Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 10:20 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pele - egy futball legenda születése dokumentum film
- A szegénységből kitörő fiú története sokak számára lehet inspiráló

- Wikipédia oldalon

- Életrajza

- Edson Arantes do Nascimento, azaz ahogy világszerte ismerik, Pelé egy sportlegenda, aki örökre megváltoztatta a labdarúgást. Egy nemzeti hős, aki valóra váltotta álmát. Mielőtt ikonná vált volna, Sao Paolo egyik nyomornegyedében kergette a rongylabdát, mert családja nem tudott neki igazi játékszert venni. Nehéz és küzdelmes gyermekkora volt, az utcán csiszolta tehetségét. 15 évesen már a Santosban játszott, és 17 évesen jutott fel a csúcsra, amikor győztes góllal világbajnokká tette hazáját.

- Amerikai életrajzi film videó
maroka, 2020. május 23. szombat, 00:01
A tyúkól helyén a szeretet birodalmát építette fel
szentnek nevezte (santa Dulce da Bahia). Mindenki úgy ismerte az országban, mint a ,,a szegények anyját". Dulce Lopes Pontes nővér, eredetileg Maria Rita, az Isten Anyja Szeplőtelen Fogantatása Misszionáriusai (SMIC) kongregáció tagja kicsiny, vékony termetével is Kalkuttai Teréz anyát juttatja az ember eszébe, akihez abban is hasonlított, hogy teljesen a rászorulóknak, a szenvedőknek szentelte az életét. 1979-ben meg is ismerték egymást a brazíliai Bahia állambeli Salvador város Alagos nyomornegyedében, ahol a fehér-kék szárit viselő nővérek házat nyitottak. 1980-ban volt egy újabb döntő találkozásuk, II. János Pál brazíliai látogatása idején. Dulce nővér ezután tizenegy évvel később találkozott legközelebb a pápával, amikor 1991-ben Karol Wojtyła meglátogatta őt betegágyánál a kolostorban. A halál 1992. március 13-án ragadta el. Örökségét ma unokahúga, Maria Rita Pontes őrzi, aki a nővérről elnevezett Irmã Dulce Szociális Művek vezetője. A L'Osservatore Romano vatikáni napilapnak
maroka, 2019. július 24. szerda, 16:16
Ahova estél, ott maradsz?
Libanonról tudhatjuk, hogy annyi szíriai menekültet fogadott be, ami már túllépte a város tűrőképességének határát. Ha utánajárunk, akkor az is kiderülhet, milyen sorsuk van a libanoni afrikaiaknak: gyakorlatilag rabszolgaként foglalkoztatják őket a jómódú polgárok. Ám nem véletlen, hogy közvetlenül sem a politika, sem a menekültkérdés, sem a társadalmi problémák nem kerülnek szóba. A filmben egy kisfiút látunk, aki körömszakadtáig igyekszik életben maradni, története pedig igazából a világ bármely nyomornegyedében játszódhatna.
A magára maradt Zain hihetetlen leleményességgel old minden problémát, legyen az akár a fürdés, akár az étel megszerzése. Az a kínlódás, ahogyan ellátni igyekszik az épp csak totyogó gyereket, enyhén szólva sem hagyja érintetlenül a nézőt. Ráadásul egy beszélni sem tudó kisgyerek szerepeltetése miatt úgy érezhetjük, hogy lelkünkön éppen élveboncolást hajtanak végre.
- A film címe Kafarnaum. Erről először a bibliai település jut eszünkbe, amelyről egy helyen azt mondja
maroka, 2019. március 28. csütörtök, 16:47
A világban jelen lévő rossz
"Amikor megkérdezik, miért léptem ki a templom ajtaján, és aztán miért léptem be rajta újra, mindkét kérdésre ugyanazt a választ tudom adni. Részben azért hagytam ott az egyházat, mert haragudtam Istenre az embereket sújtó szenvedések és igazságtalanságok miatt. És ugyanezzel a gondolattal viaskodva tértem vissza. Rájöttem, hogy az istenhit nélkül nem is beszélhetünk igazságosságról. A naturalista világkép szerint egy szülők nélkül tengődő árva helyzete Nairobi nyomornegyedében csakis a 'leginkább alkalmazkodóképesek túlélése' elvével magyarázható. Állatok vagyunk, itt nyomorgunk ebben az istentelen világban, területekért és erőforrásokért harcolunk. Az igazságosság fogalma nem jelent semmit. Ha igazságosságról beszélünk, akkor objektív erkölcsről is beszélnünk kell, ha pedig objektív erkölcsről beszélünk, akkor számolnunk kell Istennel is."

