Belépés
2020. február 17. hétfő | 8. hét | 48. nap | 05:37 | Donát
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A Vuhanból hazaszállított németek között két fertőzöttet találtak
A germersheimi járás közigazgatási hivatalának tájékoztatása szerint a német légierő (Luftwaffe) által Vuhanból elszállított 124 fő közül kettőnél volt pozitív a koronavírus jelenlétét vizsgáló teszt, mindketten német állampolgárok, a frankfurti egyetemi klinikán helyezik el őket.

A Luftwaffe gépével 100 német, 22 kínai, egy amerikai és egy román állampolgár érkezett szombaton a frankfurti nemzetközi repülőtérre. Tizenegy embert rögtön az egyetemi klinikára szállítottak, egyiküket koronavírus fertőzés gyanúja miatt, a többit egyéb panaszok miatt.

A Vuhanból érkezett csoportot karantén alá helyezik a Germersheim melletti légi támaszponton egy laktanyában. Két hétig, a vírus lehető leghosszabb lappangási idejéig tartják elkülönítve őket. A részvétel közegészségügyi érdekből kötelező. A laktanyában 128 szobát biztosítottak nekik, a Német Vöröskereszt (DRK) önkéntesei gondoskodnak róluk. A karanténban négy csoportba sorolják az embereket, a csoportok nem érintkezhetnek egymással. Ez a megoldás azt
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 12:31
Koronavírus - Közép-Kínában 40 millió ember mozgását korlátozzák a járvány megfékezése érdekében
Helyi idő szerint péntek délutánra országosan 880 fölé emelkedett a fertőzöttek száma, míg a halálos áldozatoké 26-ra nőtt. Bár a fertőzöttek túlnyomó többségét még mindig a járvány epicentrumaként ismert, közép-kínai Hupej tartományban tartják számon, a halálos áldozatok közül egy a Pekinggel szomszédos Hopej, egy pedig az észak-kínai Hejlungcsiang tartományokban hunyt el. Az ország 31 tartományából immár 29-ben regisztráltak fertőzötteket, már csupán a Tibeti-fennsíkon található, gyéren lakott Csinghaj tartományból, és a Tibeti Autonóm Területről nem érkezett hír egyetlen esetről sem.

A vírusnak az eddigiekkel ellentétben most már fiatal áldozata is van: csütörtökön egy 36 éves férfi halt bele a fertőzésbe, akit három napig tartó láz miatt vittek nemrég kórházba. Halálát végül váratlan szívleállás okozta.

A fővárostól mintegy 130 kilométerre található Tiencsin városában a vasúti személyzet két olyan tagjánál diagnosztizálták a fertőzést, akik előzőleg ugyanabban a vasúti kocsiban
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 14:31
Spanyolországban nyolcra nőtt az ítéletidő halálos áldozatainak száma
Az andalúziai Níjar közelében egy üvegházban dolgozó férfi veszítette életét, amikor a környékre jégeső zúdult. Alicante térségében egy korábban eltűntként számon tartott férfi holttestét találták meg a megáradt Guadalest folyóban. Alcoyban egy öt emeletes épület összedőlt, a romok között egy 74 éves asszony holttestére bukkantak a mentőkutyák.

A spanyol hatóságok összesen négy eltűnt személy után kutatnak, közül hármat a Baleár-szigeteken keresnek.

A lassanként elvonuló Gloria nevű vihar vasárnap csapott le az Ibériai-félszigetre erős széllel, heves esőzésekkel és hóeséssel.

Az intenzív havazás több települést vágott el napokra a külvilágtól Aragónban, Katalóniában és Valenciában, utóbbiban 350 katonát vezényeltek ki a felgyülemlett hó eltakarítására.

Sok helyen szünetel az áramszolgáltatás, mivel az szolgáltatók szakemberei sem tudnak eljutni a meghibásodás helyszínére.

Katalóniában a hó mellett a víz is gondokat okoz; Malgrat de Marnál, egy kisebb hidat elsodort a megáradt
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 17:11
Katasztrófavédelem: idén már nyolcan haltak meg lakástűzben
Dóka Imre az OKF helyettes szóvivője csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményben felidézte, hogy az elmúlt egy hétben a nyolc halálos áldozat mellett 33-an sérültek meg tűzesetekben.

