Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 00:14 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Arcpontok és maszirozásuk
Ha ezeket a pontokat masszírozzuk az arcunkon, akkor elejét vehetjük a szervi megbetegedéseknek.

Ahogy a talpon, úgy a fejünkön, az arcunkon is vannak olyan részek, ahol egyes szervek idegeinek végződései találhatók. Ugyanúgy, ahogyan a talp reflexológiai kezelésekor, az arcunk pontjainak stimulálásával javíthatunk a belső szerveink egészségi állapotán, illetve megelőzhetjük azok megbetegedését is.

A nyugati orvostudomány még nem talált erre való bizonyítékot, de a keleti gyógyászatban sikerrel alkalmazzák az ezen meridiánvonalakon keresztül történő kezelést.

Azért fontos ismernünk ezeket a pontokat, mert így megakadályozhatjuk, hogy ne történjen a szervezetünkben energiablokk, ami sok esetben betegséget okoz. Ezen pontok masszírozásával képesek vagyunk felszabadítani ezeket az akadályokat, így testünket behálózó energiamező szabadon áramolhat.

Íme,
pacsakute, 2019. június 02. vasárnap, 16:44
A mediterrán étrend a túlevés ellen is hatásos lehet
Az Obesity című szaklapban ismertetett kutatás során a Wake Forest Orvostudományi Egyetem tudósai mediterrán étrenden élő majmokról megállapították, hogy nem fogyasztották el az összes táplálékot, pedig megtehették volna, így megőrizték a normális súlyukat - írta a Medicalxpress.com.

"Ezzel szemben a nyugati étrenden élő állatok sokkal többet ettek, mint amennyire szükségük lett volna és el is híztak" - mondta Carol A. Shively, az egyetem patológusa, a tanulmány vezető szerzője.

A különböző étrendek kalóriabevitelének korábbi kutatásai nagyrészt emberi populációk tanulmányozására épültek, amelyek önbevallásos kérdőíveken alapultak, ezért gyakran megbízhatatlanok voltak, vagy rágcsálókat vizsgáltak, amelyek nem emberi étrenden éltek.

A Wake Forest kutatócsoportja 38 hónapos kísérletet végzett, ami nagyjából 9 évnek felelt volna meg az emberi életben.

A kutatók emberi étrendek alapján állították össze a majmok menüjét: a nyugati diétában a fehérjék és a zsírok leginkább állati
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:45
A kombucha gyógyászati értéke
székletükben.

Magas vérnyomás és érelmeszesedés esetén, 2-3 hetes Kombucha-kezelés után jelentős javulást mutattak ki. Ugyanakkor ezen betegek koleszterinszintje is csökkent.

A torokgyulladást is sikeresen kezelték. A betegek naponta tízszer öblögettek Kombuchával, tizenöt percig a szájukban tartva azt.

Dr. Rudolf Sklenar eredményeit gyakran idézik a nyugati újságokban. Dr. Sklenar Németország keleti feléből jött, ahol a Kombucha az évszázad elején vált ismertté. Prágában tanulta az orvostudományt és először egy monostorban került kapcsolatba a Kombuchával. A második világháború alatt kísérletezett a kultúrával, és megírta ezzel kapcsolatos tudományos dolgozatait. A hatvanas években tette közzé eredményeit a tudományos és általános sajtóban, ami azt eredményezte, hogy ezután a Kombuchát népszerű gyógyszerként és erősítőként tartották számon. Dr. Sklenar nagy sikerrel alkalmazta a Kombuchát cukorbetegségre, magas vérnyomásra, az emésztési betegségek összes típusára, gyomor- és
pacsakute, 2019. március 27. szerda, 18:16
Érdekesség
A mesterséges édesítőszer betegség mindenhol felüti fejét és végigsöpör a világon, Magyarországon is több tízezer fogyasztót érintve. A nyugati orvostudomány nem nevezi nevén hogy mi is ez valójában, az orvosok pedig méregdrága gyógyszereket írnak fel rá.