- Andrea Palpant Dilley -
kalmanpiroska, 2018. augusztus 14. kedd, 16:30
Az aranykezű sebész - magyarul beszélő amerikai dráma
Benjamin Carson és testvére szegény családban, apa nélkül nőtt fel Detroit egyik nyomornegyedében. Vallásos lelkületű édesanyjuk mindent megtett azért, hogy fiai sorsa jobbra fordulhasson. Ben a Yale és a Michigan-i Állami Egyetem orvosi karán tanult és szerzett doktori címet, végül pedig a baltimore-i Johns Hopkins kórház gyermek-idegsebészeti osztály híres főorvosa lett belőle.
maroka, 2018. március 09. péntek, 19:20
Mégis igazi lehet Hasfelmetsző Jack 25 éve talált naplója
A hasfelmetsző legendájának kutatóit 1993-ban meglepte a hír, hogy az előző évben előkerült egy addig ismeretlen memoár, amelyet egy bizonyos James Maybricknek tulajdonítottak. A 9000 szavas naplóban a gyapotkereskedő bevallotta öt nő meggyilkolását a londoni East Enden, és egy prostituáltét Manchesterben. A visszaemlékezést úgy írta alá: "Tisztelettel, Hasfelmetsző Jack".

A naplóról szóló könyv megjelenésekor szakértők alapos elemzésekre hivatkozva kétségbe vonták a memoár hitelességét. Elsősorban annak származása aggasztotta őket. A visszaemlékezést egy liverpooli ócskavasgyűjtő tárta a nyilvánosság elé. Mike Barrett azt állította, hogy családjának egyik barátjától kapta. A férfi, Tony Deveraux azonban nem sokkal később meghalt, így a napló eredetére nem sikerült egyértelmű magyarázatot adni, ami sokak szemében egyenlő volt azzal, hogy hamisításról van szó.

Egy új könyv, amely az azóta eltelt csaknem 25 év eseményeit foglalja össze, viszont azt állítja, a naplót Maybrick egykori liverpooli
velemenyezd, 2017. augusztus 07. hétfő, 16:23
Gyerekkor különböző országokban.
Buddhista szerzetes leborotválja egy fiú haját, Bangkok, Thaiföld, 2017. június 23.

Vízhordó Szíriai lány, Aleppo, 2017. július 5.

Egy lány játszik Rio de Janeiro nyomornegyedében, 2017. június 8.

Töltényhüvellyel játszó sziriai lány, 2017. június 27.

Síró gyerekek, akik elvesztették családjukat Moszulban, Irak, 2017. június 24.

A román muszlim közösség tagjai imádkoznak a Dinamo stadionban a román fővárosban, 2017.
schuro, 2017. július 10. hétfő, 22:50
10 film, ha nehéz időszakon mész keresztül. segít...
film, nagyon sok fontos üzenettel fűszerezve.

8. Forrest Gump

Filmklasszikus. Forrest Gump történetével ismerkedhetünk meg, aki véletlenül sikeres emberré válik. A történet lényege, hogy egy egyszerű ember is lehet sikeres, csak meg kell tenni az első lépést annak érdekében.

9. Gettómilliomos

Az indiai Mumbai városának nyomornegyedében élő Jamal Malik-ot egy kérdés választja el a Legyen ön milliomos főnyereményétől. Közben a film bemutatja az indiai gettóélet kegyetlenségeit, megpróbáltatásait, szörnyűségeit.

10. Fel!


Carl Fredricksen magányosan éldegél házában, miután felesége elhunyt. A 78 éves bácsi nehéz helyzetbe kerül, mivel egy társaság fel akarja vásárolni azokat a területeket, ahol az ő háza is fekszik. Mielőtt érte jönnének,
tinka1951, 2017. március 19. vasárnap, 19:03
Kalkuttai Szent Teréz
megdöbbenve tapasztalta azt a nyomort és szegénységet, amely az indiaiak többségének kijutott. Ekkor ébredt rá küldetésére, arra hogy nincs joga a kolostor békéjében, kényelmében éljen, miközben az emberek, akiket szolgálni jött, nyomorognak. Küldetést érzett arra, hogy elhagyja a kolostort, megossza sorsát a szenvedőkkel és Jézust követve a szegények között szolgáljon. 1948-ban Kalkutta érsekén keresztül engedélyt kért XII. Pius pápától, hogy elhagyhassa a közösséget és független apácaként Kalkutta nyomornegyedében dolgozhasson. Levetette szerzetesi öltözékét, fehér szárit öltött, és Patnába ment a missziós orvosnővérekhez, hogy megfelelő egészségügyi ápolónői kiképzést kapjon. Amerikai missziós nővéreknél egészségügyi kiképzésben részesült, majd hamarosan visszatért Kalkuttába, ahol a Szegények Kis Nővéreivel lakott, és engedélyt kért nyomortelepi iskolájának megnyitására. Nemsokára segítői is akadtak, és támogatást kapott az egyházi szervezetektől és a városi hatóságoktól is.