Tavaly több mint százan vesztették otthonukban életüket, főleg nyílt láng - gyertyák, mécsesek - használata, égő cigaretta, elektromos zárlat vagy a tüzelőberendezés helytelen használata miatt keletkezett tűz miatt - tette hozzá.

A katasztrófavédelem a balesetek megelőzése érdekében füstérzékelő beszerzését javasolja. A statisztikák szerint ugyanis nemcsak haláleset nem következett be, hanem nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol van ilyen berendezés. Felhívták a figyelmet arra is, hogy ágyban senki ne dohányozzon, házilag ne alakítsuk át az elektromos berendezéseket, csak megbízható forrásból származó eszközöket használjunk, az elektromos hálózat javítását pedig bízzuk szakemberre.

Mindenki ügyeljen a tüzelő-, fűtőberendezés helyes begyújtására, a tűz körültekintő táplálására,
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 14:31
Londoni merénylet - Sürgősséggel felülvizsgálja a brit kormány a próbaidős szabadlábra helyezés szabályozását
Boris Johnson brit miniszterelnök a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában "képtelenségnek és visszataszítónak" nevezte, hogy Usman Khan, aki a London híd közelében elkövetett pénteki támadásban két embert megölt és hármat megsebesített, mindössze nyolc év letöltése után szabadlábra került.

Johnson kijelentette: "valószínűleg 74 körül" lehet azoknak a száma, akiket terrorizmus miatt ítéltek börtönbüntetésre, de Usman Khanhoz hasonlóan büntetésük letelte előtt elengedték őket.

Hozzátette: ha a konzervatív párti kormány a december 12-re kiírt előrehozott parlamenti választások után hivatalban marad, szigorítja az erőszakos, szexuális és egyéb súlyos bűncselekmények elkövetőire vonatkozó ítélkezési jogszabályokat.

A brit miniszterelnök szerint a jelenlegi legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezette előző, "balos" kormányokat terheli a felelősség annak a szabályozásnak a meghonosításáért, amelynek alapján az elítéltek a börtönbüntetés felének letöltése után szabadlábra
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 15:21
Terrorcselekménynek minősítették a londoni támadást, a gyanúsítottat agyonlőtték
támadásban heten életüket vesztették, 48-an megsérültek.

A kiérkező fegyveres rendőri egység a három merénylőt az első bejelentéstől számított nyolc percen belül agyonlőtte.

Néhány héttel korábban hasonló támadás történt a parlament közvetlen közelében lévő Westminster hídon is, ahol egy magányos elkövető szintén a járdán közlekedő gyalogosok közé hajtott, majd furgonjából kiszállva késsel megölt egy rendőrt.

A támadót a parlament fegyveres őrsége agyonlőtte.

Ennek a merényletnek öt halálos áldozata volt.

Azóta mindkét hídon beton- és acélelemekből álló kordonnal választották el a járdát az úttesttől.

Priti Patel brit belügyminiszter e hónap elején bejelentette, hogy mérsékelték a brit elhárító hatóságok a nagy-britanniai terrorkészültség szintjét. Patel az intézkedést bejelentő közleményében hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a terrorfenyegetettség továbbra is magas.

Az ötfokozatú skálán az addig érvényben volt második legmagasabb, "súlyos" szintről a harmadik szintre,
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 19:19
Megemlékeztek a nyolc éve lelepleződött NSU német neonáci terrorista csoport áldozatairól Zwickauban
A háromfős csoport 2011. november 4-én vált ismertté, azután, hogy az egyik tag feladta magát, két társa pedig öngyilkosságot követett el közös zwickaui otthonukban.

A Szászország tartományi városban az évfordulóra egy-egy fát ültettek a neonáci merényletek tíz halálos áldozatának tiszteletére. Angela Merkel kancellár egy szál fehér rózsával és azzal az ígérettel érkezett az avató ünnepségre, hogy a szövetségi kormány mindent megtesz a neonáci bűncselekmények megakadályozásáért.

