Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:43 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felfüggesztett börtönt kapott egy dombóvári férfi illegális fegyvertartásért
Azt írták: a 62 éves dombóvári férfit a hónap elején Csoma külterületén igazoltatták a Kaposvári Rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai, akik a gépkocsiban egy szovjet gyártmányú félautomata hadipuskát, egy ismétlő hadipuskát, valamint a fegyverekhez tartozó lőszereket találtak.

Mivel a vádlottnak a lőfegyverek és lőszerek tartására nem volt engedélye, a nyomozók házkutatást tartottak a férfi csikóstöttösi ingatlanjában, ahol egy házilag tűzfegyverré alakított csehszlovák gyártmányú légpuska, egy kispuska és mintegy száz töltény is előkerült, ezeket a rendőrök az autóban talált fegyverekkel és lőszerekkel együtt lefoglaltak.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését, gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A Kaposvári Járásbíróság lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében bűnösnek mondta ki a vádlottat, és másfél év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyész tudomásul
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 09:11
A tengerfenéken tárolta a hasist egy spanyolországi drogcsempész banda
rejtő vízhatlan csomagokat lehorgonyozták a Földközi-tenger mélyén, később pedig GPS-koordináták alapján találták meg és hozták felszínre búvárok közreműködésével.

A hálózat fő tevékenysége a Földközi-tenger Algeciras és Almería közötti szakaszán zajlott, de a nyomozók szerint a banda négy feltételezett vezetőjének jelentős befolyása egészen Alicantéig terjedt.

A csoport ellen ez már az ötödik hatósági akció öt hónapon belül; most 9 tonna hasist foglaltak le a csendőrök, négy településen 24 házkutatást tartottak.

Az őrizetbe vett személyek közül 11 spanyol, három marokkói, egy román állampolgár.

A csempészekre először márciusban csaptak le, akkor 3,4 tonnányi hasist találtak meg a tengerben, májusban egy újabb akcióban pedig 1,3 tonnát.

Július elején 4,2 tonna hasis került elő nyolc házkutatás során, amikor három bandatagot is elfogtakEl Ejido és Balanegra településeken. Továbbá a szállításhoz használt járműveket, autókat, hajókat, motorcsónakokat is lefoglaltak.

Az úgynevezett
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:47
M1: a bulinegyedben razziázott a rendőrség
A rendőrség közlése szerint az erzsébetvárosi nyomozók a társszervekkel együttműködve a VII. kerületben, egy Akácfa utcai szórakozóhelyen tartottak akciót, mert felmerült, hogy ott kábítószert fogyasztanak, illetve terjesztenek.

A szórakozóhelyen a rendőrök házkutatást tartottak, annak során kábítószer-fogyasztáshoz kapcsolódó tárgyakat találtak és foglaltak le. A nyomozók a szórakozóhelyről 12 embert előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket és kábítószer birtoklása vétség miatt indult velük szemben eljárás.
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:37
Bot­rány a ma­gyar is­ko­lá­ban, pén­zért
árul­ták az érett­sé­git a di­á­kok­nak
Egy ala­pít­vá­nyi is­ko­lá­ban le­he­tett pén­zért vég­zett­ség­hez jutni, a fenn­tar­tók ugyanis csak a ta­nu­lók után járó tá­mo­ga­tásra utaz­tak.Kilencvenezerért árulták felnőtteknek az érettségit az egyik alapítványi iskola vezetői Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóreferense A leleplezett bűnszervezet alapítványi iskolát működtetett, hogy támogatáshoz jusson. Érettségi vizsgára felkészítő oktatást hirdettek felnőtteknek és személyenként ötezer forintért vásárolták meg négyszáz állítólagos tanuló adatait. Akinek szüksége volt rá, kilencvenezer forintért vehetett például érettségi bizonyítványt magának.

Az elszámoláshoz hamis jelentkezési lapokat és osztálynaplókat gyártottak. Az illegális pénz a bűnbanda cégéhez vándorolt, fiktív számla ellenében. A NAV az iskola
bordat, 2018. április 13. péntek, 22:02
Bőnyi rendőrgyilkosság - Április 25-én kezdődik a tárgyalás Szombathelyen
miatt" kizárta az eljárásból. A táblabíróság januári végzésének indoklása szerint a nyomozásban eljáró rendőr alezredes felesége a Győri Törvényszék elnökének hozzátartozója, ami automatikus kizárást jelent az eljárásból.

Az április 25-én kezdődő és 26-án folytatódó tárgyaláson a törvényszék először a vádlottat hallgatja meg, majd a tanúk következnek.

A vádirat szerint Győrkös István bőnyi lakásán a Készenléti Rendőrség hatósági engedély nélkül tartott lőfegyverek gyanúja miatt tartott házkutatást 2016. október 26-án. A vádlott a kapuban egy német juhászkutyával jelent meg, és a rendőri csoportot vezető sértett arra kérte, hogy az állatot zárja el. A vádlott közölte a kapun kívül várakozó rendőrökkel, hogy addig nem engedi be őket, amíg az ügyvédje meg nem érkezik, de - mint utóbb kiderült - nem is hívott senkit.