Nevezzük visszatérő fejfájásnak, elviselhetetlen migrénnek, depressziónak, szorongásnak, izomfájdalomnak, izületi gyulladás fellángolásának, fülzúgás vagy fülcsengésnek, krónikus fáradtságnak, fibromyalgiának, irritábilis bél szindrómának (IBS), Crohn-betegségnek, gyulladás, sőt savas refluxnak, de ne hívják szintetikus édesítőszer okozta betegségnek mert a beteg még leállhat fogyasztásával és akkor nincs több felírt gyógyszer és orvosi vizit.

A tünetek egyik napról a másikra változhatnak, attól függően, hogy mennyi és milyen típusú édesítőszert fogyasztott az illető. Egyes kombinációk különösen mérgezőek lehetnek. A fogyasztók tünetei gyomorrontástól, migrénes
kirscha, 2018. június 05. kedd, 22:06
Édesítőszer, egy új fajta betegségokozó
ÉDESÍTŐSZER, EGY ÚJ FAJTA BETEGSÉGOKOZ�"

A mesterséges édesítőszer betegség mindenhol felüti fejét és végigsöpör a világon, Magyarországon is több tízezer fogyasztót érintve. A nyugati orvostudomány nem nevezi nevén hogy mi is ez valójában, az orvosok pedig méregdrága gyógyszereket írnak fel rá.

Nevezzük visszatérő fejfájásnak, elviselhetetlen migrénnek, depressziónak, szorongásnak, izomfájdalomnak, izületi gyulladás fellángolásának, fülzúgás vagy fülcsengésnek, krónikus fáradtságnak, fibromyalgiának, irritábilis bél szindrómának (IBS), Crohn-betegségnek, gyulladás, sőt savas refluxnak, de ne hívják szintetikus édesítőszer okozta betegségnek mert a beteg még leállhat fogyasztásával és akkor nincs több felírt gyógyszer és orvosi vizit.

A tünetek egyik napról a másikra
menusgabor, 2018. május 06. vasárnap, 19:30
Tallóztam
Azóta mindig az intézet volt a legelső. Ennél csak egyvalami volt fontosabb: a beteg.
Hatalmas intézményt vezet. Több mint ezer munkatárs, nyolc klinikai központ számos osztálya, hat kutatóbázis. A gyógyítás mellett oktató- és kutatóközpontként is működnek. Megannyi nagy egyéniség munkahelye ez. Hogyan tudja ezt irányítani?

- Rendkívül szerencsésnek tartom magam, mert mindig voltak körülöttem kiváló emberek, akikre számíthattam. Meggyőződésem, hogy aki onkológusnak megy, az az orvostudomány legnagyobb kihívását választja. Itt az elkötelezettség alapkövetelmény. Aki hosszú éveket tölt daganatos betegek között, szerénnyé és alázatossá válik. Másként látja a világot. Én is másként gondolkodtam Szegeden, mint ebben az intézetben. Legfőbb alapelvem: mindig a betegnek van igaza. Ha nincs igaza, akkor is igaza van, mert akivel azt közlik, hogy rákos, nem a megszokott idegállapotban reagál, válaszol. Másik alapelvem, hogy mindenkinek meg kell adni a karrier lehetőségét. Fussa be azt a pályát,
horvathnemagdi, 2018. április 24. kedd, 10:37
MRSA: a legrettegettebb fertőzés
hallunk. A betegség azonban nem csak ezekben az intézményekben terjedhet, és a teljesen egészséges szervezetre is komoly veszélyt jelenthet.

Világszerte növekvő problémát jelentenek a kórházi fertőzések, az egészségügyi intézményekben elkapott betegségek száma Magyarország mellett a legfejlettebb nyugati országokban - Németország, Svájc, vagy Anglia - is emelkedik. Ezek legtöbbjét olyan multirezisztens - vagyis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló - baktériumok okozzák, amelyekkel az orvostudomány csak nehezen tudja felvenni a harcot, és a kezeltek legyengült immunrendszerére is komoly veszélyt jelentenek. Ilyen a methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus (röviden MRSA) baktérium is, amelyről legtöbbször a kórházi fertőzésekről szóló hírek kapcsán olvashattunk. Az MRSA azonban a kórházak falain kívül is fertőzhet, ráadásul az egészséges emberi szervezetre is komoly veszélyt jelent!

