Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:31 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - A "kiesett" jelölteket lehúzzák a szavazólapról
A szavazólapokat nyomtató ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a voksolás előtt október 4-éig tudta "lekövetni" a visszalépéseket, azaz azok esetében, akik eddig az időpontig léptek vissza, a nyomda még új szavazólapot tudott nyomtatni. Az utolsó héten visszalépő jelöltek esetében azonban nem volt már mód új szavazólapok nyomtatására, ezért az ő nevüket le kell húzni a szavazólapról.

Minden választáson előfordul, hogy jelöltek a nyilvántartásba vételük után visszalépnek, elveszítik választójogukat vagy elhaláloznak. A mostani önkormányzati választáson a jelöltek nyilvántartásba vétele után 525-en estek ki: kilencen elhunytak, nyolcan elveszítették választójogukat, 508-an visszaléptek. Utóbbiak közül 22 polgármester- és 15 egyéni listás jelölt csak a voksolást megelőző pénteken lépett vissza. A nemzetiségi választáson 269-en estek ki a jelöltek közül: hatan meghaltak, hárman elveszették választójogukat, 250-an visszaléptek.

A kiesés tényéről a szavazóhelyiségben hirdetményt kell elhelyezni, a
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 08:41
BÉT - Iránykereséssel indulhat a hét a tőzsdén az elemző szerint
kizárni némi negatív árfolyamreakciót a Telenorral kapcsolatos hírek miatt. Hozzátette, hogy iparági értesülések szerint heteken belül bejelenthetik, hogy az Antenna Hungária 25 százalékos tulajdonrészt vásárol a Telenor Magyarországban. A tranzakció értéke becslések szerint 50-100 milliárd forint között alakulhat.

Varga Zoltán kommentárjában kitért arra is, hogy hétfőtől érvényes az új BUX-kosár. A kosárba nem került új részvénysorozat és nem is került ki, az indextagok közül hat, az ANY Biztonsági Nyomda, az AutoWallis, a CIG Pannónia, a Graphisoft Park, a PannErgy és a Takarék Jelzálogbank először nem teljesített minimum három kritériumot, így a kibocsátók figyelmeztetést kaptak. Amennyiben a következő, márciusi felülvizsgálat során sem teljesítenek legalább három kritériumot, kikerülnek majd a BUX-kosárból.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 194,62 pontos, 0,48 százalékos emelkedéssel, 41 116,92 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 19,0 milliárd forint volt. A Mol 6
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 08:51
Érettségi - Vádat emeltek a feladatokat kiszivárogtató nyomdai alkalmazott ellen
vagyis a feladatokat az érettségi vizsgák előtt tilos nyilvánosságra hozni, illetéktelen személy részére hozzáférhetővé tenni.

A magyar érettségi feladatlapjait április 25-én, a matematikafeladatokat a következő napon, míg a történelem-feladatlapokat május 2-án nyomtatták ki a nyomdában, amiben a férfi is részt vett. A nyomtatás után a vádlott a magyar, valamint a matematika érettségi feladatsorok egy-egy részét, továbbá a teljes történelem-feladatsor egy példányát a ruhájába rejtve "kicsempészte" a nyomda területéről.

A vádlott célja az volt, hogy a feladatokat még a vizsgák megkezdése előtt érettségiző ismerősei részére eljuttassa, hogy így "segítse" az eredményes érettségit. A jogtalanul megszerzett feladatsorokat apja élettársának adta át, hogy azokat továbbítsa a rokonságba tartozó, érettségiző fiataloknak.

Az ügyész felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a nyomdai gépmesteri foglalkozástól is tiltsák el határozott időre. A vádlott bűnösségéről a
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 10:31
Bemutatta választási plakátjait az Osztrák Néppárt
A néppárt négy plakátot mutatott be. Ezek Ausztria-szerte mintegy kétezer helyen lesznek láthatóak. A képeken Sebastian Kurz, a konzervatív párt elnöke látható különféle élethelyzetekben, és mindegyiken szerepel a felirat: "Ő az én kancellárom".

Az ÖVP főtitkára, Karl Nehammer rövid és intenzív kampányt ígért; elmondta, hogy a volt kancellár továbbra is nagy népszerűségnek örvend Ausztriában.

Az egyik plakáton Kurz hátán egy kisgyerekkel látható, "Aki két lábbal áll a földön" felirattal. A második plakáton a politikus a hegyekben túrázik, és két nővel beszélget, a felirat pedig arról tanúskodik, hogy ő az, "aki a mi nyelvünket beszéli". A harmadik plakáton Kurz idősebb emberek társaságában látható, mert a plakát szerint ő az, "aki odafigyel az értékeinkre". A negyedik plakát pedig újságírók és kamerák kereszttüzében ábrázolja Kurzot, mint "aki erőt mutat Európában".

A tervek szerint a választási kampány során újabb plakátokat helyeznek majd el a köztereken.