1950 októberében
yaskane, 2016. szeptember 05. hétfő, 14:27
106 éve született Kalkuttai Boldog Teréz - Teréz anya
tapasztalta azt a nyomort és szegénységet, amely az indiaiak többségének kijutott. Ekkor ébredt rá küldetésére, arra hogy nincs joga a kolostor békéjében, kényelmében éljen, miközben az emberek, akiket szolgálni jött, nyomorognak. Küldetést érzett arra, hogy elhagyja a kolostort, megossza sorsát a szenvedőkkel és Jézust követve a szegények között szolgáljon.
1948-ban Kalkutta érsekén keresztül engedélyt kért XII. Pius pápától, hogy elhagyhassa a közösséget és független apácaként Kalkutta nyomornegyedében dolgozhasson. Levetette szerzetesi öltözékét, fehér szárit öltött, és Patnába ment a missziós orvosnővérekhez, hogy megfelelő egészségügyi ápolónői kiképzést kapjon.
Amerikai missziós nővéreknél egészségügyi kiképzésben részesült, majd hamarosan visszatért Kalkuttába, ahol a Szegények Kis Nővéreivel lakott, és engedélyt kért nyomortelepi iskolájának megnyitására. Nemsokára segítői is akadtak, és támogatást kapott az egyházi szervezetektől és a városi hatóságoktól is.

1950 októberében
ronix, 2016. augusztus 26. péntek, 20:50
Az igazi példakép-
tapasztalta azt a nyomort és szegénységet, amely az indiaiak többségének kijutott. Ekkor ébredt rá küldetésére, arra hogy nincs joga arra, hogy a kolostor békéjében, kényelmében éljen, miközben az emberek, akiket szolgálni jött, nyomorognak. Küldetést érzett arra, hogy elhagyja a kolostort, megossza sorsát a szenvedőkkel és Jézust követve a szegények között szolgáljon. 1948-ban Kalkutta érsekén keresztül engedélyt kért XII. Pius pápától, hogy elhagyhassa a közösséget és független apácaként Kalkutta nyomornegyedében dolgozhasson. Levetette szerzetesi öltözékét, fehér szárit öltött, és Patnába ment a missziós orvosnővérekhez, hogy megfelelő egészségügyi ápolónői kiképzést kapjon. Hamarosan visszatért Kalkuttába, ahol a szegények Kis Nővéreivel lakott, és engedélyt kért nyomortelepi iskolájának megnyitására. Nemsokára segítői is akadtak, és támogatást kapott az egyházi szervezetektől és a városi hatóságoktól is.1950 októberében Teréz anya megkapta a pápai jóváhagyást az új szerzetesrend alapítására. A rend
klementinagidro, 2016. február 03. szerda, 21:54
Tudod-e, ki ő?
gyermekeként, katolikus családban.
Agnes 18 évesen jelentkezett az írországi Loreto nővérek rendjébe, hogy velük Indiába mehessen missziós nővérnek. 18 évig tanított a kalkuttai Szent Mária szerzetesi iskolában, melynek 1944-től igazgatója lett.

1946-ban egy szegényekkel, betegekkel zsúfolt vonaton utazva érezte először, hogy elhívása a szerencsétlen sorsú, nyomorgó emberek felé való szolgálat.
1948-ban engedélyt kapott XII. Pius pápától, hogy független apácaként Kalkutta nyomornegyedében dolgozhasson.

1950-ben megalakította a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrendet, amelynek küldetése az volt, hogy ,,hogy segítse az éhes, ruhátlan, hajléktalan, béna, vak, leprás embereket, az olyanokat, akik nemkívánatosak, szeretetlenek, a társadalomból kitaszítottak és akiket mindenki elkerül." A rend a hatvanas években számos otthont nyitott Indiában, majd pápai engedéllyel világszerte.

Számos rangos nemzetközi elismerést követően 1979-ben Teréz anyának ítélték a
anna4459, 2015. december 05. szombat, 18:04
1/3
Képek, videók
01aranta.jpg
pityu05
2008. augusztus 26. kedd, 09:11
Arantza_jpg.jpg
blal
2006. október 05. csütörtök, 10:06
Futball - Legendák - Rona
rambobby
2007. szeptember 18. kedd, 09:03
a szegénységben is baráto
agica2004
2013. november 09. szombat, 15:20
csiszolt rubin.gif
szicu
2016. június 01. szerda, 21:55
Csiszolt zafir.jpg
pacsakute
2013. június 14. péntek, 20:57
Csiszolt akvamarin.jpg
pacsakute
2013. június 14. péntek, 18:57
csiszolt_fank_akasztov al.
lrjuditka
2012. április 21. szombat, 10:27
csiszolt fánk
lrjuditka
2012. április 03. kedd, 17:26
Kék+csiszolt+talpas tálba
gyurusne
2009. október 30. péntek, 08:53
csiszolt led.JPG
novi317
2009. május 01. péntek, 01:31
Natural nyaklánc csiszolt
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 15:59
csiszolt füli
betticus
2008. augusztus 16. szombat, 22:19
csiszolt üveg gyűrű
kunerthmarcsi
2008. március 09. vasárnap, 12:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.