Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 20:37 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Tovább enyhítenek az elővigyázatossági intézkedéseken a nyugat-balkáni országok
Szerbiában egy nap alatt 6630-ról 6890-re nőtt a vírussal fertőzöttek igazolt száma. A járványügyi szakértők szerint május közepére vagy végére várhatóan megszűnik a komolyabb járványveszély, és visszaállhat valamilyen, normálisnak mondható rend az országban. Néhány elővigyázatossági intézkedésre viszont a továbbiakban is szükség lesz, figyelni kell a távolságtartásra és a rendszeres kézmosásra, fertőtlenítésre.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 598-ról 604-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Albin Kurti távozó miniszterelnök egy online gazdasági fórumon szólalt fel kedden, ahol kijelentette, országa gazdasági válságba süllyedése elkerülhetetlen, hiszen az egészségügyi válságra, amelyet az új típusú koronavírus-járvány okozott, nem lehetett számítani, így Koszovó teljesen felkészületlen volt. Emellett az ország belpolitikai válságba süllyedése is elkerülhetetlen volt, hiszen a kormány megbuktatását előre eltervezték.

Észak-Macedóniában keddről szerdára 1225-ről 1231-re nőtt az igazolt
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 08:47
Q 10
a természetben szinte mindenütt előfordul. Minden élőlényben, és sokféle táplálékban előfordul, még az olajos magvakban is.
Sejtjeink - így az egész szervezet - energiával való ellátását a Q10 koenzim szabályozza. A Q10 egy katalizátor, mely szabályoz és felgyorsít bizonyos biokémiai folyamatokat. Ez a koenzim szabályozza az energia (ATP) termelést a mitokondriumokban. A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd és kívülről kell bevinni. A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet.

Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákot okozó sejtek elszaporodását. Fontos szerepet tölt be oxigén-szállítóként a légzési láncban is. Kutatások és klinikai megfigyelések során megállapították, hogy betegség esetén a Coenzyme szintje csökken a szervezetben, ebből következően a szükséges
pacsakute, 2020. január 30. csütörtök, 22:13
Q-10 – a fiatalság enzimje
Sejtjeink - így az egész szervezet - energiával való ellátását a Q10 koenzim szabályozza. A Q10 egy katalizátor, mely szabályoz és felgyorsít bizonyos biokémiai folyamatokat. Ez a koenzim szabályozza az energia (ATP) termelést a mitokondriumokban. A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd és kívülről kell bevinni.

A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Szedése alkalmas az immunrendszer erősítése, az agyműködés fokozására, védőhatása van a gyomorra és nyombélre. Lassítja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat gyógyítja.

- Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákot okozó sejtek elszaporodását.

- Fontos szerepet tölt be oxigén-szállítóként a légzési láncban is.

- Kutatások és klinikai
pacsakute, 2019. március 06. szerda, 20:57
Mindenki tökéletes szeretne lenni,állandóan arra törekedünk
Mindenki tökéletes szeretne lenni, állandóan arra törekedünk, hogy megfeleljünk valakinek vagy valamilyen külső elvárásnak. Kifestjük, bealapozzuk és eltakarjuk valódi arcunkat. Botox­szal töltetjük fel magunk, hogy elérjük a ,,normálisnak" titulált méreteket, simák és ránctalanok legyünk.


Szeretnénk megjavítani állandóan valamit, de ami nem létezik, azt nem tudjuk megjavítani.

A lelkünknek lenne leginkább szüksége egy kis karbantartásra. Itt az ideje, hogy lépjünk, merjünk igazán önmagunk lenni.

Hogy várhatjuk el, hogy valaki szeressen, ha mi nem szeretjük önmagunkat? Miért csak a hiányosságainkat látjuk folyton a tükörbe nézve?

Megérdemeljük, hogy boldogok legyünk. Nem az számít, hogyan nézünk ki, hanem, hogy mit rejt a belsőnk.

