Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 03:59 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A spárga gyógyító hatásai
spárgát mindenekelőtt vese és hólyagpanaszok esetén javasolják. Hat a vesékre és a mirigyekre, ezáltal serkenti az anyagcserét. Felszámolja a húgyúti betegségeket. Legújabban aszparaginsav tartalmánál fogva fogyókúrázóknak is ajánlják.

Lúgos tartalma miatt fogyasztása ajánlatos mindenki számára, mert helyreálltja a vér sav-lúg egyensúlyát. Ezt a tulajdonságát az asparagine nevű lúgnak köszönheti, amiből nagy mennyiséget tartalmaz. Megfőzve azonban sokat veszít értékéből.

A spárga vízhajtó, jótékony hatással van többek között a szívműködésre, májra, lépre, tüdőre és a bőrre. A vesegyulladás biztos jele, amikor vért találnak a vizeletben. Természetesen ilyen esetekben a leghatásosabb gyógyszer a nyers spárga-lé, vagyis a vesében levő húgysavkő kioldása. Ne feledjük azonban, hogy a spárga-lé erős szer, naponta háromszor fél dl-nél többet nem fogyaszthatunk, azt is keverve más lével. S magától értetődik, hogy ilyen esetekben jobban oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra és a
pacsakute, 2019. június 07. péntek, 18:19
Nincs Cím
magasabb falú serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel a zsírt, majd pirítsuk meg benne a hagymákat és a cukkinit. Sütés közben sózzuk és fűszerezzük.
Ha szépen megpirultak, akkor tegyük őket az aprítóba és dolgozzuk el a zöldségeket a többi hozzávalóval. Botmixert is használhatunk. Igény szerint tehetünk hozzá zsírt is. Kóstoljuk meg, majd fűszerezzük még, ha szükséges.
Hűtőben tárolva több napig fogyasztható marad.

CSICSERIBORSÓ KRÉM:
20 dkg főtt csicseriborsó
8 szál zöld spárga
3 szál fehér spárga
pár ek zsír
5-6 medvehagymalevél

pici lime leve
A spárgákat megpároljuk, egy pici főzőlével, turmixoljuk, hozzá adjuk a többi hozzávalót, és ízesíthetjük kedvünkre.

FŰSZERES CSICSERIBORSÓ KRÉM:
1 csésze csicseriborsó ,3 dcl csésze Konzerv vagy főzött

bors
1 kk gyömbér
2-3 kk őrölt pirospaprika
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek házi készítésű minden mentes ketchup
1 főtt tojás
zsír
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Jó tudni a mélyfagyasztásról
Felolvasztott húst semmiképp ne fagyaszd újra.

A nyers hal a mélyhűtőben 2-3 hónapig tárolható anélkül, hogy a minősége romlani kezdene. A nyers kagyló és a rákfélék 3-6 hónapig állnak el.

A gyümölcsök közül az epret 12, a meggyet, a cseresznyét, a szilvát, az őszibarackot 10, a sárgabarackot 8 hónapnál tovább ne hagyd a fagyasztóban.

A zöldségeket 6-12 hónapig tarthatod a fagyasztóban. A káposzta, a kelbimbó, a karfiol 6, a hüvelyesek (bab, borsó), a paprika, a répa, a spárga és spenót 12 hónapig is tarthatók a mélyhűtőben.

A kenyeret és a süteményeket legfeljebb 3 hónapig érdemes tárolni a fagyasztóban, a vajat 6-9 hónapig, a pizzát 1-2 hónapig, a hamburgert 3-4 hónapig.

A friss tojást feltörve fagyaszd le, külön a fehérjét és a sárgáját: az előbbi 12 hónapig is el áll a mélyhűtőben, az utóbbi nem fagy meg jól. A főtt tojást ne fagyaszd le.

A felbontott jégkrémet 2-3 hónapon belül fogyaszd el, de ha teljesen felolvadt, már ne fagyaszd
pacsakute, 2018. október 20. szombat, 22:04
Konyhai kisokos
Konyhai kisokos

Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.

Szép "márványos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük. Fél óráig tartsuk meleg helyen, kenjük be ismét, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a tojás megszáradjon. Mérsékelten meleg sütőben süssük.

A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig.

A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.

Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt mindig óvatosan,
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Így állítsuk át pajzsmirigyünket zsírégetésre és az anyagcse
jódozott sóban és szelénben gazdag ételeket kell kombinálnunk, mint a:
• brazil dió
• napraforgó mag
• hal (vad lazac, laposhal, szardínia, lepényhal)
• rákfélék (osztriga, kagyók)
• hús (marha, máj, bárány, sertés)
• baromfi (csirke, pulyka)
• tojás (legfeljebb naponta 3 darab)
• gomba (shiitake, csiperke)
• teljes kiőrlésű gabonák (búzacsíra, árpa, barna rizs, zab)
• zöldségek (articsóka, rukkola, spárga, avokádó, babcsíra, cékla zöldje, brokkoli, kelbimbó, káposzta, karfiol, zellermetélőhagyma, kelkáposzta, uborka)
• gyümölcsök (minden fajta bogyós gyümölcs, citrom)

Ezeket NE fogyasszuk:
• tejtermékek (kerüljük őket legalább 20 napig)
• édesítők, cukrok
• valamennyi gabonaféle
• babok és hüvelyesek
• sör

Kerüljük továbbá:
• a kalóriacsökkentett diétákat
• az alacsony zsírtartalmú
tinka1951, 2018. július 21. szombat, 14:55
5000 éve bevált tippek a kánikula enyhítésére...
előnyösek.