Miután a vádlott a kutyájával hátra ment, a rendőrök és a tűzszerészek a gépkocsibeálló felől beléptek az ingatlan területére, és az ház bejárata felé haladtak. A vádlott felesége nem
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 13:45
Kábítószer-kereskedőt fogtak el Szegeden
Juhász Árpád közölte, a 40 éves gyanúsítottnál azt követően tartottak házkutatást, hogy egy férfinál az igazoltatása, majd otthona átvizsgálása során kábítószert találtak szerdán. Kiderült, a drogot a gyanúsítottól vásárolta.

A 40 éves férfi lakásában befőttes üvegekben, valamint nejlontasakba csomagolva, a hűtőben csaknem egy kilogramm marihuánát találtak. Emellett a nyomozók a mérlegeléshez használatos tárgyakat és kis mennyiségben szintén kábítószergyanús fehér port is lefoglaltak - tudatta a törzsőrmester.
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 09:31
Ki nyert, ki veszített a csengeri örökség-mesén?
hogyan kezdődött az egész? Egy profi módon bonyolított csalássorozat áldozata most jó néhány ember? Tény: egy csengeri asszony, Szabóné Marika 2009-ben elkezdte terjeszteni, hogy mesés vagyont örökölt. Tény: az örökség átvételét nehezítő akadályok elgördítésére, ügyvédi költségekre, illetékre az asszony Kelet-Magyarország szerte többektől milliókat kért kölcsön. Tény: kilenc év alatt semmi érdemi előrelépés nem történt. Tény: egyik hitelezője feljelentette, a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz, januárban házkutatást is tartottak Szabóéknál. Tény: a Jobbik egyik politikusa vette fel a kapcsolatot Marikáékkal, majd "valaki" az egészet kidobta a sajtóba és egy ember meghalt. Marika férje öngyilkosságot követett el. A Magyar Nemzet médiaetikából tehát ismét megbukott, de kik és milyen részben felelősek mindazért, ami történt? Csengeren és környékén próbáltunk utánajárni az
menusgabor, 2018. március 18. vasárnap, 19:45
Illegális bevándorlás - Kiterjedt embercsempész-hálózatra csaptak le hajnalban Romániában
megpróbálták átjuttatni őket Magyarországra.

A migránsok a szolgáltatásokért fejenként 4-5 ezer eurót fizettek.

A szerdai romániai akciót megelőzően az Európai Unión belüli határokon átívelő szervezett bűnözés felderítésére létrehozott Eurojust két találkozót is szervezett az ügyben eljáró román és német nyomozók számára, és szintén az Eurojust vállalta a szerda hajnali romániai és németországi rajtaütés összehangolását. Az akció keretében Romániában 12 Temes és Arad megyei helyszínen tartottak házkutatást.

Február közepén a Welt am Sonntag című német lap közölt a német rendőrségtől kapott adatok alapján cikket arról, hogy Temesvár lett a balkáni embercsempészet egyik központja. A román határrendészet a beszámolója szerint 2017-ben 5846 határsértőt tartóztatott fel az ország határain: közülük 2840-en illegálisan érkeztek Romániába, 3006-an pedig illegálisán próbálták elhagyni az országot. A közzétett adatok szerint tavaly megháromszorozódott a migrációs nyomás a román határokon, ezen belül
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 11:42
Terrorizmus - Elfogtak egy terrorgyanús menedékkérőt Németországban
A beszámoló szerint a bajor hatóságok egy véletlen folytán valószínűleg megakadályoztak egy terrortámadást. A müncheni tartományi főügyészség a lap érdeklődésére közölte, hogy egy más bűncselekmény ügyében folytatott eljárás részeként házkutatást tartottak a 18 éves szíriai menedékkérő otthonában, ahol rábukkantak az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet jelképeire.

Lefoglaltak a szervezethez köthető dokumentumokat is, amelyek között volt pokolgép készítéséről szóló összeállítás, és útmutatás arról, hogy miként lehet ellopni egy teherautót.

A nyomozók találtak egy videófelvételt is, amelyet a szíriai menedékkérő készített és arra szolgált volna, hogy a tervezett merénylet után elkövetőként jelentkezzen vele a nyilvánosságban.

A főügyészség nem közölt részleteket a videóról, és arról sem, hogy milyen szakaszban tartottak az előkészületek. Arra hivatkozott, hogy az adatokat bizonyítékként használják majd a fiatalember ellen, akit állam elleni súlyos, erőszakos bűncselekmény
velemenyezd, 2017. november 29. szerda, 15:22
Nyolc év fegyházra ítéltek egy kábítószerrel kereskedő mélykúti férfit
A táblabíróság kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a 42 éves vádlottat. A férfi feleségét, aki segített a bűncselekmények elkövetésében, öt év börtönre ítélték. A Kecskeméti Törvényszék elsőfokú ítéletét a tábla csak annyiban változtatta meg, hogy a feleségnek nem fegyházban, hanem börtönben kell letöltenie a szabadságvesztést.

