Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 17:52 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint száz génhez köti az autizmust a téma eddigi legnagyobb kutatása
az ASD-hez kapcsolható, ezek között van néhány tucatnyi olyan, amelyeket eddig nem ismertek - írja a medicalexpress.com tudományos-ismeretterjesztő portál.A gének közül néhány az intellektuális képességek hiányával és a késedelmes fejlődéssel is összefüggésben áll - közölték a tudósok. Mások kifejezetten az ASD-re jellemzőek és összefüggnek a társas képességek hiányával is, amely az autizmus jele.

Az ASD-ben érintett gének ismerete segíthet a kutatóknak abban, hogy jobban megértsék az okokat és esetleg a súlyos állapotú gyerekek számára hatóanyagokat fejlesszenek ki - mondta Joseph Buxbaum, a New York-i Seaver Autizmuskutató-központ igazgatója, a kutatás egyik résztvevője.

A tudósok korábban 65, az autizmushoz köthető gént azonosítottak. Buxbaum szerint kutatócsoportja a tanulmány méretének is köszönhetően talált ennél jóval többet: több mint 35 ezren vettek részt a vizsgálatban, köztük csaknem 12 ezer autista, valamint szüleik, az ASD által nem érintett testvéreik és más, nem autista
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 17:02
Sebastian Kurz: Néhány nap múlva stabil és cselekvőképes kormánya lesz Ausztriának BŐVÍTETT (új: az osztrák kor
illetve a Zöldek programjából is a legjobb törekvéseket egyesítették, így főbb választási ígéreteiket mindketten megtartották. Kurz öt területet emelt ki a kormányprogramból: szerepel benne az adóterhek, köztük a személyi jövedelemadó további csökkentése, a családi adókedvezmény gyermekenként 1.500-ról 1.700 euróra történő emelése.

Szívügyének nevezte Kurz a következetes migrációs politikát; a kormányprogramban helyet kapott többek között a külső határok védelme; ezzel együtt csökkenteni kívánják az okokat, melyek arra késztetik az embereket, hogy elhagyják hazájukat, és helyben, hazájukban kívánnak segítséget nyújtani nekik. Ausztriában pedig a tervek szerint központokat hoznak majd létre azok számára, akik nem kaptak menedékjogot, és el kell hagyniuk Ausztriát, és a védelmi őrizetet is bevezetik majd. Kiemelt szerepet kap a kormányprogramban a politikai iszlám elleni harc is. A muszlim lányok számára 14 éves korig kiterjesztik majd a fejkendő-viselési tilalmat, hogy ezáltal is egyenlő esélyekkel
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 20:21
Sebastian Kurz: Néhány nap múlva stabil és cselekvőképes kormánya lesz Ausztriának"
illetve a Zöldek programjából is a legjobb törekvéseket egyesítették, így főbb választási ígéreteiket mindketten megtartották. Kurz öt területet emelt ki a kormányprogramból: szerepel benne az adóterhek, köztük a személyi jövedelemadó további csökkentése, a családi adókedvezmény gyermekenként 1.500-ról 1.700 euróra történő emelése.

Szívügyének nevezte Kurz a következetes migrációs politikát; a kormányprogramban helyet kapott többek között a külső határok védelme; ezzel együtt csökkenteni kívánják az okokat, amelyek arra késztetik az embereket, hogy elhagyják hazájukat, és helyben, hazájukban kívánnak segítséget nyújtani nekik. Ausztriában pedig a tervek szerint központokat hoznak majd létre azok számára, akik nem kaptak menedékjogot, és el kell hagyniuk Ausztriát, és a védelmi őrizetet is bevezetik majd. Kiemelt szerepet kap a kormányprogramban a politikai iszlám elleni harc is. A muszlim lányok számára 14 éves korig kiterjesztik majd a fejkendő-viselési tilalmat, hogy ezáltal is egyenlő esélyekkel
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 18:31
Nagyobb rendbontások nélkül telt a szilveszter Németországban
legnagyobb szabadtéri szilveszteri partijának kikiáltott rendezvényen a rendőrség első összesítése szerint szexuális zaklatás gyanúja miatt őrizetbe vettek négy embert. Ugyancsak szexuális zaklatás gyanúja miatt egy belvárosi metróállomáson is őrizetbe vettek egy embert.