A fűszeres, sült, nehéz, emésztést megterhelő ételeket most el kell felejteni. Ilyenkor a csökkenő étvágy is jelzi, hogy a szervezetnek kisebb adag ételre van szüksége. Nagy melegben napi kétszeri étkezés elegendő: délelőtt és kora délután. Ajánlatos kerülni a száraz ételeket is, a túlzott só használatot, chipseket.

A következő élelmiszerek ajánlottak, mivel hűtő hatásúak a szervezetre:
Gabonák: fehér rizs, basmati rizs, árpa, zab
Zöldségek: édeskömény gumó, saláta, uborka, spárgatök, cukkini, spárga, zöldbab, zöldborsó, brokkoli, káposzta, karfiol, burgonya, édesburgonya, csicsóka, pasztinák, zeller, valamint karela és okra
Babfélék: mungóbab, aduki bab, csicseriborsó, fehér bab, tarkabab, szójabab és tofu
Tejtermékek: tehéntej, joghurt, ghí (tisztított vaj)
Fűszerek: római kömény, édeskömény, koriander mag, tárkony

Mit ne igyunk, együnk ha melegünk van?
Fűtő hatású italok, élelmiszerek a következők:
Teák: ánizs, csipkebogyó,
suzymama, 2018. június 08. péntek, 08:46
zeller
Hogyan termesszünk zellert, hogy gumója is legyen, ne csak a zöldje?
A zeller egy erősen lúgosító növény, vértisztító, emésztést segítő, megelőzi a migrént, csökkenti a vérnyomást, és kiváló a bőrproblémákra. Gazdag szerves anyagban, jól ismert természetes vízhajtó, és segíti a szervezet méregtelenítését. Jelentős a gyulladáscsökkentő képessége is, így alapvető élelmiszer kell hogy legyen azoknak a számára, akik autoimmun betegségben szenvednek. Jelentős mennyiségű kalciumot és szilíciumot tartalmaz, ezen kívül vitaminban, magnéziumban és vasban gazdag. A friss zeller ital egy kiváló tápanyag és vitaminforrás a szervezetnek.
Mindenki ismeri, hisz része a magyar konyhának. Ki többet, ki kevesebbet tesz a húslevesbe, és szinte mindenki tudja, hogy magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt nagyon egészséges növény. Vízhajtónak is kiváló. Fogyaszthatjuk nyersen és főzve
faciendum, 2018. március 25. vasárnap, 20:33
A zöldségekről
egyes zöldségekben megsemmisülnek, azonban vannak olyan zöldségek, amelyeket ha megfőzünk, akkor a benne lévő tápanyagok jobban fel tudnak az emberi szervezetben szívódni, és így logikus, hogy hasznosulni is sokkal jobban fognak. Az sem mindegy, hogy milyen konyhatechnikai eljárásokat alkalmazunk. A gőzölés segít megőrizni a zöldségekben lévő antioxidáns tápanyagokat, azonban a sütés, a grillezés és a főzés során a tápanyagok jelentős része kioldódik ezekből az egészséges élelmiszerekből.

A spárga magas antioxidáns tartalommal bír, nagyon gazdag folátban - a folasav biológiailag aktív formája - és káliumban. A folát nagyon érzékeny a hőre, ezért a spárgánál a gőzölést részesítsük előnyben.

Az articsóka szívbarát rostokat és antioxidánsokat tartalmaz. Ez a zöldség bármilyen főzési módot kibír, akkor is megőrzi tápanyagtartalmát.

A brokkoli a keresztesvirágúak családjába tartozik és nagyon érzékeny a hőre, ezért csak roppanósan puhára pároljuk, hogy megőrizze
pacsakute, 2018. február 16. péntek, 20:43
9 gyógyító étel
hatását fokozzák

4. Sárgarépa: a szép haj és köröm vitaminja

Mi rejtőzik benne?

A sárgarépa színét is adó béta-karotin, mely az A-vitamin elő anyaga, továbbá szelén.

Hogyan segít?

A sárgarépa hatásos haj- és körömnövesztő szer. Ápolja a bőrt, javítja a látást, erősíti az immunrendszert. Igyál meg 1 pohár sárgarépalét némi növényi olajjal vagy tejszínnel elkeverve. A szervezet ugyanis a karotint csak zsírral együtt tudja hasznosítani!

5. Spárga: védi a szívet

Mi rejtőzik benne?

E- és többféle B-vitamin, folsav és cink.

Hogyan segít?

Az E-vitamin védi az ereket. A B-vitaminok szabályozzák az anyagcserét, segítik a sejtek energiával való ellátását. A biotin bársonyossá, ragyogóvá varázsolja a bőrt.