Mutatok egy képet magamról, ami smink nélkül készült. Igen, mondhatod, ráncos vagyok. Pont azért mutatom ezt mindenkinek, mert ez a valódi, takargatás nélküli
koszegimarika, 2019. január 25. péntek, 20:24
Regényes világ
,,Unottá váltunk a minket körülvevő világgal szemben; elfelejtettük, hogy semmilyen értelemben nem mondható normálisnak vagy tudományosnak. Fantasztikus. Kívül-belül meseszerű. Komolyan. Elefántok? Hernyók? Hó? Mikortól nem csodálkozunk már rájuk?
Ennek ellenére időről időre történik valami, ami kizökkent unalmunkból és egykedvűségünkből.
Térülünk-fordulunk, és hirtelen megpillantunk egy tücsköt, egy pávát vagy egy szarvast, amelynek akkorák a szarvai, mint ő maga. Utunk talán vízesés mellett halad majd el, a felhők szivárványt vonnak a Nap köré, vagy egérke fut át a tálalón megállván egy pillanatra, amíg körbeszaglászhat, hogy utána gyorsan eliszkoljon a kredenc háta mögé. Az ilyen pillanatokban döbbenünk rá, hogy olyan világba születtünk, amely olyan csodálatos, mint akármelyik tündérmese. Regényes világ."

-John Eldredge-
kalmanpiroska, 2018. december 12. szerda, 18:34
Érdekesség
ellensúlyozni. Ha azonban lehetőségük nyílik a mérgeket tápanyagokra helyettesíteni, a káros anyagokat le fogják adni. Egy ausztrál vizsgálat szabadföldi és üvegházi salátákat és hagymákat vizsgált nehézfém-tartalomra egyazon műtrágyát használó, hagyományos termesztési mód mellett. Miközben az üvegházi növényekben a nehézfémtartalom meredeken megugrott, a szabadföldi kultúrákban általában alacsony maradt.
A zöldségfélék több g/kg-os nitrát tartalma a hagyományos mezőgazdasági termelésben manapság “normálisnak" számít. Azonban ezek a mennyiségek egyáltalán nem elhanyagolhatók. Ugyanakkor a biológiai termelésből származó próbák nitrát tartalma minden esetben alacsonyabb, mint az intenzív mezőgazdaságból származó próbáké, míg az üvegházi kultúrák esetén minden alkalommal lényegesen magasabb értékeket mértek. A magas nitrát tartalom egyértelműen a növények anyagcsere zavarából adódik, mivel a felvett nitrogént a növény nem tudja fehérjévé alakítani, amelyet egyrészt a műtrágyák túlzottan magas
kirscha, 2018. augusztus 07. kedd, 22:44
És újra életnagyságban :-)
Rohanós, húzós időszak volt ez nekem. És még nincs teljesen vége, mert munkám van. De élvezem nagyon.
MA volt az első normálisnak mondható "szabadnap"! Reggel kicsit tovább aludtam mint 5:40 :-D Végre! A csajoknak ma mondtam, időben fogunk lefeküdni, mert napközben 2-3x is rám tört a fáradtság.
A mai kajám valami fenomenális volt! Főleg az ebéd és az uzsi <3 Ez a csajszi nagyon tud! Csak sikerüljön nekem is! Bár észre vettem némi nemű változást, de tudom ő még ezzel nem lesz elégedett, így kicsit rá kell turbóznom a héten, mert lesz ne mulass! Igyekszem tartani az előírt étrendet, és kezdem élvezni is, és kipróbálom az általa megadott recepteket. Az elmúlt másfél év alatt rengeteget változtam. Most a súlyom 52 kg, és kezdenek látszódni az izmaim, de még ez nem eredmény! ŰÖssze kell szednem magamat. Szombaton reggel elmentem futni és csodálkoztam, hogy a régen futott távon csak kétszer álltam meg és az is unalomból volt. Hogy mi van??? Hihetetlen állóképességet varázsolt Ádám nekem! És ezért
dundulino, 2018. június 18. hétfő, 20:29
Tallóztam
érdemes hajerősítő samponokat, balzsamokat használni.
5. Gyengül a hallás

