Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 22:00 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az ecet mint csodaszer
a munkalapokra, illetve a rovarok vonulási útvonalára. Ez nem pusztítja el őket, de riasztóként hat rájuk, így néhány hónapra megszabadulhattok a betolakodóktól.

Lefolyógondok megoldása
Az eldugult lefolyóba szórjatok egy csésze szódabikarbónát, majd öntsetek rá egy csésze ecetet is. Hagyjátok 5 percig állni, majd öblítsétek le nyolc csésze forró vízzel. A két anyag kémhatása feloldja a dugulást, a forró víz pedig segít a szennyeződéseket elvezetni.

Nincs több szag
Az olajban sült ételek szaga képes beenni magát még a bútorok szövetébe is. Ha nincs szagelszívónk és a huzat sem viszi ki a szagot, akkor tegyünk ecetet egy tálba és hagyjátok a konyhapulton néhány órára, hogy magába szívhassa az illatokat.

Újra ragyogó felületek
A porcelán és kristály edények ragyogását visszaadhatjátok, ha egy rész ecet, három rész langyos víz, és egy csepp mosogatószer keverékével töröljük át őket. Természetesen utána öblítsük le is, végül pedig mikroszálas kendővel töröljük
lovaszmarika, 2018. november 15. csütörtök, 14:26
Fűszerkeverékek/házilag
mustárt teszek a fűszerhez.
***
3. Olasz fűszerkeverék:
2 ek. szárított bazsalikom,
2 ek. szárított majoránna,
1 ek. oregánó
1 ek. rozmaring,
1 ek. pirospaprika.
Használatakor + 1 cikk fokhagymát teszek a keverékhez.
***
4.Sertéshez való fűszer keverékhez: A magyaros fűszerkeverék+ 1 tk. zsálya és vöröshagyma.
***
A fűszereket összevegyítve zárható üvegekben tartom. Akár étel ízesítésére vagy hús beszórására esetleg ahogy még szoktam 1-2 ek. olajban elkeverem a fűszert és ezzel kenem be a sütésre szánt húst. Az olasz fűszerkeverék pld. nagyon finom tésztára való szószokhoz, de mindhárom fűszer keveréket jól lehet használni csirkéből készült bármilyen étel ízesítésére!Az adagolás természetesen függ a felhasználandó mennyiségtől. Ha nem pácnak , csak ételízesítésre használom több alkalomra elég ez a mennyiség!
( A fűszer keveréket régebben interneten találtam!)
*****
5. Hal sütéséhez fűszer keverék:
suzymama, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:05
Ettől nem lesz száraz a csirkemell
Ettől nem lesz száraz a csirkemell! Sok háziasszony nem így csinálj
A kis családom az összes ujját megnyalta a fenséges falatok után! 🙂 Eddig száraznak tartottam a csirkemellet, most már rajongok érte.

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
2 dl tejföl
6 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál liszt liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, de akár egy napig is állhat. A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, beleforgatjuk a pácolt húsokat, majd forró olajban kisütjük. Sült burgonyát kínálunk mellé.
nanoka72, 2018. augusztus 20. hétfő, 19:12
Sült zöldségek
SÜLT PADLIZSÁN (saláta)

Hozzávalók:3 hosszúkás padlizsán (60 dkg), 3 gerezd fokhagyma, 1 db kemény paradicsom, ízlés szerint só, 1 - 1 mokkáskanál őrölt fekete bors és gyömbérpor, a sütéshez olaj

A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk és héjastól ujjnyi vastagra szeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomot egész apró kockákra vágjuk.
A padlizsánt forró olajban megsütjük, papírtörlőn leitatjuk róla az olajat, és meleg tálra tesszük. Meg forrón rákenjük a fokhagymát, meghintjük sóval, borssal és gyömbérrel, végül a paradicsomkockákat rászórjuk. Jól lehűtjük és salátaként kínáljuk.