6. Paradicsom: értisztító hatású

Mi rejtőzik benne?

Csodafegyvere a likopin, ehhez jön még a sok C-vitamin és a kálium.

Hogyan segít?

A likopin
horvathnemagdi, 2017. szeptember 08. péntek, 10:59
5000 éve bevált tippek a kánikula enyhítésére
fűszeres, sült, nehéz, emésztést megterhelő ételeket most el kell felejteni. Ilyenkor a csökkenő étvágy is jelzi, hogy a szervezetnek kisebb adag ételre van szüksége. Nagy melegben napi kétszeri étkezés elegendő: délelőtt és kora délután. Ajánlatos kerülni a száraz ételeket is, a túlzott só használatot, chipseket.

A következő élelmiszerek ajánlottak, mivel hűtő hatásúak a szervezetre:

Gabonák: fehér rizs, basmati rizs, árpa, zab
Zöldségek: édeskömény gumó, saláta, uborka, spárgatök, cukkini, spárga, zöldbab, zöldborsó, brokkoli, káposzta, karfiol, burgonya, édesburgonya, csicsóka, pasztinák, zeller, valamint karela és okra
Babfélék: mungóbab, aduki bab, csicseriborsó, fehér bab, tarkabab, szójabab és tofu
Tejtermékek: tehéntej, joghurt, ghí (tisztított vaj)
Fűszerek: római kömény, édeskömény, koriander mag, tárkony

Mit ne igyunk, együnk ha melegünk van?
Fűtő hatású italok, élelmiszerek a következők:

Teák: ánizs,
horvathnemagdi, 2017. augusztus 14. hétfő, 19:38
Tavaszi vitaminkosár
zöldhagyma hamar megjelenik a piacokon, az első friss C-vitamin-forrást jelentheti. A zöldpetrezselyem levele is sok C-vitamint és ß-karotint, a zellerlevél sok B-vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A friss, zsenge karalábé szintén jó, korai C-vitamin-forrás, de B1-vitamint, pantoténsavat és biotint is jelentős mennyiségben tartalmaz. Nyersen is fogyasztható, bár minden háziasszonynak a töltött karalábé jut először eszébe. A fejes saláta is korai C-vitamin-, ß-karotin- és B2-vitamin-forrást jelent. A spárga is hamarosan kapható, folsav-, B1-, B2-vitamin és vastartalmával tűnik ki. A spenót is korán megjelenik, B2-vitamin-, ß-karotin- és biotin-tartalma kiemelkedően magas; sok vasat tartalmaz; vastartalma azonban csak részben hasznosul. A sóska a hideget viszonylag jól tűri, egyes fajtái télen is szedhetők. Táplálkozási értékét nagy C-vitamin-, ß-karotin- és B2-vitamin-tartalmának köszönheti. Bár vastartalma magas, csakúgy mint a spenótból, ebből is csak kevés hasznosul. Magas oxalát-tartalmuk miatt túl
eva6, 2017. április 27. csütörtök, 09:30
Zsírcsökkentő diéta
napi egy tojás
- napi legalább 2 adag gyümölcs
- korlátlan mennyiségű nyers vagy párolt zöldség
- egy kis csirkehús, marhahús vagy zöldség só nélkül megfőzve
- gyógynövények és fűszerek

A sovány protein lehet:
- bármilyen halféle vagy tenger gyümölcse
- sovány marha-, borjú- vagy bárányhús
- csirke- vagy pulykahús (bőr nélkül)
- tofu
- magas proteintartalmú savó por

Az elfogyasztott zöldség lehet:
- spárga
- padlizsán
- bambuszrügy
- fekete olívabogyó olaj nélkül
- brokkoli
- kelbimbó
- káposzta
- karfiol
- saláta
- uborka
- zöldbab
- gomba
- hagyma
- paprika
- vörös cikória
- spenót
- paradicsom
- kínai sulyom

Az elfogyasztott gyümölcs lehet:
- földi szeder
- fekete áfonya
- cseresznye
- vörösáfonya
- grapefruit
-
pacsakute, 2017. március 29. szerda, 20:24
1/12
Képek, videók
gyógyító ételek 2..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:56
gyógyító ételek 24..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:16
gyógyító ételek 23..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 22..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 21..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 20..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:14
gyógyító ételek 19..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:14
gyógyító ételek 17..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:13
gyógyító ételek 16..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:13
gyógyító ételek 15..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:12
gyógyító ételek 14..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:12
gyógyító ételek 13..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:12
Vénás betegségek ellen.jp
pacsakute
2018. április 06. péntek, 20:50
Egyes betegségekre, probl
irmus
2018. február 02. péntek, 08:17
Pajzsmirigy betegségek
pacsakute
2015. március 09. hétfő, 19:06
Címkék
hideget viszonylag, süteményeket legfeljebb, spárga magas, leghatásosabb gyógyszer, rudakat tojással, Ezeket NE, tortaforma alját, barna héjától, tojás megszáradjon, emberi szervezetben, elfogyasztott gyümölcs, mandulaszemeket könnyen, spárgákat megpároljuk, szervezetnek kisebb, csökkenő étvágy, gyümölcsök közül,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.