Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 11:00 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csík Zenekar: új dal és számos vendég a jubileumi koncerten
mindenki az adott pillanatban jöjjön elő a felgyülemlett ötleteivel, Krisztiánnak ezeket kellett megfelelő szótagszámú szövegekkel feltöltenie. Közös örömdal született" - mondta Kunos Tamás, a Csík Zenekar alapítója, brácsása az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.

Az ötlet Lévai Balázstól származott, ő rendezi a dupla jubileumi koncertet is. A dalírás folyamatát filmre vették, a felvétel az interneten is megtalálható. Mint Kunos Tamás megjegyezte, Grecsó Krisztián fiatalon néptáncolt, a nyolcvanas években Csongrádban Csík Jánossal muzsikáltak is neki.

"Egész évben ünnepeltük a zenekar három évtizedes zenei pályafutását. Amikor színpadra lépünk, a zene szeretete ugyanúgy bennünk van, mint 1988-ban, amikor Kecskemét főterén Csík Jánossal megalakítottuk a csapatot. Hosszú évek óta heten zenélünk és próbáljuk tovább adni a magyar népzene szeretetét" - fogalmazott a brácsás.

Makó Tamás fúvós kitért arra, hogy a jubileumi dupla koncerten a harminc év legfontosabb dalait fogják előadni,
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 10:31
Újabb maffiavezért veszített a szícíliai Cosa Nostra
akit május végén választottak meg a Cosa Nostra új vezetőjének. Ő az előző Keresztapa, a tavaly novemberben börtönben elhunyt Toto Riina utódja: a maffia tagjai néhány hónapot vártak, majd új vezért választottak Settimo Mineo személyében. A Keresztapa választásra, 1993 óta először, Palermóban maffia-találkozót tartottak, amelyet a hatóságok is figyelemmel kísértek.

Settimo Mineo aTüköry Lajosról elnevezettpalermói Tüköry-utcában található ismert ékszerbolt tulajdonosa. Karrierje a maffiábana nyolcvanas években kezdődött, amikor a Toto Riinától Corleone városából vezetett Cosa Nostra klánjai között közvetített. Settimo Mineót 1984-ben és 1993-ban is letartóztatták, több mint 15 évet töltött már börtönben. Híressé vált válasza Giovanni Falcone az 1992-ben maffiagyilkosságban felrobbantott szicíliai ügyésznek, mivel Settimo Mineo azt mondta neki, életében soha semmit nem hallott a maffiáról.

Settimo Mineo Keresztapának való megválasztásával a szicíliai maffia egyértelműen akarta jelezni az egykori
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 11:51
A Dal 2019 - Bemutatták a 30 versenydalt és előadóit
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy A Dal 2019-re 416 pályamű érkezett. A zsűriben az elmúlt évekből ismert Both Miklós kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mellett új tagként Vincze Lilla és Nagy Feró ül majd. Vincze Lilla a nyolcvanas évek második felében a Napoleon Boulevard énekesnőjeként vált ismertté, jelenleg szólóban dolgozik és zenepedagógusként is tevékenykedik. Nagy Feró a negyven éve működő Beatrice énekese, dalszövegírója.

"Fontos az egyéniség, keresni fogom a kísérletező szellemet, az egyediséget" - fogalmazott a sajtóbemutatón Vincze Lilla. Nagy Feró azt emelte ki, hogy szeretne mindenkinek segíteni és különösen figyelmi fog a dalszövegek minőségére.

Szintén új lesz az egyik műsorvezető, Dallos Bogi; A Dalban háromszor versenyzett énekesnő csatlakozik Fehérvári Gábor Alfrédhoz.