FOKHAGYMÁS CUKKINI

Hozzávalók: 4 db cukkini (50 - 60 dkg), 1 db tojás, 1 evőkanál tej, 4 gerezd fokhagyma, kevés liszt, 1 mokkáskanál törött fehér bors 1 csapott teáskanál só, a sütéshez olaj

A megmosott, héjas cukkinit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.A tojást a tejjel és a fűszerekkel habosra keverjük majd hozzáadjuk a fokhagymát.
A
lizawolf, 2018. augusztus 08. szerda, 11:15
Sajtkrémes bundában sült csirkemell
Sajtkrémes bundában sült csirkemell


Hozzávalók:

6 nagyobb csirkemellfilé szelet
1 csapott kk só
10 dkg liszt a forgatáshoz
7-8 dl olaj a sütéshez

Bundához:

1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
1 nagyobb tojás
0,5 kk só
2 csipet őrölt bors
1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
3 jó púpos ek liszt
1 dl tej

Elkészítése:

A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval.
Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk.

Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk.

A bundához a tojást a sajtkrémmel és a fűszerekkel simára keverjük. Beleszórjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

A csirkeszeleteket először megforgatjuk a lisztben,
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 21:01
Zsír és egészség: a “jó zsírok” szerepe
szénhidrátfogyasztást okolják az orvosok a különböző degeneratív betegségek egyre nagyobb előfordulásáért.
Az étolajról tudni, hogy rákkeltő anyagokat, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, könnyebben avasodik,
szennyezi a környezetet és nem jó az íze. Sajnos jóval könnyebben kezelhető, szűrhető, mint a disznózsír, sokan kényelemből is használják szívesebben.
Azt azonban senki nem vitatja, hogy a zsírban sült ételek, húsok, de még a sült krumpli is sokkal finomabbak az olajos ízű kosztnál. A tömény, olajban sült lángosok, krumpli jóval nehezebben emészthetők, mintha zsírban készültek volna.
Az az elmélet is megdőlt, hogy a zsírszegény étrend kímélőbb, ugyanis az agynak, az emésztésnek, a szívnek szüksége van zsírra, de nem finomított olaj formájában, hanem természetes előfordulásában: növényi magvakban vagy állati eredetű élelmiszerekben.

Mangalica a legjobb! Az adott zsiradék tápanyagtartalma és zsírtartalma függ az állat fajtájától, a mangalica jelentős mennyiségű koleszterint
irmus, 2018. július 21. szombat, 10:24
Tallóztam
kebab

Tipikus török szendvics, lassan sült bárány-, csirke- vagy marhahúsból. Zöldségekkel, fűszerekkel és (Európában) fokhagymás joghurttal szervírozzák. Általában utcai árusok árulják, de ez senkit ne tévesszen meg, sokkal finomabb, mint a McDonald's!

21. Imam bayıldı (Ájult imám)
bodecology.com

Ez a fajta töltött padlizsán ízletes, laktató és változatos főétel. A padlizsánt meg lehet tölteni rizzsel, bulgurral, darált hússal és/vagy egyéb zöldségekkel. Olajban és vajban megpirítják, mielőtt a sütőben megsütik vagy a tűzhelyen megfőzik.

22. Iskender Kebab (Iskender kebabja)

A török éttermek népszerű fogása. Hosszú csíkokra vagdalt birkahúsból készül. Paradicsomszósszal leöntve, rizskörettel, pitával és natúr joghurttal tálalják.

23. Künefe

Ez egy egyedi török desszert, sajtból és vékony metélt tésztából készül, pisztáciával megszórva. Általában esti szórakozáshoz fogyasztják, mert otthon nehéz az
horvathnemagdi, 2018. június 23. szombat, 10:27
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos


Nagyon ízletes, klasszikus hagymás rostélyos recept, ami bármikor megállja a helyét egy ebéd vagy vacsora alkalmával! Ha szereted a klasszikus ételeket, akkor ez a hagymás rostélyos egyik kedvenced lesz! :)

Hozzávalók
1 adagra


A húshoz
2 evőkanál étolaj
350 g csontos marha rostélyos (rib-eye)
bors - fekete (tört)
1 nagy csipet só

A hagymához
1 nagy fej vöröshagyma
búzaliszt (BL55)

A hagyma sütéséhez
étolaj
Köretnek
hasábburgonya

Elkészítés
30 perc

Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A hússzeleteket a kevés olajon, magas hőfokon, oldalanként 3-3 percig sütjük egy fém nyelű serpenyőben, amit majd a sütőbe is be tudunk tenni.