Az MRSA egyike a rettegett kórházi fertőzéseknek
Az MRSA egyike a rettegett kórházi
tinka1951, 2018. március 06. kedd, 07:52
Az ujjakupresszúra
energiablokádjait, fokozza az energia áramlását; enyhíti a fáradtságot, energiával tölt fel; megszünteti a toxinok okozta testi merevséget; segít helyreállítani a test mikro-és makrokozmikus erőinek az egyensúlyát.
Az ujjakupresszúra eljárását alkalmazhatjuk a fájdalomcsillapítás mellett betegségek megelőzésére, ellazulásra, magas energiaszint elérésére egyaránt. A módszer bármilyen körülmények között használható, mivel kezünk mindig kéznél van. A módszer kombinálható a hagyományos akupunktúra, a nyugati orvostudomány, a gyógynövénytan, a csontkovácsolás, a masszázsterápiák, a reiki, az ájurvéda eljárásaival, valamint a mudrákkal.
A legtöbb mikro-akupunktúrás rendszer - amiatt, hogy közvetlenül kapcsolódik az akupunktúra makro- (teljes test) rendszeréhez - kiválóan alkalmas diagnosztizálásra, fájdalomcsillapításra, bioenergetikai kiegyensúlyozásra, az immunitás fokozására, betegségek megelőzésére, az izom-, az ideg-, az ér-, az endokrin- és a nyirokrendszer erősítésére, a
yaskane, 2018. március 01. csütörtök, 10:33
A kudzu növény, csodaszer és átok
csípős ízű és enyhe illatú. Az ázsiai, illetve a makrobiotikus konyhában előszeretettel használják mártások, levesek, desszertek, pudingok, italok és dzsemek ízesítésére. A rántott növényszár és levél is kiváló ízű, de készítenek belőle galuskát, kenyeret, fagylaltot, sőt még kolbászt is. A hagyományos kínai orvoslásban az 50 alapvető gyógynövény előkelő listáján szerepel.

A modern orvostudomány lassan igazolja a több ezer éves tapasztalatokat. A kudzu gyökér kivonata izoflavonokat, többek között puerarint és daidzeint, továbbá nagy mennyiségű keményítőt, glükozidokat, 13-féle aminosavat, vasat, kalciumot, szelént és további fontos anyagokat tartalmaz. A gyökeréből készített tea, tinktúra vagy por jelentős mértékben segíti a májsejtek regenerálódását, és támogatja az epekiválasztást. Felgyorsítja az emésztést, javítja a méregtelenítés folyamatát, ezzel segít megelőzni a szív- és érrendszeri
schuro, 2017. december 17. vasárnap, 08:03
Tallóztam
A nyugati országok orvosszakmai szervezetei egyáltalán nem javasolják a borax-glicerint, mivel súlyos mellékhatásai lehetnek, amire hazánkban is volt már példa - derül ki dr. Zacher Gábor toxikológus szavaiból.

Az orvoslás folyamatosan változik, korszerűbbé válik: hatásosabb és kevesebb mellékhatással rendelkező gyógyszerek kerülnek a piacra. A borax-glicerin egykor jó szer volt, de a XXI. századi orvoslás meghaladta. A világ vezető orvostudományi szaklapjai már meg sem említik a javasolt terápiák között. A bórsav enyhe gombaellenes hatása mellett ugyanis mérgező, ritka esetekben súlyos mellékhatásokat, nagyobb mennyiségben görcsöt, kómát is okozhat.