A Dal 2019. január 19-től hat héten át szombatonként látható a Duna Televízióban, a döntőt február 23-án rendezik,
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 13:26
Második nap
Kaptam egy verseskötetet. Előfordul ez néha velem. De ennek nagyon megörültem. Kovács István Shakespeare a Corvin közben a címe, s gyönyörű versekkel teli. Már említette Pista, hogy újra elkezdett verseket írni,s egyet közöltünk is tőle a szél-járásban. S megható a dedikálás is, idemásolom: Böröndi Lajosnak, ki nemcsak költőtársam, hanem kenyerestársam is a - remélhetően nem reménytelen- kárpát-medencei közdelemben.
S egy képeslap is a könyvben, rajta egy lengyel karikatúra Pistáról (Krakkóban volt főkonzul a rendszerváltást követően), Egy szél-járás példányt kér, azt, amiben Kiss Gy. Csaba könyvéről ir.
Megöleltem képzeletben az öreg harcost.
Valamikor a nyolcvanas évek elején a Forrással járt nálunk - én hívtam meg őket. Akkor még Hatvani Dani volt a főszerkesztő. Akkortájt jelent meg ördöglakat címmel második kötete. Aztán már Deák Ernő közös meghívásai kapcsoltak össze bennünket. Felesége történész, nagyszerű könyvet írt '48-ról.
sandrapolke, 2018. november 21. szerda, 06:42
Nagy értékű, 1600 éves mozaik nyomára bukkant a "műkincsek Indiana Jonesa"
Szent Márk bizánci stílusú arcképét az 1970-es években lopták el a Lythrangomi faluban álló Panayia Kanakaria templomból - számolt be róla a BBC hírportálja vasárnap.

A holland műkincsnyomozó majdnem két éven át kutatott a mozaik után Európa-szerte, végül a nyomok egy brit családhoz vezették, akik "jóhiszeműen vásárolták az alkotást több mint négy évtizede" - mondta el Brand az AFP hírügynökségnek.

"Megdöbbentek, amikor meghallották, hogy felbecsülhetetlen értékű alkotás van a birtokukban, melyet a török megszállás után csempésztek ki bűnözők Ciprusról" - tette hozzá a holland nyomozó, aki a mozaik megtalálását élete egyik legcsodálatosabb pillanatának nevezte.

Brandot akkor kezdték a műkincsek Indiana Jonesának nevezni, amikor 2015-ben rátalált Hitler lovaira, vagyis azokra a bronzból készült életnagyságú lószobrokra, amelyek egykor a náci diktátor berlini hivatala előtt álltak, majd a nyolcvanas évek végén eltűntek egy kelet-németországi szovjet laktanya területéről.
velemenyezd, 2018. november 18. vasárnap, 15:06
Meghalt Cser Gábor, a Dörmögő Dömötör egykori főszerkesztője
Cser Gábor 1942. november 30-án született Budapesten. A Than Károly könnyűipari, vegyészeti technikumban végezte a középiskolát, majd tíz évig dolgozott a Cérnagyárban mint laboráns és technikus.

Nyertes irodalmi pályázatokon figyelt fel írói képességeire Peterdi Pál újságíró, aki beajánlotta a Pajtás újsághoz, ahová 1969-ben került. Kezdetben a sportrovatot vezette, később humoros írásai és képregényei is megjelentek a lapban. A nyolcvanas években az újság olvasószerkesztője lett.

A Dörmögő Dömötört 1991-től 23 évig főszerkesztőként vezette, e tevékenysége mellett képes gyermekkönyvekhez, kifestőkhöz, színezőkhöz írt kísérőszövegeket, verseket, meséket.

A Dörmögő Dömötör több mint 61 éve van jelen a lappiacon.
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 12:01
Aktát vezetett Donald Trumpról az egykori csehszlovák állambiztonsági hivatal
első időkben a csehszlovákok azt szerették volna feltérképezni, milyen kapcsolatai vannak a Trump családnak a korabeli amerikai hatalommal, s milyen gazdasági háttérrel rendelkezik a család.

Az első években a legfőbb információforrás Ivana édesapja, Milos volt, aki együttműködött az StB-vel. A Respekt szerint a szülők évente több alkalommal is ellátogattak Trumpékhoz, s az Egyesült Államokban szerzett ismereteiről az apa mindig részletesen beszámolt az állambiztonságnak.

Az értesülések a nyolcvanas években váltak részletesebbekké, konkrétabbakká, amikor az StB már négy forrásból kapott tájékoztatást Trumpról. Az információk többnyire olyan személyektől származtak, akik ismerték Ivanát vagy a család cseh ágának más tagjait.