A rendőrséget Németországban az utóbbi években számos alkalommal érte bírálat a bűncselekményekről szóló információk nem kellően gyorsnak és alaposnak tartott közlése miatt, nem ritkán megjelent az a vélekedés is, hogy a rendőrök politikai okokból elhallgatnak eseteket. A berlini rendőrség szilveszterkor új tájékoztatási elvet érvényesített, szinte élő közvetítést adott tevékenységéről a Twitter közösségi portálon. Szilveszter estétől újév napjának reggeléig 435 bejegyzést tettek közzé. Ezek alapján többnyire az ilyenkor jellemző ügyek, például utcai verekedések és rablások, vagy tűzijátékkal, petárdával elkövetett támadások miatt kellett intézkedni.

Számos esetben rendőröket dobáltak meg petárdával, egy embert pedig azért vettek
velemenyezd, 2020. január 01. szerda, 13:01
Kórházban a brit uralkodó férje
A Buckingham-palota péntek délutáni bejelentése szerint a 99. évében járó Fülöp herceg elővigyázatossági okokból feküdt be a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba.

Az udvar illetékese nem részletezte, hogy a herceg miért van kórházban, csak annyit közölt, hogy Fülöp egy régebb óta fennálló egészségi gond miatt, orvosa tanácsára vonult kórházba megfigyelés és kezelés céljából.

A palota szóvivője hangsúlyozta, hogy a herceget nem a mentők szállították a londoni kórházba, autóval utazott a gyógyintézetbe a Norfolk megyei Sandringhamből, a királyi család kelet-angliai téli rezidenciájáról és a szóban forgó, várhatóan néhány napig tartó kezelést már korábban tervbe vették.

A királynő éppen pénteken utazott - az évek óta bevett gyakorlatnak megfelelően menetrendszerű vonattal - Londonból a norfolki rezidenciára. Az uralkodó láthatóan jó kedélyállapotban szállt le a vonatról a King's Lynn pályaudvaron, ahonnan autóval utazott tovább a közeli Sandringham kastélyába.

A királyi
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 17:31
Az amerikai kongresszus felemelte a dohányáruk és az e-cigaretták vásárlásának korhatárát
elektromos cigaretták rendkívüli gyors terjedésének, illetve használatának megfékezése. Felmérések szerint ugyanis a fiatalabb korosztályok manapság már nem alkoholt fogyasztanak, vagy hagyományosnak mondott dohánytermékekkel élnek, hanem e-cigarettát vásárolnak. Az egyszer használatos, vagy utántöltő tartállyal ellátott, ízesített elektromos cigarettákat szipkán keresztül szívják. Orvosok szerint ezek a cigaretták a felelősek az elszaporodó súlyos tüdőbetegségekért és halálesetekért, bár a konkrét kiváltó okokat még kutatják.

A Kaliforniai Egyetem tudósai éppen a héten publikálták legújabb tanulmányukat, amely szerint az elektromos cigaretták jelentősen növelik a krónikus tüdőbetegségek - köztük az asztma, a bronchitisz és a krónikus obstruktív tüdőbaj (COPD) - kockázatát. A tanulmány az American Journal of Preventive Medicine című tudományos folyóiratban jelent meg, megállapításait a 2013 és 2016 között újonnan diagnosztizált tüdőbetegek adataira és az amerikaiak dohányzási szokásait feltérképező
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 22:22
BÉT - Profitot realizáltak a befektetők
A részvénypiac forgalma 17,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, a Budapesti Értéktőzsdén kedden profitot realizáltak a befektetők, mivel a magyar részvénypiac korábban jelentősen emelkedett, főleg az OTP és a Richter papírjai drágultak.