Sütés közben, forgatáskor mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk a
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:42
olajban sült fánk !
ezt megmondom őszintén nem tudom minek nevezzem , talán fánknak .
a formája eltér a többi ismert fánktól, de a videón lehet látni a formázást .
ibolya58, 2018. május 21. hétfő, 14:49
vagdalthús gombás pórés mártásban
teáskanál granulált fokhagyma
1 nagy hagyma (kb. 160 g)
1 teáskanál mustár
1 nagy tojás
3 töltött teáskanál zsemlemorzsa

liszt

200 gpenne tészta
1 poré fehér része kb. 170 g)
200 g gomba
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejszin
fél csésze petrezselyem
só és bors ízlés szerint

olaj sütéshez és sütéshez

elöszőr a vagdaltat készítem el , a hozzávalókat egy tálban összekeverem , 16 db kis gombócot formálok belőle, és olajban kisütöm majd félreteszem .
a tésztát is kifözőm , leszüröm , azt is félreteszem
a karikára vágott pórét, fokhagymát olajban megpiritom , hozzáadom a szeletelt gombát.
pár percig együtt piritom tovább, s beleöntöm a tejszint is , elkeverem .
3 - 4 percig együtt párolom , most belerakom a sült vagdaltat is , együtt 2 - 3 percig párolom .
apróra vágott petrezselyemmel dizitem , tésztával tálalom .
ibolya58, 2018. április 30. hétfő, 11:37
Tallóztam
"rántott hús készítés után össze szoktuk keverni a megmaradt lisztet, tojást és zsemlemorzsát, olyan állagúra, ami még ragacsos, de már lehet formázni. Csak fűszerezni kell, amivel jólesik, lapos pogácsákat formázni, és olajban kisütni. Ezt csinálhatod rántott hús nélkül is, tehát kifejezetten csak ezeket a pogácsákat, nem maradék hozzávalókból. Ha van otthon, apríthatsz a masszába hagymát, fokhagymát, reszelhetsz bele sajtot, stb. Kifejezetten finom és laktató. :)

Készíthetsz még tócsnit, reszelt krumpliból, hagymából, tojásból, kis lisztből, fűszerekből.

Vegyél vagdalthúst vagy löncshúst, ez viszonylag olcsó, törd össze villával, pirítsd meg, önts rá tejfölt, egyétek tésztával.

Ha húst veszel, vegyél csirkeszárnyat vagy farhátat, ezek nagyon olcsók, 150-200Ft-ért kapsz egy kilót, ebből csinálhatsz rizses húst vagy tarhonyás húst.

A máj is nagyon olcsó, ezt ránthatod, vagy csinálhatsz belőle hagymás májat.

Mirelit leveles tészta 150Ft a hipermarketekben,
horvathnemagdi, 2018. április 28. szombat, 07:16
1/155
Képek, videók
Csodaszer
sanci81
2015. március 12. csütörtök, 17:48
nem csodaszer
1maszatka
2009. augusztus 15. szombat, 14:43
Ecetfa október
dandej
2017. október 17. kedd, 17:41
Ecetdal 01.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:34
Ecetdal 02.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:33
Ecetdal 03.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:33
Ecetdal 04.jpg
chillik
2017. február 17. péntek, 06:33
Ecetfa
dandej
2016. október 24. hétfő, 20:52
ecet a sütőben
sanci81
2016. május 14. szombat, 14:18
Ecet szódabikarbóna lefol
pacsakute
2016. január 03. vasárnap, 19:09
fokhagyma, méz, ecet
taltos1
2015. január 12. hétfő, 16:39
Ecet-fertotlenit
cipello
2014. február 01. szombat, 19:21
Ecet-vercukorszint.jpg
cipello
2013. december 04. szerda, 16:47
Ecet.jpg
pacsakute
2013. július 01. hétfő, 18:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.