Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 07:47 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot

Kétféle szomjúságról van itt szó. Az egyik a tudás szomj. Tanulni akarok mindig nyitva vagyok az újszerű felé, mindig befogadom az új igazságokat.
a másik azt jelenti, hogy mivel minden tudás forrása az Isten,l szívesen foglalkozom e dolgokkal, és áldozatokat is hozok érte, mert akkor nem végzek annyi termelő munkát, kevesebb lesz a profit és gazdagabb lesz a lélek.
Itt nem arról van szó, hogy valami reál tárgyak iránt érdeklődik, vagy inkább humán beállítottságú.
A másik szent pont azt mondja, hogy boldogok akik küzdenek az igazságosságért akkor is, ha nem csak a saját igazukról van szó. Boldog a vezető ember, aki tud tárgyilagos lenni, mer igazságot osztani akkor is, ha emiatt nem lép majd feljebb a karrier lépcsőin, mert nem volt személy válogató.
Ez is a boldogsághoz tartozik és belső tartást
lilagondolatok, 2019. április 15. hétfő, 09:43
A lengyel elnök aláírta a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozó törvényt
újságárusok és a dohányboltok. Nyitva tarthatnak az élelmiszert forgalmazó nagykereskedelmi raktárak is.

A jogszabály nem vonatkozik az internetes boltokra sem.

A törvény értelmében az árusítástilalom megszegése ezertől 100 ezer zlotyig (75 ezer - 7,5 millió forint) terjedő bírsággal büntethető.

A Szolidaritás szakszervezet a történelmi, még az 1980-as megalakulásakor megfogalmazott követelményeire, az egyházi tanításra és több nyugat-európai megoldásra is hivatkozva a teljes vasárnapi zárva tartást szorgalmazta, átmeneti időszak nélkül, képviselői mindazonáltal azon vannak, hogy követelményeik többségét a törvény teljesíti. Piotr Duda, a Szolidaritás elnöke az aláírási ünnepségen kilátásba helyezte: a szakszervezet ezentúl arra törekszik, hogy a vasárnapi munkatilalmat más társadalmi csoportokra is kiterjesszék.

Az ellenzék szerint a változások negatív hatással lehetnek az ország gazdasági helyzetére, csökkentik a foglalkoztatottságot, az üzletek bevételeit.

A Rzeczpospolita című
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 15:07
A kneszet megszavazta a rendőrség hatáskörét a nyomozások lezárásakor korlátozó törvényt
szemben, de a katonai rádió híradása szerint egy kormányzati átláthatóságért küzdő civil szervezet őket megelőzve már csütörtök reggel az alkotmánybíróságként is működő legmagasabb jogi grémiumhoz fordult, hogy érvénytelenítsék a szerintük alkotmányellenes új rendelkezést. Csütörtökön már összesen három beadvány született az ügyben.

"Ha győzünk a választásokon, eltöröljük az ajánlási törvényt, az előválasztási törvényt, a vonatok szombati karbantartását korlátozó törvényt, és a szombati nyitva tartást korlátozó szupermarket törvényt, mert ezek a törvények antidemokratikusak és megalázóak Izraelre nézve" - jelentette be a vita során a kneszetben Jaír Lapid, a Jes Atíd elnöke.

"Ez a koalíció egyik legkorruptabb törvénye. Bűnben született, személyre szóló törvénykezés, melynek egyetlen célja a miniszterelnök védelme az ellene folyó nyomozásban" - mondta a Jes Atíd egyik képviselője a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek csütörtökön.

"A törvény célja a főügyész és a rendőrség
velemenyezd, 2017. december 28. csütörtök, 12:32
Vandálok rongáltak a Moszkva szívében frissen átadott "vad urbanista" parkban
Vlagyimir Putyin elnök és Szergej Szobjanyin polgármester. Az ünnepélyes átadás a Moszkva fennállásának 870. évfordulóján megrendezett központi ünnepség keretében történt.

