Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 03:37 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kájoni János munkássága előtt tiszteleg a Csíkszeredai Régizene Fesztivál
A szervezők által hétfőn kiadott közlemény szerint Erdélyben az idén Kájoni-emlékévet hirdettek a ferences szerzetes születésének 390. évfordulója tiszteletére.

Felidézték, hogy az emlékév gondolata a fesztivál szervező csapatában, a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársaiban született meg, ugyanis a fesztivál létrejöttét annak idején szintén Kájoni emlékezete ihlette.

A fesztivál előfutára a csíkszeredai Mikó-vár udvarán 1979-ben tartott In memoriam Joannis Kajoni című emlékhangverseny volt, amelyet Miklóssy Vári Vilmos botanikus, muzeológus kezdeményezett Kájoni János születésének 350. évfordulójára. A kezdeményezés végül több lett egyetlen koncertnél, hiszen a régizene országos fórumává vált.

A 17. századi ferences rendi szerzetes, zeneszerző, orgonaművész és -készítő, botanikus, építész, nyomdász és könyvkiadó szellemisége végigkísérte a fesztivált, az erdélyi zene és Kájoni János zenei hagyatéka minden évben jelen volt a műsorban, így nem volt kérdés, hogy az idei fesztivál
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 14:01
Éberhard - Százharmincadik nap
Péntek este készített velem a Pátria rádió egy interjút az előadásom után. Azután Szenc. Kicsit későn feküdtünk le, de hát meg kellett váltani a világot. Bárdos Gyuszival beszélgettünk a felvidéki kudacról, hogy valami nagyon nincsen rendben a magyar politikával. Szerintem neki kell a dolgok élére állni, s a Csemadoknak jobban kibújni a háttérből. Mozgósításban pedig lehet tanulni a Fidesztől.
Szili Kati egy mondata megütötte a fülemet: el kell gondolkodni, hogy a felvidéki magyarságot hogyan lehet Brüsszelben képviselni. Szabad idézés volt, nem pontos.
Reggel Jenővel és Kiserzsivel kimentünk a szenci piacra. A mosoni jobb, és olcsóbb!
Aztán reggeli, s a nagy melegben öltöny. Az Apponyi kápolnában Éberhardon egy emlékező szertartás, szép, és jó beszédekkel, majd koszorúzás.
Majd ebéd, s a konferencia. Jó beszédekkel, s persze nagy csúszással. Én voltam az utolsó, s rájöttem, ha felolvasom a beszédet, az emberek nem bírják ki, már órák óta ültek. Így félretolva a mikrofont szabadon
sandrapolke, 2019. június 04. kedd, 05:20
Növekvő árbevétel mellett csökkent az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. eredménye tavaly
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett tájékoztatásból kiderül, hogy a tavalyi konszolidált EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 2,986 milliárd forint, 82 millió forinttal kevesebb, mint 2017-ben. A konszolidált tárgy időszaki eredménye ugyanakkor a kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembe vétele után 1,140 milliárd forint, 8 millió forinttal magasabb az előző évinél. A tavalyi eredményt 70 millió forinttal csökkentő, év végén elszámolt céltartalék nélkül a nettó eredmény 7 százalékos bővüléssel elérte volna az 1,210 milliárd forintot - írták.

A biztonsági termékek és megoldások forgalma 3 milliárd forintos bővüléssel 9,5 milliárd forintot, a kártyagyártás és megszemélyesítés árbevétele 1,6 milliárd forintos bővüléssel 9,3 milliárd forintot ért el, míg a nyomtatványgyártás, megszemélyesítés és adatfeldolgozás szegmens forgalma 0,6 milliárd forintos csökkenéssel9,7 milliárd forintra mérséklődött éves alapon. A stratégiai termékszegmensek
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 18:22
Hennagyij Moszkal: Viktor Baloga pártja rendelte meg és helyeztette ki a magyarellenes óriásplakátokat Kárpátal
A megyevezető a Moskal.in.ua című szájtján közzétett bejegyzésében azt írta, fény derült a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőinek fotóival illusztrált provokatív magyarellenes óriásplakátok ügyének részleteire, azokat október 20-ra virradóra ragasztottak ki Kárpátalja négy járásában. Hozzátette: az óriásplakátok nyomdai makettjét az egyik munkácsi reklámügynökség készítette, amelynek Renata M., 31 éves munkácsi lakos a tulajdonosa. De mivel a cégvezető félt attól, hogy a provokatív terméket Munkácson nyomtassa, egy ungvári nyomdában rendelte meg az óriásplakátok elkészítését - írta. A nő a makettet egy internetes fájlcserélőn keresztül küldte el a kivitelezőnek, és interneten utalta a pénzt az elvégzett munkáért annak bankkártyájára - mutatott rá, megjegyezve, hogy ezeket a bizonyítékokat a nyomozati szervek dokumentálták.

Hennagyij Moszkal szerint az ügy leglényegesebb momentuma az, hogy Renata M. reklámügynöksége évek óta szorosan együttműködik a JC párttal, a cég készítette a
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 16:35
Ajánló
tanorok@gmail.com
T.: 0036 70 283 1243
Zonda Attila elérhető a Twitteren.
Itt:Zonda Attiláról bővebben az Érd, megyei jogú város, Csuka Zoltán városi könyvtárának Ki kicsoda Érden? című kiadványában olvashat.


Zonda Attila: Énekeljetek! című könyv (önéletrajzi regény)
Korrektúrázta, nyomda alá készítette Zonda Lenke.