Az aktákban található jelentések szerint Donald Trump először 1986-ban mérlegelte az elnökválasztáson való indulást, de ez korára való tekintettel - 41 éves volt akkor - még nem volt reális.

Vlastimil Danek, az StB gottwaldovi irodájának korabeli parancsnoka a
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 11:01
Klimkin: Oroszországnak nem sikerült "megfékeznie" a Szencov körüli érzelmeket
A kijevi diplomácia vezetője arra reagált, hogy az Európai Parlament (EP) idén Szencovnak ítélte oda a gondolat- és véleménynyilvánítás szabadságáért folytatott küzdelem elismerésére létrehozott Szaharov-díjat.

"Szencov azzá válik Oroszország számára, mint ami Szaharov volt a Szovjetuniónak" - fogalmazott a külügyminiszter. Andrej Szaharov a nyolcvanas évek második felében - Mihail Gorbacsov pártfőtitkársága idején - a szovjetunióbeli demokratikus mozgalom egyik legfontosabb alakja volt, aki egyebek mellett küzdött a politikai elítéltek szabadon bocsátásáért is.

A héten Klimkin varsói látogatása alatt a lengyel külügyminisztérium Pro Dignitate Humana (Emberi Méltóságért) elnevezésű kitüntetést adományozott Szencovnak.

Szencov elismerése a Szaharov-díjjal jelzés arra, hogy mihamarabb szabadon kell őt bocsátania Oroszországnak - írta Marjana Beca ukrán külügyi szóvivő Twitter-bejegyzésében.

Oleh Szencovot 2014 májusában vették őrizetbe az orosz titkosszolgálatok az Ukrajnától
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 15:41
Koncz Zsuzsa jövőre tizenkettedik alkalommal lép fel az Arénában
Az énekes Magyarország egyetlen olyan női előadója, aki ilyen sok nagyszabású koncertet adott. Koncz Zsuzsa 1992-től lép fel ezen a helyen, rendszeresen teltházas koncertjeit több DVD-n örökítették meg.

"Ezúttal mottója is van ennek a tizenkettedik találkozónak, mert az egy tucatról azt gondolom, ez már valami. Hozzáteszem, büszke vagyok, hogy idáig elértünk" - idézte Koncz Zsuzsát a mostani koncert szervezője, a Broadway Event MTI-hez eljuttatott közleménye.

A koncert címe, az Így volt szép Bródy János egyik dalának címe az énekesnő legutóbbi lemezéről, a tavaly megjelent Vadvilágról. "A múlt idő ezúttal nem lezárása vagy befejezése valaminek, inkább kifejezése annak, hogy a közönségemmel és a munkatársaimmal megtett eddigi közös utunkért hálás vagyok".

A jövő tavaszi koncerten - újabb dalai mellett - természetesen felcsendülnek Koncz Zsuzsa legnépszerűbb számai, köztük a Ha én rózsa volnék, az Ég és föld között, a Jöjj, kedvesem.

Koncz Zsuzsa pályafutása 1962-ben a Ki mit tud-on
velemenyezd, 2018. október 21. vasárnap, 13:31
A Young Gods, az ipari zene svájci élcsapata jövőre az A38-on
A Young Gods Svájcban szinte teljesen társtalan volt alakulásakor, a nyolcvanas évek második felében: legközelebb talán a brit újhullám dark-gothic vonala, mindenekelőtt a Sisters of Mercy állt hozzá, és Németországból az Einstürzende Neubauten - szerepel a szervezők által az MTI-hez szerdán eljuttatott ajánlóban.

A két alaptag, Franz Treichler és Cesare Pizzi egészen forradalmi módon ötvözte a nyers ipari hangzásokat a rave-es elektronikával, az IDM-mel (az intelligens tánczenével) és a kortárs avantgárddal. Soha nem hallott effektek és hangzások születtek a Young Gods elektronikus alkímiájából. A zenekar sok területen megelőzte korát, és mindig váratlan dolgokat művelt.