Ha egy ötvenen túli nő, naponta megiszik egy pohár vörösbort, az segíthet késleltetni a hallásromlást. Amúgy sokat nincs mit tenni, mert ez is öregedés számlájára írható.
6. Emésztési panaszok, zavarok léphetnek fel

Nem véletlenül beszél egy ötvenen túli nő gyakrabban arról, hogy milyen emésztési panaszokat, változásokat tapasztal magán, hiszen ebben az életkorban lassulhat az anyagcsere, ami normálisnak mondható.
7. Változások az intimitás terén

Ugyan csökkenhet a libidó szintje, de azért azt nem annyira nehéz visszahozni, és ilyenkor már a fogamzásgátlásra sem kell akkora figyelmet fordítani, legalább ennyi jó legyen a menopauzában.
8. Súlygyarapodás

Mivel lassul az emésztés, ezért gyakori jelenség, hogy ötvenen túl a nők meghíznak, és a súlyfölösleg leadása már eléggé nehezen megy. De törekedni kell az egészséges táplálkozás és rendszeres mozgás betartására.
9.
horvathnemagdi, 2018. május 19. szombat, 19:33
Jó reggelt , Fejér megye !
Extrémnek nevezik a következő napok hidegjeit ,
ami a téli időszakban teljesen normálisnak mondható .
a február napközben mínusz 7 fokkal éjszaka már akár
20 fokkal köszön el . Az ilyen hidegeket mégiscsak
rendkívülinek nevezni , főleg , ha március már olyan
pluszokat hoz az első napjaiban , ami a 10 fokot is
elérheti . Testvérek között is 30 . Celsius - foknyi
hőmérséklet - különbséget kell elviselnünk néhány nap
alatt . Na ez már extrém , ami megterhel fiatalt és időset
egyaránt . Figyeljünk jobban egymásra ! Vegyük észre
a didergőt , lássuk meg a furcsán viselkedőket !
A következő napokban ne hagyjunk embereket magukra ,
s ne legyen extrém megkérdezni valakitől , hogy jól érzi -
e magát ! Ne legyen különleges törődni egymással !
Bár ez lehet , hogy később sem ártana !


********** Bédné Marika : 2018 . 02 . 26 . 11 : 01 .- Nagy Zoltán Péter Írása alapján **********

**********
bedmarika47, 2018. február 26. hétfő, 11:09
Történetek!
kinyújtotta a kezét.
- Figyelmeztetlek, ne merészelj mókázni velem! - felelte Cynthia, de habozás nélkül keresz-tülmászott az ülésen, a fiú karjai közé. Steve érezte, hogyan remeg a válla. Fázni fog abban az ujjat-lan pólóban, ha kiszállnak a furgonból. A világnak ezen a részén napszállta után lezuhan a higany a hőmérőben.
- Tényleg be akarsz menni a városba, Lubbock?
- Legszívesebben Disneylandben fagyiznék, de asszem, be kellene mennünk és körül kellene néznünk. Ha normális a helyzet... ha normálisnak tűnik... akkor ott jelentjük az eseményeket. De ha bármit látunk, ami a legkisebb mértékben is arra utal, hogy baj van, akkor rögvest indulunk Elybe.
- Szavadon foglak ám! - nézett rá zordul a lány.
- Megteheted. - Sebességbe kapcsolt, és lassan gurulni kezdtek az úton. Nyugaton parázzsá fakult a homokon keresztülszűrődő aranyos izzás. Fentről újabb csillagok kukucskáltak le a földre, de hunyorogni kezdtek, ahogy sűrűsödött a szállongó homok.
- Steve! Ugye még véletlenül sincs
piroska0101, 2017. január 05. csütörtök, 17:11
Orosz külügy: koholmány, hogy orosz állampolgárokat toloncoltak ki Szerbiából
nyilatkozott a témában, úgy fogalmazva, hogy a Kremlnek nem áll rendelkezésére olyan információ, amely alapján meg tudná erősíteni vagy cáfolni tudná az oroszok kitoloncolásáról szóló híreket.