A férfi 2015 novemberében állapodott meg egy ismeretlenül maradt emberrel abban, hogy a tőle átvett kábítószert a saját környezetében értékesíti. Előbb hetente háromszor 5-6 gramm, az utcán kristálynak hívott kábítószert vett át és adott el, majd 2016 januárjától a herbál elnevezésű drogot terjesztette. Az eladott kábítószerért járó pénzzel rendszeresen elszámolt, a szállítójával előre megegyezett áron felüli bevételét pedig megtarthatta.

A forgalom növelése érdekében a vádlottak a mélykúti lakásukon bulikat szerveztek, ahol a meghívottaknak adták el a drogot. A házaspárnak kialakult a vevőköre, de a vásárlók
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 13:03
A közellenség
majd nem is kell. Mások meg azért sürgették a nyomozást, nehogy a kutyatulajdonosok következzenek a halállistán. A rendőrség eleinte tehetetlen volt, csak a területet tudták behatárolni, ahol az incidensek történtek. A fordulatot az hozta, hogy felkészítették a kutyasétáltatókat, hasonló esetben ne nyúljanak a tetemhez,,hívják ki a helyszínelőket. Két esetben is sikerült visszametszeni a sérülés irányát, végül kétséget kizáróan megállapították, hogy a veszélyforrás Kovács Géza oktató ablakára mutat. Házkutatást rendeltek el nála, és szakembereket is bevetettek, így sikerült kiszűrni azt a berendezést, ami okozhatott ilyen sérülést. A próbák igazolták a nyomozókat, a szakemberek rájöttek, hogy egyfajta újszerű lézerfegyverre bukkantak. A népharag elől előzetes letartóztatásba helyezték, és törték a fejüket az okosok, hogy milyen vádpont alapján ítélhetnék végleges börtönre. Egy kutya megölése ugyanis a törvények szerint csak akkor büntethető, ha a kínzás is megvalósul. Az esetek többségében a halál azonnali
frekvento, 2017. november 04. szombat, 17:09
Terrorizmus - Fegyvereket találtak Berlinben egy feltételezett iszlamista ügyében tartott razzián
A berlini rendőrség és a tartományi legfőbb ügyészség közös közleménye szerint szerdára virradóra négy helyszínen tartottak házkutatást, és őrizetbe vettek egy 40 éves német állampolgárt, aki ellen már több hónapja nyomoztak a többi között azzal a gyanúval, hogy a szélsőséges iszlamisták közé tartozik. A rajtaütést azért határozták el, mert azt tapasztalták, hogy erősödik a gyanúsított hajlandósága az erőszakra.

A nyomozók kiderítették, hogy a férfi hozzáférhet éles lőfegyverekhez. Ezért a tartományi legfőbb ügyészség terrorveszélyre hivatkozva magához vonta az ügyet. A lefoglalt fegyverek, lőszerek és fegyveralkatrészek alátámasztják a gyanút, de konkrét merénylet előkészítésére utaló jeleket egyelőre nem találtak.
velemenyezd, 2017. október 25. szerda, 10:41
1/26
Képek, videók
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
Újpesti rendőrkapitányság
snbela44
2012. június 03. vasárnap, 17:14
Terrorelhárítási gyakorla
pacsakute
2015. november 08. vasárnap, 22:37
Kaposvári kosárlabda.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:54
kaposvári kosárlabda.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:59
090804 Kmét-Kaposvári gyo
brummologus
2011. április 14. csütörtök, 22:50
Kaposvári karnevál1.jpg
szalai0913
2010. február 05. péntek, 20:27
Kaposvári karnevál2.jpg
szalai0913
2010. február 05. péntek, 20:27
Kaposvári Rákóczi
tikaszakos
2006. augusztus 05. szombat, 17:23
Ügyészség.JPG
cs-gyurka
2009. augusztus 24. hétfő, 21:36
Ügyészség
driszkili
2006. október 31. kedd, 19:38
Dombóvári Vanda-müsorveze
farkas1945
2010. november 03. szerda, 17:30
Dombóváriak
borcsamama
2009. szeptember 20. vasárnap, 10:18
DOMBÓVÁRI MAGYAR GÁRDA HŐ
furaila
2008. augusztus 16. szombat, 16:02
dombovári busz és vasut á
nyuszi111
2007. december 03. hétfő, 09:01
Címkék
müncheni tartományi, német juhászkutyával, nyomozók házkutatást, férfi csikóstöttösi, Földközi-tenger Algeciras, szolgáltatásokért fejenként, házaspárnak kialakult, szerda hajnali, Kecskeméti Törvényszék, ember meghalt, szíriai menedékkérő, egészet kidobta, hűtőben csaknem, Nemzeti Nyomozó Iroda, Nemzeti Adó-, Terrorelhárítási Központ,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.