Talán ezért sem lett olyan népszerű, mint az indusztriál más képviselői, holott David Bowie, Trent Reznor (Nine Inch Nails) és Bono (U2) is emlegette inspirációként, két lemezre még Mike Patton kiadójával, az Ipecackel is leszerződött. A kezdeti elektro-indusztriál-rave kísérletezés után Kurt Weill-dalok feldolgozásaival
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:01
Toto-koncert lesz jövő nyáron az Arénában
hosszú és sikeres történetnek, ám két évvel később a csapat újra összeállt - immár Bobby Kimball énekes nélkül - egy európai turnéra, amelynek bevételét a súlyos betegségben szenvedő Mike Porcaro basszusgitáros gyógyítására ajánlották fel. Mike Porcaro azonban 2015 márciusában elhunyt.

A tragédiák, illetve az ezt követő újrakezdések korábban is jelen voltak a Toto történetében: Mike egyik testvére, az alapító tag Jeff Porcaro dobos 1992-ben szívrohamban veszítette életét, Fergie Fredriksen, aki a nyolcvanas években volt a csapatban vokalista, 2014-ben hunyt el.

A Toto talán legnagyobb sikere, az Africa című 1982-ben született dal David Paich és Jeff Porcaro közös szerzeménye, amelyet Paich énekel. Az együttes eddig tizennégy stúdióalbumot készített; a legutóbbi, a Toto XIV 2015-ben jelent meg.

A zenekar legutóbbi válogatáslemeze, a 40 Trips Around the Sun idén februárban jött ki és tucatnyi országban debütált a slágerlisták élvonalában. Idén novemberben egy újabb különleges Toto-gyűjtemény
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 10:11
Az Úzgin Űver az európai világzenei toplistán
dub, a kortárs vagy a retro területéről egyaránt táplálkozik.

A Patak című lemezen, amely a hetedik helyre került a WMCE friss, októberi listáján, hat új szám szerepel. A listát a kolumbiai Marta Gomez vezeti La Allegria y el Canto című lemezével, mögötte a szomáliai Dur-Dur Band (Dur Dur of Somalia), valamint a tajvani Csang Ju-feng (Chung Yufeng) Penduluma került a dobogóra.

Az Úzgin Űver albumának címadó szerzeménye tizenhat percben hömpölyög, záró részében megidézi a régi elődzenekar, a nyolcvanas években működött NagyPalibi emlékét. Először szerepelt vendégénekes és igazi dal Úzgin Űver lemezen, PollyFlow a Shirat HaYam című dalban énekel héber nyelven a Vörös-tengerről.

Az együttes hömpölygő, pszichedelikus folyamatzenéje számos műfajból és metódusból merít. Az instrumentális zenében az emberi hangok is hangszerként jelennek meg, emellett a szaxofon, a klarinét, a furulyák, a zurna, a kaval, a duduk, a doromb, a duda, a hegedű, a dobok, a kanna, a tonbak, a gitárok, a sampler és
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 13:42
1/183
Képek, videók
csik_zenekar.jpg
baratha
2014. március 14. péntek, 22:05
Csík zenekar feat. Kiss T
sarkadykati
2013. április 06. szombat, 06:50
Csík Zenekar - Most múlik
sarkadykati
2012. január 22. vasárnap, 13:20
Csík Zenekar
sarkadykati
2011. június 06. hétfő, 03:58
Csík Zenekar.jpg
sarkadykati
2011. március 26. szombat, 06:24
A jubileumi torta
wob
2014. május 12. hétfő, 19:04
jubileumi-xv-eheto-vir ago
panna56
2011. június 21. kedd, 23:27
jubileumi meghivó
lacipecsenye
2011. január 05. szerda, 23:46
1930_Jubileumi_vasar.j pg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 16:22
Somló 50 éves jubileumi k
picurcica
2007. július 01. vasárnap, 02:33
Jubileumi koncert
tonylandi
2007. május 01. kedd, 17:40
100 forint (jubileumi)
appzbywarz
2006. május 28. vasárnap, 13:31
Abban a pillanatban....pn
kkm
2017. március 16. csütörtök, 08:27
Minden pillanatban....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:58
Abban a pillanatban...
borigit
2015. március 01. vasárnap, 17:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.