Az emlékliget kialakítását már szeptember elején elkezdték egy fa elültetésével, amellyel az első halálos áldozat, a 2000 szeptemberében nyolc lövéssel meggyilkolt török származású nürnbergi virágárus, Enver Simsek előtt tisztelegtek. A tölgyfa csemetét ismeretlenek kivágták, a készülő emlékhelyet megrongálták. Azonban a városvezetés és az ügyet a szívükön viselő civilek az évfordulóra mégis elkészültek a munkával, és az emlékhelyen állandó őrséget szerveztek.

Az ünnepség alatt a helyszín közelében tiltakozó
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 20:32
Földeáki-Horváth Anna versei
elpusztul!
AZ ÉN MAGÁNYOS OLDALAM

I.

Kevés dolog van,
mi tökéletesebb lehet,
mint
a magány.

II.

A magány
a legellentmondásosabb érzés:
felemelően gyönyörű és
letaglózóan fájó.

III.

A magány
csendes
csoda,
mely tartalmas,
talányos
(néha bár halálos)


ÉRTED

Azért vagyok, hogy te lehess,
Szeretlek, hogy te majd szeress.
Éhezem, hogy jóllakhass,
Ébredek, hogy te alhass.

Megszülettem, hogy te élhess,
Lemondtam, hogy te remélhess.
Erőm csökken, fényed nő,
Vélem múlt, érted jövő.

Elfogyok, miközben fejlődsz,
Összemegyek, mire
menusgabor, 2019. november 03. vasárnap, 17:30
Véget ért a viharjelzési szezon a nagy tavaknál
Az Országos Meteorológiai Szolgálat április 1-jétől október 31-ig üzemeltet balatoni, Velencei-tavi és Tisza-tavi viharelőrejelző szolgálatot. A viharjelzést és a riasztást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fényjelző rendszere biztosította.

A rendszer a Balaton körül 31, a Velencei-tónál 4, míg a Tisza-tónál 5 fényjelző lámpaegységből áll, ezeket a Balatonnál további mobilegységek is kiegészítették.

A közlemény szerint 2005 óta idén volt a legkevesebbszer szükség a viharjelzések bekapcsolására mind a Balatonnál, mind a Velencei-tónál. Nyáron a zivataros időjárás miatt viszonylag sokszor kellett bekapcsolni, de csak rövid időkre. A gyengén szelesnek mondható szezonban öt olyan erős vihar csapott le a Balatonra, amikor a szélsebesség elérte vagy meghaladta az óránkénti 90 kilométert. A legerősebb, 102,2 km/órás erősségű szelet Balatonmáriánál mérték.

A viharjelzési szezonban a csapadék mennyisége összességében nem tért el jelentősen a sokéves átlagtól, bár májusban a Balatonnál
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 21:31
Boldog IV. Károly 10.21
után ebből az imádkozó közösségből alakult ki a Károly Király Imaliga a népek békéjéért. Károly szerelmi házasságot kötött Bourbon-Pármai Zita hercegnővel. Mariazellben kérte meg Zita kezét - a Szűzanyára bízták magukat, jegygyűrűjükbe ezt vésették: ,,Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Szülője". Közös életcéljukat Károly így fogalmazta meg eljegyzésükkor: ,,Mostantól egymást kell kölcsönösen az égbe vezetnünk!" 1911. október 21-én házasodtak össze. Nyolc gyermekük született. Halálos ágyán a király ezt mondta hitvesének: ,,Végtelenül szeretlek téged." Gyermekeik nevelésében - a Habsburg családi szokásokkal szemben - a szülők is aktívan részt vettek, a színvonalas oktatás mellett boldog, szeretetteljes légkört biztosítottak számukra. A király egyik utolsó kívánsága pedig az volt, hogy halála után gyermekeit öt magyar bencés szerzetes nevelje. Károly 1914. június 28-án, Ferenc Ferdinánd halálát követően lett az Osztrák-Magyar Monarchia trónörököse, majd
maroka, 2019. október 21. hétfő, 09:12
Terrorizmus - Megkezdődött annak a női kommandónak a pere, amely pokolgépes merényletet próbált meg végrehajtan
elmenekült, mert azt hitték, hogy egy civil ruhás rendőr figyeli őket. A menekülés előtt gázolajat öntöttek a gépjárműre, majd egy égő cigarettát dobtak rá, de nem történt robbanás, mert a gázolaj nehezen gyullad meg.

