendes-óceáni térség idegenforgalomi bevétele nőtt, amelyet Európa (+5 százalék), a Közel-Kelet (+3 százalék) és Afrika (+1 százalék) követett.

Szűkebb lebontásban a legnagyobb mértékű, 9 százalékos növekedést Közép- és Kelet-Európa, valamint Északkelet-Ázsia érte el.

Tavaly a legtöbbet a kínai turisták költöttek külföldön, 277 milliárd dollárt, ami 5 százalékos növekedés 2017-hez képest. A második helyen az amerikaiak álltak 144 milliárd dollárral (+7 százalék), majd a németek következtek 94 milliárd dollárral
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 09:51
Hárommilliárd forintból épít új üzemet a Mol Zalaegerszegen
bevezetésére, a versenyképesség javítására, az adó- és járulékbevételek növelésével járó beruházásokra eddig 110 szerződést kötöttek, aminek révén 65 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással 160 milliárd forint értékű beruházás valósult meg és 2300 új munkahely jött létre az országban - ismertette a miniszter.

Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök-vezérigazgatója a rendezvényen azt mondta: az új üzem az innovatív technológia és a felelős vállalati gondolkodás összekapcsolása. Zala, mint a magyar olajipar bölcsője - ahol 1937-ben állították termelésbe az első olajkutat - ma is az egyik legfontosabb bázisa a magyar kőolajiparnak.

A Pannon Egyetemmel közösen kifejlesztett technológiával 2012 óta 60 kilométer útszakasz készült el, amelyhez 50 ezer gumiabroncsot használtak fel. Az új üzemben 2020-ban indul el a termelés, évente 20 ezer tonna gumibitument állítanak elő, amelyhez 3000 tonna, félmillió darab használt gumiabroncsra lesz igény. Mindez évente 200 kilométernyi, hosszabb élettartamú,
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 14:03
Horvátországban mérsékelték Zdravko Mustac egykori jugoszláv titkosszolgálati vezető büntetését
letöltendő börtönbüntetés pedig a legnagyobb mértékben megfelel az életfogytiglani büntetésnek. Horvátországban nem létezik életfogytiglani szabadságvesztés, a gyilkosságért kiszabható legsúlyosabb büntetés 40 év.

A müncheni tartományi felsőbíróság még 2016-ban megállapította, hogy Zdravko Mustac, az UDBA egykori jugoszláv titkosszolgálat horvátországi igazgatója és Josip Perkovic, a szervezet II., "ellenséges emigrációval" foglalkozó főosztályának vezetője bűnrészes Stjepan Durekovic emigráns horvát olajipari menedzser 1983-ban elkövetett meggyilkolásában.

A német bíróság továbbá bizonyítottnak találta, hogy a vádlottak aljas indokból törtek az NSZK-ban ellenzéki tevékenységet folytató áldozat - az INA olajvállalat korábbi igazgatója - életére. Mindezért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte őket. A horvát bíróság tavaly decemberben Perkovic ügyében már hozott ítélet, és harminc évre mérsékelte a büntetését.

Horvátország 2014-ben adta ki Mustacot és Perkovicot Németországnak.
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 12:30
Tőzsde - Pluszban zártak a nyugat-európai piacok
EuroStoxx50 0,12 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

A keddi kereskedésben az európai nagyvállalatok között a nap egyik nyertese csaknem 18 százalékos plusszal a brit Thomas Cook részvénye volt, miután az utazási iroda lehetséges felvásárlásáról szóló hírek jelentek meg. Ezzel szemben a belga Umicore nyersanyagipari konszern rontotta a jövő évre vonatkozó előrejelzéseit, ennek folytán részvénye mintegy 17 százalékos veszteséggel zárta a kereskedést. Ágazati szinten a nap egyik nyertese az olajipar volt.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,46 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,72 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 1,08 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 38 cent (0,51 százalék) plusszal, 74,42 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,48 százalékkal, 6,15 dollárral 1271,45 dollárra
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 18:11
BÉT - Elemzők: enyhe emelkedés és oldalazás várható
nemzetközi befektetői hangulat pozitív, az ázsiai részvényindexek többsége pedig emelkedéssel zárt kedd reggel.