"Semmit sem tudunk erről" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Peszkov.

A Kreml szóvivője a belgrádi Patrusev-útról azt mondta, hogy az orosz tisztségviselő "meglehetősen aktív kapcsolatban és párbeszédben áll" külföldi kollégáival, a különleges viszonyt ápoló Oroszország és Szerbia között "teljesen normálisnak" mondhatók az ilyen látogatások. Peszkov hozzáfűzte, hogy "az ilyen látogatások alkalmából főleg a kétoldalú kapcsolatokat és a térségbeli helyzetet szokták megvitatni".

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter pénteken arról beszélt, hogy Patrusev látogatását már hónapok óta tervezték, az orosz Biztonsági Tanács titkára nem váratlanul és bejelentés nélkül érkezett az országba.

Vucic szerb kormányfő egyébként az N1 belgrádi televíziónak arra a kérdésére, hogy kiutasítottak-e orosz
velemenyezd, 2016. október 28. péntek, 18:42
Rekord alacsony ózontartalmat mértek Magyarország felett
Közleményük szerint a "légoszlop" teljes ózontartalmát 1969 óta mérik folyamatosan. Az Országos Meteorológiai Szolgálat budapesti Marczell György Főobszervatóriumában csütörtök délelőtt 298 és 294 "DU értékeket" mértek, nagyjából 12 százalékkal alacsonyabbat, mint az erre a napra vonatkozó sokéves átlag. A természetes változékonyság alsó határa (azaz a sokéves átlagtól az a százalékban kifejezett eltérés érték, amely még normálisnak mondható) ezen a napon 11 százalék, ami azt jelenti, hogy a most mért érték már abnormálisan alacsony.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a kiugró ózonhiány oka egyelőre nem ismert pontosan. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a jelenleg Magyarország fölött nagyobb magasságokban tapasztalható áramlási viszonyok hozzájárulhatnak az extrémen alacsony ózontartalom kialakulásához. Nyugat felől olyan, a mediterrán térségből származó léghullámok érkeznek az ország felé, amelyekben alacsonyabb az ózontartalom.

Kiemelték továbbá, hogy a kirívóan alacsony ózontartalom nyomán az
velemenyezd, 2016. július 22. péntek, 10:41
1/6
Képek, videók
Balkáni farsang 01.jpg
chillik
2018. február 06. kedd, 06:02
Balkáni farsang 02.jpg
chillik
2018. február 06. kedd, 06:02
Balkani anemone virág.jpg
pacsakute
2016. november 08. kedd, 16:40
Balkáni idill 01.jpg
chillik
2016. április 12. kedd, 05:18
Balkáni idill 02.jpg
chillik
2016. április 12. kedd, 05:17
balkani_gerle_par.jpg
mamucy
2015. március 01. vasárnap, 10:44
balkani_gerle_2.JPG
janna53
2014. augusztus 16. szombat, 20:32
Balkáni gerle
erzsikepuskas
2013. november 12. kedd, 06:04
Balkáni gerle -.jpg
farkas1945
2013. szeptember 15. vasárnap, 13:25
balkáni gerle.jpg
erzsikepuskas
2013. augusztus 19. hétfő, 05:13
balkáni gerle
peterimajoridozsahe
2010. augusztus 03. kedd, 15:32
balkani-gerle.jpg
baratha
2010. február 19. péntek, 04:37
Rendőr intézkedése
sanci81
2016. február 23. kedd, 16:11
Címkék
Péter Írása, üvegházi kultúrák, Nagy Zoltán, elővigyázatossági intézkedéseken, regisztrált fertőzöttek, üvegházi növényekben, életkorban lassulhat, hiányosságainkat látjuk, zöldségfélék több, természetben szinte, súlyfölösleg leadása, különleges viszonyt, járványügyi szakértők, meteorológiai szolgálat, Legszívesebben Disneylandben, immunrendszer erősítése,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.