Hozzátette, technikai okokra is visszavezethető, hogy a magyar részvénypiacon jelen vannak az eladók. Példaként említette, hogy a Saudi Aramco olajtársaság bekerült az egyik fejlődő piacokat követő részvényindexbe, ezért a portfólióból a befektetők eladnak, köztük magyar részvényeket is. Ennek a technikai műveletnek egy-két napig lehet hatása. Az is növelhette szerinte a magyar piacon az eladók arányát, hogy átsúlyozzák a FTSE Russell-részvényindexet pénteken - mondta Móró Tamás.

A Mol ára 10 forinttal, 0,35 százalékkal 2872 forintra csökkent 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 17:42
Az anticionizmust antiszemitizmusnak nyilvánító határozatot fogadott el a francia nemzetgyűlés
A határozat a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetségnek az antiszemitizmusról 2016-ban megalkotott fogalommeghatározását vette át, amelyet az Európai Parlament, valamint húsz, köztük 16 európai uniós tagállam is jóváhagyott, és amelyet Emmanuel Macron francia államfő is magáénak vall.

A köztársasági elnök februárban elítélte "az antiszemitizmus második világháború óta példátlan megerősödését Franciaországban és Európában", és jelezte, hogy az antiszemitizmus jogi kategóriáját kiterjesztik az anticionizmusra.

A nemzetközi meghatározás szerint az antiszemitizmus fizikai és retorikai megnyilvánulásai zsidó vagy nem zsidó embereket és/vagy tulajdonaikat, közösségi intézményeket és vallási helyeket érinthetnek. A meghatározás az Izrael állammal szembeni gyűlölködő megnyilvánulásokat is antiszemitizmusnak tekinti, amikor azt az indokolja, hogy az országot kizárólag mint zsidó közösséget tüntetik fel. A Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség számos konkrét példát sorol fel, amelyek
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 12:00
Illegális bevándorlás - Németh Zsolt: a migráció marad Európa legfontosabb kérdése
Németh Zsolt erről a Századvég Alapítvány által szervezett Téves értelmezés, hibás értékelés, morális meghátrálás - Az EU behódolása a tömeges migrációnak és iszlamizációnak című pénteki konferencia nyitóelőadásán beszélt Budapesten. Az elmúlt évek európai migrációs fejleményeiről a fideszes politikus úgy fogalmazott: "látnunk kell, hogy a probléma marad", és a következő évek legfontosabb kérdése lesz Európában.

Várhelyi Olivérről, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős tagjelöltjéről úgy vélekedett: Európa jól jár azzal, ha magyar bővítési biztosa lesz. A szomszédságpolitikával is foglalkozó bővítési biztosnak egyúttal várhatóan a tömeges migráció és az iszlamizáció, valamint e két jelenség "közös területével" is foglalkoznia kell majd - jelezte a kormánypárti politikus.

Álláspontja szerint Magyarország jó pozícióból foglalkozhat ezekkel a kérdésekkel, ugyanis a bővítésben érdekelt országokkal jó kapcsolatokat ápol, a déli nyitásnak köszönhetően pedig nagyon szoros
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:21
Janikovszki Éva írása - öregszünk?
kézfejünkön? Nem múlt el a diószedés nyoma.

A nyakunkon meg sötét szemölcs és hoppá! Ne is folytassuk. Eleinte úgy gondoljuk, hogy ózonlyuk, ultraviola-sugárzás. Vagy a szomszédék permetléje még a nyárról, amikor átfújta a szél. Akármi légyen is, utána kell járni. Nagy elhatározás: elmegyünk a bőrgyógyászhoz. Feldúltan mutatjuk neki a frissen felfedezett csúfságokat. Ő még a hátunkat is megnézi, amit mi szerencsére nem látunk, de érezzük az ujja finom érintését itt, meg itt... soroljuk a feltételezett okokat - ő meg rezignált mosollyal hallgatja. Nem kell megijedni asszonyom - szól végül nyájasan -, ezek időskori bőrelváltozások. És hogy mit lehetne ellene tenni? Sorolja,...de értünk a szóból, semmit. Ez van. De ártalmatlanok, a korral járnak. Mondjunk köszönetet és gondoljunk a százegy kiskutyára, milyen aranyosak a foltokkal. Mindenki imádja őket.