A vizsgálóbírók szerint "kizárólag a rosszul megválasztott üzemanyagnak köszönhető, hogy a kísérlet kudarcot vallott", ami akár "vérfürdőbe is torkollhatott volna".

A párizsi ügyészség vádirata szerint "a fiatal nőkből álló terrorista kommandó teljesen nyitott volt az Iszlám Állam halálos ideológiájára".

A muzulmán hitre felnőttként áttért Ornella Gilligmannt szeptember 6-án tartoztatták le Dél-Franciaországban. A másik feltétezett elkövető, Ines Madani a Szíriából őt irányító Rachid Kassim tanácsára egy másik fanatizált nőnél, Amel Sakaou-nál keresett menedéket. A két nőhöz csatlakozott egy harmadik iszlamista nő, Sarah Hervouet, akit szintén Rachid Kassim irányított.

Miután a három nő tudta, hogy a rendőrség a nyomukban van, szeptember 8-én konyhakésekkel felszerelve
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 16:31
Önkormányzat 2019 - Bayer Zsolt: nemcsak a települések jövőjéről, hanem Magyarországról, Európáról is döntenek
fogalmazott.

Ha valaki azt mondja, hogy "kivisszük Európából Magyarországot", nyugodtan mondják azt, hogy "Európa ma mi vagyunk. Mi." - jelentette ki. Hozzátette: Nyugat-Európa, ahol mindig jobb volt az élet, ma minden fronton vesztésre áll. És az a Közép- és Kelet-Európa - amelyet a nyugati nagyhatalmak évszázadokon keresztül sikerrel játszottak ki egymás ellen -, maradt "Európa lelke" - mondta.

"Ha nekünk nem fog sikerülni, akkor Európának egyszer és mindenkorra harangoznak és ezt vegyék halálosan komolyan" - közölte. Hozzátette: ma már minden választásnak az is a tétje, mi fog történni az országgal és Európával.

A Fidesz-KDNP polgármesterei jó szívvel pályázhatnak majd, az ellenzék polgármestere, amelyik tíz éve rágalmazza a kormányt, "az nem fog tudni jó szívvel semmit sem kérni és nem is fog kapni" - vélte Bayer Zsolt, aki kifejtette, a választás a jövő generációkról is szól, "mindenkinek legyen helyén a szíve".

Zalai Mihály, a Fidesz-KDNP Békés megyei listavezetője, a Békés Megyei
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 23:22
1/96
Képek, videók
magyar katona hazaszállit
kicsoda77
2010. szeptember 19. vasárnap, 16:34
Könnygázzal fertőzött...2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:42
magyar vöröskereszt.jpg
sarkadykati
2014. június 09. hétfő, 17:15
magyar vöröskereszt.jpg
snbela44
2014. június 01. vasárnap, 17:54
Vöröskeresztes rajzpályáz
bekefiiskola
2012. július 14. szombat, 22:24
gergely_jaras_2011 044.jp
liliana01
2018. március 14. szerda, 19:47
Járj közben járás közben
sacimama
2015. szeptember 21. hétfő, 10:07
tuzon-jaras.jpg
lenke1964
2015. szeptember 17. csütörtök, 12:11
Érdekes járású óra.gif
pacsakute
2013. szeptember 13. péntek, 20:13
Mezőtúri járás.
hartvigjoe
2013. július 16. kedd, 23:13
Vízen járás.jpg
mbartis
2013. február 19. kedd, 20:36
hajduböszörmény járási t.
lacipecsenye
2012. június 02. szombat, 22:04
makó járási tanács
lacipecsenye
2012. január 01. vasárnap, 10:07
kisvárda járási tanács
lacipecsenye
2011. november 19. szombat, 19:36
Vízen járás.
janna53
2011. március 07. hétfő, 13:22
Címkék
andalúziai Níjar, ellenzék polgármestere, szívükön viselő, ígérettel érkezett, gyanúsítottat agyonlőtték, konzervatív párti, három merénylőt, környékre jégeső, emlékliget kialakítását, Boldog IV, brit kormány, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, égbe vezetnünk, helyszín közelében, egyetemi klinikára, szolgáltatók szakemberei,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.