A magyarországi vezető részvények közül az OTP a 13 000 forintos szintig korrigált vissza csütörtökön, amennyiben sikerül felette maradnia, pozitív irányú mozgás indulhat a 13 250 forintnál beállított, történelmi maximum felé - emelte ki az elemző.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI-nek elmondta, hogy miután várható az olaj árának emelkedése, elsősorban az olajipari részvények drágulására számít, ami Magyarországon a Mol-t érintheti.

Összességében a BÉT-en oldalazás jellemezheti a kereskedést, miután kedden fontos makrogazdasági adatok megjelenése nem várható - mutatott rá utalva arra, hogy az elmúlt napokban is hírszegénység volt az ünnep miatt. Amerikából érkeznek gyorsjelentések, de ezek hatása a magyarországi kereskedésre igen csekély - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 194,40 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 42
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 08:51
Februárban csökkent a BÉT részvényforgalma és gyengült a BUX index
OTP szerepelt a legjobban, de az emelkedés mértékét tekintve egy immár új néven futó papír, az autóipari AutoWallis tűnt ki a leginkább.

A vezető részvények közül egyedül az OTP nem publikálta februárban a gyorsjelentését, így a második havi 84,5 milliárd forintos forgalmát és a 3,3 százalékos áremelkedését még legfeljebb csak a várakozások hajthatták.

A Mol árfolyama 35 milliárd forintos kereskedési érték mellett 1,9 százalékkal esett, pedig elsősorban a jó kitermelési eredmények miatt az olajipari cég felülteljesítette a 2018-as célkitűzéseit. A Magyar Telekom és a Richter Gedeon is erős 2018-as évről számolt be, előbbi forgalma 0,3 százalékkal 5,2 milliárd forintra nőtt havi bázison, utóbbié viszont 8,6 százalékkal 37,9 milliárd forintra csökkent.

A kisebb forgalmú papírok közül ezúttal az AutoWallis volt a legizgalmasabb, amely egyetlen hónap alatt 18,9 százalékkal drágult.

A brókercégek forgalmi listáján első lett a Wood & Company 88,6 milliárd forintos duplikált forgalommal,
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 11:21
BÉT - Pozitív nyitással számolnak az elemzők
elkerülhető az újabb kormányzati leállás, és ez alapvetően pozitív irányt adott a piacoknak. A magyar piac a nemzetközi tendenciát követi, ezért pozitív nyitás várható a BÉT-en.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint isenyhe emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén a pozitív nemzetközi hangulatnak köszönhetően.

Az MTI-nek küldött elemzésében az Equilor szakértője kiemelte, hogy folytatódhat az OTP emelkedése, és érdemes figyelni a Mol árfolyamára is, mivel az olajipari papír meghatározó támasz közelében mozog. A Richter jegyzése továbbra is az 5500 forintos szint közelében van, melynek letörése esetén 5330 forint közelébe eshet a gyógyszergyártó árfolyama. A Magyar Telekom a korábbi emelkedés után oldalazni kezdett, az Equilor várakozása szerint hamarosan negatív korrekció indulhat az árfolyamában.

A Richter kedden reggel közleményben jelentette be, hogy amerikai partnere, az Allergan100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatával forgalmazási és szállítási
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 08:40
Tőzsde - Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók
százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,76 százalékos pluszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára esik. Az amerikai gyáripari megrendelések további csökkenését mutató novemberi adatok felszították a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmakat, amit nem tudott ellensúlyozni a nagy olajexportáló országok kitermeléskorlátozásának és a venezuelai olajiparra kivetett amerikai szankcióknak a hatása.

Hétfő este fél hatkor az áprilisi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,04 százalékos mínuszban, 62,10 dolláron, a márciusi szállítású WTI pedig 1,92 százalékos veszteségben, 54,20 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára áprilisi szállításra 0,26 százalékkal, 1318,60 dollárra esett.