Rövidest a fogaink jelentkeznek. Nyilall a bal felső ötös. Újabb nagy elhatározás, irány a fogorvos. Semmi gond, megmenthető,
lovaszmarika, 2019. november 19. kedd, 13:44
Leszakadt egy közúti híd Franciaországban, halottak
Dominique Alzéari, toulouse-i ügyész tájékoztatása szerint az eltűnt személy annak a teherjárműnek a sofőrje, amelynek a hídra érkezésekor leszakadt a maximum 19 tonnás járművek áthaladására engedélyezett építmény. A baleset pillanatában egy szemből érkező Renault Clio típusú autót vezető nő ki tudott úszni a partra és ki tudták menteni, a 15 éves lányát azonban holtan találták meg a folyóban - közölte az ügyész.

A nyomozók jelenleg a teherautó sofőrjét keresik, valamint azt ellenőrzik, hogy volt-e egy további jármű a hídon a baleset pillanatában, ami az ügyész szerint nem valószínű.

Az első hírek arról szóltak, hogy egy harmadik jármű is áthaladt a hídon, amikor az leszakadt, s annak utasai feltehetően a folyóba vesztek.

A Tarn ezen a helyen több mint húsz méter mély és 100 méteres szélességű, jelenleg búvárok kutatják a híd alatti területet, valamint nyolcvan tűzoltó is segíti a mentési munkálatokat.

A fémszerkezetű függőhíd 1931-ben épült, 2003-ban újjáépítették és
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 15:32
Telefonon egyeztettek a kínai és amerikai kereskedelmi tárgyalók
termékeire korában bevezetett pótvámokat. Donald Trump amerikai elnök azonban egy nappal később cáfolta a bejelentést, állítása szerint ugyanis nem egyezett bele a pótvámok kivezetésébe. Az ellentmondásos nyilatkozatok bizonytalanságot alakítottak ki a részmegállapodás körül, ezt pedig csak fokozta, hogy míg a korábbi tervek szerint a részmegállapodást a két elnök az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) november 16-17-én esedékes chilei csúcstalálkozóján írhatta volna alá, Chile belpolitikai okok miatt lemondta a csúcsértekezlet megtartását, a felek pedig azóta nem jelentettek be újabb helyszínt, vagy időpontot.

Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója pénteken megerősítette: a felek közelednek egy kereskedelmi konfliktus lezárását elősegítő megállapodáshoz, az aláírás pontos dátumát azonban egyelőre nem tűzték ki. Hozzátette azonban: a részmegállapodás aláírása miniszteri szinten is megtörténhet, nem feltétlen szükséges tehát a két elnök találkozójára várni.

A
velemenyezd, 2019. november 17. vasárnap, 08:51
1/113
Képek, videók
Joseph Patrick Kennedy Jr
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:11
Joseph Campbell Találj e
sanci81
2018. február 17. szombat, 17:44
joseph smith.png
chillik
2017. november 08. szerda, 12:11
Taylor_Swift___Joseph_ Ant
charlotteani
2017. április 25. kedd, 17:32
josephne.gif
charlotteani
2016. szeptember 04. vasárnap, 21:17
paterson_joseph_1.jpg
charlotteani
2016. augusztus 14. vasárnap, 04:53
SZKV Központi megálló.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:22
SZKV központi má.Szécheny
agica2004
2018. február 25. vasárnap, 22:33
kodály központ Pécs.jpg
maroka
2017. december 16. szombat, 23:22
Hooligans- Bp.Központ Kom
agica2004
2017. április 22. szombat, 16:05
SZKV-Központi megálló.png
agica2004
2017. április 04. kedd, 21:42
központi mozaik.jpg
maroka
2017. január 05. csütörtök, 14:06
látogatói központ2.jpg
maroka
2016. október 08. szombat, 21:34
Központi fűtésre köthető
sanci81
2016. január 18. hétfő, 16:34
SzKV-Központ megálló Széc
agica2004
2016. január 03. vasárnap, 22:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.