Erről már magyar szakmai berkekben is volt szó. 2015-ben egy hazai gyermekgyógyászati kongresszuson számoltak be egy hazai esetről, amikor egy csecsemő súlyos állapotban, epilepszia-szerű görcsökkel került a kórházba, aminek okát csak dr. Zacher Gábor toxikológus segítségével tudták kideríteni. Az édesanya szájpenész miatt kezelte a
horvathnemagdi, 2017. október 17. kedd, 11:22
Érdekesség
már sokkal kevésbé.
Bár már 1 mg is halálos lehet, 3-4 mg általában már biztos halált okoz. A növény érintése is halálos. Feltéve, hogy az áldozat túléli, a mérgezés következményeként tartós szívproblémák alakulnak ki. A mérgezéstől számított 10-30 percen belül fellépnek a tünetek: égető, bizsergető érzés a szájban, nyelvben, majd a torokban, végül az egész testben. Émelygés, hányás, hasmenés lép fel, látás és hallászavar, görcsök, hipotómia, izombénulás, és jeges érzés a vénákban.
Az orvostudomány jelen állása szerint nincs rá semmilyen ellenméreg. A legcélravezetőbb a hánytatás, gyomormosás, és ha még képes enni a beteg, akkor aktív szén, mi megköti a méreg fő hatóanyagát.

Nadragulya

A maszlagos nadragulya, vagy nadragulya hazánkban is terem, a mérsékelt öv talán legmérgezőbb növénye. A népi kultúrában számos néven ismert: álomhozófű, farkasbogyó, farkascseresznye, mérges
kirscha, 2017. július 04. kedd, 22:22
Az egészségre leselkedő veszélyek nyáron
Hadsereg főkórháza ortopéd sebészeti osztályának professzora elmondta, hogy zuhanyzás után szárazra kell törölni az ízületeket. Ha egyre súlyosabb fájdalmat érez a nyakcsigolyánál vagy az ízületeknél és 50 év fölötti, akkor érdemes megvizsgáltatni a csontsűrűséget.

A nyári forróságban előfordul, hogy annyira megszomjazik, hogy nagy kortyokban issza a vizet, ami oltja a szomjat, de nagy kárt tesz a szívben. A Kínai-Japán Barátság Kórházában dolgozó Huang Li, a nyugati és a hagyományos kínai orvostudomány integrációjával foglalkozó osztály kardiológusa elmondta, hogy nyáron megfelelő mennyiségű vízpótlásra van szüksége a testnek, ami csökkentheti a vér viszkozitását. De ha egyszerre túl sok vizet iszik, akkor a vízmolekulák bejutnak a vérbe, ami növeli a vértérfogatot, növeli a szív megterhelését, mellkasi szorítás, légszomj és nehéz légzés jelentkezhet.

Huang javaslata szerint nyáron gyakran, de keveset, 2 decilitert igyon. Ne csak akkor igyon, ha nagyon szomjas.

A jeges
suzymama, 2017. június 22. csütörtök, 10:35
1/26
Képek, videók
Pontok és maszirozásuk.jp
pacsakute
2019. június 02. vasárnap, 16:41
Nehéz ám masszírozni!
felfedezo2
2015. augusztus 12. szerda, 19:01
cica narancs massziroz.gi
kicsoda57
2014. november 23. vasárnap, 21:20
mókus massziroz.gif
kicsoda57
2014. november 01. szombat, 13:31
cicc masszíroz.gif
sarkadykati
2012. november 16. péntek, 16:36
masszírozás.jpg
rochlitzne
2011. március 06. vasárnap, 11:01
masszírozó nyulak.gif
rochlitzne
2010. február 16. kedd, 13:08
Massziroz25F32520cic25 E1k
kpista64
2009. november 17. kedd, 17:28
masszírozó cica.gif
rochlitzne
2009. augusztus 08. szombat, 18:41
Masszírozó testkefe.jpg
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 16:13
Elektromos masszírozó.jpg
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 16:05
SzKT- Zsuzsi -szervizes f
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:28
újp szilas patak szerviz
snbela44
2013. október 17. csütörtök, 06:53
Szervizek
dobli
2012. július 09. hétfő, 22:58
szerviz.jpg
fasd
2012. március 26. hétfő, 00:57
Címkék
egészséges emberi, különböző étrendek, test mikro-és, Carol, összes táplálékot, Sklenar Németország, szervezetünkben energiablokk, Rudolf Sklenar, májsejtek regenerálódását, Huang Li, gyökeréből készített, nyugati újságokban, tanulmány vezető, modern orvostudomány, Kínai-Japán Barátság Kórházában, zsírok leginkább,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.