A 14 milliárd rubelből (több mint 62 milliárd forintból), az eredetileg tervezett büdzsé csaknem háromszorosából kiépített parkot hétfőn nyitották meg a nagyközönség előtt, de a látogatók három nap alatt annyi kárt okoztak benne, hogy jövő hétfőtől helyreállítási munkálatokat kell kezdeni. Emiatt hétfőnként lerövidítik a nyitva tartást és a legfrekventáltabb helyekre 15 perces időközönként fogják az embereket bebocsátani.

A rongálók egyebek között összetörték a 16 ezer fős falak nélküli amfiteátrum "üvegkéreg" födémjének egyedi elemeit, amelyeket újra kell gyártatni. Kár keletkezett a médiaközpontban és a növényzetben is. A tundrát mintázó területről mintegy 10 ezer növény tűnt el.

A 13 hektáron elterülő parkban, amelyet a számára otthont adó patinás Zarjagyje negyedről neveztek el, az alkotói mesterséges
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 18:43
A nyolc boldogság : szerda
Szerda : Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot

Kétféle szomjúságról van itt szó. Az egyik a tudás szomj. Tanulni akarok mindig nyitva vagyok az újszerű felé, mindig befogadom az új igazságokat.
a másik azt jelenti, hogy mivel minden tudás forrása az Isten,l szívesen foglalkozom e dolgokkal, és áldozatokat is hozok érte, mert akkor nem végzek annyi termelő munkát, kevesebb lesz a profit és gazdagabb lesz a lélek.
Itt nem arról van szó, hogy valami reál tárgyak iránt érdeklődik, vagy inkább humán beállítottságú.
A másik szent pont azt mondja, hogy boldogok akik küzdenek az igazságosságért akkor is, ha nem csak a saját igazukról van szó. Boldog a vezető ember, aki tud tárgyilagos lenni, mer igazságot osztani akkor is, ha emiatt nem lép majd feljebb a karrier lépcsőin, mert nem volt személy válogató.
Ez is a boldogsághoz tartozik és belső tartást ad.!
wob, 2017. április 05. szerda, 16:33
Tiltakozások a szentpétervári Izsák-székesegyház egyházi kezelésbe adása ellen
emelkedett a döntés ellen tiltakozó petíció támogatóinak száma. A szentpétervári múzeumi alkalmazottak szövetsége állásfoglalásában úgy fogalmazott, hogy a templomépület átadása a benne működő állami múzeum felszámolását jelenti.

Péntek este több százan tüntettek a bazilika egyházi használatba adása ellen. A nap folyamán korábban kozákok fenyegetőztek azzal, hogy meg fogják akadályozni a megmozdulást és az ellentüntetésen megjelentek a Kreml-párti Nemzeti Felszabadító Mozgalom aktivistái is. A nyitva tartást összecsapástól tartva két órával lerövidítették és az esti istentisztelet is elmaradt, de az orosz nemzeti gárda kivezényelt egységeinek végül nem kellet beavatkozniuk.

Georgij Poltavcsenko, Oroszország "északi fővárosának" kormányzója kedden jelentette be, hogy a "kérdés eldőlt", és az Izsák-székesegyház egyházi kezelésbe kerül. A komoly indulatokat kiváltó döntés részletei nem váltak azonnal ismertté, ám utóbb kiderült, hogy az épület a város tulajdona marad - vagyis a fenntartást az
velemenyezd, 2017. január 15. vasárnap, 18:42
Zenei-gasztronómiai fesztivált rendeznek a hétvégén Keszthelyen
A történelmi belvárosban kiépített négy színpadon több mint húsz fellépő zenés produkcióját láthatja a közönség - mondta el Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese az MTI-nek.

A Fő téri nagyszínpadon neves művészek, lírai dallamokat, swinget és dixiet játszó együttesek lépnek fel. A sétálóutca két kisebb színpadán akusztikus duók és triók, valamint a dzsessz könnyedebb stílusát művelő zenekarok koncerteznek. Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán felállított színpadon a fiatalabb korosztály körében népszerű együttesek adnak koncertet - ismertette a részleteket.