Az ÖVP-től jobbra álló
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 13:52
Rétvári: számos kormányzati intézkedés segíti a tanévkezdést
Rétvári Bence közölte: ma már a magyar családok érezhetik, hogy az iskolakezdés idején a terhek jó részét igyekszik a kormány levenni a vállukról, a juttatások körét bővítették.

Kifejtette: a 2010-es költségvetéshez viszonyítva az látható, hogy 2020-ban 645 milliárddal bővülnek az oktatásra fordított források.

Rétvári Bence hozzátette: a legnagyobb mértékben a pedagógusbérekre fordítható keret nőtt, a jövő évben 355 milliárd forinttal többet fordítanak e célra, mint amennyit az állam, az önkormányzatok fordítottak 2010-ben. Felidézte, hogy megvalósult egy átlagosan 50 százalékos béremelés, és a különböző minősítési eljárások során a pedagógusok akár 70 ezer forintos plusszal számolhatnak.

Bővültek emellett a szociális gyermekétkeztetés forrásai, ez a 2010-es 29 milliárdról jövőre 82 milliárd forintra nő.

Rétvári Bence rámutatott: 2,5-szeresére emelkedett az a forrás, amelyből a gyermekek számára ingyenes étkezést tudnak biztosítani. Ez a növelt összeg azt jelenti, hogy bölcsődében,
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 10:01
Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és nettó eredménye
Az árbevétel 500 millió forinttal (3 százalékkal), az eredmény 28 millió forinttal (4 százalékkal) nagyobb az egy évvel korábbinál.

A stratégiai termékszegmensek közül a biztonsági termékek, megoldások nettó árbevétele éves szinten 54 millió forinttal, 4,939 milliárd forintra csökkent.

A nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás árbevétele 29 millió forinttal, 4,999 milliárd forintra mérséklődött. A kártyagyártásból, megszemélyesítésből származó árbevétel 274 millió forinttal, 5,020 milliárd forintra emelkedett. A stratégiai termékszegmensek a teljes árbevétel 93 százalékát tették ki.

Az export árbevétele 5,8 milliárd forint volt az első fél évben, 300 millió forinttal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, és 36 százalékos arányt képviselt a teljes árbevételen belül.

A konszolidált kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 1,584 milliárd forint volt 2019 első fél évében, 75 millió forinttal haladta meg az egy évvel
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 11:02
30 éve szabadon Emlékév 7.
viharos gyűlés után - azzal a megbízással küldtek a városháza épületébe, hogy a pedagógusok érdekei mellett a mosonmagyaróvári ifjúságot is képviseljen.
Ebben az épületben alakult meg a Nemzeti Tanács, mely magára vállalta a város ideiglenes irányítását. Ezt a város polgáraival falragaszon tudatta, melyben a Nemzeti Tanács a forradalmat a magyar nép győzelmének nevezte, hitet tett a rend és nyugalom helyreállítására.
Említést érdemel, hogy később, a megtorlás idején pár soros falragasz nyomdai engedélyezése is bűncselekménynek számított és ezért hurcolták meg a városház akkori igazgatási osztályvezetőjét Pál Sándort is.
A Nemzeti Tanács megalakulása után osztozott a város gyászában, fájdalmában, halottait eltemette és előre tekintett. A város sebesültjeinek vér, Budapestnek segítség kellett. A mosonmagyaróvári Nemzeti Tanács tartotta kezében az ország egyik ütőerét, Hegyeshalmot. Hegyeshalom hirtelen kiemelkedő szerepet kapott. Óriásira nőtt a személy és áruforgalom, Az üzemi
azenujsagom, 2019. augusztus 16. péntek, 09:36
Kájoni János munkássága előtt tiszteleg a Csíkszeredai Régizene Fesztivál
A szervezők által hétfőn kiadott közlemény szerint Erdélyben az idén Kájoni-emlékévet hirdettek a ferences szerzetes születésének 390. évfordulója tiszteletére.

Felidézték, hogy az emlékév gondolata a fesztivál szervező csapatában, a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársaiban született meg, ugyanis a fesztivál létrejöttét annak idején szintén Kájoni emlékezete ihlette.

A fesztivál előfutára a csíkszeredai Mikó-vár udvarán 1979-ben tartott In memoriam Joannis Kajoni című emlékhangverseny volt, amelyet Miklóssy Vári Vilmos botanikus, muzeológus kezdeményezett Kájoni János születésének 350. évfordulójára. A kezdeményezés végül több lett egyetlen koncertnél, hiszen a régizene országos fórumává vált.