A szerző bestseller író.
Forrás: Publisher Lightning Sourse UK Ltd, a világ vezető print on demand és elosztási szolgáltatója.


Borító szövege
Lehet, hogy vannak más tájakon magyarok a világban, akik újságpapírba csomagolt kések nélkül is énekelhetnek magyarul, csak úgy, szabadon. Én arra kérlek titeket, szabad magyarokat,
hidegkut, 2018. október 14. vasárnap, 07:37
Szerdán kezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba
érdekében európai uniós támogatással a következő három évre tankönyvfejlesztési program indult, összességében mintegy 900 tétel fejlesztése valósul meg. Hangsúlyosan olyan, sajátos nevelési igényű gyermekeknek szóló, illetve nemzetiségi tankönyvek fejlesztését tűzték ki célul, amelyek nem voltak a piacon - mondta.

Tőczik Zsolt, a Kello ügyvezető igazgatója közölte, hogy az iskolák március 15-én kezdték összeállítani a tankönyvrendeléseket, majd áprilisban a kft. összeállította az első rendeléseket a nyomdai konzorciumnak, amelyet az Alföldi Nyomda vezet. Mintegy négy hónap alatt több mint 10 millió tankönyvet gyártottak nagyon jó minőségben, és a július 25-i határidőig le is szállították.

Az idei tankönyvellátási igények kielégítésére a saját készletükkel együtt mintegy 15 millió tankönyv áll rendelkezésre, ebből Üllőn 12,5 millió található, a többi a celldömölki raktárban van - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a raktározási tevékenységben a Kello saját dolgozói mellett három műszakban
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 16:31
Tokaji Márton
irodalmi folyóiratokban publikálja és azok az Interneten is megtalálhatók. Több évig főszerkesztője volt a ,,FŐNIX HANGJA" irodalmi folyóiratnak, majd 2007 óta az ,,Alföldi Tollforgatók Lapja" irodalmi és művészeti folyóirat főszerkesztője. A Cserhát Művész Kör vezetőségi tagja, és a Kör Alföldi tagozatának elnöki tisztét tölti be. Kiadott verses kötetei: Tavasz tisztafénye az őszben világít, Álomkötél, Hajnali fényben, A csend varázsa, Fényévek útjain. Hatodik elbeszélő verses kötete nyomdai előkészítés alatt áll, mely rövidesen megjelenik Társszerzője harminc különféle antológiának, évkönyveknek, valamint a Kortárs Verstár több kötetének, melyben alkotásai könyvben és CD lemezen is megjelentek a Miskolci Irodalmi Rádió gondozásában. Irodalmi munkásságának elismeréséül megkapta: Aranytoll díj, Irodalmi nívó-díj, Art-díj, Platina-díj, Aranydiploma, Két alkalommal a nemzetközi Jókai-díj díszoklevelét, és a Cserhát József Irodalmi
menusgabor, 2018. július 26. csütörtök, 22:00
Híres emberek halotti maszkjai - 3. (24 kép)
A fotózás elterjedése előtt a festmények és szobrok mellett a halotti maszkok ábrázolták a legélethűbb módon az elhunytat. A halottak emlékének megőrzése mellett ezek a halotti maszkok szolgálták, hogy az utókor megismerje a történelem kiemelkedő alakjainak vonásait a legrészletesebb, legaprólékosabb módon. Az ókorban már népszerű szokás a 20. század második felére merült feledésbe, a fotózás egyszerűsége miatt.

Alfred Bernhard Nobel svéd kémikus, feltaláló, a róla elnevezett díj megalapítója.

Benjamin Franklin amerikai diplomata, feltaláló, író, polgári demokrata politikus, természettudós, filozófus, nyomdász, az első név szerint ismert amerikai sakkozó.

Alekszandr Alekszandrovics Blok orosz költő és drámaíró, az orosz szimbolizmus egyik meghatározó
schuro, 2018. május 15. kedd, 15:22
1/47
Képek, videók
Kájóval
angel_baby
2007. május 02. szerda, 15:41
Kajolok
dirdur
2006. július 13. csütörtök, 16:03
Csíkszeredai templom
pacsakute
2014. június 13. péntek, 20:16
A csíkszeredai vár.jpg
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:27
A csíkszeredai fürdö az 1
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:27
Csíkszeredai templom.jpg
pacsakute
2012. október 16. kedd, 18:48
Csíkszeredai
majamaria
2011. január 20. csütörtök, 10:46
csikszeredai temp.jpg
dnemethk
2009. szeptember 18. péntek, 19:55
Csikszeredai templom.jpg
dnemethk
2009. szeptember 18. péntek, 19:55
Csikszeredai templombelső
jakabgasparne
2007. december 15. szombat, 14:19
A szervezőkkel...
vidakmargit
2009. január 03. szombat, 21:13
Szervezők tánca 2
michochan
2008. július 22. kedd, 14:12
Szervezők tánca 1
michochan
2008. július 22. kedd, 14:11
A szervezők
erdosgeza
2008. március 13. csütörtök, 19:59
2006.10.23.a szervezők.jp
agica2004
2006. október 27. péntek, 11:46
Címkék
mondata megütötte, Reggel Jenővel, régizene országos, Kortárs Verstár, Publisher Lightning Sourse UK Ltd, Miklóssy Vári Vilmos, konszolidált tárgy, Hennagyij Moszkal, tavalyi konszolidált, előző évinél, fesztivál létrejöttét, Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, szenci piacra, csend varázsa, halottak emlékének, Tőczik Zsolt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.