Az Amazon Ház udvarán különleges fajátszóteret alakítanak ki és a legkisebbekhez szólnak a kora esti órákban rendezett gyermekkoncertek, gyermekműsorok is.

A fesztivál kiemelt programja lesz a Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű boros rendezvény, melynek keretében a történelmi borvidékeket reprezentáló borházak mutatkoznak be. A borházak között utcazenészek is feltűnnek majd, gitárral, hegedűvel vagy
velemenyezd, 2016. június 27. hétfő, 15:06
Három budapesti strand kinyitott szombaton
Szőke László kifejtette: számos fürdő felújítása zajlik, amelyek eredményeként a Palatinus és a Paskál egész évben nyitva tartó fürdővé válik, és megvalósul a Széchenyi fürdő gépészeti felújítása is az üzembiztonság növelése érdekében. A három beruházás összesen ötmilliárd forintba kerül - tette hozzá.

A Csillaghegyi strand felújítása idén ősszel indul, a csaknem egy éves beruházással a létesítmény szintén zárttá válik, 12 hónapos nyitva tartást lehetővé téve. A vezérigazgató elmondta: egyébként is általános trend, hogy amennyire lehet függetlenítsék a fürdőket az időjárástól, ahol lehetőség van rá, ott belső egységet alakítanak ki.

Ismertette továbbá, hogy 2010-ben 2,9 millió vendéget fogadtak a társaság által üzemeltetett fürdők és strandok, tavaly már 3,9 milliót. A vendégszám növekedését Szőke László részben azzal indokolta, hogy beszüntették a felesleges kifizetéseket és a megmaradó pénzt a vendégek kényelmét növelő fejlesztésekre, karbantartásokra költötték.
velemenyezd, 2016. április 30. szombat, 12:41
Kvótareferendum - Vona: népszavazás helyett módosítsák az alaptörvényt!
Vona Gábor, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a referendum felett eljárt az idő, "erősebb impulzust kell küldeni" Brüsszelnek, mert a kvóták veszélye "folyamatosan itt lappang". Az alaptörvény-módosítást jogi értelemben is magasabb kategóriaként jelölte meg.

A referendumra Vona Gábor lassú, drága és bizonytalan intézményként hivatkozott. Ezt azzal magyarázta, hogy mire megtartják a népszavazást, az unió már rég dönthet a kvótákról, s kérdéses, hogy érvényes és eredményes lesz-e. A szuverenitást ne tegyék kockára, legyen "betonbiztos" az intézkedés - érvelt.A Jobbik a kormány népszavazási kérdését rögzítené a jogszabályban, azaz azt, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem írhatja elő nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését.

Vona Gábor ezzel összefüggésben azt mondta: a Fidesz ezt nehezen utasíthatja vissza, pártja pedig kész biztosítani a kétharmados parlamenti többséget.
velemenyezd, 2016. április 12. kedd, 14:32
Krónika 4. rész (vasárnapi boltzár)
Novák: a Jobbik másként valósítaná meg a pihenőnapotNovák Előd (Jobbik) szerint a kormány figyelmen kívül hagyta, hogy a vasárnapi pihenőnappal párhuzamosan több helyen meghosszabbították a hétköznapi nyitva tartást, ami családellenes. Megjegyezte: noha pártja programja is tartalmazza a vasárnapi pihenőnapot, azt úgy képzelik el, hogy az embereket ne lehessen munkavégzésre kötelezni, s ha vállalják a munkát, akkor tisztességes bérpótlékot kapjanak.Fidesz: az MSZP az európai baloldali értékeket tapossa sárbaRévész Máriusz (Fidesz) felszólalásában azt hangoztatta: az MSZP olyan európai értékeket tapos sárba, amelyeket mindenütt közösen vívtak ki a baloldali pártok a szakszervezetekkel. Bírálta, hogy a szocialisták sikerként élik meg a jogszabály visszavonását.

Kiemelte, hogy a pótlékok kérdése és más anomáliák rendezése rövid időn belül a parlament elé kerülhet.