A 17. századi ferences rendi szerzetes, zeneszerző, orgonaművész és -készítő, botanikus, építész, nyomdász és könyvkiadó szellemisége végigkísérte a fesztivált, az erdélyi zene és Kájoni János zenei hagyatéka minden évben jelen volt a műsorban, így nem volt kérdés, hogy az idei fesztivál
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 14:01
Éberhard - Százharmincadik nap
Péntek este készített velem a Pátria rádió egy interjút az előadásom után. Azután Szenc. Kicsit későn feküdtünk le, de hát meg kellett váltani a világot. Bárdos Gyuszival beszélgettünk a felvidéki kudacról, hogy valami nagyon nincsen rendben a magyar politikával. Szerintem neki kell a dolgok élére állni, s a Csemadoknak jobban kibújni a háttérből. Mozgósításban pedig lehet tanulni a Fidesztől.
Szili Kati egy mondata megütötte a fülemet: el kell gondolkodni, hogy a felvidéki magyarságot hogyan lehet Brüsszelben képviselni. Szabad idézés volt, nem pontos.
Reggel Jenővel és Kiserzsivel kimentünk a szenci piacra. A mosoni jobb, és olcsóbb!
Aztán reggeli, s a nagy melegben öltöny. Az Apponyi kápolnában Éberhardon egy emlékező szertartás, szép, és jó beszédekkel, majd koszorúzás.
Majd ebéd, s a konferencia. Jó beszédekkel, s persze nagy csúszással. Én voltam az utolsó, s rájöttem, ha felolvasom a beszédet, az emberek nem bírják ki, már órák óta ültek. Így félretolva a mikrofont szabadon
sandrapolke, 2019. június 04. kedd, 05:20
Növekvő árbevétel mellett csökkent az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. eredménye tavaly
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett tájékoztatásból kiderül, hogy a tavalyi konszolidált EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 2,986 milliárd forint, 82 millió forinttal kevesebb, mint 2017-ben. A konszolidált tárgy időszaki eredménye ugyanakkor a kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembe vétele után 1,140 milliárd forint, 8 millió forinttal magasabb az előző évinél. A tavalyi eredményt 70 millió forinttal csökkentő, év végén elszámolt céltartalék nélkül a nettó eredmény 7 százalékos bővüléssel elérte volna az 1,210 milliárd forintot - írták.

A biztonsági termékek és megoldások forgalma 3 milliárd forintos bővüléssel 9,5 milliárd forintot, a kártyagyártás és megszemélyesítés árbevétele 1,6 milliárd forintos bővüléssel 9,3 milliárd forintot ért el, míg a nyomtatványgyártás, megszemélyesítés és adatfeldolgozás szegmens forgalma 0,6 milliárd forintos csökkenéssel9,7 milliárd forintra mérséklődött éves alapon. A stratégiai termékszegmensek
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 18:22
Hennagyij Moszkal: Viktor Baloga pártja rendelte meg és helyeztette ki a magyarellenes óriásplakátokat Kárpátal
A megyevezető a Moskal.in.ua című szájtján közzétett bejegyzésében azt írta, fény derült a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőinek fotóival illusztrált provokatív magyarellenes óriásplakátok ügyének részleteire, azokat október 20-ra virradóra ragasztottak ki Kárpátalja négy járásában. Hozzátette: az óriásplakátok nyomdai makettjét az egyik munkácsi reklámügynökség készítette, amelynek Renata M., 31 éves munkácsi lakos a tulajdonosa. De mivel a cégvezető félt attól, hogy a provokatív terméket Munkácson nyomtassa, egy ungvári nyomdában rendelte meg az óriásplakátok elkészítését - írta. A nő a makettet egy internetes fájlcserélőn keresztül küldte el a kivitelezőnek, és interneten utalta a pénzt az elvégzett munkáért annak bankkártyájára - mutatott rá, megjegyezve, hogy ezeket a bizonyítékokat a nyomozati szervek dokumentálták.

Hennagyij Moszkal szerint az ügy leglényegesebb momentuma az, hogy Renata M. reklámügynöksége évek óta szorosan együttműködik a JC párttal, a cég készítette a
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 16:35
Ajánló
tanorok@gmail.com
T.: 0036 70 283 1243
Zonda Attila elérhető a Twitteren.
Itt:Zonda Attiláról bővebben az Érd, megyei jogú város, Csuka Zoltán városi könyvtárának Ki kicsoda Érden? című kiadványában olvashat.


Zonda Attila: Énekeljetek! című könyv (önéletrajzi regény)
Korrektúrázta, nyomda alá készítette Zonda Lenke.

A szerző bestseller író.
Forrás: Publisher Lightning Sourse UK Ltd, a világ vezető print on demand és elosztási szolgáltatója.


Borító szövege
Lehet, hogy vannak más tájakon magyarok a világban, akik újságpapírba csomagolt kések nélkül is énekelhetnek magyarul, csak úgy, szabadon. Én arra kérlek titeket, szabad magyarokat,
hidegkut, 2018. október 14. vasárnap, 07:37
1/47
Képek, videók
szavazólap kitöltése.jpg
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 19:27
EP.szavazólap...5
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:02
EP.szavazólap...4
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:02
EP.szavazólap...3
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:01
EP.szavazólap...2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:00
EP.szavazólap...1
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:00
szavazólap
csigamalac
2009. október 24. szombat, 13:53
szavazólap.jpg
agica2004
2006. június 18. vasárnap, 23:26
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.