Egy euróért 1,1427 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon, nyitó jegyzéséhez képest 0,28 százalékkal gyengült a közös
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 18:22
Tőzsde - Alig mozdultak meg a New York-i indexek nyitáskor
állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1441 dollárt adtak, 0,15 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,54 százalékkal drágult a dollár, 110,07 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára esik. Napközben még kéthavi csúcson is álltak a jegyzések a nagy kőolajexportáló országok kitermeléscsökkentésének és a Venezuela olajiparát sújtó amerikai szankcióknak a hatására, de mindezt felülírták a kereslet gyengülésére számító előrejelzések és a világgazdaság növekedésének lassulása miatti aggodalmak. Hétfő délután fél négykor az áprilisi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,34 százalékos mínuszban, 61,91 dolláron, a márciusi WTI pedig 1,83 százalékos veszteségben, 54,25 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára áprilisi szállításra 0,64 százalékkal, 1313,60 dollárra süllyedt.

Pénteken
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 16:02
Migrációkutató Intézet: újabb migránshullám indulhat Líbiából
Az elmúlt hónapok politikai, gazdasági és katonai manőverei alapján a felek inkább az időt húzzák, és félő, hogy az év közepére ígért választások inkább növelni fogják a feszültséget. Mindez pedig a Líbián keresztül Európába érkező migráció újbóli felerősödésével fenyeget.

Az elmúlt időszak világpolitikai eseményei - folyamatban lévő Brexit-tárgyalások, amerikai-kínai kereskedelmi háború - Európában is elterelték a figyelmet a kontinens szomszédságában folyó eseményekről, így a líbiai helyzetről. Az észak-afrikai országban 2017 elejétől javult a helyzet, csökkent a harcok intenzitása, az Iszlám Állam helyi csoportjait a tengerparti városokból visszaszorították a sivatagba, nőtt az olajkitermelés, és visszaesett a közép-mediterrán útvonalat használó migránsok száma. A politikai frakciók megállapodtak az együttműködésben és a fegyveres konfrontáció beszüntetésében.

A lendületes politikai lépések ellenére 2018 őszére egyre nyilvánvalóbbá váltak a 2017 tavaszán indult francia kezdeményezés
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:11
Horvátországban mérsékelték Josip Perkovic egykori jugoszláv titkosszolgálati vezető büntetését
legsúlyosabb büntetés Horvátországban 40 év szabadságvesztés, a vádlott ügyvédei ugyanakkor 20 év börtönbüntetést kértek, mert szerintük a gyilkosság elkövetésének időpontjában ez volt a legsúlyosabb büntetés.

A müncheni tartományi felsőbíróság még 2016-ban megállapította, hogy Zdravko Mustac, az UDBA egykori jugoszláv titkosszolgálat horvátországi igazgatója és Josip Perkovic, a szervezet II., "ellenséges emigrációval" foglalkozó főosztályának vezetője bűnrészes Stjepan Durekovic emigráns horvát olajipari menedzser 1983-ban történt meggyilkolásában. A horvát bíróság most csak Perkovic ügyében hozott ítélet.

A német bíróság továbbá bizonyítottnak találta, hogy a vádlottak aljas indokból törtek az NSZK-ban ellenzéki tevékenységet folytató áldozat - az INA olajvállalat korábbi igazgatója - életére. Mindezért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte őket.

Horvátország 2014-ben adta ki Mustacot és Perkovicot Németországnak. Kiadatásukat azonban hosszú vita előzte meg, Zágráb ellenállt, de
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 14:42
1/41
Képek, videók
Lehetőségek
dandej
2018. szeptember 09. vasárnap, 13:47
a lehetőségek.jpg
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:17
egyéni-lehetőségek.jpg
menusgabor
2018. március 08. csütörtök, 18:24
A válsztás lehetősége
janna53
2013. augusztus 02. péntek, 15:34
A lehetőségek...jpg
pacsakute
2013. február 22. péntek, 06:37
A lehetőségek.jpg
pacsakute
2012. augusztus 05. vasárnap, 10:13
lehetőségek7.JPG
flammerne
2010. január 16. szombat, 17:14
lehetöségek
zsokaoldala
2009. november 03. kedd, 19:18
adj lehetőséget.jpg
agica2004
2009. július 27. hétfő, 14:49
A lehetőségek soha nem
jakabgasparne
2009. április 15. szerda, 06:57
Adj lehetőséget.....bmp
bongyi53
2009. február 13. péntek, 03:54
A lehetőségek.....bmp
bongyi53
2009. február 07. szombat, 09:32
A leg energia hatékonyabb
sanci81
2017. június 03. szombat, 15:08
A gumicsónak hatékonyabb
kimif1
2009. október 02. péntek, 14:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.