A jobbikos Novák Elődnek címezve megjegyezte azt is, hogy a jogszabály nemcsak a
velemenyezd, 2016. április 12. kedd, 13:03
A román mezőgazdasági miniszter támogatja a hipermarketek hétvégi zárva tartását
A tárcavezető a képviselőház mezőgazdasági bizottságában nyilatkozott erről. Kifejtette: minden bizonnyal az intézkedés nem lenne a hipermarketek ínyére, de Európa nagy részében az üzletek általában este fél 7-kor zárnak, hétvégén pedig nem nyitnak ki. Romániában jelenleg a hipermarketek este 10-11-ig nyitva vannak a hét minden napján.

A miniszter elismerte, hogy a vásárlók egy része hétvégén, késői órákban szeret vásárolni, de ez szerinte nem teszi indokolttá a hétvégi nyitva tartást. A miniszter szerint a hipermarketek nagyon jól élnek Romániában, és a kormány közös frontot alakíthat ki a parlamenttel ebben a kérdésben.

A miniszter kijelentette: azt az indítványt is támogatja, hogy a szupermarketekben a román termékek aránya legyen kötelezően 51 százalék. Hozzátette: télen a gyümölcsök és zöldségek esetében nem biztos, hogy teljesíthető az arány, de az általános elv hasznos, és támogatja.

A román képviselőház mezőgazdasági szakbizottsága kedden egy úgynevezett albizottság létesítéséről
velemenyezd, 2016. február 23. kedd, 19:33
Vasárnapi pihenőnap - A Kúria szerint nem hitelesíthető a népszavazási kérdés
tartalmazó aláírásgyűjtő ívet, viszont nem nyújtott be üres aláírásgyűjtő ívet (amely egy esetleges jövőbeli hitelesítés esetén hitelesítési záradékkal ellátható), azt pótolhatta-e az ismételt benyújtás során. A Kúria szerint a beadványozó az ismételt benyújtás során pótolhatta az aláírásgyűjtő ívvel kapcsolatos hiányosságot.

A testület szerint azonban a kérdés nem egyértelmű: az igenek jelenthetik egyrészt azt, hogy a válaszadó támogatja a hatályos jogszabályi környezetet, azaz a vasárnapi zárva tartást, de nem kizárt olyan értelmezés sem, hogy a válaszadó azt támogatja, hogy a kiskereskedők a saját elhatározásuk alapján tarthassanak zárva, azaz ha valaki úgy dönt, hogy nyitva tart, akkor azt megteheti.

A Kúria szerint ugyanakkor ha a nemek kerülnének többségbe a népszavazáson, a kérdésből az Országgyűlésnek olyan jogalkotási kötelezettsége is kiolvasható, amely szerint a kiskereskedelmi üzleteknek nyitva kell tartani vasárnap és nincs lehetőség, arra, hogy zárva tarthassanak. Azon túl, hogy ez az
velemenyezd, 2016. február 23. kedd, 12:31
1/11
Képek, videók
Boldogok,+akik+megbecs üli
menusgabor
2019. május 06. hétfő, 20:50
Hálás emberek boldogok
dandej
2019. január 25. péntek, 21:34
0 a boldogok.png
lovaszmarika
2018. március 17. szombat, 19:28
Kik a boldogok
dandej
2017. december 15. péntek, 15:03
Boldogok akik sírnak
dandej
2017. november 02. csütörtök, 11:29
A boldogok.jpg
chillik
2017. május 11. csütörtök, 07:38
Boldogok.png
katolikusokoldala
2017. február 23. csütörtök, 15:37
boldogok a 0129.jpg
maroka
2017. január 29. vasárnap, 12:55
Boldogok a békét szerzők
sacimama
2017. január 01. vasárnap, 04:09
Boldogokaz.jpg
sz719eszter
2016. november 30. szerda, 07:29
Boldogok.png
sz719eszter
2016. november 29. kedd, 12:29
Boldogok az Angyalok!
sargarozsa15
2016. augusztus 03. szerda, 05:32
segítek, hogy ne szomjazz
agica2004
2012. december 01. szombat, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.